2021-05-30
武漢肺炎搞到戲院冇得開,而家有限度開返,緊係要支持返香港本地電影啦, 響西環睇完戲,沿路行出嚟搵飯食~本來想食楚撚記,但係冇book位,真係唔駛諗, 行到蛇竇茶記,見到餐牌啱食, 唔駛諗, 即入~我地坐卡位,都幾舒服, d阿哥阿姐又好招呼, 可能做街坊生意多,見佢地同d客有傾有講,好friendly~ 我地叫咗羌葱霸王雞併麥片金沙蝦仁,欖菜肉崧什菜煲,麻婆豆腐。 上次試過外賣, 已經好大盒,好抵食, 點知堂食仲勁, 大碟到癲,又好食喎,正呀!!!! 佢個霸王雞好食, 上次已經試過, 但係個麥片金沙蝦仁真心正! d鹹蛋黃鋪滿晒隻蝦, 仲要隻蝦超大隻,啖啖肉,真係不得了,今次真係蝦蝦蝦蝦蝦個欖菜肉崧什菜煲又係癲嘅,大煲到呢~ 好好食~ 正呀喂~個麻婆豆腐都好好食, 但係對比個金沙蝦真係贏晒, 真心回味無窮呢間真係幾抵食, 2百幾蚊,3 個人食,飽到飛起, 又高質, 仲想點?!