2022-12-04 69 瀏覽
終於到打邊爐嘅季節🔥呢間之前同屋企人食過一次打邊爐唔錯,第二次黎依舊有水準。除咗打邊爐配料,原來仲可以另外嗌小菜咁食~向西豬骨煲本身已經有粟米同豬肉做配料,豬肉香軟,打邊爐打到一半再蘸埋豉油食更添風味。個湯飲落去係舒服嘅豬骨湯,口感順滑,唔會過份重口味。最鍾意係手切安格斯牛小排,肉味香濃,口感軟稔,肉香滿滿😋😋招牌四式拼粒粒飽滿,皮夠薄,比例岩岩好。鹹蛋黃配炸物真係冇得輸,黃金鮮魷沾滿鹹蛋黃,充滿鹹香,趁熱食脆卜卜。最後嗌咗一杯好打卡嘅星空梳打,打邊爐當然要配有氣飲品先爽😋朋友就另外叫咗杯百香果,相對地就會清新啲,酸酸甜甜咁。

最鍾意係手切安格斯牛小排,肉味香濃,口感軟稔,肉香滿滿😋😋

招牌四式拼粒粒飽滿,皮夠薄,比例岩岩好。

2022-12-02 106 瀏覽
老闆請食飯,佢推介左大鴻輝21樓呢間火鍋店由於我地30人,總共book左兩間大房,6點鐘去到一望窗口就有個靚影睇我地先食左個油炸鬼,入面釀左蝦滑,但略嫌硬身食完小食就上刺身,叫左兩隻南澳,一條池魚,象拔蚌,海膽,牡丹蝦,刺身師傅都用心將佢砌埋一齊,同埋有乾冰,賣相都好吸引食完刺身就飲個燉湯,飲得出冇加味精,飲完唔渴然後叫左幾個小菜就打邊爐水煮牛怡香茄子煲豉椒炒蟶子A4和牛總結食物喺大鴻輝全幢係最高水準,火鍋嚟講都屬中上,冇限制用餐時間都係一大賣點但房間隔音唔夠。由於老闆埋單,所以唔知最後幾錢
老闆請食飯,佢推介左大鴻輝21樓呢間火鍋

我地先食左個油炸鬼,入面釀左蝦滑,但略嫌硬身

食完刺身就飲個燉湯,飲得出冇加味精,飲完唔渴

然後叫左幾個小菜就打邊爐
水煮牛
怡香茄子煲
豉椒炒蟶子

A4和牛

2022-11-16
  • 加拿大象拔蚌
2022-11-14 244 瀏覽
第二次嚟打邊爐~又要開post 讚吓❣️打邊爐有七折,小菜 中式牛柳好食,好夠味,連啲洋蔥都食哂福建炒飯一嚟到就俾人清哂🤤椰子雞湯好清甜🥥🐔打邊爐啲牛好腍好重牛味😍雞子好大粒😅🫢不過我無食杯特大凍檸茶真係好大杯😂叫咗四杯,由頭飲到落尾🍋☕️員工服務好好~有個員工見我媽媽飲普洱加香片話未見過有客咁飲,仲拎個杯話試吓🤣我媽媽勁推薦~埋單$2000/6個人,3百零蚊一個人,抵🤤🤤🤤又好食下次會再嚟❣️
第二次嚟打邊爐~又要開post 讚吓❣️
打邊爐有七折,
小菜 中式牛柳好食,好夠味,連啲洋蔥都食哂
福建炒飯一嚟到就俾人清哂🤤
椰子雞湯好清甜🥥🐔
打邊爐啲牛好腍好重牛味😍
雞子好大粒😅🫢不過我無食
杯特大凍檸茶真係好大杯😂
叫咗四杯,由頭飲到落尾🍋☕️
員工服務好好~有個員工見我媽媽飲普洱加香片
話未見過有客咁飲,仲拎個杯話試吓🤣
我媽媽勁推薦~
中式牛柳
  • 牛小排
  • 福建炒飯
2022-11-14 199 瀏覽
上星期日同朋友行完大帽山,就留喺荃灣食埋晚飯先回家。荃灣我都好耐冇去過,變化十分大,已經唔係好識路。但我記得眾安街係好多嘢食,所以就行過去睇下。去到大鴻輝中心樓下,見到有好多派傳單嘅姐姐好落力咁樣介紹食肆,我哋睇咗陣最後決定上去21樓打邊爐。我哋六點鐘入座,餐牌某部分嘅食物可以有七折優惠。呢度嘅食物全部都係散叫,而店員都好努力去介紹有啲乜嘢值得食同招牌菜。先黎order個 養生松茸菌湯底$88,湯底味道鮮甜,感覺滋潤健康。佢個新鮮黃金炸響鈴$68幾特別,裏面包咗鹹蛋黃蓉,不過真係非常之邪惡,但又好食喎。另外店員介紹咗我哋食哈蝦油條$78,呢個可以直接食又得,或者放入湯底淥大約三秒拎起,蝦滑就略嫌少咗啲,但係口感都幾得意。另外再嗌咗個手打四寶丸$88,芝士蝦丸幾新鮮彈牙,蟹籽墨魚丸亦都好鮮味。而朋友就最鍾意佢哋嘅梅菜豬肉丸覺得好特別。如果你上去佢社交平台打卡like n share,就會送一個小食比你,我哋就嗌咗個脆金花炸蝦丸$78,爽口彈牙有鮮味唔錯。打邊爐就一定要order嘢飲啦!我哋嗌咗一個自家制柑桔蜜$58/壺,剛剛好有三杯份量,都幾好飲,可惜略為甜咗啲。
上星期日同朋友行完大帽山,就留喺荃灣食埋晚飯先回家。
荃灣我都好耐冇去過,變化十分大,已經唔係好識路。
但我記得眾安街係好多嘢食,所以就行過去睇下。

我哋六點鐘入座,餐牌某部分嘅食物可以有七折優惠。

打邊爐就一定要order嘢飲啦!
2022-11-01 2085 瀏覽
28-10-2022 (Fri)晚公司全team食晚飯.book咗呢間嘅房,一大張12人枱,轉盤上嵌入咗三個電磁爐,轉盤可以用remote開關.人齊上菜,有1. 象拔蚌刺身正常爽口,冇問題.味道:3分2. 刺身拼盤有劍魚,帶子,蝦同鮑魚,我只食咗劍魚同鮑魚,都係正常爽口,冇問題.味道:3分3. 生蠔呢個好鮮甜,正.味道:5分4.-5. 湯底方面,我哋要咗兩個,一個辣一個唔辣,我食唔辣嘅,味道冇乜特別.味道:2.5分正常嘅有:6.-16. 響鈴,炸魚皮,蝦丸,牛肉,鴨血,貴妃蚌,炸劍魚骨.牛丸,冬瓜片,西蘭花,蝦膠釀油炸鬼.味道:3分17. 牛腩大大舊已熟,只係放入湯灼熱就得,好夠腍,但牛味欠奉.味道:2分一般嘅有:18. 豬肉片味道:2.5分19. 鯇魚唔好食味道:2分20. 咕嚕肉有好多生果,味道係可以嘅,但咕嚕肉本身一般.味道:2.5分21. 椒鹽鮮魷炸漿係脆,但內裡嘅鮮魷淡而無味.味道:1分之後我再叫:22. 黃金響鈴同普通嘅好似冇乜分別,但之後我繼續食其他嘢時,碗內嘅湯多咗啲蛋黃味.味道:3分23. 魚皮餃淥咗好耐至記得食,呢個竟然係臭.味道:0.5分24. 貢丸唔香唔惹味.味

人齊上菜,有
1. 象拔蚌刺身
象拔蚌刺身
正常爽口,冇問題.

2. 刺身拼盤
刺身拼盤

刺身拼盤

3. 生蠔
生蠔
呢個好鮮甜,正.
味道:5分

味道冇乜特別.
正常嘅有:
6.-16. 響鈴,炸魚皮,
響鈴,炸魚皮

蝦丸,牛肉,
豬肉片
鴨血,
貴妃蚌,炸劍魚骨.牛丸,冬瓜片,
西蘭花,蝦膠釀油炸鬼.

17. 牛腩
大大舊已熟,只係放入湯灼熱就得,好夠腍,但牛味欠奉.
味道:2分
一般嘅有:
18. 豬肉片
19. 鯇魚唔好食
味道:2分
20. 咕嚕肉
有好多生果,味道係可以嘅,但咕嚕肉本身一般.

21. 椒鹽鮮魷
炸漿係脆,但內裡嘅鮮魷淡而無味.
味道:1分
之後我再叫:
22. 黃金響鈴

23. 魚皮餃
淥咗好耐至記得食,呢個竟然係臭.
味道:0.5分

OK冇問題.

冇食嘅有:
28.-30. 唔知咩魚片,午餐肉,唔知炸咩丸

服務:
尾聲時我已經冇醬料,叫亞姐拎九宮格
入嚟,應承咗又冇咗影.其他都冇問題嘅.

價錢:
呢間大房最低消費係$5,888.00,由於老闆請,我唔知幾錢埋單.

2022-10-28
生蠔
2022-10-31 1458 瀏覽
【蘇潮韓海火鍋私房菜】週末$1 雞鍋🍲 (有鮮椰子雞鍋、花雕藥膳醉雞鍋、雞煲) 三選一 (原價半隻💰$198)我地第一次黎所以唔知道原來最低消費💰$1488+10% 就可以包到vip房 如果3-4個朋友仔都已經夠數book到了 vip房private啲又有麻雀枱🀄 仲要無限時 性價比都唔錯😆😆講反野食先 1蚊花雕藥膳醉雞鍋都真係好抵食 而且佢地唔係比細細隻既雞你 都相當足料 😋 雞肉都幾鮮嫩唔老 而且好香酒味😍上等手切安格斯牛小排 (💰$268) 上等手切安格斯牛頸脊 (💰$338), 極級本地手切新鮮肥牛 (大) (💰$398) 呢三款牛都唔錯 食落重牛味 而且厚切 食得滿足 擺盤亦都好靚 唔係就咁放埋一堆咁比你😂😂手打四寶丸 (💰$88) 海中蝦滑 (💰$88)粒粒手打丸都好大粒而且足料 蝦滑都重蝦既鮮味其他配菜就正正常常 不過不失~~整體價錢係偏貴 但如果想打麻雀又想打邊邊既 不妨都可以下午時段book vip房 約埋三個牌友一齊上黎玩咁就抵反啦🫣😝
【蘇潮韓海火鍋私房菜】
(原價半隻💰$198)

講反野食先 1蚊花雕藥膳醉雞鍋都真係好抵食

手打四寶丸 (💰$88) 海中蝦滑 (💰$88)

粒粒手打丸都好大粒而且足料 蝦滑都重蝦既鮮味

其他配菜就正正常常 不過不失~~

一入到餐廳,職員介紹vip房最低消費$1488+10%,唔使坐大廳,我哋5人點都夠數啦!房間夠6人座,舒適乾淨。老闆話vip房可以打牌添,4點就可以打,食飯直落到零晨我哋食火鍋,食物都好新鮮,試左麻辣湯底,牛脛脊,黑豚肉,四寶丸,餃子⋯湯底較咸,冇麻辣,不過食完冇口渴!老闆話唔火鍋可以食小菜,聲稱小菜都好掂!呢樹飯聚下次可以試吓小菜。 另外,職員叫我哋like佢社交平台 有小食送俾我哋— 椒鹽粟米,係好食嘅,不過唔夠熱!
!呢樹飯聚

2022-10-21
慶祝紀念
生日
  • 手打四寶丸
2022-10-09 523 瀏覽
一行11人!想搵一個私隱度高嘅地方聚會,左揀右揀終於決定試新嘢太高興忘記影間房添又有麻雀枱+卡拉ok,冷氣十足人多都唔怕飲品種類好多,有冇酒精嘅都多大大贊加拿大象拔蚌刺身非常爽甜,連個膽都切埋條勁正仲有食完要再叫嘅牛肉,不得不提坑腩白蘿蔔湯底,D坑腩又係要再叫椰子雞湯底!真係大大兩個新鮮椰青做底差啲唔記得仲叫咗法國生蠔🦪新鮮爽脆又係再要Encore食到差唔多開始唱下卡拉OK先,又係真真估唔到D音響都唱得下又唱又飲又食,最後仲有黑松露醬薯條出現最後不得不贊,職員十分有禮親切

太高興忘記影間房添

又有麻雀枱+卡拉ok,冷氣十足人多都唔怕

飲品種類好多,有冇酒精嘅都多

大大贊加拿大象拔蚌刺身非常爽甜,連個膽都切埋條勁正

椰子雞湯底!真係大大兩個新鮮椰青做底

差啲唔記得仲叫咗法國生蠔🦪
新鮮爽脆又係再要Encore

食到差唔多開始唱下卡拉OK先,又係真真估唔到D音響都唱得下

又唱又飲又食,最後仲有黑松露醬薯條出現

最後不得不贊,職員十分有禮親切

2022-10-08
慶祝紀念
生日
  • 椰子雞湯底
  • 肮腩蘿蔔湯底
  • 加拿大象拔蚌
2022-07-25 1199 瀏覽
大鴻輝中心難得有既高質打邊爐好精緻裝修,有好靚既花海牆🌸🌺打卡一流幾個朋友訂了VIP房,私隱度高房間闊落,唔會好似食放題有限鐘數2小時就趕你走,可以慢慢傾偈🥂🍺食野仲可以唱K花雕醉雞湯底,飲湯先好清甜雞夠滑蝦膠油炸鬼🍤,係即叫即炸好脆卜卜,浸幾秒打邊爐再食都好食蔬菜拼盤份量好夠料,生菜🥬白菜仔,仲有菜心同油麥菜,岩晒好鍾意食菜既朋友竹蔗茅根水,吾會勁甜清熱氣一流,飲完先發現唔記得影相😂
大鴻輝中心難得有既高質打邊爐
好精緻裝修,有好靚既花海牆🌸🌺打卡一流

花雕醉雞湯底,飲湯先好清甜雞夠滑

蝦膠油炸鬼🍤,係即叫即炸好脆卜卜,浸幾秒打邊爐再食都好食
竹蔗茅根水,吾會勁甜清熱氣一流,飲完先發現唔記得影相😂
  • 花雕雞湯底
2022-07-13 1006 瀏覽
訂咗VIP房~有k唱🎤有麻雀打🀄️叫咗個藥膳雞湯底😋湯好飲黃金響鈴好好食😍叫咗一隻雞🐔超厚肉又滑❣️好好食!個牛好新鮮😋😋侍應服務好好~有個男侍應倒湯時會用手遮一遮我哋果面!叫咗枝水,仲幫我哋扭開少少!勁細心🥰無得彈!嘢食好好食~所有食材都好新鮮~性價比超高~每人為返先幾百蚊🤣玩足六七個鐘!超啱一班朋友聚埋打吓牌食吓嘢🍽大堂出面仲有花花牆可以影相~好靚🌸下次一定會再去😋😋
訂咗VIP房~有k唱🎤有麻雀打🀄️

叫咗個藥膳雞湯底😋湯好飲
黃金響鈴好好食😍
叫咗一隻雞🐔超厚肉又滑❣️好好食!
個牛好新鮮😋😋

嘢食好好食~所有食材都好新鮮~
性價比超高~每人為返先幾百蚊🤣玩足六七個鐘!
超啱一班朋友聚埋打吓牌食吓嘢🍽

大堂出面仲有花花牆可以影相~好靚🌸
下次一定會再去😋😋
2022-07-12
  • 黃金響鈴
  • 手切鮮牛肉
2022-07-12 839 瀏覽
身為香港人,無論春夏秋冬 都要打邊鍋㗎啦,一諗食嘢 即刻諗到大鴻輝,所以等登走入大鴻輝一轉!一入到去,望到個靚靚餐廳LOGO ,加上前面啲紅酒櫃,好似到咗高級餐廳咁啊再入到去,即刻俾個勁大落地玻璃境吸引咗!美食配美景!食咩都咁好食啦嚟到叫咗個蘇潮靚鍋 ,湯料用咗 花膠 ,蟲草花,海參,竹笙 同熬製而成,🥘🐔唔單啖啖鮮甜,仲勁補添啊! 平時食開街邊嘢,真係要周不時上嚟補一補佢啊!而蘇潮韓海 啲雞睇得出 係用靚嘅食材選購,啲雞一咬落去皮嫩肉質彈牙,一放落口就滑咗落肚啊🐔非常推薦大家!!而鮮果咕嚕肉 都值得推介啊!咕嚕肉同雜果粒粒都咁大粒 !加上餐廳特製嘅醬汁 令到咕嚕肉同水果嘅配搭超級夾啊!食完之後仲越加開胃! 而燒汁一口牛更加係要Order 添啊牛肉嫩滑,醬汁鮮甜 !鍾意食牛嘅你哋 一定要叫啊!而不得不提,餐廳嘅店員服務都幾好 ,會主動幫我哋換醬料,又會主動開口答我哋好唔好食!服務態度認真一流啊!(又去到評分環節啦 ! 5分🌕為滿分)味道:🌕🌕🌕🌕🌖環境:🌕🌕🌕🌕🌕服務:🌕🌕🌕🌕🌖價錢:🌕🌕🌕🌗🌑今次嘅抵食指數可以去到4點幾分俾佢 🌕🌕🌕🌕🌘!
身為香港人,無論春夏秋冬 都要打邊鍋㗎啦,
一諗食嘢 即刻諗到大鴻輝,所以等登走入大鴻輝一轉!

非常推薦大家!!

而鮮果咕嚕肉 都值得推介啊!
食完之後仲越加開胃!

而燒汁一口牛更加係要Order 添啊
牛肉嫩滑,醬汁鮮甜 !鍾意食牛嘅你哋 一定要叫啊!

而不得不提,餐廳嘅店員服務都幾好 ,
會主動幫我哋換醬料,又會主動開口答我哋好唔好食!
服務態度認真一流啊!

(又去到評分環節啦 ! 5分🌕為滿分)

味道:🌕🌕🌕🌕🌖
環境:🌕🌕🌕🌕🌕
服務:🌕🌕🌕🌕🌖
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑

今次嘅抵食指數可以去到4點幾分俾佢 🌕🌕🌕🌕🌘!
蘇潮靚鍋
蘇潮靚鍋
2022-06-25 649 瀏覽
門口大堂寬敞闊落,入座前會有人帶我地入去梳化位等,仲有個好靚既打卡位,入到去見到座位舒適,我地5個人先叫左1元半隻雞煲,黎到已經可以食得唔洗等,叫左個黃金響鈴好好食,即炸入口脆卜卜,食完之後再叫多次,都係咁好食,海鮮新鮮好食,雞煲又係惹味,食完雞煲我地就再叫多個海解鍋,龍蝦開左半都仲郁緊,証明唔係死左好耐既龍蝦,另外雞泡魚干都燒到岩岩好,下次一定再黎,職員友善有禮,仲會問我地野食物好唔好食,認真,真心值得推介
黃金響鈴
2022-06-25
黃金響鈴
  • 蝦膠
  • 路邊雞煲
  • 梅菜豬肉餃
  • 蘇潮靚鍋
2022-06-09 658 瀏覽
班姊妹話要約打邊爐,記得之前行開大鴻輝附近見到有傳單介紹新開左間火鍋店,咁就去試吓啦。火鍋店地方好大環境都好乾淨,侍應安排咗我哋坐窗口位唔錯唔錯。不過到揀火鍋就出現咗少少矛盾,有人要食麻辣火鍋,有人唔食得辣,正常就係鴛鴦鍋啦,但係佢呢度竟然麻辣鍋係唔可以有鴛鴦鍋🤯 最後我哋叫咗兩個湯底=兩個鍋😝 咁就皆大歡喜。不過兩個湯底就唔可以坐窗口位所以我哋要調去中間位梳化卡位。椰子雞鍋湯底上枱之後,侍應會即場開個椰青倒到啲椰青水落去,等佢滾起即刻試啖蛋湯好清甜。 麻辣湯底就好夠辣,但係就唔夠香。-手切安格斯牛小排(例牌)(雪花均勻,勁重牛味👍)-滑牛肉(真係「滑」,好嫩)-蒙古羊肉片(夠so)-珊瑚蚌-爽滑豬膶-白柏葉-脆鯇魚骨腩-鮮腐竹-生根-香菇貢丸-炸響鈴-娃娃菜-萵筍片呢度嘅食材好新鮮呀,所以價錢都偏貴少少,不過一分錢一分貨啦,而且服務都好好👍 下次人多啲仲可以book房添。*有一樣嘢唔好就係九宮格內嘅醬料其中蒜蓉有陣酸臭味,應該係擺咗好耐😨 叫職員換過第二盒蒜蓉味道就正常返😅埋單$18xx。

-手切安格斯牛小排(例牌)
(雪花均勻,勁重牛味👍)
-滑牛肉
(真係「滑」,好嫩)
-蒙古羊肉片

-香菇貢丸
-炸響鈴
-娃娃菜
-萵筍片

埋單$18xx。

2022-05-26 676 瀏覽
行完街都係決定去大鴻輝覓食每次都係食放題多,今次想試下新野,就去佐新開呢間火鍋私房菜。環境:🌟🌟🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟🌟品質:🌟🌟🌟🌟價格:🌟🌟🌟🌟 入門有位置比較適合打卡,有面幾靚嘅綠色牆同塊大鏡。一路行入去有好多vip房,出面d座位都好闊落,比人感覺好舒適。 店員比較親切,有禮貌❤️ 🥥椰子雞煲(一隻雞🐔)$298上佐嗰湯底之後會有店員拿椰青過來倒椰青水落去👍👍 落佐雞滾一陣,就緊係唔少得飲啖湯先湯底有兩個椰青味道非常鮮甜,雞肉比較嫩滑,有雞味。間中食舊椰汁肉,椰香味布滿成個口😍😍唯一美中不足就係欠缺靈魂醬料(沙薑青檸)有埋個靈魂就真係無得彈 🦐哈蝦油條 $78呢個係油條夾蝦滑整成嘅,好好味值得推薦👍👍用湯浸10秒左右再食味道更係一流 手打四丸🍢🍢$88個頭唔算大粒,味道中規中矩 新鮮肥鵝腸$98 (爽滑👍)
行完街都係決定去大鴻輝覓食
每次都係食放題多,今次想試下新野,就去佐新開

呢間火鍋私房菜。

環境:🌟🌟🌟🌟🌟

服務:🌟🌟🌟🌟🌟

品質:🌟🌟🌟🌟

價格:🌟🌟🌟🌟

入門有位置比較適合打卡,有面幾靚嘅綠色牆

同塊大鏡。一路行入去有好多vip房,出面d座

位都好闊落,比人感覺好舒適。

店員比較親切,有禮貌❤️

🥥椰子雞煲(一隻雞🐔)$298

上佐嗰湯底之後會有店員拿椰青過來倒椰青水

落去👍👍

落佐雞滾一陣,就緊係唔少得飲啖湯先
湯底有兩個椰青味道非常鮮甜,雞肉比較

嫩滑,有雞味。間中食舊椰汁肉,椰香味布滿

成個口😍😍唯一美中不足就係欠缺靈魂醬料

(沙薑青檸)有埋個靈魂就真係無得彈

🦐哈蝦油條 $78

呢個係油條夾蝦滑整成嘅,好好味值得推薦👍

👍用湯浸10秒左右再食味道更係一流

手打四丸🍢🍢$88

個頭唔算大粒,味道中規中矩

新鮮肥鵝腸$98 (爽滑👍)
  • 哈蝦油條
2022-05-20 446 瀏覽
#星星之食評➿➿➿打邊爐,係一個聚聚嘅好地方~聚聚之餘,吃好一點也是一種享受~🍲 🍲 🍲今次來到了蘇潮韓海火鍋私房菜~首先我地叫左麻辣鍋~本人至愛麻辣,又要辣又要食個下好爽~表面係幾辣嘅但係食落還好~但係!食落就越食越辣~爽!🌶 🌶 🌶上等手切牛腹肉簡直超好食,食到停唔到口~口感嫩滑無比,食落唔韌~中意食牛嘅一定要試~🥩 🥩 🥩本地手切肥牛本地牛都有好食嘅,雪花紋好靚同埋夠新鮮~🦐 🦐 🦐蝦滑蝦味夠濃,夠哂彈牙,好味好味~🦑 🦑 🦑墨魚滑配上蟹子既墨魚滑,係我打邊爐必叫嘅選擇~墨魚滑有鮮味,都係食完再食之選!🍣 🍣 🍣海膽蝦壽司海膽最緊要係新鮮,濃厚海膽味加埋下面嘅蝦,實在太正~ ❤️ ❤️ ❤️總括來講,依間火鍋店好岩來聚聚之用~三五知己食食邊爐聊即心事,人間一大樂事~📍 📍 📍蘇潮韓海火鍋私房菜地址: 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心21樓
#星星之食評
➿➿➿
打邊爐,係一個聚聚嘅好地方~
聚聚之餘,吃好一點也是一種享受~
🍲 🍲 🍲
今次來到了蘇潮韓海火鍋私房菜~
首先我地叫左麻辣鍋~
本人至愛麻辣,又要辣又要食個下好爽~
表面係幾辣嘅但係食落還好~
但係!食落就越食越辣~
爽!
🌶 🌶 🌶
上等手切牛腹肉
簡直超好食,食到停唔到口~
口感嫩滑無比,食落唔韌~
中意食牛嘅一定要試~
🥩 🥩 🥩
本地手切肥牛
本地牛都有好食嘅,雪花紋好靚同埋夠新鮮~
🦐 🦐 🦐
蝦滑
蝦味夠濃,夠哂彈牙,
好味好味~
🦑 🦑 🦑
墨魚滑
配上蟹子既墨魚滑,係我打邊爐必叫嘅選擇~
墨魚滑有鮮味,都係食完再食之選!
🍣 🍣 🍣
海膽蝦壽司
海膽最緊要係新鮮,濃厚海膽味加埋下面嘅蝦,實在太正~
❤️ ❤️ ❤️
總括來講,依間火鍋店好岩來聚聚之用~
三五知己食食邊爐聊即心事,
人間一大樂事~
📍 📍 📍