2021-06-28
話說今日本身打算同婆婆食飯慶祝但某啲原因取消咗兩婆孫首次飯聚咁就約咗母親大人出咗去食下午茶成間舖係以白色雲石為主嘅佈置架本身都抱住興奮嘅心情 打卡模式諗住啟動咖嘛喺門口望入去 間舖空無一人包括職員同顧客啊咁再行入啲去見職員佢哋食緊飯 我舉手示意喔最無奈望咗一眼我哋就繼續食飯 仲以為落場添搞到勁尷尬 之後睇翻餐牌寫三點就開始緊啦喎打個電話先有人理我哋 再柯打開始呢個下午茶後嚟職員都有主動拎餐具俾我哋 同介紹食品嘅-Tea Set-Luncheon Meat & Fried Egg Noodles ($38)出前一丁餐蛋麵 ($38)-Spaghetti with Chasiu & Chicken Cream Soup ($42)叉燒忌廉雞湯意粉 ($42)賣相幾好 啲叉燒好靚 食落軟嫩值得一讚但意粉太稔 而且個忌廉雞湯無味 扣咗分-CoffeeRose Latte ($42)玫瑰鮮奶咖啡 ($42)-TeaMarshmallows Chocolate ($44)棉花糖朱古力 ($44)朱古力面上有滿滿棉花糖同美碌脆粒而朱古力嘅味道較稀 如果少冰會更佳-P.s. 購買Tea Set
但某啲原因取消咗兩婆孫首次飯聚
搞到勁尷尬 之後睇翻餐牌寫三點就開始緊啦喎
打個電話先有人理我哋 再柯打開始呢個下午茶
後嚟職員都有主動拎餐具俾我哋 同介紹食品嘅
Tea Set
出前一丁餐蛋麵 ($38)
- Spaghetti with Chasiu & Chicken Cream Soup ($42)
叉燒忌廉雞湯意粉 ($42)
賣相幾好 啲叉燒好靚 食落軟嫩值得一讚
但意粉太稔 而且個忌廉雞湯無味 扣咗分
Coffee Rose Latte [ICE] ($42)
玫瑰鮮奶咖啡 [凍] ($42)
Tea Marshmallows Chocolate [ICE] ($44)
棉花糖朱古力 [ICE] ($44)
朱古力面上有滿滿棉花糖同美碌脆粒
而朱古力嘅味道較稀 如果少冰會更佳