聽班朋友成日講薩利亞抵食,今次我地一班人黎到天水圍打牌,就落黎試下!地方大,服務不錯,上菜速度快!一睇Menu, 每樣野都真係好抵,全部野都係$1x - $7x,我地8個人,好似放題咁叫野食😆😆😆👍🏻 黑椒鐵板蜆($19) & 蒜蓉焗田螺,好香,蜆大隻又新鮮,狂encore!😋 辣味雞翼 ($32/8隻) 同Pizza Hut個款好似,正,又係狂encore!😮 芝士薯角 ($17) 勁多cheese! 如果芝士控實鍾意!😋 番茄海鮮意粉 ($32) 推介!呢個煮得好好,以呢個價錢超值!😲 香嫩鴨腿 ($37) 又係另我好surprise,肉質滑滑焗得好香!🍕 Pizza ($3x) 麻麻地,冇乜料,皮厚!其他野因為太多cream, 本人試唔到。但朋友們都清哂!下次gathering想瘋狂叫野食實會再食Saizeriya,每人埋單都係$70 😍

🍕 Pizza ($3x) 麻麻地,冇乜料,皮厚!

20 分鐘 (堂食)
  • 焗田螺
  • 黑椒鐵板蜆
  • 香嫩鴨腿
2017-03-29 395 瀏覽
野食都ok,嗌咁多野兩個人食都係142但個汽水機真係觸動左我神經,我特登洗乾淨個杯先加可樂同冰,點知無為意飲完一杯,再倒發現可樂浮油,已經心知不妙。好啦以為係個杯唔乾淨,用凍水熱水沖完再refill,fill完已經見到又有油。以為係d冰啦,好再倒唔加冰。我發現根本係部機有問題!然後1可樂2可樂3橙汁4檸檬茶遂格試,試哂格格都係有浮油!!根本係部機洗唔乾淨!!最嬲係我飲左一杯先發現有!!勁想嘔羅而家!!d餐具又係超級污糟,碟有油漬,刀叉都係全部1點點。d野食再好食都無用羅真係,衛生差到咁。
野食都ok,嗌咁多野兩個人食都係142
但個汽水機真係觸動左我神經,

我特登洗乾淨個杯先加可樂同冰,
點知無為意飲完一杯,再倒發現可樂浮油,
已經心知不妙。
好啦以為係個杯唔乾淨,
用凍水熱水沖完再refill,
fill完已經見到又有油。
以為係d冰啦,好再倒唔加冰。
我發現根本係部機有問題!
然後1可樂2可樂3橙汁4檸檬茶遂格試,
試哂格格都係有浮油!!
根本係部機洗唔乾淨!!

最嬲係我飲左一杯先發現有!!
勁想嘔羅而家!!

d餐具又係超級污糟,碟有油漬,
刀叉都係全部1點點。
d野食再好食都無用羅真係,衛生差到咁。
2017-03-01 371 瀏覽
每次叫外賣都要等至少半個鐘 明明堂食甘快 點解外賣甘耐 只系4件雞翼同薯仔都要甘耐。好過份味道系吾錯 只系要等好耐既外賣 幾次都系甘 希望可以改善一下 侍應都系話只要等10分鐘 。。
2017-02-16 411 瀏覽
是日晚餐是位於天水圍其中一個商場入面的薩莉亞來得薩莉亞都知食物又平又抵吃今次我點了有三文魚沙律,香辣腸比薩埋單都只是54元就能吃到飽飽的走三文魚沙律這個是我第一次點的食物, 因為友人極力推薦, 話好好味, 我只好順佢意一試, 又真係OK WO, 沙律醬同個沙律好配合, 而三文魚數量少但都未至於好細舊香辣腸比薩我超鐘意薩莉亞個比薩餅底, 上面滿滿的材料, 邊邊脆脆的, 雙重口感, 而且就算一開四都唔會話真係好細塊, 香辣味唔重, 我希望佢可以再辣D就更好味
是日晚餐是位於天水圍其中一個商場入面的薩莉亞

來得薩莉亞都知食物又平又抵吃

今次我點了有三文魚沙律,香辣腸比薩

埋單都只是54元

就能吃到飽飽的走
三文魚沙律

香辣腸比薩

2017-02-04 346 瀏覽
悠悠行……天水圍銀座其實都多選擇但我就簡咗薩利亞牛柳配煎旦米米IMG:5]蒜蓉包……夠香可再試白汁魚柳……可多D芝士仲好味再加多個白飯就啱啱好仲有雞亦都好正辣辣地
悠悠行……天水圍銀座其實都多選擇
再加多個白飯就啱啱好

仲有雞亦都好正
辣辣地
2017-01-26
10 分鐘 (堂食)
  • 香蒜意大利包
2016-12-14 481 瀏覽
今日同男朋友食薩利亞,6點鐘左右已經滿座,入座之後見好多人排隊。食物幾好味,章魚仔,雞翼同海鮮意粉都值得推介,食蜆有D沙,D杯唔算乾淨,裡面好似有層油,以價錢黎講叫平同好味,又唔洗加一,抵食!幫我落單既男侍應講野好燥好大聲,可以太忙,但係幾快幾靚仔

2016-12-11
10 分鐘 (堂食)
  • 蕃茄海洋意粉
2016-11-13 493 瀏覽
瞓晏左,早餐遲左,午餐更加遲,和媽食野,可以唔洗局限飲茶,又再去呢度食。無叫任飲,太晏,唔敢飲茶或咖啡類,又唔飲凍飲,同埋啲杯唔太乾淨,費時洗。野食來得快,食左唔夠1個鐘,2人食3樣野都好飽了。
野食來得快,食左唔夠1個鐘,2人食3樣野都好飽了。
水牛芝士pizza
辣味鱆魚仔意粉
羊鞍
2016-11-12
水牛芝士pizza
辣味鱆魚仔意粉
2016-11-10 397 瀏覽
其實香港有好多間薩莉亞,銀座呢間係我食過最好味嘅一間。環境:餐廳整潔度還可以,不過自助飲品吧前嘅地下有時會痴立立。服務:可以撳掣叫啲侍應過你點餐,侍應都好有禮貌,啲嘢食到咗之後會講個菜式名。食物:見仁見智,我覺得幾OK。價錢:中等,(pizza$35左右,意粉$28左右)是間唔錯嘅餐廳!!!
其實香港有好多間薩莉亞,銀座呢間係我食過最好味嘅一間。

食物:見仁見智,我覺得幾OK。

價錢:中等,(pizza$35左右,意粉$28左右)

是間唔錯嘅餐廳!!!

2016-11-10
  • 肉醬多利亞
2016-09-16 1144 瀏覽
今天中秋節,之前已經和家人吃過中秋晚飯了,今天當然要和男友出外玩^_^在玩之前當然要吃飽飽,才有氣力玩啊。當然要去平民西餐廳-----薩莉亞吃晚餐。我們2個人6:30到達等位,已經很多人排隊,餐廳內十分少2人枱,多數都是4人枱,所以等了1個小時後才能入座。由於十分肚餓的關係,於是我們便不斷叫很多美食……甜蝦沙律,沙律上都有很多蝦,而且沙律份量十分多,我男友很喜歡吃,說十分美味,但本人十分討厭吃沙律…周打海鮮湯,原以為是罐頭湯的質素,但竟然比罐頭湯難喝,十分重奶油味,大家千萬不要點!全場重點之一,2份辣味雞翼(8隻),總共16隻!本人十分喜歡吃雞翼,不過這間雞翼十分細隻,當然要叫很多隻才能滿足到我的胃啊!雞翼肉質嫩滑,辣辣的味道不錯。最後我吃了13隻雞翼,因為真的十分美味!蒜蓉法包,蒜蓉包比較厚身,所以比較難入味,而且不會脆。不過蒜蓉包表面都有很多蒜蓉,咸咸的味道都ok。意式菠菜伴煙肉,菠菜完全沒有味道,而且太乾,一點水份/油都沒有,十分難吃!洋蔥蒜蓉燒雞,雞扒十分厚身,而且都很大塊。雞肉十分鮮嫩多汁,而且雞肉內有蒜蓉味,十分美味!水牛芝士比薩,雖然pizza上完全沒有配料,只有芝士,不

甜蝦沙律
周打海鮮湯
辣味雞翼(16隻)
蒜蓉法包
意式菠菜伴煙肉
洋蔥蒜蓉燒雞
水牛芝士比薩,雖然pizza上完全沒有配料,只有芝士,不過pizza上佈滿水牛芝士,咸咸的味道不錯,完全不會太(漏)。pizza是薄批,十分香脆。
水牛芝士比薩
最後當然要吃甜品,我們叫了薩莉亞布甸,布甸是雞蛋布甸,香濃的雞蛋味,和焦糖一起吃時十分美味,作為飯後甜品便最好了。
不過,這個布甸是現成的,男友說這個雞蛋布甸在百佳的牛奶櫃內可以找到,飯後我們去百佳都找到幾款類似這個的現成雞蛋布甸。
雞蛋布甸
價錢方面,由於叫了十分多美食,即使平民餐廳都十分貴,2人吃了$208,很貴啊 =.=
總結來說,薩莉亞的食物十分便宜抵吃,至於味道,就要看你叫什麼食物了。
個人認為最美味是辣雞翼和水牛芝士pizza,其他pizza都ok,小食類(除雞翼),意粉類只是一般,飯類千萬不要點!
2016-09-15
60 分鐘 (堂食)
辣味雞翼(16隻)
洋蔥蒜蓉燒雞
水牛芝士比薩
雞蛋布甸
2016-09-15 483 瀏覽
晴朗的一天,跟同事因為工作來了元水圍。途經這裡,原來這𥚃也有隡利亞。感覺跟其他公店一樣是美味,就決定在這裡吃個簡餐。在云云的選擇中,大家也屬意選擇了海鮮意粉。海鮮意粉看上去份量是十足的,茄汁雖不夠濃郁但當然夠味,而意料之外的就是也有不少海鮮在內,感覺是健康和新鮮的。意粉也好吃,整體不錯。同事吃的是加入了芝士的,半溶的芝士為意粉增添鹹香的味道及軟滑口感,當然更好吃。對於我來大熱天時也要一點濃郁的味道去喚醒自己的味蕾,這個海鮮意粉也是不錯的選擇,值得一試!

2016-09-03
2016-07-29 556 瀏覽
又到月尾,呢間係真係性價比之選今次我嗌左有雞翼,沙律,飯同意大利麵黎到呢到點可以唔食雞翼雖然要挑剔既話可以話佢係太乾身但係咁既價錢真係冇乜可以挑剔個沙律最正就係個沙律醬,d菜就麻麻地好味所以到冇哂d醬既時候都冇人想再食d菜個芝士蝦焗飯真係誠意之作芝士鋪滿哂係個面上,而且有6隻大蝦一齊焗口感一流,食到最後都有dd濟,因為佢材料都算多最差既反而係最易整既意粉差既原因係佢d汁太「杰」同埋材料好少當冇哂d菇同冇哂汁之後再加埋佢凍左之後都唔想再食!!
又到月尾,呢間係真係性價比之選
今次我嗌左有雞翼,沙律,飯同意大利麵
黎到呢到點可以唔食雞翼
雖然要挑剔既話可以話佢係太乾身
但係咁既價錢真係冇乜可以挑剔
個沙律最正就係個沙律醬,d菜就麻麻地好味
所以到冇哂d醬既時候都冇人想再食d菜
個芝士蝦焗飯真係誠意之作
芝士鋪滿哂係個面上,而且有6隻大蝦一齊焗
口感一流,食到最後都有dd濟,因為佢材料都算多
最差既反而係最易整既意粉
差既原因係佢d汁太「杰」
同埋材料好少
當冇哂d菇同冇哂汁之後
再加埋佢凍左之後都唔想再食!!
2016-07-19
2016-07-10 426 瀏覽
意大利雜菜湯 香辣腸拼焗薯角燒魷魚筒香辣雞翼黑椒雞肉薄餅三文魚海鮮焗飯吞拿魚蕃茄意粉地方很寬敞,桌上還有服務鈴,有需要的時候再叫服務生過來就好。飲品每位計算,12元一位,可以自己到水吧位自取式
辣香腸拼焗薯角
香辣雞翼
吞拿魚意粉
2016-06-04 522 瀏覽
今晚我們去咗天水圍嘉湖銀座嘅「薩莉亞意式餐廳」買外賣自取食!我們買咗個地中海海鮮比薩!地中海海鮮比薩嘅材料非常豐富,賣相都幾吸引,煙三文魚嘅肉質好軟滑,煙燻味亦好香濃,蝦肉嘅肉質好爽口彈牙,批邊焗得好香脆,薄底亦幾鬆軟!真係相當惹味!
我們買咗個地中海海鮮比薩!
地中海海鮮比薩嘅材料非常豐富,賣相都幾吸引,
煙三文魚嘅肉質好軟滑,煙燻味亦好香濃,
地中海海鮮比薩
2016-05-10
外賣自取
地中海海鮮比薩
2016-02-28 673 瀏覽
今晚去左天水圍舅父度拜年,去完都成8點幾,老婆提議去置富嘉湖食,去到見到蕯莉亞,入去試下。8點幾都要等成半個鐘先入到去,人多呢到呢..野菌忌廉意大利粉黎到熱辣辣,忌廉味濃,又香又滑,汁都唔少,唔會好快乾晒。野菌好多,又彈牙,撈埋忌廉汁一齊食味道無得彈!意粉上面有d芝士粉,加多重點綴,食落更香更入味,重點係只需27蚊,外面點食到?香焗白汁雞肉菠菜呢個菜要稍為等耐少少,始終係焗既食物。白汁非常香濃,不會覺得膩,焗出黎既雞肉好香口,份量一啲都無厄人,雞肉同菠菜份量half half,雞肉肉質嫩滑,切到細細粒,方便食。菠菜雖然焗過,但唔覺得有焦味,加埋白汁食又香口又入味!食飽左,就搭輕鐵回家去。
野菌忌廉意大利粉
香焗白汁雞肉菠菜

食飽左,就搭輕鐵回家去。
2016-02-16
30 分鐘 (堂食)
2016-01-06 521 瀏覽
又係同小孩撐枱腳, 叫左一個菠蘿火腿pizza, 鐵板燒尤魚, 忌廉湯, 中華沙律, 煙三文魚沙律, 蒜蓉包, 雞亦.因為又平又抵死, 所以次次都叫好多^^"菠蘿火腿pizza, 即叫即做, 但好快做好, 皮脆, 熱辣辣, 正! 雖然配料只有菠蘿和火腿, 但正好是小孩的至愛, 加上係薄批, 無甘濟肚.忌廉湯好滑, creamy, 好味道, 但記得要講明"加熱", 否則湯是半暖半涼的......惟一敗筆. 鐵板燒尤魚好抵食, 原隻尤魚鐵板上, 足足有8吋唔止, 鐵板吱吱聲, 個feel一流, 價錢超抵食, 但將尤魚切開就要費一點手力, 我都切到手軟, 另用來點尤魚的燒汁亦不錯, 甜甜地, 同尤魚好夾.中華沙律仲平過超級市場, 又大碟, 味道和元氣壽司的差不多, 價錢都差不多, 但份量是元氣壽司的x5. 煙三文魚沙律, D菜好新鮮, 但沙律醬好少, 要叫侍應另加沙律醬, 否則只有吃淨菜, 這個價錢有4大片煙三文魚, 性價比好高.蒜蓉包大愛, 蒜蓉香, 包脆, 是用長法包切片, 塗上蒜蓉再焗的, 令人欲罷不能, 但千萬別一送上就用手拿, 好熱的, 用义吧.雞亦, 小孩總會處理掉, 只剩骨.
因為又平又抵死, 所以次次都叫好多^^"

雞亦, 小孩總會處理掉, 只剩骨. 有少少辣味, 但多油, 小孩不計較, 大人就1件起2件止吧, 太邪惡了!
2015-12-29
  • 鐵板燒尤魚