2022-12-22
天氣凍冰冰約咗潮偉去食私房菜,放工聚腳點就喺荃灣,大鴻輝(荃灣)中心21樓 高高在上,望出去嘅夜景都特別靚,一班朋友仲可以訂VIP房食靚景私房菜。店長推介經典小炒皇 、鮮果一口咕嚕肉、花菇鮑魚鵝掌煲,樣樣都好正。不過我哋當晚好想打邊爐🍲小菜,就留返下一次啦!百香果特飲係百香果入面有粒粒口感,味道酸酸甜甜,凍凍的好開胃,同埋咁大杯,配埋冰好爽。向西豬骨煲今晚主角之一,成個煲望落都好色彩繽紛。向西豬骨煲中間勁多豬骨,咬落一脆一軟嘅,另一火鍋之選,用料出色, 啱晒鍾意食豬骨嘅朋友, 如果一家人食嘅話一齊叫都好好👍上等手切安格斯牛小排呢個上等手切安格斯牛小排真係必須要推介,上菜果刻就已經見到漂亮的牛雪花,放落湯滾兩下,聞到好香嘅牛肉味,牛味好濃郁,帶有好香嘅牛油脂香味,食落少少甜,口感好滑,肉質都好滑,勁厚身食落好有口感,味道非常好。招牌四式拼鳳城水餃🥟港式鲜蝦雲吞、韭菜餃、梅菜豬肉餃。鲜蝦味比其他材料明顯,就咁食肉質軟腍唔韌。梅菜豬肉味夠濃,點火鍋醬汁鹹中帶酸辣,配烏冬食就最啱。韭菜餃味道非常好。自己幾鍾意食招牌四式拼,鮮味十足而且食落好彈牙爽口,必食啊!絕對會想 encore。雜菜拼盤食咗
百香果特飲
向西豬骨煲
上等手切安格斯牛小排
招牌四式拼
雜菜拼盤
食咗咁多肉,梗係要食啲蔬菜平衡下啦!新鮮翠綠,最緊要乾淨,配埋湯底特別鮮甜。
稲庭鳥冬
澱粉質女孩話想食烏冬,咁就完美夠晒飽肚。
這是我第一次吃蘇潮韓海火鍋私房菜,令我很驚艷,出乎意料的好吃!尤其是他的上等手切安格斯牛小排,濃濃的牛肉味,超級好吃,好適合一大班朋友聚會,下次再來!