2022-06-17
有個同事係正宗既四川人,經常推介好多好好食既辣野比我地,呢次我地一齊去左食呢間位於天后既見見面,岩晒我地咁鍾意食川菜既胃!❤️例牌水煮魚$188一入到餐廳見到枱枱都有叫水煮魚,咁我地都當然要嗌返個黎試下,果然真係好好味,魚既份量好多,叫左小辣既辣味都好足夠,又唔會辣到食唔到,另外仲叫左加麻,好正!配菜仲有大豆芽同埋寬薯粉,十分推介比大家,下次黎會想試埋酸菜魚❤️開心涼粉$40開胃黎講涼粉都好好食,清新冰涼好推介大家叫黎食,好岩夏天!食完好fresh無油膩感!❤️紅油抄手$58有十幾粒餃子,份量好足!同埋餃子既皮都好薄,餡料都好豐富,如果平時鍾意食餃子都值得叫黎試下❤️口水雞(半隻)$98呢個都係好推介,雞肉好滑,配料既花生芝麻都好多好惹味,雞骨都有處理過比起平時少左骨🤤🤤好好食❤️麻辣牛肉 $58呢個好抵食,有差唔多15片左右既牛𦟌!肉質唔會韌亦比起普通牛肉多左份牛筋既口感,啲油潑辣子都好香,剩係呢個餸都扒左半碗飯!❤️桂花冰粉$30有朋友食到辣得制想叫飲品解辣之際,店員推介左呢個冰粉更加有效!佢上枱時冰粉同紅糖係分開上,非常貼心。冰粉好Q彈,冰冰涼涼食落真係好解辣!食完辣野黎返碗冰粉真係好滿足🥰
❤️例牌水煮魚$188
❤️開心涼粉$40
❤️紅油抄手$58
❤️口水雞(半隻)$98
❤️麻辣牛肉 $58
❤️桂花冰粉$30
店員態度都好友善,好推介鍾意食四川麻辣野既朋友仔都黎試下呢間見見面❤️❤️!
📍見見面 (琉璃街) (天后)
天后琉璃街9號地下