2022-01-04 376 瀏覽
知道蕃廚出限定今次係“金翅花膠鳥”淨係見到個名都已經想訂定今日終於有機會,實物同圖片完全相符金翅花膠鳥 花膠厚薄適中,好大塊,重中之重係個湯,一定要連湯飲埋呀蔥油刀削麵 啲麵好彈牙,超香蔥油味,味道就咁食可能會有啲濃,但一配上雞就中和番晒,好鬼正老闆仲送左薑茶 真係好細心成set野太夾睇黎要係佢唔知幾時唔再出之前要再買黎食,如果唔係過左就後悔😆金翅花膠鳥 $118蔥油刀削麵 $10(單買 $25)薑茶(送)
知道蕃廚出限定
今次係“金翅花膠鳥”
淨係見到個名都已經想訂定
今日終於有機會,實物同圖片完全相符
老闆仲送左薑茶 真係好細心
成set野太夾

金翅花膠鳥 $118
蔥油刀削麵 $10(單買 $25)
薑茶(送)
金翅花膠鳥
2022-01-04
金翅花膠鳥
2021-12-17 283 瀏覽
呢幾日,一直留意住蕃廚嘅網頁,今日終於畀我捕到,即時落單,留一份做晚餐,跟住直接衝去西九。去到先講低想幾點攞,畀埋自備膠盒佢哋裝,跟住就慢條斯理咁,睇下想食啲乜野做午餐啦!到咗約定時間,就過返去攞我嘅晚飯,佢哋唔單止用料豐富,仲幫我砌番好隻蟹,好靚仔呀!之後食嘅時候,身邊啲人見到,都忍唔住話好吸引、好正噃,喺邊度買㗎?如果唔係自備飯盒嘅話,佢哋係一盒過裝嘅,真係好鬼死靚仔囉!而家,雖然將蟹同埋飯分開,但係,不論食物嘅質素、味道、分量,依然都冇 hea 我,真不枉我捕住佢哋嘅網頁呀!只可惜,是日精選通常都冇咁早有得食,但佢其他食物我有食過,認為都係值得幫襯嘅。大家有時間,就唔好錯過呢啲,隱藏喺美食廣場內嘅小店啦!😋💖😍👍🏻🦀😋💖😍👍🏻🦀

😋💖😍👍🏻🦀😋💖😍👍🏻🦀

2021-12-07 410 瀏覽
西九良心小食店蕃廚 呢間平時行過冇留意 原來都開左一段時間 主打小食 熱狗 粉麵 店面都幾多香港人加油裝飾 .試左2樣野 係叫即整 等左接近20分鐘⭐️芝士蛋松露熱狗$38 算幾抵食👍🏻呢個高質 望落有九吋長 大過我隻手如果唔知選擇咩味 $45 可以雙拼😋表面 黑松露蛋 鋪滿晒熱狗表面幾滑身😋入面有青瓜絲 蕃茄 好清新😅感覺黑松露醬 同芝士可以多少少 咁就完美跟汽水飲品.⭐️芝士流心漢堡意式卡邦尼意粉$55呢個唔知算唔算伏同我心目中想像嘅卡邦尼意粉有一定差距🥲芝士味 cream味 蛋味 全部都感受唔到🤦🏻‍♀️主要味道係胡椒味 蓋過晒所有味道👌🏻流心漢堡扒 有爆汁 幾過癮👍🏻意粉幾大彈牙 🤔唔算大份 $55深水埗算貴老實講 如果佢係胡椒意粉 其實都好食嘅但卡邦尼意粉就算係幾失敗(望影片都見到大量黑椒粒粒)跟汽水飲品.#蕃廚 (深水埗)地址:深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場57號舖.⭐️評分:味道:4/5 卡邦尼1分環境:1.5/5 foodcourt 服務:2.5/5 正常抵食:3/5 .
試左2樣野 係叫即整 等左接近20分鐘
👌🏻流心漢堡扒 有爆汁 幾過癮
👍🏻意粉幾大彈牙 🤔唔算大份 $55深水埗算貴
老實講 如果佢係胡椒意粉 其實都好食嘅
但卡邦尼意粉就算係幾失敗
(望影片都見到大量黑椒粒粒)
跟汽水飲品

#蕃廚 (深水埗)
地址:深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場57號舖
⭐️評分:
味道:4/5 卡邦尼1分
環境:1.5/5 foodcourt
服務:2.5/5 正常
抵食:3/5
2021-10-29 559 瀏覽
香草雞扒肉醬螺絲粉 $55(包飲品)一落order店員已經提醒即叫即整要等一下,無辦法好野係要等下既😌到取餐既時候已經聞到好香既芝士味,第一下既感覺就係成個碗都好滿,塞到爆哂👍🏻👍🏻👍🏻食落口肉醬好香,同埋一啲都唔少,唔同出面食到尾會唔夠汁,依度係條條都有肉醬😋螺絲粉煮到啱啱好,唔會太腍或者太硬。至於雞扒煎到外皮脆脆地,加埋芝士粉,好好味😆依個價錢加上質素,仲要包埋野飲,性價比好高😌
香草雞扒肉醬螺絲粉 $55(包飲品)
一落order店員已經提醒即叫即整要等一下,
無辦法好野係要等下既😌
到取餐既時候已經聞到好香既芝士味,
第一下既感覺就係成個碗都好滿,塞到爆哂👍🏻👍🏻👍🏻
食落口肉醬好香,同埋一啲都唔少,
唔同出面食到尾會唔夠汁,依度係條條都有肉醬😋
螺絲粉煮到啱啱好,唔會太腍或者太硬。
至於雞扒煎到外皮脆脆地,加埋芝士粉,好好味😆
依個價錢加上質素,仲要包埋野飲,性價比好高😌
2021-08-31 505 瀏覽
西九龍中心Food Court有咁多好野食當然要幫襯下la😎!蕃廚主打唔同既番茄輕食料理🍅,真材實料有誠意🥰。—————————————————📍芝士流心漢堡肉醬螺絲粉 (8/10)肉醬好足料,除左番茄🍅,仲有海量既洋蔥粒🧅、蘿蔔粒🥕同肉碎🐖。肉醬用左好多時間熬煮🔥,食得出蔬菜天然既甜味😍,唔係求其加茄汁就煮好。番茄🍅味道濃郁,酸酸甜甜好開胃😋。芝士流心漢堡🐷肉質結實、肉味濃厚。裏面芝士🧀超香,拉絲好好食😆。不過螺絲粉就煮得耐左少少,好淋無咩咬口🧐。📍芝士撻 (9/10)芝士撻焗得好香👃🏻,金黃色好吸引🌟。撻皮好濃牛油香🧈,個餡好重芝士鹹香🧀,仲有半流心,邊有人抗拒得到😍?
—————————————————
📍芝士流心漢堡肉醬螺絲粉 (8/10)

📍芝士撻 (9/10)
2021-08-31 109 瀏覽
—————————————————
📍芝士流心漢堡肉醬螺絲粉 (8/10)

📍芝士撻 (9/10)
2021-08-25 301 瀏覽
開開下工,街坊打黎,叫我同我老細唔好食飯,佢買好西過黎,原來又走左去買蕃廚,仲買鬼咁多添,原來佢見我早幾日食完蝦多士又癮起,佢買左我最愛既蕃茄濃湯羊肉小雲吞,蕃茄濃湯牛肉小雲吞,蕃廚秘製蕃茄醬肉丸,同埋脆皮雞翼一份,蕃茄醬肉丸面頭鋪滿芝士,微微燒焦,肉丸結實有咬口,我老細話鬼佬唔會撻肉丸,所以鬼佬肉丸一般都比較鬆散,哩個好食.原味脆皮雞翼,黎到仲係脆皮,正.我最愛既蕃茄濃湯羊肉小雲吞,芝味濃郁,羊味濃而不羶,將小雲吞沾滿茄醬同芝士再食,真係好食到不得了.蕃茄濃湯牛肉小雲吞,有左羊肉雲吞,係我黎講點都比下去,但其實一樣好食.就係咁樣,拉住絲,沾滿茄醬,超滿足 <3
開開下工,街坊打黎,
叫我同我老細唔好食飯,
佢買好西過黎,
原來又走左去買蕃廚,
仲買鬼咁多添,
原來佢見我早幾日食完蝦多士又癮起,
佢買左我最愛既蕃茄濃湯羊肉小雲吞,
蕃茄濃湯牛肉小雲吞,
蕃廚秘製蕃茄醬肉丸,
同埋脆皮雞翼一份,

蕃茄醬肉丸面頭鋪滿芝士,微微燒焦,
肉丸結實有咬口,
我老細話鬼佬唔會撻肉丸,
所以鬼佬肉丸一般都比較鬆散,
哩個好食.
肉丸

原味脆皮雞翼,黎到仲係脆皮,正.
雞翼

我最愛既蕃茄濃湯羊肉小雲吞,
芝味濃郁,羊味濃而不羶,
將小雲吞沾滿茄醬同芝士再食,
真係好食到不得了.
蕃蕃羊肉雲吞

蕃茄濃湯牛肉小雲吞,有左羊肉雲吞,
係我黎講點都比下去,但其實一樣好食.
蕃茄牛肉雲吞

蕃蕃羊肉雲吞
蕃茄牛肉雲吞
蕃茄羊肉雲吞
2021-08-16 463 瀏覽
蕃廚再出限定,正呀!食完真係忍唔住要寫個食評先得“花膠酸菜魚”連甜品都係88蚊,真入係超多料,仲寫住係一人鍋,我自己一個就食唔晒,如果唔大食2個人食都夠,成盒滿晒,啲料多到數唔晒,樣樣都精,都唔知由邊度開始講好😂花膠 爽口,好大塊又厚魚用左魚柳,啱晒我呢啲唔識吐骨既人本身都好怕食魚柳,因為係其他地方食實有雪味,唔知老細點整,整到一啲雪味都無最底有薯仔,薯仔超好食,就算有酸辣味都唔會蓋過薯仔原本既味道,仲有薯仔既甜味,size剛剛好,食到最後都唔會溶左,仲見到係原塊有大豆芽,豆皮,響鈴,粉絲,粉絲軟硬度啱啱好,索晒湯既味仲有其他餸,真係記唔晒🤣我自己唔太食得辣,呢個辣到啱啱好,但連湯都想飲埋就難啲,辣度會係口裡面停留,不過唔會好耐,辣味好快就散食完成個花膠酸菜魚,無想飲水既感覺甜品係白涼粉,配埋紅豆,唔會太甜,好鐘意會繼續幫襯,加油呀,蕃廚!
蕃廚再出限定,正呀!食完真係忍唔住要寫個食評先得
花膠 爽口,好大塊又厚
魚用左魚柳,啱晒我呢啲唔識吐骨既人
有大豆芽,豆皮,響鈴,粉絲,粉絲軟硬度啱啱好,索晒湯既味
仲有其他餸,真係記唔晒🤣
食完成個花膠酸菜魚,無想飲水既感覺
甜品係白涼粉,配埋紅豆,唔會太甜,好鐘意
會繼續幫襯,加油呀,蕃廚!

花膠酸菜魚

紅豆白涼粉
2021-08-16
10 分鐘 (外賣自取)
花膠酸菜魚
紅豆白涼粉
  • 意式肉丸
  • 蝦多士
  • 波隆納肉醬熱狗
2021-07-28 342 瀏覽
被蕃廚門前公仔所吸引!蕃廚以簡單輕食為主,名菜熱狗及蕃茄湯意粉/ 螺絲粉。晚餐時段肚餓,所以點了兩餸蕃茄湯意粉-鷄扒+牛舌, 送飲品汽水- $48。份量不少,滿滿一大碗。鷄扒牛舌煎香,上面有少少黑椒調味但不會太辣,味道惹味!鷄扒沒有雪藏味,牛舌質地軟林。下層蕃茄湯意粉,真材實料,有蕃茄及洋蔥,蕃茄湯味濃。另外意粉質地軟硬度適中。細心位:提供的塑膠餐具是叉匙套裝,叉和匙羹一件方便使用。如果不是一次性餐具,可清洗再用的餐具就更環保。

2021-07-15
2021-07-13 289 瀏覽
#蕃廚 💛今次講嘅係一間係深水埗西九龍中心8樓Food Court嘅隱世黃店💛蕃廚🍅 佢哋有一個金句㗎🤤食完蕃廚 唔會變蕃薯🤟🏻🤟🏻 所以大家知咩事啦👅👅店舖係主打食蕃茄整嘅嘢食㗎‼️👍🏻100%純鮮茄製造㗎🍅❤️佢賣好多款式嘅嘢食㗎✨有意粉 薯格 牛角包 熱狗 蛋撻😽😽今次小編就嗌佐一款啦😻想知係咩就睇落去啦👍🏻👍🏻值得一讚嘅係店員超好😘😘佢又再話可以唔使特登行過去拿 佢會送過嚟🥰🥰真係好Warm😚😚大家要多多支持佢🤩🤩店舖環境真心正😍店舖仲要痴佐好多文宣係舖頭面㗎☺️☺️💛芝士波隆納肉醬薯格 $25💰(8.5/10)個薯格係即叫即製㗎‼️‼️真係即炸㗎😋😋拿上手係熱辣辣🔥🔥仲聞到好香嘅肉醬同薯仔味❤️❤️啲肉醬係自家製 份量仲要好多好多✨✨ 味道方面係咸咸地😚好濃味😽😽有洋蔥粒🧅蕃茄粒🍅肉碎 令到成個肉醬加佐好多嘅層次感同口感 絕對值得一讚🤤🤤而芝士方面 係見到係拉絲鋪係薯格上面😽😽見到都好開胃🤪仲要配埋薯格食 真係好邪惡👅👅薯格方面咸咸地但可能肉醬放得耐佐 令佢有啲位淋佐🙈🙈但都係好好食🤪🤪🤪建議大家快啲去懲罰佢啦💛💛推薦指數🌟8.5 / 10 🌟😻💛#巨B食黃店📍#巨B覓食深水埗蕃廚 (深水
#蕃廚 💛

芝士波隆納肉醬薯格 $25💰(8.5/10)

推薦指數🌟8.5 / 10 🌟😻

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食深水埗

蕃廚 (深水埗)
⚜️深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場57號舖

2021-06-24 357 瀏覽
早兩日bbq,同街坊講開羊肉雲吞,街坊今日就癮起,佢見我老細ab都係度,買埋佢地果份,結果就一枱都係XDD仲要今日加$10就有串爆雞腎,點知兩個老細食左飯XD,料兩下就算......哩度有,$38羊肉雲吞連小食set x3本來包汽水,我地唔要啦,加$10串爆雞腎 x33碗雲吞係一樣樣架,水準係平衡,兜兜一樣靚,哩兜雞腎好惹味,由於佢已經切到開曬花咁,我搣搣下都食到,雞翼黎到皮係脆既.可惜我好耐先食,冷落左佢,焾左T_T結果,我食左大半兜雲吞,再拎左一兜雲吞同一盒雞翼一盒雞腎返屋企....放心...翻熱一樣好食架.
早兩日bbq,同街坊講開羊肉雲吞,
街坊今日就癮起,
佢見我老細ab都係度,買埋佢地果份,
結果就一枱都係XDD
仲要今日加$10就有串爆雞腎,
點知兩個老細食左飯XD,
料兩下就算......
哩度有,$38羊肉雲吞連小食set x3
本來包汽水,我地唔要啦,
加$10串爆雞腎 x3

3碗雲吞係一樣樣架,水準係平衡,
兜兜一樣靚,
串爆雞腎

哩兜雞腎好惹味,
由於佢已經切到開曬花咁,
我搣搣下都食到,
雞翼

雞翼黎到皮係脆既.可惜我好耐先食,
冷落左佢,焾左T_T
意式肉丸

放心...翻熱一樣好食架.
2021-06-14
串爆雞腎
2021-06-21 254 瀏覽
之前響fb見有人介紹過尼間舖有蟹飯,今日又見佢好似有出,whatsapp問有冇,佢話有,即訂一個試下,原隻蟹加珍珠飯,飯有蟹香味,蟹仲有膏,超好食,老闆同員工仲好好禮貌,下次再有一定會再訂,正
蟹飯
蟹飯
2021-06-18 168 瀏覽
👩🏻‍🍳蕃廚🍠波隆納肉醬熱狗🌭呢款熱狗好濃味🫕佢嘅肉醬好足料 🥩包哂成個包🥯有青瓜絲 蘿蔔粒 同埋側面嘅蕃茄🥫食落好清新 解解膩🍅佢嘅肉醬亦都好濃 調味做得好好 好夠味🤤面頭嘅芝士 更加係畫龍點精🧀令成個熱狗更加惹味😆中間條腸就好有咬口 好爽脆🍖我行開西九都應該會再買呢個熱狗💛因為真係好正 好抵食回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌑..💰$38(外賣+$2)
👩🏻‍🍳蕃廚🍠
中間條腸就好有咬口 好爽脆🍖
我行開西九都應該會再買呢個熱狗💛
因為真係好正 好抵食
回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌑

💰$38(外賣+$2)
2021-06-10 196 瀏覽
黎到蕃廚,其實點可以唔食哩度既熱狗架呢?哩度既熱狗款式都好多.唔食豬既我可以食芥末沙律三文魚熱狗,或者雙魚巨蟹熱狗,素食熱狗有妙菇皇后熱狗,係菇菇同蕃茄熱狗,肉肉款式更多,你地自己睇XD今次食芥末沙律三文魚熱狗,男人食意式肉丸熱狗,老細聽錯左XDD 以為齋丸,就比左一份丸佢,之後發現左就比返條狗佢啦XXD跟住要埋蝦多士,芥末三文魚熱狗係wasabi果種芥末,淡淡既wasabi沙律醬,配煙三文魚,煙三文魚底係蕃茄粒粒,感覺清新唔肥膩,wasabi又有d 野性,不過食果時d 蕃茄粒粒好易跌到周圍都係XD好論盡XDDD意式肉丸,係老細自家製作,由豬肉同牛肉混合而成,配以肉碎鮮茄蘑菇醬,面頭仲有火灸芝士,帶微微焦香.淨狗有蕃茄同青瓜絲+茄汁,搬返d 丸丸落去食又得,一啖丸一啖包又得 .蝦多士,老細自己打蝦膠整既,鮮味蝦膠黏滿芝麻香,炸到脆而不膩,仲有爽口青瓜絲同秘製蕃茄汁佐食,未食過?快d 去試啦.
黎到蕃廚,
其實點可以唔食哩度既熱狗架呢?
哩度既熱狗款式都好多.
唔食豬既我可以食芥末沙律三文魚熱狗,
或者雙魚巨蟹熱狗,
素食熱狗有妙菇皇后熱狗,
係菇菇同蕃茄熱狗,
肉肉款式更多,你地自己睇XD

今次食芥末沙律三文魚熱狗,
男人食意式肉丸熱狗,
老細聽錯左XDD 以為齋丸,就比左一份丸佢,

之後發現左就比返條狗佢啦XXD
跟住要埋蝦多士,

芥末三文魚熱狗
係wasabi果種芥末,淡淡既wasabi沙律醬,
配煙三文魚,煙三文魚底係蕃茄粒粒,
芥末沙律三文魚熱狗

感覺清新唔肥膩,wasabi又有d 野性,
不過食果時d 蕃茄粒粒好易跌到周圍都係XD
好論盡XDDD

意式肉丸,
係老細自家製作,
由豬肉同牛肉混合而成,
意式肉丸

配以肉碎鮮茄蘑菇醬,
面頭仲有火灸芝士,帶微微焦香.
熱狗底XDD

淨狗有蕃茄同青瓜絲+茄汁,
搬返d 丸丸落去食又得,
一啖丸一啖包又得 .

蝦多士,老細自己打蝦膠整既,
鮮味蝦膠黏滿芝麻香,
炸到脆而不膩,
仲有爽口青瓜絲同秘製蕃茄汁佐食,
蝦多士

未食過?快d 去試啦.

芥末沙律三文魚熱狗
熱狗底XDD
蝦多士
📍蕃廚 KC Zenzero🌭️ #黃豆食黃店💛-每次嚟到深水埗都會去西九(明明無咩野行但又唔知點解次次都會去行下🤣)而西九個foodcourt出晒名多選擇又抵食 仲有唔少黃店架😚 今次黃豆就試咗間有誠意嘅熱狗良心店💛有水準之餘仲勁大份 拎餐嗰陣嚇親🤯本身想try紫薯撻但係無晒🥺不過嗌咗個芝士撻都有驚喜!門面黃到金(但我唔記得影🤦🏻‍♀️) 知佢咩料啦🤪-波隆納肉醬熱狗 (連汽水) $38 💕#黃豆飛佛🤤啲肉醬多到瀉 肉醬落足料唔會過鹹 連埋紅蘿蔔粒同洋蔥粒一齊煮 爽口得嚟仲令個肉醬香甜好多 🤤面頭啲芝士係有輕輕炙燒 惹味得嚟唔會搶咗肉醬嘅味🤤有青瓜絲同番茄 青瓜絲好食! 解膩唔怕食到滯晒🤤成個熱狗味道都啱啱好 唔會愈食愈鹹(黃豆係偏淡口味嘅~)💁🏻‍♀️連埋手套加分 要知道食熱狗落手食先係皇道🤣🧀芝士撻 $12(跟餐加$8)🤤撻皮好香 芝士鹹香得嚟仲要半流心 有驚喜!💬總結:以西九嚟講算係高質之選 同埋整體嚟講唔會太鹹味道拿捏得啱啱好(表示最怕愈食愈鹹🤦🏻‍♀️) 分量又夠多 女仔當正餐咁食係絕對夠😚就連個撻都好食 睇得出呢間小店係好有誠意 要多多支持呀!💛⏳等候時間:落單後等8-10分鐘
📍蕃廚 KC Zenzero🌭️ #黃豆食黃店💛
今次黃豆就試咗間有誠意嘅熱狗良心店💛
有水準之餘仲勁大份 拎餐嗰陣嚇親🤯
本身想try紫薯撻但係無晒🥺不過嗌咗個芝士撻都有驚喜!
門面黃到金(但我唔記得影🤦🏻‍♀️) 知佢咩料啦🤪

波隆納肉醬熱狗 (連汽水) $38 💕#黃豆飛佛
🤤面頭啲芝士係有輕輕炙燒 惹味得嚟唔會搶咗肉醬嘅味
🤤有青瓜絲同番茄 青瓜絲好食! 解膩唔怕食到滯晒
🤤成個熱狗味道都啱啱好 唔會愈食愈鹹(黃豆係偏淡口味嘅~)
💁🏻‍♀️連埋手套加分 要知道食熱狗落手食先係皇道🤣
芝士撻

🧀芝士撻 $12(跟餐加$8)
🤤撻皮好香 芝士鹹香得嚟仲要半流心 有驚喜!

⏳等候時間:落單後等8-10分鐘 (當日為平日12nn )
2021-05-29
8 分鐘 (堂食)
$46 (早餐)