星期日下午:將南的悠閑時光星期日下午的將軍澳,特別是將南地區,餐廳選擇不多,而且不論大型連鎖店抑或是小店,都需要排隊入座。幸好,在將軍澳南邊的天晉匯商場地下,找到一間相對容易入座的小Cafe🍽。蜜蜜見的裝修簡單:枱具主要選用雲石枱,感覺體面;天花板吊著小氣球作裝飾,令餐廳帶來歡樂和放鬆的感覺🎈;另外,餐廳設有戶外坐位,令客人感受到夏日的度假感覺⛱🏝。奇真脆雞翼(套餐+$24):雞翼可以選擇蜜糖/黑椒/香辣/香脆雞翼等味道,今次和友人選擇了香脆雞翼。雞翼炸得香脆,而且灑上孜然粉及塗上蜜汁,鹹香味又帶點蜜糖的甜味🍯;另外,餐廳附上少少沙律菜🥗,感覺健康解膩。墨西哥辣肉腸意粉🍖配凍烏龍茶🥤($68):意粉落了店舖的自家製辣汁🌶,令意粉變得香辣而惹味,但又唔會太over,掩蓋了意粉本身的味道;辣肉腸香口、數量多。烏龍茶茶味香濃,頗好喝👍🏼👍🏼。香煎日本帶子蘆筍意粉🎍配凍烏龍茶🥤($88):日本帶子好大粒,而且煎得香;意粉充滿白汁,但味道頗淡,感覺一般。粒粒蟹肉意粉🦀配茉莉花茶🌸($88):蟹肉份量十足,而且味道夠香;然而,意粉味道不夠,而且不太cream ,大大扣了不少分數。🤷🏻‍♂️茉莉花茶普
星期日下午:將南的悠閑時光

粒粒蟹肉意粉🦀配茉莉花茶🌸($88):蟹肉份量十足,而且味道夠香;然而,意粉味道不夠,而且不太cream ,大大扣了不少分數。🤷🏻‍♂️茉莉花茶普普通通,味道不差。

整體來說,食物的質素好壞參半,可以有改進的空間。而在服務方面,雖然職員人數不多,但基本的服務和態度是有的;而且餐廳不會因客人的數量而催促我們用餐的速度,令我們能夠享受到星期日下午的悠閑時光。🥱😴
2021-06-06
5 分鐘 (堂食)
甜品同樣出色,而最吸引嘅莫過於蠟燭花茶🍵兩姐妹食完都話值得encore‼️😎1️⃣卡邦尼意粉配玫瑰花茶 $68(+$24 配蕃薯條)意粉軟熟有咬口👍🏻配以忌廉汁同煙肉十分入味 好多卡邦尼太重忌廉汁會好膩🥰但呢個入量啱啱好 表層仲有一塊塊芝士碎 份量一個女仔絕對夠飽🤓雖然未到最傳統 仲都絕對above average👏🏻👏🏻花茶絕對係呢間cafe嘅特色之一 先唔講茶味甘醇 玫瑰淡香😻淨係有蠟燭🕯️烘住個靚靚茶壺已經沁人心脾 完全唔怕食到一半杯茶放涼咗 仲要係無限添飲😚我哋仲額外加咗蕃薯條 炸得好脆😎亦有蕃薯嘅甜味 點埋蛋黃醬真係一流👍🏻 就算點住黎食都唔會好膩 非常出色😻2️⃣Oreo 2.0 配雲呢拿雪糕 $48依款甜品係佢哋獨家自創嘅👏🏻最面層係熱辣辣嘅朱古力泡沫 中間有雲呢拿雪糕/杏仁碎/棉花糖 最底係Oreo餅碎😻雖然唔算好大杯 但極足料 冰火交融 兩個人share食啱啱好😚值得一提既係,雖然冇加一但服務態度幾好,店員好醒目爽手👏🏻仲有露天雅座,唔怕熱嘅可以坐出面chill下😎雖然定價略高,但其實以將南地段黎計,又有咁好嘅食物、服務、環境質素,已經超哂班💯💯💯絕對值得一去🤓📌蜜蜜見 (將軍澳
[將軍澳高質黃店 食物質素💯]

今次要介紹嘅係位於將軍澳南嘅良心cafe蜜蜜見😻佢哋嘅意粉、甜品同樣出色,而最吸引嘅莫過於蠟燭花茶🍵兩姐妹食完都話值得encore‼️😎

1️⃣卡邦尼意粉配玫瑰花茶 $68
(+$24 配蕃薯條)

2️⃣Oreo 2.0 配雲呢拿雪糕 $48

📌蜜蜜見 (將軍澳)
將軍澳唐俊街12號天晉匯地下G06號舖

🍽美味指數:🌕🌕🌕🌕🌘
📍環境指數:🌕🌕🌕🌕🌑
😻服務態度:🌕🌕🌕🌕🌑
📷打卡指數:🌕🌕🌕🌕🌗
2021-05-09 306 瀏覽
呢間一直都想試好耐架喇,今日終於有機會見識。知道佢啲豬手每日有set限定數量,好彩佢中午時間開,今日4點幾落單仲有。唔錯,份量好大,男人食都話勁飽。配菜既青瓜好入味。喺蟹肉嘅份量比我想像中料好多, 卡邦尼意粉亦都相當不錯。今次嗌左招牌粗薯條,不過都估到外賣之後變得有啲濕,影響質素,我估佢堂食會好好多。重點黎啦我叫左仙草凍。本來諗住同小朋友兩份分,點知可能喺四種配料佢都好岩胃口,佢已經唔睬我,成碗自己食曬,下次唔好笨,要叫兩碗囉PS, 佢哋啲份量好大我地食唔哂仲可以留番邊意粉聽日帶飯添1. P3 卡邦尼意粉 682. S1 蜜蜜豬手 $1283. S10 粗薯條 $324. P8 粉粉蟹肉意粉 $88 5. D29仙草凍:芋圓,珍珠, 椰果,芒果 $46
呢間一直都想試好耐架喇,今日終於有機會見識。

PS, 佢哋啲份量好大我地食唔哂仲可以留番邊意粉聽日帶飯添

1. P3 卡邦尼意粉 68

2. S1 蜜蜜豬手 $128

3. S10 粗薯條 $32

4. P8 粉粉蟹肉意粉 $88

5. D29仙草凍:芋圓,珍珠, 椰果,芒果 $46
外賣送餐
2021-04-13 217 瀏覽
其實並不是第一次吃這家店它的主食、小食味道中規中矩🤔倒是甜品....這次真的是第一次吃這次是自己一個人來吃的就是自已剛好想吃甜品🍬想一想...發現自已還沒有試過這家店的甜品然後就來了.....這次也就點了一份點品...🍰提拉米蘇 $58 (曲奇味雪糕+12一開始看到這個賣相...其實其實還不錯的🤔雪糕味道正常🍦不是特別好吃但也不難吃🤔可蛋糕....只是一口吃下去...Ummmmm🤨??發現口感怎那麼奇怪??味道怎麼那麼苦?.....🤯把上面的忌廉掀開....才發現就2條泡了咖啡的手指餅🤯然後在上面加上忌廉奶油蓋着..這就成了提拉米蘇??🤯才吃了2口.....手指餅就不斷滲出咖啡水在盤子上🤨感覺這是中伏了🤯🤯

其實並不是第一次吃這家店
它的主食、小食味道中規中矩🤔
倒是甜品....這次真的是第一次吃

這次是自己一個人來吃的
就是自已剛好想吃甜品🍬
想一想...
發現自已還沒有試過這家店的甜品
然後就來了.....

這次也就點了一份點品...

🍰提拉米蘇 $58 (曲奇味雪糕+12
一開始看到這個賣相...
其實其實還不錯的🤔
雪糕味道正常🍦
不是特別好吃但也不難吃🤔
可蛋糕....只是一口吃下去...
Ummmmm🤨??
發現口感怎那麼奇怪??
味道怎麼那麼苦?.....🤯
把上面的忌廉掀開....
才發現就2條泡了咖啡的手指餅🤯
然後在上面加上忌廉奶油蓋着..
這就成了提拉米蘇??🤯
才吃了2口.....
手指餅就不斷滲出咖啡水在盤子上🤨
感覺這是中伏了🤯🤯

2021-04-01 160 瀏覽
行街有小小餓,見呢到有鹹食同甜品,所以揀左佢,一次滿足2個願望。意大利大啡菇意粉$68有小小懷疑廚師忘記左調味,成碟意粉係無味。撇除調味,意粉嘅質地係不錯。唔會太淋,亦唔會硬。而啡菇分量都幾多。奶蓋伯爵珍珠心太軟$58奶蓋同伯爵茶係我最愛,見到呢到即刻點。不過有小小失望。感覺奶蓋同心太軟味道唔太夾。而伯爵茶味唔出,最重要係心太軟焗得太熟,一啲都唔夠流心...忘記了名嘅朱古力飲品反而飲品又唔錯,朱古力味濃。
意大利大啡菇意粉$68

奶蓋伯爵珍珠心太軟$58
忘記了名嘅朱古力飲品

反而飲品又唔錯,朱古力味濃。
2021-04-01 124 瀏覽
原來將軍澳嘅甜品店唔算多,上OpenRice 之後搵到呢一間。係寵物友善餐廳,門口仲有啲位置可以俾帶寵物嘅人坐。香滑榛子醬可麗餅$44忌廉加上榛子醬同朱古力,係超夾嘅配搭香芒班戟$46 芒果分量都好多,有半個芒果。食落唔會太酸。班戟中規中矩,無咩特別。
香滑榛子醬可麗餅$44

忌廉加上榛子醬同朱古力,係超夾嘅配搭

香芒班戟$46

芒果分量都好多,有半個芒果。食落唔會太酸。
班戟中規中矩,無咩特別。
卡邦尼意粉 • HKD$64一睇相都知個汁係勁濃同好杰,芝士味好出同埋睇落以為好少,其實都夠飽蜜蜜豬手 • HKD$128呢個強烈推薦!!!個皮勁脆之餘,啲肉一啲都唔韌仲要面頭灑左d蜜糖,超好食香滑榛子醬可麗餅 • HKD$44呢個甜品真係極邪惡!可麗餅入面注滿晒cream食嘅時候表面嘅朱古力醬加埋榛子同d cream融為一體,超好食酥脆香芒拿破崙 • HKD$49真係好似個名咁講,超酥脆而且個拿破崙入面仲有d芒果mousse,超驚喜好食又唔膩
卡邦尼意粉 • HKD$64
一睇相都知個汁係勁濃同好杰,芝士味好出

同埋睇落以為好少,其實都夠飽

蜜蜜豬手 • HKD$128
呢個強烈推薦!!!
個皮勁脆之餘,啲肉一啲都唔韌

仲要面頭灑左d蜜糖,超好食
蜜蜜豬手

香滑榛子醬可麗餅 • HKD$44
呢個甜品真係極邪惡!
可麗餅入面注滿晒cream

香滑榛子醬可麗餅

酥脆香芒拿破崙 • HKD$49
真係好似個名咁講,超酥脆

而且個拿破崙入面仲有d芒果mousse,超驚喜

好食又唔膩
酥脆香芒拿破崙
蜜蜜豬手
香滑榛子醬可麗餅
酥脆香芒拿破崙
2020-11-29 282 瀏覽
ฅ≧∀≦ฅ 朋友聚腳就係蜜蜜見~⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐ 蜜蜜撈燒仙草我地加左6樣配料,口感豐富⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐薑味梳乎厘,味道特別,好夠薑味!⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐伯爵茶心太軟,茶味濃,流心珍珠一個字,正都流!
ฅ≧∀≦ฅ 朋友聚腳就係蜜蜜見~

蜜蜜撈燒仙草
我地加左6樣配料,口感豐富

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐
薑味梳乎厘,味道特別,好夠薑味!

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐
伯爵茶心太軟,茶味濃,流心珍珠
一個字,正都流!
2020-11-29
  • 薑味梳乎厘
  • 伯爵茶心太軟
2020-11-21 252 瀏覽
初初見到店名以為淨係得甜品點知佢有齊意粉 小食果d就決定過黎試下😎叫左大啡菇意粉set 野飲要左烏龍茶大啡菇份量好夠好滿足!唔係求其切幾片俾你果種👍同埋佢係切粒 更加食到啡菇既味道😋好味佢地連杯茶都係用茶壺上 仲有蠟燭坐熱住感受到佢地好有心好有誠意👍甜品就叫左伯爵茶珍珠心太軟 配朱古力雪糕呢個真係好好食😭😭心太軟個蛋糕軟綿綿又濕潤 有淡淡既伯爵茶味一切開就即刻爆漿😍伯爵茶流心唔會太甜 加埋珍珠好有咬口加埋上面層奶蓋鹹鹹地 中和左心太軟既甜膩一個人都食得晒🤤🤤順便一讚後生仔店員勁好禮貌👍雖然坐滿晒食客但服務態度好好 又有笑容 讚!
初初見到店名以為淨係得甜品

加埋上面層奶蓋鹹鹹地 中和左心太軟既甜膩
一個人都食得晒🤤🤤
伯爵茶珍珠心太軟

順便一讚後生仔店員勁好禮貌👍
雖然坐滿晒食客但服務態度好好 又有笑容 讚!

1️⃣⭐️是日甜品⭐️ 跟餐+$24 (7.5/10)反而哩個係成餐最高cp嘅一個🤩 $24已經有可麗路、馬卡龍同雪糕,平時一樣野都攞$30以上😱 可麗露比想像中出色,焦糖外層都幾脆,裏面亦都幾濕潤❤️ 馬卡龍係raspberry味,酸酸甜甜😋 雪糕係普通雲呢拿雪糕,但配埋偏甜嘅馬卡龍同可麗露就夾晒🥳2️⃣⭐️奶蓋伯爵珍珠心太軟⭐️ $58 (7.5/10)見到枱枱都叫咁,Pooh作為心太軟控緊係要試試佢🤤 焗得幾好,做到流心效果👍🏻 伯爵茶味超出,好有驚喜💕 珍珠係裡面,原本擔心熱嘅珍珠會好奇怪,點知又OK喎😗 珍珠再加流心伯爵,配合出邊咸咸地嘅奶蓋好夾🥳 整體幾有驚喜,如果多啲流心就仲正😛3️⃣ 墨西哥辣肉腸意粉 $68 (7/10)原本以為只係番茄醬,原來係佢哋嘅自家辣醬🌶 辣味係似美國buffalo wings個種辣😋 辣肉腸都有六至七片,份量好足😍 4️⃣ 炸洋蔥圈 $36 (7/10)跟套餐只係+$24,份量都算多,幾抵食😋洋蔥圈幾淋,唔怕洋蔥味太搶😆 炸粉雖然偏厚,但食落唔怕厚粉👍🏻 但可惜炸耐咗啲,食落有少少燶味🥺5️⃣ 台灣金萱烏龍茶 跟餐免費 (7/10)Pooh叫咗

1️⃣⭐️是日甜品⭐️ 跟餐+$24 (7.5/10)

2️⃣⭐️奶蓋伯爵珍珠心太軟⭐️ $58 (7.5/10)

3️⃣ 墨西哥辣肉腸意粉 $68 (7/10)

4️⃣ 炸洋蔥圈 $36 (7/10)

5️⃣ 台灣金萱烏龍茶 跟餐免費 (7/10)
Pooh叫咗熱嘅,茶壺方式咁上🍵下面一路熱住,仲會幫你添熱水添😚 烏龍茶味偏淡,但幾香🍂 朋友叫咗凍嘅,反而有啲甜😳

6️⃣ 雞翼配薯條 $36 (6.5/10)
3隻雞翼加海量嘅steak fries🍟 雞翼揀咗蜜製,都係佢地自家製嘅辣醬😗同墨西哥辣肉腸意粉一樣,辣得好野味,但會食到太辣唔想食🙈 但雞翼本身幾香,煎得幾好👍🏻 steak fries如果炸埋少少,脆多少少就perfect了😆
20 分鐘 (堂食)
2020-09-24 619 瀏覽
其實食過好多次堂食外賣質素都好好疫情下個人越嚟越頹廢食評都懶得打今日的起心肝要為呢間小店打返個正評先得個豬手外賣拎完返屋企都咁好食必叫豬手,食住豬手飲住啤酒好chill~~~啖啖肉計肥皮,好正!切到細細粒一啖就食得,懶人精選!好似百幾蚊,唔記得價錢後面係帶子意粉,幾十蚊咁~不過不失。帶子大大粒爽口既,意粉軟硬適中,又多汁。點解話佢不過不失呢?因為佢意粉唔多種類,對於我成日食,就無咩選擇。(雞蛋裏挑骨頭)重點,驚喜支啤酒好靚sorry,我未飲,太靚唔捨得飲。不過之前我試過另一支,好重麥味又唔苦,大愛佢甜品都唔錯,懶得搵相,下次再介紹
其實食過好多次

豬手

個豬手外賣拎完返屋企都咁好食

重點,驚喜

支啤酒好靚

sorry,我未飲,太靚唔捨得飲。
不過之前我試過另一支,好重麥味又唔苦,大愛

甜品都唔錯,懶得搵相,下次再介紹
外賣自取
豬手
2020-08-26 622 瀏覽
食完飯落街散個步, 行咗一陣又想食個甜品, 誤打誤撞搵到蜜蜜見 (好似係新開?)! 係門口睇menu好多野都想食! 好多野都只限堂食, 但偏偏衣家就冇得堂食店員好有耐性講解唔同味道嘅心太軟有咩分別同賣點, 好有禮貌。最後揀咗Earl Grey心太軟配朱古力味雪糕, 出去行個圈番嚟就有得攞喇, 因為冇得堂食而雪糕攞到番去又一定溶哂, 唯有企係門口食咗個雪糕先! 雪糕嘅朱古力味濃, 又配咗D曲奇趣趣都幾夾。心太軟有驚喜, 行到番屋企都已經過咗半個幾鐘但個心都仲都暖又流心! 蛋糕同流心都有微微的Earl Grey香~如果Earl Grey味可以更濃會更好!流心入面有珍珠, 夠特別! 整體來說都好滿意, 下次要堂食要試吓梳乎厘!!! 希望大家都多多支持小店

2020-08-15
10 分鐘 (外賣自取)
2020-08-22 355 瀏覽
位於將軍澳主打甜品嘅蜜蜜見,之前有食過佢哋甜品,好好味啊!佢哋嘅手工啤都好正,大家可以買番屋企嘆住飲🍻。見佢哋除咗有甜品之外,仲有意粉、小食嘅嘢食。今次外賣叫咗佢哋皇牌👑蜜蜜豬手、經典肉醬意粉配花茶同埋炸雙色薯條。蜜蜜豬手🍖👑啲豬手拆埋骨,好貼心!因為有蜜糖,所以食落甜甜地幾唔錯,豬手好有咬口,個皮好脆不過今次有時時乾,都想再試!經典肉醬意粉配花茶🍝👑意粉煮得啱啱好,好入味。花茶揀咗玫瑰花茶,都好足料,有好多玫瑰花係入面,外賣杯保暖功能好勁,過咗一個半鐘仲係熱咖!炸雙色薯條🍠👑超級大份量!薯條好好食,好香脆又唔會好油膩,尤其係番薯味,好好味,甜甜地,食到停唔到口!值得encore!雖然呢家夜晚冇得堂食,都要外賣多啲支持佢哋,唔想之後冇得食🥺,將軍澳區嘅朋友仔依家外賣仲可以選擇將軍澳外賣專線,佢哋服務態度好好,外賣哥哥姐姐好好人,仲好有效率,好快就送到你屋企。抗疫期間,大家一齊繼續支持小店同自己區嘅外賣專線。💛💛💛💛💛

蜜蜜豬手🍖👑

經典肉醬意粉配花茶🍝👑

炸雙色薯條🍠👑

外賣送餐
2020-06-28 752 瀏覽
很久不見的好友約食飯想地點方便又不想光顧大型連鎖餐廳於是搵到呢間餐廳 ,蜜蜜見個名真係好得意,好似提醒緊我地朋友間係要見多啲食物上到黎時真係有驚喜 ,隨餐附送的免費餐飲非常有心思, 我本以為是普通茶包飲品,點知原來有真火溫著茶, 見我飲完, 仲好貼心咁問我是否需要加水,大讚 完全唔會趕人走嘅壓迫感我點左大啡菇意粉, 好味意粉軟硬適中。20幾蚊就可以加配小食, 小食份量有驚喜, 洋蔥圈上到黎我哇左聲,份量好多,而且好好味😋 餐廳好近地鐵站,下次仲會幫襯
很久不見的好友約食飯
想地點方便又不想光顧大型連鎖餐廳

食物上到黎時真係有驚喜 ,
完全唔會趕人走嘅壓迫感
我點左大啡菇意粉, 好味
意粉軟硬適中。
餐廳好近地鐵站,下次仲會幫襯
2020-06-11 486 瀏覽
已經不是第一次光顧了,已經隔了好一段時間,興幸水準依然,晚餐有意粉,加$5 有特色芝蓋飲品(抵),加配香脆蕃薯條$24,再加小店主打甜品,簡直是完美,還有,不能不讚的黃店窩心職員,服務態度超水準,無得輸。