2024-08-18 20 瀏覽
呢度啲豬扒好有水準,價錢合理全部由人手揼鬆(聽到廚房揼揼聲)一食落口就知道,非常有誠意👍🏼 嚟過2次招牌炸豬扒同煎豬扒都各有各好,二選一都要諗好耐…….今日加咗$10 配埋鹽酥雞試下,估唔到都好得喎即係下次選擇又再困難啲囉😅 呢度老闆同店員都好nice 又斯文,罐裝汽水嚟到仲要幫你攞紙巾抹下嗰罐先,有冇咁細心㗎😌星期六中午去到可能無乜返工返學客所以比較靜,希望有誠意嘅小店都能夠頂得住,越做越好啦!

• 招牌豬扒
2024-07-12 137 瀏覽
真心介紹葵芳好食小店香港來來去去都係大集團,難得有特色小店,大家梗係要支持吓!叫咗個鹽酥雞擔擔麵同埋契爺涼拌麵配炸豬扒,兩個餐嘅份量都好足,好味之餘味道亦都唔公式化!擔擔面仲有好香的麻椒味!而涼拌麵就好啱夏天食,加埋啲麻醬甜甜地,勁開胃!鹽酥雞好大碟,勁多粒,炸豬扒份量都唔細!如果唔夠食,仲可以加埋佢哋嘅小食,我就嗌咗涼拌茄子,清清地幾舒服!套餐可以加幾蚊配嘢飲,飲咗黑芝麻豆漿,下次可以試埋佢個竹蔗茅根!老闆娘好好人,有態度有味道,值得支持!
真心介紹葵芳好食小店

香港來來去去都係大集團,難得有特色小店,大家梗係要支持吓!

老闆娘好好人,有態度有味道,值得支持!
2024-05-08 217 瀏覽
炸豬扒、炸豬扒,老闆仲“好食”過佢地既炸豬扒,好nice,同我地傾計,仲教我地點炸豬扒先好食,個豬扒調味剛剛好,出面乾身脆口,但係入邊d肉質都比較乾左d,唔影響,果碗面口感有d驚喜哦~
2024-05-06 174 瀏覽
阿仔出名大食,但佢推介這店,就儘管試試。我叫了鹽酥雞粒葱油拌麵,麵質煙靭,軟硬適中。葱油汁香,但不會過鹹,廚師調味功高,還有少少菜。鹽酥雞粒真的大而足矣,份量足而食到心足。香酥脆脆,而肉質嫩滑。阿仔叫了炸豬扒飯,也是外脆肉鬆,肉燥份量及鹹度也恰到好處,我向來不愛肉燥,但食下也覺得足料好好味,難怪阿仔推薦。這店食物款式不算多,但可選的都味道不錯(因為不是第一次光顧)。店推出的牛舌飯也不錯,味道好,牛舌不是薄薄的,簡單的調味。店員見阿仔是中學生,還主動叫他自己取飲品。讚👍🏻
2024-03-29
2024-02-01 329 瀏覽
🐻葵芳糧食🐻秘製煎豬扒擔擔麵🍜加 手工鮮菜肉雲呑擔擔麵湯底夠曬濃郁又有花生香味,炸醬仲落左啲蝦米🦐更加香口,湯底真係好好飲😋我揀左手工拉麵,粗身啲都幾掛湯。秘製煎豬扒都有驚喜,平時出邊食既煎豬扒通常都有硬又實,呢間嘅煎豬扒厚度適中,唔會覺得好韌又容易咬開。最驚喜係菜肉雲吞,雖然唔大隻,不過味道好好,白菜同豬肉的比例岩岩好,好好食,2隻真係唔夠喉🙈📍 豚之家豬排專門店 (葵涌)葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑性價比💰:💵💵💵回訪度🤤:🥴🥴🥴🥴
🐻葵芳糧食🐻

秘製煎豬扒擔擔麵🍜加 手工鮮菜肉雲呑

📍 豚之家豬排專門店 (葵涌)
葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖

味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑
性價比💰:💵💵💵
回訪度🤤:🥴🥴🥴🥴
外賣自取
2024-01-06 343 瀏覽
招牌炸豬扒、特濃沙嗲湯、手工拉麵($60)不愧為招牌菜,大大塊無骨豬扒即叫即炸,啖啖肉,外脆肉嫩,一啲都唔乾。沙嗲湯底夠濃郁,帶有少少花生味。拉麵有咬口,唔糊口,而且份量幾多。秘製煎豬扒、蔥油拌、陽春麵($47)相對於炸豬扒,煎豬扒就略嫌失色少少。表面淡淡甜味,肉質沒有炸豬那麼軟嫩,但亦不是嚡的。蔥油拌麵是即時落蔥落油炒香再加入麵撈勻,唔似坊間好多係麵上面放上蔥油自己撈(因為望到廚房即時處理),所以好特別香。陽春麵幼身,亦都唔糊口,份量適中。手工菜肉雲吞(+$10)兩大粒,餡料足,多菜適量肉,調味亦不錯,但雲吞皮稍稍偏厚及無咩彈性。脆香鹽酥雞(+$10)約八九小粒,炸得酥脆。
招牌炸豬扒、特濃沙嗲湯、手工拉麵($60)

秘製煎豬扒、蔥油拌、陽春麵($47)

手工菜肉雲吞(+$10)

脆香鹽酥雞(+$10)
約八九小粒,炸得酥脆。
脆香鹽酥雞
$63.5 (晚餐)
2023-09-11 570 瀏覽
葵廣遠少少都有好多好平嘅餐廳今次試呢一間小店主打豬扒揀餸再揀麵 跟餐飲品可以平啲唔使加一😌👌🏻秘製煎豬扒香菇肉燥拌麵 ($51)麵我揀咗手工拉麵 識落似上海麵正常口感 煮得唔會太冧滿滿嘅香菇肉燥 撈麵都幾夾又唔會太多油同埋太鹹👍🏼至於主打嘅豬扒就有啲遜色雖然份量好足 但係比較乾同埋柴🙁可能鹽酥雞會比較好食🤔另一個主食叫咗粟米豬肉餃豬骨濃湯麵 ($49)粟米豬肉餃味道正常發揮麵揀陽春麵 同手工拉麵都好似豬骨湯都幾重胡椒味辣辣地唔食得辣嘅人士要留意😬另外跟餐配飲品叫咗黑豆漿同埋竹蔗茅根 (+$7)係以本身一樽樽出邊都買到嗰啲所以冇咩特別😂整體來講平平哋都食得過😌
葵廣遠少少都有好多好平嘅餐廳
今次試呢一間小店主打豬扒
揀餸再揀麵 跟餐飲品可以平啲
唔使加一😌👌🏻

秘製煎豬扒香菇肉燥拌麵 ($51)
麵我揀咗手工拉麵 識落似上海麵
正常口感 煮得唔會太冧
滿滿嘅香菇肉燥 撈麵都幾夾
又唔會太多油同埋太鹹👍🏼
至於主打嘅豬扒就有啲遜色
雖然份量好足 但係比較乾同埋柴🙁
可能鹽酥雞會比較好食🤔

另一個主食叫咗粟米豬肉餃豬骨濃湯麵 ($49)
粟米豬肉餃味道正常發揮
麵揀陽春麵 同手工拉麵都好似
豬骨湯都幾重胡椒味辣辣地
唔食得辣嘅人士要留意😬

另外跟餐配飲品叫咗黑豆漿同埋竹蔗茅根 (+$7)
係以本身一樽樽出邊都買到嗰啲
所以冇咩特別😂

整體來講平平哋都食得過😌
2023-07-09 543 瀏覽
今次介紹嘅係一間葵芳小店🍲 呢間係豬排專門店,以專門店嚟講就未算好出色啦🫤🙈但勝在價錢貼地,都值得一試嫁!😌🙌🏻1️⃣ 招牌炸豬扒配擔擔麵手工拉麵 $51豬排新鮮即叫即炸,厚切口感香脆,炸粉唔厚,味道正常🙌🏻 擔擔麵湯底偏稀,花生醬味濃郁🤔👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲/𝟏𝟎______________________________𝑶𝒗𝒆𝒓𝒂𝒍𝒍 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈: 味道: 𝟲/𝟏𝟎抵食指數: 𝟳/𝟏𝟎環境: 𝟳/𝟏𝟎𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗠𝗮𝘆𝗯𝗲📍Address📍豚之家豬排專門店葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖

1️⃣ 招牌炸豬扒配擔擔麵手工拉麵 $51

📍Address📍
豚之家豬排專門店
葵涌美芳街2-14號昌鴻大廈地下5號舖
2023-04-27 686 瀏覽
叫了炸豬扒酸辣湯陽春面,本來以為似是一般茶餐廳豬扒,但豬扒是厚切的,雖然沒有太多肉汁,但是也不會柴皮,外層有博博一浸炸粉,不會太多粉,趣扑扑,味道口感不錯,下次想試吓煎豬扒。酸辣湯味道和一般上海舖差唔多,但是不辣的,驚喜佢竟然有豬肚粒,非常有咬口,餸也不小。陽春面不會是軟林林的,煙靭。仲有其他面類的選擇。加$5有可樂,總共$62,大大碗,非常抵食,整體非常滿意。附近很多食肆,這裏算是一間頗有水準的小店。

陽春面不會是軟林林的,煙靭。仲有其他面類的選擇。

2023-04-27
2023-02-26 768 瀏覽
放工想簡單食個晚餐,見佢自稱「豬扒專扒店」幾吸引,就試左呢間小店。招牌炸豬扒配擔擔麵+手工鮮菜肉雲吞($49+$10)擔擔麵湯底不錯,花生醬濃郁,有少許花椒粒,帶少許麻。炸豬扒相對上比較普通,如果是豬扒專門店就未算出色。豬頸肉配沙嗲撈丁沙嗲汁非常濃郁,似沙嗲牛肉麵的味道,味道不錯,但醬汁稍多,味道略咸。脆香鹽酥雞$30相比起豬扒,個人認為鹽酥雞更出色,雞肉油炸後仍保留肉汁,而且調味適中,媲美炸雞小食店水準。

擔擔麵加手工菜肉雲吞

招牌炸豬扒配擔擔麵+手工鮮菜肉雲吞($49+$10)
擔擔麵湯底不錯,花生醬濃郁,有少許花椒粒,帶少許麻。
炸豬扒相對上比較普通,如果是豬扒專門店就未算出色。
豬頸肉沙嗲撈丁

豬頸肉配沙嗲撈丁
鹽酥雞

脆香鹽酥雞$30
2023-02-24
鹽酥雞
2023-01-20 796 瀏覽
晏晝去食豚之家,外貌不揚嘅小店竟然忍藏住好味嘅炸豬扒!推薦擔擔面湯底,平時嘅擔擔面咪比較傑身,食完超級飽濟,但呢隻擔擔面經過調較係比較稀,但又有花生醬嘅味道,佢仲特別加左花椒,所以個口味都幾特別,值得一提嘅係個湯底係吾辣嘅。面嘅話可以㨂米線,陽春面或者手工拉面,手工拉麵係比較粗嘅,陽春面就幼身有啲咬口,我次次都係叫米線或者陽春面。個炸豬扒比較厚身,有落又脆又有口感,同埋吾會炸到太乾身,所以味道吾錯!另外可以再叫小食酥炸雲吞,味道都吾錯。淨係食個麵$50好抵食,性價比算高。有機會過黎葵芳行街嘅朋友真係可以試試。
2023-01-12 501 瀏覽
初次試呢間豚之家豬扒專門店,給我和女友很大驚喜,我女友試左煎豬扒麵,我就試左炸豬扒麵,另外再叫左個跟餐水餃,個煎豬扒十分 軟熟,而個炸豬扒外層又夠脆口,食物質素新鮮和夠熱,下次再去會再試埋他們小食如何
2023-01-11
行葵芳有時都想坐低食下野,吹下水。今次就試下葵廣附近,行3-5分鐘就到既豬扒專門店。Overall: 7/10 ---1️⃣酸辣粉配招牌炸豬排 ($43)評分:8/10🌟招牌炸豬排係即叫即炸。炸得夠乾身,外皮好脆,冇筋亦冇咩骨,仲要切開曬好貼心💓。食落有少少肉汁,似日式豬排,有驚喜。酸辣粉好有料,麵底叫左米線,米線好幼身好夾湯底。湯底夠酸夠辣超開胃,就算少少少辣都好辣。好好食,重口味人士必叫。配搭豬排食確係一流。 ---2️⃣酸辣湯手工拉麵配手工鮮菜肉雲吞 ($55)評分:7/10🌟胡椒粉味好出,仲好熱騰騰。係一碗極具四川風味既酸辣湯。仲有好多配料:胡蘿蔔絲、竹荀絲、木耳絲、冬菇粒、豆腐等等。手工拉麵係有咬口既麵,而每粒雲吞都足料脹卜卜。食完真係好飽。 ---3️⃣黑豆漿($7)評分:6.5/10🌟黑豆漿味道香濃,仲飲到少少芝麻味,似香濃版維他奶。 ---4️⃣六花茶($7)評分:6.5/10🌟第一次飲六花茶,味道上似甘少少既菊花茶,係食完炸豬扒的下火神器。(金銀花、白菊花、葛花、水翁花、槐花同南豆花)-豬扒係正既,其他都唔錯👍🏻
Overall: 7/10
---
1️⃣酸辣粉配招牌炸豬排 ($43)
評分:8/10🌟
酸辣粉配招牌炸豬排

---
2️⃣酸辣湯手工拉麵配手工鮮菜肉雲吞 ($55)
評分:7/10🌟
---
3️⃣黑豆漿($7)
評分:6.5/10🌟
黑豆漿味道香濃,仲飲到少少芝麻味,似香濃版維他奶。
---
4️⃣六花茶($7)
評分:6.5/10🌟
(金銀花、白菊花、葛花、水翁花、槐花同南豆花)
豬扒係正既,其他都唔錯👍🏻
酸辣粉配招牌炸豬排
  • 招牌炸豬排
2022-11-03 580 瀏覽
本身叫咗個肉燥拌麵 一開始啲肉燥份量唔算多 算係啱啱好可以撈勻個麵 但之後老闆娘主要過嚟詢問啲嘢食啱唔啱口味等等 同佢講想要多少少沙律醬 老闆娘即刻勁nice話當然無問題 中主動問要吾要多肉燥 成個氛圍好有家既感覺 😚願意一試再試!豬扒本身無論煎定係炸都唔錯😛每個汁都有驚喜,推薦大家試多啲唔同嘅配搭🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓🤓

• 好Q濃沙嗲豬扒飯
2022-09-05 691 瀏覽
老公話呢間新開想試下叫左煎豬扒擔擔麵鹽酥雞蔥油撈麵炸海膽餅一食豬扒覺得好出色係我鍾意既味道擔擔麵唔係正統個種有落花生同好似麻辣醬咁既野但又幾夾wo至於個麵麵質唔錯不過佢湯同麵分開食之前要浸浸先唔係會痴住左再食個鹽酥雞其實覺得佢拍得住台灣個d😂炸得好乾身我外賣拎到返黎凍左少少都好脆而入面又真係仲有肉汁係度👍🏻蔥油撈麵老公覺得唔錯我覺得油左少少但我諗蔥油係咁😅炸海膽餅有3件都係炸得好乾身都唔錯下次會再試其他野
老公話呢間新開想試下

叫左煎豬扒擔擔麵