寶琳最近新開左一間食清湯腩店,成日經經過過,等我會一會佢😆清湯崩沙腩河非常之有質素,崩沙腩幾有咬口,但肉質都尚算嫩滑,河粉白滑家身,好容易入口,配搭埋辣椒醬,風味十足🥰另外仲叫咗牛三寶麵,包括有牛腩、牛筋、牛肚,佢個牛肚都整得好好食,爽身得來又冇異味,而且麵底都算係爽口嗰啲,非常好食🤤另外仲叫咗碟油菜——菜心,菜心都好翠綠,而且咬落好脆口,配搭埋粉面食一流😄另外仲叫咗杯凍檸茶,正常發揮✌🏻雖然舖頭係主打港式粉麵,但佢嘅Menu仲包括埋一啲酸辣粉,飯類嘅菜式,所以選擇都非常多元化❤️同埋舖頭都尚算空間咁OK,堂食或者外賣都好唔錯💪🏻

寶琳最近新開左一間食清湯腩店,成日經經過過,等我會一會佢😆

2023-09-12
2023-09-08 49 瀏覽
諗住間餐廳新開張,見黑雨唔使返工就同屋企人落去試吓。我哋等咗幾分鐘就有得入去。店面比較逼窄,衛生一般。入到去坐低冇耐,已經聽到個店員因為座位問題,同啲客人嗌交。屋企人叫咗個紫菜三寶丸河粉,等咗15分鐘先到。我自己叫咗個崩沙腩河粉,點知等咗半個鐘,前前後後催咗三次都係漏單,完全唔知侍應同廚房點溝通,極度混亂。最後cancel張單走人算數,前前後後浪費咗30分鐘,服務極差離晒譜,以後唔會再去呢間餐廳。
諗住間餐廳新開張,見黑雨唔使返工就同屋企人落去試吓。

2023-09-08
5 分鐘 (堂食)
午餐
2023-09-07 47 瀏覽
最近新都城開左開人氣清湯腩店食晚飯時間非常多人堂食外賣既人都企哂餐廳門口呢間清湯腩係沙田都有不過見佢人頭湧湧,即管試下叫左兩碗清湯牛腩河因為食開肥,所以都叫左肥啲雖然清湯牛腩,但湯頭清甜而且有埋牛腩林滑,河粉又滑見餐牌仲有坑腩,爽腩,牛坑腩下次一定會叫其他食另外有得加郊外油菜,雙拼丸同雙拼餃都係加十幾蚊最後仲叫左個菜肉雲吞皮薄餡香,湯頭都係清湯腩個底所以朋友即使飲哂仲有得添除左清湯牛腩,見餐牌有咖喱選擇都好多
最近新都城開左開人氣清湯腩店

食晚飯時間非常多人

堂食外賣既人都企哂餐廳門口

呢間清湯腩係沙田都有

不過見佢人頭湧湧,即管試下

叫左兩碗清湯牛腩河

因為食開肥,所以都叫左肥啲

雖然清湯牛腩,但湯頭清甜

而且有埋牛腩林滑,河粉又滑

見餐牌仲有坑腩,爽腩,牛坑腩

下次一定會叫其他食

另外有得加郊外油菜,雙拼丸同雙拼餃

都係加十幾蚊

最後仲叫左個菜肉雲吞

皮薄餡香,湯頭都係清湯腩個底

所以朋友即使飲哂仲有得添

除左清湯牛腩,見餐牌有咖喱

選擇都好多
🐜❗️🐜❗️🐜❗️諗住新都城新開牛腩粉,試一試新野。點知十分意料之外,下午茶時間叫左碗牛腩酸辣粉,連凍飲,$49。😳😳😳點知碗粉一上到黎,係冇辣既,係清湯咁既樣,問左服務員佢話係咁架喇。再問第二個佢先答可以加俾你既。原來叫酸辣粉,係要問兩次先可以加俾你架!🧐🧐🧐然後食食下,見到碗粉有昆蟲。十分特別!對面個食客,仲話啲河粉好少😂我食薯粉就都正常既!牛腩都正常,係軟身既,有牛味。認真冇下次! 一定唔會再食下次。
🐜❗️🐜❗️🐜❗️

諗住新都城新開牛腩粉,試一試新野。
😳😳😳
再問第二個佢先答可以加俾你既。
原來叫酸辣粉,係要問兩次先可以加俾你架!
🧐🧐🧐
然後食食下,見到碗粉有昆蟲。
十分特別!

對面個食客,仲話啲河粉好少😂
我食薯粉就都正常既!

牛腩都正常,係軟身既,有牛味。

認真冇下次!
一定唔會再食下次。

酸辣牛腩粉
昆蟲粉
2023-09-02 60 瀏覽
見佢新開幫襯一下,點知超失望體驗,食物一般都算,叫碗麵都可以漏單囉,等成半句鐘,隔離枱遲過入黎食完先到,勁搭枱,坐到勁唔舒服,問都唔問就收你野超趕客,一定唔會再幫襯
2023-09-02
30 分鐘 (堂食)