2020-04-27 523 瀏覽
巨大炸髀肥美嫩滑意粉底有煎蛋青瓜足夠兩個人嘅下午茶份量.最近很多人叫外賣哩間等外賣嘅情況比以往更多人今次終於抵不住門口大大隻雞髀廣告嘅吸引先落order買完一輪嘢返黎拎時間啱啱好😛🍗
巨大炸髀肥美嫩滑

時間啱啱好😛🍗
炸髀意粉
炸髀意粉
2020-04-18 563 瀏覽
之前已經食過呢間,一直都對佢嘅雞髀念念不忘!今日有時間特登過嚟呢邊搵返呢間野出嚟,決定encore順便認真咁介紹一番!★★★★★至識食雞髀煎蛋飯 $46隻雞髀上枱時超大!超金黃!淨係size都大過我塊面!!當然你會話出面好多雞髀都大隻啦但我重點就係要讚佢嘅味道贏過所有雞髀100條街,係我食過全香港最好食嘅雞髀不服來辯😳😳食落個皮係勁香脆...完全唔油膩,要知道我平時係唔會食雞皮!咬落係極豐富肉汁...又脆皮又厚肉...嗚呀我真係唔識講落去啦!點解可以咁好食?原來佢地嘅雞髀係先用慢火烤焗過,封住肉汁,之後再用猛火快炸3分鐘至外皮酥脆金黃而且佢地唔係用現成味粉醃味而係用洋蔥蒜頭等蔬菜香料打蓉醃制唔洗擔心雞髀太細隻蝕底因為店家覺得雞髀太細會索性俾夠兩隻你!食到你打橫出去$46套餐跟煎蛋白飯野飲,抵到爛抵佢地一日賣到成300幾隻架👍🏻👍🏻★★★★★秘汁豬手飯 $52呢個秘汁豬手飯就係第一次試,同樣十分滿意豬手份量超多,肥瘦有致,又豐富多汁,撈得晒成兜飯另外超推介之前食過嘅孜然羊肉粒飯D羊肉係店家用原塊羊腿肉切粒咬落有D似串燒勁香口惹味,羊味又夠濃厚鮮嫩呢個有機會再影相俾大家睇😘覓食家整體評分★
之前已經食過呢間,一直都對佢嘅雞髀念念不忘!

★★★★★至識食雞髀煎蛋飯 $46
隻雞髀上枱時超大!超金黃!
淨係size都大過我塊面!!

當然你會話出面好多雞髀都大隻啦
但我重點就係要讚佢嘅味道贏過所有雞髀100條街,
係我食過全香港最好食嘅雞髀不服來辯😳😳

點解可以咁好食?原來佢地嘅雞髀係先用慢火烤焗過,封住肉汁,
之後再用猛火快炸3分鐘至外皮酥脆金黃
而且佢地唔係用現成味粉醃味而係用洋蔥蒜頭等蔬菜香料打蓉醃制

唔洗擔心雞髀太細隻蝕底
因為店家覺得雞髀太細會索性俾夠兩隻你!食到你打橫出去
$46套餐跟煎蛋白飯野飲,抵到爛
抵佢地一日賣到成300幾隻架👍🏻👍🏻

★★★★★秘汁豬手飯 $52
呢個秘汁豬手飯就係第一次試,同樣十分滿意
豬手份量超多,肥瘦有致,又豐富多汁,撈得晒成兜飯

秘汁豬手飯

另外超推介之前食過嘅孜然羊肉粒飯
D羊肉係店家用原塊羊腿肉切粒
咬落有D似串燒勁香口惹味,羊味又夠濃厚鮮嫩
呢個有機會再影相俾大家睇😘

秘汁豬手飯
  • 至識食雞髀煎蛋飯
  • 孜然羊肉粒飯
2020-04-18 296 瀏覽
雞髀煎蛋飯 $44香煎豬扒飯 $44-第二次入嚟元朗食嘢!去試下雞髀飯,碟飯一到舊雞髀大過我隻手掌,即刻流晒口水😂生炸雞髀完全冇沾粉炸,雞髀炸得啱啱好皮脆肉嫩 鍾意食辣既可以加少少辣椒粉仲香口,真係好好食!豬扒飯要D時間等!應該係生煎豬扒,一嚟到望住兩大塊心諗呢度好抵食🤣
雞髀煎蛋飯 $44
香煎豬扒飯 $44
第二次入嚟元朗食嘢!
去試下雞髀飯,碟飯一到舊雞髀大過我隻手掌,即刻流晒口水😂
2020-01-16
2020-04-15 318 瀏覽
早在2018年,我老友已經介紹過呢間以大雞髀出名嘅餐廳,到今日我突然諗起呢間野,挑起條筋今日去食覓食家,佢嘅雞髀應該出左名好幾年了,今日我先第一次食,依家疫症關係啦,一張枱唔可以坐咁多人,可能會出現等位耐左嘅情形。一入去坐低唔駛諗,雞髀飯$49,有炸髀同豉油髀揀,我之後聽到人落單先知,我叫嗰陣個店員直接幫我落炸髀蛋呢佢會問你熟蛋定太陽蛋,好細心汁我要豉油,想簡單啲,其他汁我怕太濃味,有其他汁揀的啲豉油落哂喺個飯度,混合埋啲蛋汁,佢個豉油應該煮過,自己再調過味,幾好食,少少甜,有陣藥材定香料味個飯好,有咬口而唔會爛,米有質素我食哂啲飯再食髀,咁樣方便啲一睇就覺得好誇張啦,咁大隻,淨係食髀都飽啦切開就見到白雪雪雞肉,唔算乾嘅,有啲汁,冇調味的,就咁炸的香口嘅,肉軟熟,食到雞味,但你問我呢,我覺得雞髀細隻返少少好啲,我當然知大隻髀就係賣點,但係呢個係我感覺囉味道就可以,冇話好驚喜但$49絕對抵食最後我都要用手食凍檸茶,唔夠甜味,茶ok,甘甘地澀澀哋佢個餐牌一覽,自己睇下啦~

蛋呢佢會問你熟蛋定太陽蛋,好細心

汁我要豉油,想簡單啲,其他汁我怕太濃味,有其他汁揀的

個飯好,有咬口而唔會爛,米有質素

我食哂啲飯再食髀,咁樣方便啲
一睇就覺得好誇張啦,咁大隻,淨係食髀都飽啦

切開就見到白雪雪雞肉,唔算乾嘅,有啲汁,冇調味的,就咁炸的
味道就可以,冇話好驚喜

但$49絕對抵食

最後我都要用手食

凍檸茶,唔夠甜味,茶ok,甘甘地澀澀哋

佢個餐牌一覽,自己睇下啦~
2020-04-15
10 分鐘 (堂食)
2020-03-30 336 瀏覽
太美味喇,成塊面大的炸雞髀,配凍飲品都是46元,炸雞髀皮脆內軟又多汁厚切豬扒又厚又冧,啖啖肉配上黑椒汁意粉,正正正!黑椒味很濃,夠辣煎蛋:現在餐廳說明,因蛋生食含菌,不會售賣太陽蛋
厚切豬扒又厚又冧,啖啖肉
配上黑椒汁意粉,正正正!黑椒味很濃,夠辣
煎蛋:現在餐廳說明,因蛋生食含菌,不會售賣太陽蛋
2020-03-30 201 瀏覽
咁岩經過覓食家見到有大隻炸脾 食左lunch 都忍唔住再食炸脾可以套餐或者單叫單叫28蚊好大隻 炸到好脆 好邪惡 超正剩係食一隻大炸脾都好夠 好飽我見仲有大豬扒揀 都好想一試🤤🤤🤤
咁岩經過覓食家
見到有大隻炸脾 食左lunch 都忍唔住再食
炸脾可以套餐或者單叫
單叫28蚊
好大隻 炸到好脆 好邪惡 超正

剩係食一隻大炸脾都好夠 好飽
我見仲有大豬扒揀 都好想一試🤤🤤🤤
2020-03-23 212 瀏覽
元朗好多好野食,朋友特別鍾意食雞髀,特登帶佢食特大炸雞髀!夜晚7點幾,餐廳已經有好多人等外賣,已經知道餐廳唔會難食!除左特大炸雞髀外,要試埋其他野,我叫左孜然羊肉粒炒飯,好有驚喜!孜然味唔似出面啲串燒甘,孜然味好香,好易入口,肉粒好腍,好鍾意佢配埋炸香的薯仔粒,好可口缺點就有少少油,怕肥的朋友可以揀白飯另一焦點梗係巨型雞髀飯,真係有一個人成塊面甘大,炸得好香脆,但仲保留肉汁,真係一試難忘,推介大家一定要試!
元朗好多好野食,朋友特別鍾意食雞髀,特登帶佢食特大炸雞髀!
夜晚7點幾,餐廳已經有好多人等外賣,已經知道餐廳唔會難食!
缺點就有少少油,怕肥的朋友可以揀白飯
2020-03-20 184 瀏覽
第一次去元朗覓食 去左呢間好多人推薦嘅平民茶餐廳食下午茶發現真係又平又好食 誠意推介呢間嘅巨型炸雞脾🍗♥️餐廳平日兩點幾都滿座 但好快有位 座位正正常常.🔸至識食雞髀煎蛋飯 (配黑椒汁) $44雞髀好似成塊面咁大 炸完之後亦唔會太油 望落去好吸引雞皮炸到金黃色 用刀切落去係脆卜卜的 食落仲帶有少少椒鹽味添!雞肉亦嫩滑多汁 唔會炸到乾柴柴~如果煎蛋可以煎成脆邊蛋 咁就更加正啦 ♡大件夾抵食!份量咁大 一個女仔真係食唔哂🤣
第一次去元朗覓食 去左呢間好多人推薦嘅平民茶餐廳食下午茶
發現真係又平又好食 誠意推介呢間嘅巨型炸雞脾🍗♥️
餐廳平日兩點幾都滿座 但好快有位 座位正正常常
🔸至識食雞髀煎蛋飯 (配黑椒汁) $44
雞髀好似成塊面咁大 炸完之後亦唔會太油 望落去好吸引
雞肉亦嫩滑多汁 唔會炸到乾柴柴~
如果煎蛋可以煎成脆邊蛋 咁就更加正啦 ♡
大件夾抵食!份量咁大 一個女仔真係食唔哂🤣
炸雞髀煎蛋飯
炸雞髀煎蛋飯
  • 至識食雞脾煎蛋飯
2020-03-08 231 瀏覽
XXL巨型大雞脾真係名副其實,即叫即炸熱辣辣,用刀叉切嗰陣脆卜卜,雞肉嫩口多汁。我覺得尼間豉油汁麻麻,因為我平時鐘意食甜甜地嘅豉油汁,尼間豉油汁味道偏鹹。有個小建議💡如果女仔胃口無咁大 驚食唔哂可以配薯條/沙律 唔一定跟飯架!

有個小建議💡
如果女仔胃口無咁大 驚食唔哂
可以配薯條/沙律 唔一定跟飯架!
2020-02-28
2020-02-27 306 瀏覽
行完山 落到以前住既元朗 原來開左呢間都唔知叫左最多人食既大雞脾底下仲有半塊🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️真係超大皮勁香 脆! 但略少少dry.. 唔算好juicy但係佢有汁送飯 都ok!朋友叫咗椒鹽雞髀 我都試左 我比較鍾意呢知 比較嫩滑 仲有得配一丁!加$8仲有紅豆冰推介未食過嘅朋友嚟食但係如果唔太鍾意食肉嘅朋友,可以試吓佢其他野因為我本身都算係鍾意食肉,但係我覺得食完呢個雞扒,呢兩日都唔想再食雞 真係好大隻。係我嘅問題 😂
行完山 落到以前住既元朗 原來開左呢間都唔知

叫左最多人食既大雞脾

底下仲有半塊🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️真係超大
皮勁香 脆! 但略少少dry.. 唔算好juicy
但係佢有汁送飯 都ok!

朋友叫咗椒鹽雞髀 我都試左
我比較鍾意呢知 比較嫩滑 仲有得配一丁!加$8仲有紅豆冰

推介未食過嘅朋友嚟食
但係如果唔太鍾意食肉嘅朋友,可以試吓佢其他野
2020-02-22 214 瀏覽
一早知覓食家出名炸雞髀,叫咗一份,十分好奇點解可以有咁大隻雞髀,到底係乜嘢雞第一次唔識叫,原來可以揀唔同汁,就咁叫咗雞髀飯,店員又冇問我,結果我碟飯咁plain😅,冇汁係差小小。雞𩨨皮當然夠脆,肉唔柴,一個人自私很足夠,配埋薯餅有啲邪惡,哈。下次要加汁,暫時覺得級數ok。

2020-01-31 310 瀏覽
覓食家係我同男朋友最鍾意食嘅一間炸雞髀店, 當我地平時諗唔到食乜嘅時候,我哋多數會去食呢一間。好多時候,我哋都係叫佢個炸雞髀配煎蛋跟飯加黑椒汁。有時候,當我男朋友唔想食飯,佢就會配炸薯餅或者沙律。如果唔想食炸雞髀嘅朋友,其實佢哋都有油髀供應架。佢哋個炸雞髀餐只係四十幾蚊連野飲,其實係而家呢個環境黎講,真係幾難搵到一間性價比極高而又好好味嘅一間良心小店。佢件炸雞髀大大件,又熱辣辣,個皮又卜卜脆,d雞肉 又Juicy。我哋每次食晒成碟嘅時候,都係可以飽成日架。另外提一提你哋,佢哋嘅飯/意粉,同埋個黑椒汁/咖喱汁係可以任添架,個老闆真係好好人有時候,當我唔想食雞髀時,我係會叫佢個南乳汁炇豬手飯,佢d豬手炇得勁淋,同埋每次都有五到六件豬手,不過依個豬手飯唔係真係成日有架!所以就要睇吓你嗰日好唔好彩數喇。

2019-12-17 597 瀏覽
覓食家出哂名,大件夾抵食😋。如果大家lunch time食,2人以上就要預多少少時間等位啦!💛 至識食雞髀煎蛋飯/意粉/沙律 $44XXL巨型大雞髀,隻髀總大過我塊面,即叫即炸,需時10min左右,雞皮咬落插插聲,超級脆,雞肉嫩多汁,依個份量一個女仔食吾哂。💛 黃金雞扒煎蛋飯/意粉/沙律 $44雞扒都大塊過人,雞皮炸得好脆身,肉質好滑。沙律整得幾好味,吾係罐頭雜果,有薯仔、紅蘿蔔、粟米、生果等等,配沙律食份量岩岩好。
覓食家出哂名,大件夾抵食😋。

💛 至識食雞髀煎蛋飯/意粉/沙律 $44

💛 黃金雞扒煎蛋飯/意粉/沙律 $44
黃金雞扒煎蛋飯/意粉/沙律
20 分鐘 (堂食)
午餐
黃金雞扒煎蛋飯/意粉/沙律
  • 黃金雞扒煎蛋意粉
2019-12-10 283 瀏覽
覓食家出名就係巨型大雞脾,大過塊面不特止,仲要多多半舊😍 係成1.5隻巨型大雞脾🤤 可以揀配飯配公仔麵配沙律都可以!仲有薯餅同太陽蛋!味道方面都一啲唔比size差!除左大大份之外味道都好好,雞脾即叫即炸,需時10分鐘左右,調味調得好入味,唔會太鹹,皮炸到好脆,肉質好嫩滑,好多肉汁,唔會炸到乾曬!要嚟送飯麵定沙律都好夾😍😍

2019-12-07 219 瀏覽
經朋友介紹咁岩去開元朗,就過黎試下$44 雞髀(可以揀豉油雞髀或炸雞髀)+飯+蛋+野飲我地每樣髀各一個人覺得豉油髀正d, 個汁好香,雞又滑,加埋D汁撈飯一流🤙🏻炸髀店員話因為有一隻比較細,所以有兩隻👏🏻但其實一隻都好大😂😂係即炸既,熱辣辣,但炸得有小小過火,不過都好食👏🏻
經朋友介紹
咁岩去開元朗,就過黎試下
$44 雞髀(可以揀豉油雞髀或炸雞髀)+飯+蛋+野飲
我地每樣髀各一