喺葵涌廣場貢茶店舖外面見唔到入面有任何職員,行到櫃檯點知兩個職員坐左喺地下度玩電話,我同一個金髮女職員講要飲啲乜,然後佢啤左我一眼黑口黑面咁企番起身,佢全程無講過野亦都同客人無眼神交流(佢全程黑面唔願做咁款),佢落錯我order我同佢講,佢自己做錯野要改單仲好似我得罪佢咁黑我面,我都唔明買杯野飲點解都要收佢氣!!仲有找錢仲要“掉”錢落我隻手度!!超級無禮貌!!!超級無禮貌!!!超級無禮貌!!!
2019-06-14 299 瀏覽
上個禮拜和朋友逛街逛累了想喝個飲品,經過這間貢茶店聽說奶蓋綠茶很有名我們就各點了ㄧ杯,朋友點了珍珠奶茶,綠茶不會很甜搭配上面的奶蓋很好喝,朋友的珍珠奶茶珍珠也蠻有嚼勁的~生意也很好
  • 珍珠奶茶
2019-05-10 216 瀏覽
貢茶算係香港落地嘅始祖,想當初香港地未開到成行成市珍珠店果時,都係飲貢茶解珍奶癮,可以話係冇得輸嘅選擇,其實隨住台飲店愈開愈多嘅關係,貢茶嘅鋪頭都執左唔少,始終好難鬥贏新鮮感呢三個字,雖然貢茶嘅珍珠奶茶唔算係超級標青,但係始終係心裡都有一定嘅位置,#珍珠奶茶 $18,價錢對比而家嘅台飲黎講都算係平民,佢地嘅珍珠奶茶其實真係唔太得冇乜味,飲嘅只係不過係誓去的回憶,其實就好睇唔同分店嘅整成點,你地又中唔中意飲呢,你地飲果間又好唔好飲呢 🧐-貢茶
貢茶
2019-03-12 184 瀏覽
有時候食得太多,太肥,太滯,會好有罪惡感,好似要去跑反幾個圈先贖到罪咁。今日同朋友行葵芳,tea一tea,鬆一鬆,就叫左杯金桔檸檬,少甜少冰,入口酸酸甜甜咁,仲食到小小甘桔肉咁,唔錯。
2018-11-15 227 瀏覽
今日來葵芳逛逛依照慣例買杯最愛的冰沙,星期四下午的人不是很多,大概等五分鐘就拿到了(我在旺角等過15分鐘)店內環境很整齊乾淨員工很親切❤️大杯微糖很有趣居然是手寫的標籤,紅豆味超濃不會太甜,冰塊打得很細上面也記得加紅豆蓉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

店內環境很整齊乾淨員工很親切❤️

大杯微糖

紅豆牛奶冰沙
紅豆牛奶冰沙
2018-10-02 206 瀏覽
黎到葵芳有咁多飲品店,都好少會黎飲貢茶。但今日心血來潮就揀左飲佢。依間貢茶唔算多人買,相比起其他飲品店,排除人數唔算多,亦都好快拎到野飲,大約等左5分鐘。不過比起其他貢茶,佢出面個等位就逼d。首先珍珠奶茶係貢茶必試,每次飲貢茶都會揀珍奶。因為今次又唔知揀乜好,所以又揀佢揀左正常甜度,唔會過甜。珍珠唔算太多,大約四分之一左右,個人認為適中岩岩好。唔會啖啖都食到。珍珠夠煙韌,好有咬口,茶味都夠,不錯。 但無得揀細小小size,有d多,太大杯飲唔哂,行街有d唔方便。而朋友揀百香果綠茶,都幾好飲,不過入面無料,無咬口,我就覺得差d!朋友仲話飲飲下有d過甜,下次可以揀返少甜會好d!
黎到葵芳有咁多飲品店,都好少會黎飲貢茶。
但今日心血來潮就揀左飲佢。

百香果綠茶
2018-10-01
百香果綠茶
2018-08-13 190 瀏覽
買杯嘢飲好似阻住佢用手機咁嘅樣,唔想做就咪做啦,個個掛住傾計玩手機,完全唔係工作狀態。從未見過落單收銀可以一邊玩住手機一邊接單,完全無望過你一眼,找續就咁大力放喺枱面,態度差到極點!就算啲嘢幾好飲都唔會返轉頭,何況飲品難飲到無朋友,那邊台式飲品鋪頭何其多,唔想貼錢受氣最好敬而遠之!
2018-04-02 470 瀏覽
上次試左個百香果qq幾好飲,呢日就揀左杯雷格三兄弟黎飲,點知今次沖得勁淡,既無茶味又無奶味,勁失望!------------------------------食物質素:🤤🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)價格水平:💰💰💰💰💰(5💰最貴)環境裝修:✨✨✨✨✨(5✨最好)服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)------------------------------

食物質素:🤤🤤🤤🤤🤤(5🤤最優)
價格水平:💰💰💰💰💰(5💰最貴)
環境裝修:✨✨✨✨✨(5✨最好)
服務態度:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最佳)
整體評分:❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤(10❤滿分)
是次評論及分數視乎進餐當天的品質而訂,亦同為個人觀感:)
下午茶
前2日黎飲去冰無糖凍頂烏龍茶,本身想要常溫,但佢話常溫會細杯d,咁我就轉凍,結果俾錯左我一杯奶蓋烏龍,問我要唔要,我都算了(本來就係喜歡佢嘅濃味烏龍,但費時佢再搞過)。今日再路過再去落單,叫常溫,佢話無,叫我一係熱一係去冰,咁我叫左熱的無糖凍頂烏龍,結果佢個order漏左無糖,我無論凍熱都有重複左幾次要無糖,哎,我沒留意佢張單就中左伏(不過就算留意都可以搞錯左俾人就係),甜鬼死我。服務員的說話態度欠奉,葵芳黎間我近期都唔會再幫襯

服務員的說話態度欠奉,葵芳黎間我近期都唔會再幫襯
2017-03-13 836 瀏覽
又同人去咗買貢茶嚟飲,又係買咗珍珠奶茶,上次天氣太凍要熱嘅,呢次天氣開始回暖就買咗凍嘅,唔知係唔係心理作用,凍飲好似比熱飲偏甜咗少少,不過仍能飲到奶味同少少茶香。珍珠至少佔個杯嘅三分一,份量都幾多下,幾乎每飲一啖都食到珍珠,口感煙煙韌韌好Q軟。朋友嗰杯古早味酸梅湯,佢話唔係好受到嗰種酸酸甜甜嘅感覺,仲話有少少似飲緊益力多,我一向對酸味食物飲品都唔抗拒,可惜怕啱啱飲完奶類又飲佢兩者會相沖,所以都講唔到係乜味喇!
珍珠奶茶
又同人去咗買貢茶嚟飲,

又係買咗珍珠奶茶,

上次天氣太凍要熱嘅,

呢次天氣開始回暖就買咗凍嘅,

唔知係唔係心理作用,

凍飲好似比熱飲偏甜咗少少,

不過仍能飲到奶味同少少茶香。

珍珠至少佔個杯嘅三分一,

份量都幾多下,

幾乎每飲一啖都食到珍珠,

口感煙煙韌韌好Q軟。

朋友嗰杯古早味酸梅湯,

佢話唔係好受到嗰種酸酸甜甜嘅感覺,

仲話有少少似飲緊益力多,

我一向對酸味食物飲品都唔抗拒,

可惜怕啱啱飲完奶類又飲佢兩者會相沖,

所以都講唔到係乜味喇!
2016-12-16 786 瀏覽
今日晏晝去左葵廣掃街,見口渴去左買貢茶飲。之前有係其他鋪飲過奶蓋烏龍茶覺得唔錯所以今次再嗌黎飲,點知:奶蓋份量比其他鋪飲過既少好多,打開諗住食果陣:啲奶蓋一舊舊咁又硬,感覺似雪左好耐咁,最後:加左既蘆薈又比錯左椰果總括黎講都幾失望,下次唔會幫襯呢間。
今日晏晝去左葵廣掃街,見口渴去左買貢茶飲。

奶蓋烏龍茶
奶蓋份量比其他鋪飲過既少好多
,打開諗住食果陣:
啲奶蓋一舊舊咁又硬,感覺似雪左好耐咁,最後:
加左既蘆薈又比錯左椰果

總括黎講都幾失望,下次唔會幫襯呢間。
2016-12-15
9 分鐘 (外賣自取)
2016-11-07 691 瀏覽
貢茶近期好似開多左啲分店,但葵芳呢一間一直以黎屹立不倒且人氣都旺下。其實自己每次黎都係唔能夠唔買翻一杯飲。呢一杯係珍珠烏龍茶。一般人其實飲貢茶我驟眼望落去都係買珍珠奶茶比較多,烏龍茶一般都感覺上係無人問津,但我就係喜歡烏龍茶嘅茶濃味,同奶茶相比,少左嘅奶味會令到佢清淡一啲。而呢一杯只不過係普通烏龍茶,而唔係烏龍奶茶。我有試過烏龍奶茶但感覺都係永遠比唔上烏龍茶嘅好。所以烏龍茶都應該會係我嘅最愛了吧。
2016-11-06
2016-10-24 515 瀏覽
食完飯經過這裡,想起從前常常飲的奶蓋貢茶,回憶起很多。所以今次再買起佢黎飲。我叫左少冰半糖,甜度我覺得得剛好,不錯,有紅茶,綠茶,烏龍茶選擇。我要左烏龍茶,茶味不是太濃,淡淡的,不過我接受到,清淡茶香加上香滑既奶油,口感還不錯,飲一啖既茶,再飲一啖滑滑既奶香,清和濃的交接。
食完飯經過這裡,想起從前常常飲的奶蓋貢茶,回憶起很多。
所以今次再買起佢黎飲。
2016-10-23
5 分鐘 (外賣自取)
$19 (其他)
2015-08-16 682 瀏覽
人山人海的鋪,一堆人在你身邊穿插...... 雖然人很多,不過製作的效率非常快,一分鐘就做好了..... 到手了! 即刻享受美味的紅豆布丁奶茶。。。不過,今次...紅豆很少 布丁是極少 奶茶就是正常的奶茶,不解釋了。不過夏天來一杯,大杯才21元,還算ok啦。
人山人海的鋪,一堆人在你身邊穿插......
雖然人很多,不過製作的效率非常快,一分鐘就做好了.....
到手了!

即刻享受美味的紅豆布丁奶茶。。。

不過,今次...

紅豆很少

布丁是極少

奶茶就是正常的奶茶,不解釋了。

不過夏天來一杯,大杯才21元,還算ok啦。
2015-08-15
2015-06-15 570 瀏覽
今日食飽飽之後黎到葵涌廣場行街街,跟住行行下就覺得有啲口渴,之後行左陣就見到貢茶,由於記我我有做過貢茶嘅朋友同我講,一定要試下水蜜桃綠茶,所以我就即刻叫左杯水蜜桃綠茶,之後一喝落去,我覺得其實都幾唔錯,唔會太甜(即使無叫小甜),都算係幾清新,綠茶同水蜜桃味都算夾,朋友果然無推介錯。