終於試到荃灣出名嘅即捉即燒嘅流水蝦及自助任食燒烤🤤2.5鐘任飲任食放題,絕對夠時間⭕️餐廳好大間佔左全層 每檯都可以捉到流水蝦 捉蝦嘅過程好好玩驚險 好啱一家大細過嚟又燒又食 好開心🤩💖服務質素好好,仲會教客人點樣正確燒蝦🥳任食流水蝦流水蝦每隻都好生猛肥大,好跳跳紮😜真係需要一啲時間熟練一下捉蝦技巧😚 肉質好爽口彈牙,差唔多每隻都好多膏😍冇特別調醬料,鮮味已經好突出👅職員好好見我哋捉得差唔多,就refill唔同品種嘅蝦俾我哋🫶🏻海鮮區除咗新鮮蝦,仲有唔同海鮮可選: 任食帶子、扇貝、生蠔、花甲、鮑魚🦐🦑🐟每隻扇貝顏色都好鮮,肉粒勁大粒,自己加咗啲粉絲和醬油一齊燒,食完好有滿足感 💓 鮑魚細粒但好爽口彈牙,冇特別調製醬料,原汁原味嘅鮑魚最好食😚 大粒嘅波波蜆,完全冇沙😍超級肥美好正,食唔停❗️串燒區凍櫃仲有好多各式各樣肉類 : 牛、豬、雞、羊等等,其中羊架雞軟骨最出色👍🏻蔬菜類有粟米、菇、茄子、菠蘿、翠肉瓜🥒記得慢慢燒,因為個爐好猛火,好容易燶👻飲品甜品區餐後不少得飲品同甜品😍可選十多款汽水、果汁、涼茶、茶飲及酒精飲品。雪糕品牌主要日本為主,起碼有六七款雪糕,選擇非常多唔錯👍🏻📍蝦蝦燒荃灣眾安

任食流水蝦

海鮮區

串燒區

飲品甜品

📍蝦蝦燒
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
2023-09-13 137 瀏覽
.【 ✨荃灣流水蝦海鮮放題餐廳✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_放題 ▎地區分類:#mayfoodie_tsuenwan ▎人均消費:Ard HKD 350▎餐廳名稱及位置:📍 蝦蝦燒 (荃灣)📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 呢間流水蝦餐廳位於荃灣,係一個非常不錯嘅地方,特別適合愛食海鮮同肉類嘅朋友。佢嘅主打係海鮮放題,但仲有好多款肉類可以揀。仲有飲品同甜品都任你攞,真係超級滿足!首先,講下佢嘅海鮮放題。佢嘅海鮮新鮮又多汁,真係令人嘆為觀止。你可以隨心所欲地選擇各種海鮮,例如新鮮嘅大蝦、蟹腳、扇貝。保持咗最佳嘅鮮味同口感。真係太鮮美啦!除咗海鮮,佢仲有好多款肉類可以選擇。有多款燒烤肉類,例如嫩滑多汁嘅牛肉片同埋香烤雞翅。肉質鮮美,每一口都好滿足。如果你鍾意燒烤風味,一定要試下佢哋嘅肉類選擇。飲品同甜品方面,佢真係好大方。你可以隨意攞飲品同埋甜品,唔使擔心唔夠飲。佢哋有各種飲品選擇,例如果汁、汽水同埋啤酒,可以滿足到不同嘅口味。甜品方面,有蛋

【 ✨荃灣流水蝦海鮮放題餐廳✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_放題
▎地區分類:#mayfoodie_tsuenwan
▎人均消費:Ard HKD 350
▎餐廳名稱及位置:
📍 蝦蝦燒 (荃灣)
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

飲品同甜品方面,佢真係好大方。你可以隨意攞飲品同埋甜品,唔使擔心唔夠飲。佢哋有各種飲品選擇,例如果汁、汽水同埋啤酒,可以滿足到不同嘅口味。甜品方面,有蛋糕、布丁、雪糕等等,特別適合甜品迷。

整體上,呢間流水蝦餐廳真係值得一試。海鮮新鮮美味,肉類多款可選,飲品同甜品任你攞。服務態度都好好,環境舒適,價錢亦都合理。如果你係食海鮮同肉類嘅愛好者,呢度一定係你嘅首選!
2023-09-07 191 瀏覽
蝦蝦燒係出名嘅流水蝦放題店,呢度地方又大又闊落,2.5小時任食時間充足,而且每張枱都毗鄰蝦缸超級方便。除咗大頭蝦任夾任食之外,自助區仲有好多海鮮、唔同嘅肉類同埋串燒等等。呢度仲有啤酒同埋燒酒任飲,配埋燒烤串燒一絕呀!佢哋每人仲會送一串白鱔俾你,十分之鮮味可口,不過就唔係任食嘅。自助區仲有多款唔同嘅前菜呀小食呀,同埋熟食,就說等緊啲嘢食燒熟嘅同時都可以有唔同嘅嘢食。最後再食埋佢哋唔同款式嘅雪糕,絕對係大滿足!

呢度仲有啤酒同埋燒酒任飲,配埋燒烤串燒一絕呀!

最後再食埋佢哋唔同款式嘅雪糕,絕對係大滿足!

大鴻輝中心有好多間😍放題店,呢間蝦蝦燒🔥就主打即夾即燒流水蝦🦐任食,保證新鮮!呢度啲大頭蝦🦐大隻又活躍,燒完之後肉質爽甜鮮味🤤,而且又唔少膏,十分之甘香🥰。呢度入座每人會送一串白鱔🐟,絕對係我杯茶,肉質好鮮味😋,而且可以燒到個皮又香又脆😆,可惜唔係任食嘅。不過自助區💁‍♂️都有十分之多唔同款式嘅🦑海鮮任你夾,個人就最😍鍾意大元貝、蠔🦪同埋鮑魚,全部都好新鮮!另外自助區有🤩多款冷盤同埋熟食,我尤其❤️鍾意佢哋嘅醉蝦🦐,好香酒味而且肉質好爽口👍。除咗海鮮,佢哋仲有唔同嘅🐖肉類,特別係🐂牛仔骨同埋燒🐓雞皮都係我心水!呢度飲品🧃款式都幾多,又有🍺啤酒同埋燒酒🥃任飲,而且仲有多款🥰唔同牌子同埋口味嘅🍨雪糕添!最後🤤食埋燒菠蘿🍍消吓滯,簡直係一流!

最後🤤食埋燒菠蘿🍍消吓滯,簡直係一流!
2.5小時流水蝦海鮮任飲任食 HK$348朋友住美孚,聽講荃灣有一間又闊落又好玩嘅海鮮放題,都好想試😍今日放左工去實戰一下,睇下咩料先😋哇‼️會唔會太正,出邊啲海鮮係任夾😍款式包羅萬有,花蛤、鮑魚、生蠔、扇貝、魷魚桶,只要係你想要嘅基本上都有🤩第一輪黎講,白鱔係最正,超多肉好juicy! 😋燒完塊皮係超脆😍其他冰凍海鮮(鮑魚、生蠔)相對而言就細粒啲同無咁新鮮。扇貝、魷魚桶就幾唔錯!話明係蝦蝦燒,點可以唔夾蝦呀😜肚腩即刻夾左好多隻啦🤭嗱!比你睇下大頭蝦啲膏🤤🤤係咪流曬口水啦就算唔食海鮮都唔緊要,肉類都好多呢💕我地都拎左羊架、羊肉串、雞軟骨、牛柳粒同埋牛小排😎😎你睇下牛柳粒幾爆汁😋😋加小小鹽其實已經好正👍🏼小貼士,比較推介串燒類,因為太大塊嘅肉就容易燒到冇咁多汁,乾啲。喂!啲蝦好生猛呀🤪等我夾多幾隻先😚店員好細心,如果女仔比較細膽,都會幫你捉埋架😚又會教你點樣處理啲蝦同埋海鮮,見你地捉左好多,仲會係咁refill 💗💗唔只肉類同海鮮,燒下多春魚同甜蛋都好有feel 🤣🤣🤣
2.5小時流水蝦海鮮任飲任食 HK$348

話明係蝦蝦燒,點可以唔夾蝦呀😜肚腩即刻夾左好多隻啦🤭
嗱!比你睇下大頭蝦啲膏🤤🤤係咪流曬口水啦
喂!啲蝦好生猛呀🤪等我夾多幾隻先😚
唔只肉類同海鮮,燒下多春魚同甜蛋都好有feel 🤣🤣🤣
之前都有去過只有釣大頭蝦嘅燒蝦場,但就真係用餌釣蝦🦐,今次就試下蝦蝦燒,係夾蝦🤣,餐廳標明晚市2.5小時流水蝦任食,仲包埋其他串燒海鮮,所以食物種類好多,任你燒任你食🤓❣️星期六晚市 2.5小時任飲任食 $378加一📍任夾流水大頭蝦座位旁有個水缸,任你夾大頭蝦,職員都會定時加大頭蝦,唔怕會冇蝦食🤭,大頭蝦爽口彈牙,但就唔係有膏嘅大頭蝦🤪📍每位限定一串燒鱔燒鱔大大串,肉質肥美,魚油充滿成個口腔,有得Encore就好啦😎📍海鮮串燒任燒任食過百款食物任你拎,誇張到成條魚同魷魚都有👍🏻,海鮮推介扇貝、鮑魚同魷魚,只要加少少調味就得,我就覺得加蒜蓉牛油就最正啦🩷,串燒就推介牛肉同茄子,茄子🍆要加大量蒜蓉同辣椒,超級惹味😋😋📍小食出面有少量熟食供應,有前菜同少量大頭蝦嘅菜式,俾你墊下個胃,但個d大頭蝦就唔好預佢好新鮮啦🤣📍飲品同甜品一般嘅汽水同紙包飲品都有提供,最特別係提供韓國燒酒真露,出面餐廳係限量供應,呢度係任你飲🤣,而且有幾款味道供應👍🏻,甜品就有雪糕同雪條,但由於太飽就冇食到啦😂🏦是次消費總額 $1663.2(人均消費 $415.8) 🍴須加一服務費👅好味度:8.5(10分滿分)蝦蝦燒

❣️星期六晚市 2.5小時任飲任食 $378加一

📍任夾流水大頭蝦

📍每位限定一串燒鱔

📍海鮮串燒任燒任食

📍小食

📍飲品同甜品

🏦是次消費總額 $1663.2(人均消費 $415.8)
🍴須加一服務費

👅好味度:8.5(10分滿分)
蝦蝦燒提供嘅食物款式好多,食材都好新鮮,係略嫌個爐嘅火力較細🤣,燒嘅時間就要長啲,但有得玩又有得食,會回頭再試
$415.8 (晚餐)
  • 燒鱔
2023-08-15 338 瀏覽
話明蝦蝦燒 更係有蝦燒,自己夾自己燒,有得玩有得食好開心🤭出面自助區不論唔同既類型都勁多款揀呀,燒烤款真係多到唔知係邊到入手好,豬牛雞已經好多款就連羊架都有,滿足到唔同口味既朋友仔,另外飲品都好多,連啤酒都有好幾款,都任飲嫁,之後流水蝦就主打喇仲要係用大頭蝦😍😍,鮑魚等多款海鮮任燒任食,熟食都唔少啊,炸雲吞,麻辣魚皮,蒜蓉蝦,辣酒煮花螺👍🏻👍🏻,可以自己去煮麵同埋DIy香蕉船🍌。見到好多親子,後生一群,老友記又一群迎合不同客人👍🏻2.5鐘任飲任食絕對夠晒時間,家長們都可以趁着暑假,帶小朋友嚟一齊食飯,小朋友都好開心不停咁夾蝦蝦。另外每位入座計都送一串厚肉鰻魚❤️連我唔識鰻魚都食左都覺得好彈牙。好開心咁就食完餐夾蝦蝦飯。

2023-08-07
  • 海鮮
  • 串燒
2023-08-15 210 瀏覽
自助任食燒烤即捉即燒蝦蝦燒係荃灣出名多野食 但有得捉流水蝦即場燒就應該得呢間蝦蝦燒 鋪頭係佔左全層好大間闊落 每檯都係流水蝦隔離真係方便即捉即燒架!好玩又燒得開心啊!燒鰻魚入座出就有兩串鰻魚係檯比我地可先燒黎食 好好呀~串鰻魚燒完好正好juicy! 開晒胃了~流水新鮮蝦D蝦隻隻都肥大生猛 一開始真係要熟練下要d技巧先捉得實佢地呀~就算捉到都紮紮跳好鬼生猛!燒左三轉 成缸蝦都比我地夾晒黎燒 哈哈~ 員工好好呀仲再放左隔離檯果d蝦過黎比我地再捉真係捉極都有得食呀!另外,自助吧仲有好多熱食比你揀 肚餓未有得食都好多選擇醫住肚先!辣酒煮花螺煮得香辣好入味~等燒烤果陣一定要拎黎食!多款海鮮當然除咗蝦出面仲有好多唔同類型食物 係海鮮吧位置已經好多海產自己任夾 帶子 生蠔 花甲 鮑魚 魷魚 原條魚都有唔同款揀呀!真係任君選擇!凍櫃仲有勁多肉類 蔬菜類 真係會食唔晒~我地揀左粟米 南瓜 茄子 菠蘿 翠肉瓜仲有魷魚乾 墨魚同雞軟骨勁出色!燒茄子自助調製落左重蒜燒 好好食勁香勁入味~ 燒粟米粟米好甜 一定要拎牛油黎揸係面黎食! 必食!仲正係有好多調味料可自己調味 孜然粉 辣粉 粗鹽 椒鹽粉 真係燒乜都唔會
自助任食燒烤即捉即燒蝦蝦燒

燒鰻魚

入座出就有兩串鰻魚係檯比我地可先燒黎食 好好呀~
串鰻魚燒完好正好juicy! 開晒胃了~

流水新鮮蝦

辣酒煮花螺

煮得香辣好入味~等燒烤果陣一定要拎黎食!

多款海鮮

凍櫃仲有勁多肉類 蔬菜類 真係會食唔晒~
我地揀左粟米 南瓜 茄子 菠蘿 翠肉瓜
仲有魷魚乾 墨魚同雞軟骨勁出色!

燒茄子

自助調製落左重蒜燒 好好食勁香勁入味~

燒粟米

粟米好甜 一定要拎牛油黎揸係面黎食! 必食!

仲正係有好多調味料可自己調味 孜然粉 辣粉 粗鹽 椒鹽粉 真係燒乜都唔會唔好食!

飲品 雪糕 啤酒
好勁 勁多野揀 連韓國燒酒都有 非常好!
  • 辣酒煮花螺
  • 雞軟骨串燒
2023-08-14 505 瀏覽
一直以來都很喜歡吃蝦🦐聽聞到有一家餐廳可以現抓蝦來燒烤而且還是放題任吃,馬上預約!現場環境很大走動空間很多,座位很寬而且坐得舒服,🤩用餐時間有2.5小時任喝任吃,足夠而且有餘,不用吃得很急還可以慢下來喝飲料嘆雪糕休息一番再離開。✨新鮮流水蝦職員會定時加蝦,保持新鮮和足夠數量,提供的蝦是大頭蝦,肉質很飽滿Q彈,會提供鉗子和冰桶給你活抓鮮蝦,讓你吃之前先消化一下體力嘻嘻。✨海鮮自助區有海鮮檔,提供扇貝、生蠔、鮑魚、貴妃蚌、花蟹等等多樣的海鮮,這裡溫提一下鮑魚需要先脫殼再燒,叫職員幫忙也是可以的,服務很好。✨自助串燒燒烤種類多到不用說了吧,直接看圖片就知道了哈哈哈哈,要肉有肉,要丸子有丸子,要蔬菜有蔬菜。✨另外一提,有熟食檔提供小吃,還有種類繁多的飲料櫃、雪糕櫃,附送的白鱔串燒也是很好吃。現場有很多家長帶小朋友去吃,讓頑皮的小朋友玩耍抓蝦,家長們就有時間慢慢吃了🤫

✨新鮮流水蝦

✨海鮮

✨自助串燒燒烤

2023-08-08
3 分鐘 (堂食)
  • 新鮮流水蝦
  • 自助串燒燒烤
2023-08-07 243 瀏覽
餐廳食物種類的選擇都幾豐富,有數種不同類型的整條鮮魚、魷魚、扇貝等各種海鮮,當然仲有重頭戲-即撈大頭蝦,鍾意食海鮮嘅人不容錯過,好驚喜餐廳有得烤日本小甜薯🍠👍🏻雖然爐火唔夠旺,不過3小時任燒都夠飽,好適合同朋友坐低慢慢燒下嘢食傾吓偈
2022-05-27
2023-07-30 290 瀏覽
每個月都會嚟我嘅飯堂蝦蝦燒獨自偷去歡。唔使講佢啲食材一定係新鮮,乾淨又生猛。我最期待就係佢送嘅超級肥美嘅串燒,啲肉厚得彈牙,油脂豐富。而家減肥中,傳統感覺唔可以大吃大喝,但嚟呢度可以任食優質蛋白質有:蝦、鮑魚、帶子、鱔、生蠔、花螺、蚌、魷魚,兩個半鐘夠晒我食。佢啲調味料中我最愛泰式生蝦醬加蒜蓉,又香又辣澱粉質選擇有小蕃薯,減肥一定要食少少澱粉質。食一串,已經夠。呢度嘅酒水選擇好多,特別由韓國入口嘅飲品非常多,實有一款你鍾意。晚市超多人,記得訂位呀!千萬不要浪費食物!

我最期待就係佢送嘅超級肥美嘅串燒,啲肉厚得彈牙,油脂豐富。

佢啲調味料中我最愛泰式生蝦醬加蒜蓉,又香又辣

晚市超多人,記得訂位呀!千萬不要浪費食物!

近排同朋友去大鴻輝食流水蝦、串燒、海鮮放題,價錢$348位,任食2.5小時,7:15pm前結賬及離座,仲有88折優惠,十分抵食,入座後店員會送上嫩滑厚鱔同肥美大蜆,之後就可以出面拎筒放冰後加水(將流水蝦凍暈後,就可以燒黎食),返埋位就可以開始夾生猛流水蝦,每隻流水蝦都頭大多膏,蝦肉爽彈,一定夠哂新鮮海鮮有蠔、帶子、扇貝、鮑魚、魷魚、蜆、魚類等海鮮,每款海鮮都好鮮甜,鮑魚口感結實又彈牙,扇貝肉質豐厚,味道鮮甜串燒有多款串燒,包括雞肉類、牛肉類、羊肉類、豬肉類等款式,選擇十分豐富,大腸食落鬆化香脆,黑椒雞翼香口惹味、雞腎爽口,雞軟骨食落脆卜卜, 菠蘿味道酸酸甜甜,多汁又開胃當然最後要食埋幾款口味雪糕先走

串燒
當然最後要食埋幾款口味雪糕先走
2023-07-24 148 瀏覽
今晚好開心,可以同朋友去蝦蝦燒食晚餐,可以任燒任食海鮮,流水蝦、鮑魚,一個字抵!我地食左好多唔同既串串,有雞軟骨,呢個真係大力推介,一口氣食左5串,燒得金黃香脆,好爽!之後仲有牛柳粒串同肥牛金菇串,牛味好濃,肥瘦適中,燒完仲好有汁!仲燒左菠蘿同窩夫,菠蘿夠晒香甜,唔會酸,而且夠大塊,窩夫細細塊,食一塊都夠,燒到脆卜卜最好味!仲食左扇貝同蜆,兩樣都好新鮮,係抵食之最,食完唔會膩!最後仲食左雪糕,揀左豆腐雪糕,好fresh,清清地,很不錯!

仲食左扇貝同蜆,兩樣都好新鮮,係抵食之最,食完唔會膩!

2023-07-21 170 瀏覽
今晚同家姐再黎蝦蝦燒,上次食過番尋味,真係好抵食,流水蝦、鮑魚等多款海鮮都係任燒任食,讚!我地即刻開始燒野,有肥牛串,雞翼,菠蘿,蒜蓉包,蜆。蒜蓉包夠晒脆同入味,雞翼燒左好耐,好惹味,肥牛串大推,牛好嫩,唔好老身,菠蘿好甜,食完一塊唔夠喉,再食過。仲食左羊架,夠晒大件,又唔會有蘇味,扇貝好新鮮,好多汁!有好多唔同既野食揀,實有一款岩心水!最鍾意食牛柳粒串,又可以食到嫩滑既牛,又唔駛一次食咁多!流水蝦係蝦蝦燒既特色,可以自己夾蝦,然後自己自助燒,好多客人都咁食!最後點都要食塊杯雪糕,揀左豆腐味,好清新!下次一定會再食!
我地即刻開始燒野,有肥牛串,雞翼,菠蘿,蒜蓉包,蜆。
仲食左羊架,夠晒大件,又唔會有蘇味,扇貝好新鮮,好多汁!
有好多唔同既野食揀,實有一款岩心水!
最鍾意食牛柳粒串,又可以食到嫩滑既牛,又唔駛一次食咁多!
最後點都要食塊杯雪糕,揀左豆腐味,好清新!
下次一定會再食!
2023-07-18
2023-07-18 182 瀏覽
今次同一班朋友仔去咗釣蝦‼️發現呢一間分店原來都有幾多嘢食可以選擇啲食材全部都幾新鮮,仲有啲勁好食嘅海鮮任君選擇,價錢都係$350對於有海鮮嘅放題店嚟講都算合理價格~🫶🏻一開始就會有個一人一條嘅鰻魚,鰻魚係定量的,所以質素勁有保證,咬落去鮮甜多汁,完全冇腥味,肉質勁嫩!仲有可以任添嘅扇貝,睇到想大家覺唔覺得啲扇貝嘅顏色勁鮮!仲要佢啲肉係勁大粒我自己就配埋蒜蓉鮑魚一齊去燒,估唔到出到嚟都幾夾,鮑魚一樣爽口彈牙,唔使點任何醬汁已經好夠味🥰仲有仲有啲波波蜆都係勁大粒,完全冇沙同埋仲有蠔可以俾大家燒,仲要係勁大隻!超級超級肥美~啲蝦睇落去都算生猛,肉質也是不錯的!最後一定要燒下鳳梨🍍,因為鳳梨真係好解膩
今次同一班朋友仔去咗釣蝦‼️
發現呢一間分店原來都有幾多嘢食可以選擇

仲有仲有啲波波蜆都係勁大粒,完全冇沙
同埋仲有蠔可以俾大家燒,仲要係勁大隻!
超級超級肥美~
啲蝦睇落去都算生猛,肉質也是不錯的!

最後一定要燒下鳳梨🍍,因為鳳梨真係好解膩