3天前
去完Airside,行入新蒲崗覓食,發現有間裝修好似唔錯的pizza 店。雖然係平日晚上,但都有d外賣員等緊拎單,似乎係當地居民所愛。坐低打開Menu睇,簡簡單單有pizza意粉焗飯飲品。正想下單之際,原來係用qr code落單😂 掃完發覺原來有隱藏menu,有抵食套餐,餐湯主食飲品,1個set就有,岩晒懶人又抵又方便。問店員推介,佢仲話你下次多人又飲酒,可以叫包埋酒的set,我立刻screencap咗比兄弟,期待下次有酒說故事! 是日餐湯:羅宋湯 飲落幾足料,應該要有的料都厚,一定唔係罐頭湯,茄糕,水及配料的比例剛好 魔幻桃園(中厚批) 材料包括粟米、菠蘿、磨菇、蜜桃、金菇,全部都係筆者最愛,用料充足,批邊勁脆,有番咁上下實力👍 中批都可以分到6件,3個人食都無問題。 海鮮焗闊條面出街食飯質素好,環境細節都好重要,熱辣辣焗面配上靚靚兜兜,絕對增加食慾。蟹柳、蜆仔、蝦仁都唔會比少你,個芝士汁唔會過濃搶咗其他食材的味道。 美式炸薯條即叫即炸,厚身薯條令人食不停口,基本上都唔洗點點茄汁,本身已經炸得剛剛好,餐前小食必點😚 無糖生可樂第1次飲,以為coke zeo tim哈哈,就是可樂囉,健
是日餐湯:羅宋湯
魔幻桃園(中厚批)
海鮮焗闊條面
美式炸薯條
無糖生可樂
第1次飲,以為coke zeo tim哈哈,就是可樂囉,健康d嗎🤣🤣🤣...
心太軟配綠茶雪糕
落單時揀咗後上,食到尾叫店員準備,仲問我綠茶雪糕o5ok。水準係中規中舉,食咗咁多咸,食返d甜點中和下是必需的!