2024-01-11
今日媽咪生日,乖乖女既我緊係要請媽咪食大餐,嚟咗呢間專食蒸氣海鮮嘅。我哋今日四個人,食長腳蟹嘅四人餐,見到啲海鮮都係好新鮮!!👅阿拉斯加長腳蟹👅長腳蟹係呢個餐嘅重點,蟹好大隻,店員會幫我哋剪開晒啲手手腳腳,好方便咁樣去食!蟹肉好鮮甜,肉質好結實,唔駛點任何醬汁,食到蟹既鮮味原味!👄西班牙新鮮藍青口&原隻韓國鮑魚👄想講嗰個海鮮蒸鍋嘅西班牙新鮮藍青口🐚,味道真係絕妙得嚟又唔會太重。新鮮嘅藍青口入口就感覺到海水嘅清甜,肉質彈牙幼滑,同豐富嘅蒸鍋湯汁完美結合,充滿海洋嘅鮮美氣息,咁嘅美味係用語言都講唔盡嘅。再嚟講講原隻韓國鮑魚🐚,呢個就更加咁特別喇。鮑魚嘅質感由裏到外都一致,嫩滑之中帶有咬口,啖啖肉令人品味回味無窮。蒸鍋裏面嘅香氣令人食指大動,每一啖嚼落微微韓國鮑魚嘅鮮味,都能夠清晰感受到海鮮嘅獨特滋味。而家講起鮮咁怕少嘅,但瞓喺底嗰啲蒸出嚟嘅肉汁同湯,在濃郁之餘更有着一種獨特嘅淡淡甜味,真係食得出嚟用料實在🍲。海鮮愛好者千祈唔好錯過,無論係賣相定係味道,西班牙新鮮藍青口加上原隻韓國鮑魚嘅海鮮蒸鍋,真係一試難忘,總之就係好食到停唔到口啦!🦷日式京葱醬油配本地雞🦷本地雞大大嚿,雞味好濃郁,亦都吸
長腳蟹係呢個餐嘅重點,蟹好大隻,店員會幫我哋剪開晒啲手手腳腳,好方便咁樣去食!蟹肉好鮮甜,肉質好結實,唔駛點任何醬汁,食到蟹既鮮味原味! 👄西班牙新鮮藍青口&原隻韓國鮑魚👄
想講嗰個海鮮蒸鍋嘅西班牙新鮮藍青口🐚,味道真係絕妙得嚟又唔會太重。新鮮嘅藍青口入口就感覺到海水嘅清甜,肉質彈牙幼滑,同豐富嘅蒸鍋湯汁完美結合,充滿海洋嘅鮮美氣息,咁嘅美味係用語言都講唔盡嘅。再嚟講講原隻韓國鮑魚🐚,呢個就更加咁特別喇。鮑魚嘅質感由裏到外都一致,嫩滑之中帶有咬口,啖啖肉令人品味回味無窮。蒸鍋裏面嘅香氣令人食指大動,每一啖嚼落微微韓國鮑魚嘅鮮味,都能夠清晰感受到海鮮嘅獨特滋味。而家講起鮮咁怕少嘅,但瞓喺底嗰啲蒸出嚟嘅肉汁同湯,在濃郁之餘更有着一種獨特嘅淡淡甜味,真係食得出嚟用料實在🍲。海鮮愛好者千祈唔好錯過,無論係賣相定係味道,西班牙新鮮藍青口加上原隻韓國鮑魚嘅海鮮蒸鍋,真係一試難忘,總之就係好食到停唔到口啦! 🦷日式京葱醬油配本地雞🦷
本地雞大大嚿,雞味好濃郁,亦都吸收到啲醬油嘅味道,肉質又嫩,係好食既雞肉! 💄甲羅蒸烏冬💄
依個係吸收晒蟹嘅精華嘅一個烏冬,亦都好香蟹膏味,味道口感都一流! 👃🏻新鮮野菜盛合👃🏻
秋葵、粟米仔、雜菇,全部都係日本直送嘅野菜,非常新鮮,好清新!