2023-08-12
💖夏天最啱食啲酸辣香口嘅東南亞菜,今晚黎到元朗呢間泰國餐廳🇹🇭,樓底高並設室內室外座位💺,加上menu多酒類選擇🍺,好適合生日🎉或者朋友聚會。1⃣️廚師特色蝦醬炒飯🦐 $138💖賣相精緻、份量好大,適合3-4人食用。炒飯帶蝦醬嘅濃郁鹹香味,粒粒飽滿分明。配菜好多,豐富味道同口感,包括青瓜絲🥒、臘肉🐷、辣椒🌶️、洋蔥🧅、鮮蝦、網狀蛋🥚,食之前需將所有配菜同炒飯混合。2⃣️招牌火焰燒雞🔥 $168💖又係賣相好吸引嘅菜色,上台職員會幫手倒酒精點火,等大家打卡完再將佢拆件至方便食用。燒雞大隻,外皮香脆、偏乾身,但入面嘅雞肉都keep到肉汁🤤。3⃣️什錦小食🍢 $128💖有春卷、蝦餅、魚餅🐟、蝦片同沙爹串燒,搭配泰式甜辣醬、酸辣醬同埋沙爹醬。蝦餅同魚餅咬落彈牙;蝦片香脆、食落感覺唔會厚身油膩;春卷外皮薄脆。另外有雞肉豬肉串燒,燒得香口,搭配沙爹醬更正!4⃣️豬頸肉沙律🥗 $108💖豬頸肉都幾多,調味香辣惹味,邊位脆肉質嫩,用新鮮蔬菜🥬包住豬頸肉食降低辣味,係好開胃嘅一道菜。💖佢地晚市嘅菜色同飲品選擇多,份量都頗大,適合大家開心share~
1⃣️廚師特色蝦醬炒飯🦐 $138
2⃣️招牌火焰燒雞🔥 $168