2021-10-22 185 瀏覽
-🚩 辦館 (KC100) (葵涌)葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖—————————————————————🔸餐廳推薦度:❤️❤️❤️❇️每人平均消費:$60(下午茶)⭐️打卡指數:✨✨✨星期六日去葵涌行街,除咗去葵廣之外,而家葵興站附近仲多咗好多商場俾大家去shopping🤍喺葵興行完outlet之後,附近KC100 地下見到裝修幾特別所以入去同朋友試一試。🔴日式叉燒豬骨湯烏冬(圖1) 豬骨湯湯底味道剛剛好,而且入邊嘅粟米超多超足料,份量唔算太大,不過如果叉燒可以好少少會更加好👍🏼⭐️⭐️ ⭐ (3/5)🔴叉燒忌廉雞湯意粉 (圖2) 中式叉燒味道唔錯,忌廉雞湯味道稍為淡咗少少,不過成個配合都唔錯。⭐️⭐️⭐️ (3/5)🔴 Matcha Latte (圖3) Hot Matcha Latte 味道唔會似外邊啲餐廳咁甜,抹茶味都好足料⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)🔴 焦糖咖啡(圖2)超濃咖啡味,焦糖嘅份量啱啱好唔會太甜⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)如果大家聽過又想食少少嘢,呢間餐廳都唔錯而且價錢唔貴👍🏼
🚩 辦館 (KC100) (葵涌)
—————————————————————
🔸餐廳推薦度:❤️❤️❤️
❇️每人平均消費:$60(下午茶)
⭐️打卡指數:✨✨✨

星期六日去葵涌行街,
除咗去葵廣之外,
而家葵興站附近仲多咗好多商場俾大家去shopping🤍

喺葵興行完outlet之後,
附近KC100 地下見到裝修幾特別所以入去同朋友試一試。

🔴日式叉燒豬骨湯烏冬(圖1)
豬骨湯湯底味道剛剛好,
而且入邊嘅粟米超多超足料,
份量唔算太大,
不過如果叉燒可以好少少會更加好👍🏼
⭐️⭐️ ⭐ (3/5)

🔴叉燒忌廉雞湯意粉 (圖2)
中式叉燒味道唔錯,
忌廉雞湯味道稍為淡咗少少,
不過成個配合都唔錯。
⭐️⭐️⭐️ (3/5)

🔴 Matcha Latte (圖3)
抹茶味都好足料
⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

🔴 焦糖咖啡(圖2)
超濃咖啡味,焦糖嘅份量啱啱好唔會太甜
⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)

如果大家聽過又想食少少嘢,
呢間餐廳都唔錯而且價錢唔貴👍🏼
2021-10-22
  • 日式叉燒豬骨湯烏冬
2021-10-19 67 瀏覽
~慢活chill住嘆tea~平時行街都見到,一路都冇機會食,今日見到葵興呢間,坐低試吓,環境幾靜幾清幽,舖頭幾有文青feel,附近食嘢嘅都係後生仔多~星期六日都開,可以嚟食啲嘢再hea吓~Tea time叫咗2個tea set加2杯飲品☕️🍳五香肉丁蛋麵🍜💰$38唔知點解係街食嘅出前一丁真係好味好多,彈牙啲爽口啲,五香肉丁正正常常🇯🇵日式叉燒豬骨湯烏冬🍲💰$38有粟米、蟹柳、鳴門卷,好豐富,湯底濃郁👍🏻 烏冬都好彈牙~叉燒入味實淨🍵Matcha Latte🍵💰$40好靚嘅外型,matcha味濃郁👍🏻佢嘅杯都好特別☕️Mocha☕️💰$38最欣賞飲品,因為夠晒靚👍🏻有拉花👍🏻好香,讚👍🏻💰$154/2人⭐️4星/5星🈵分🚩辦館 (KC100) (葵涌)📍葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖
~慢活chill住嘆tea~

Tea time叫咗2個tea set加2杯飲品☕️

🍳五香肉丁蛋麵🍜💰$38

🇯🇵日式叉燒豬骨湯烏冬🍲💰$38

🍵Matcha Latte🍵💰$40
好靚嘅外型,matcha味濃郁👍🏻佢嘅杯都好特別

☕️Mocha☕️💰$38
最欣賞飲品,因為夠晒靚👍🏻有拉花👍🏻好香,讚👍🏻

💰$154/2人
⭐️4星/5星🈵分
🚩辦館 (KC100) (葵涌)
📍葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖

2021-10-15
2021-10-17 64 瀏覽
星期六同男朋友揸車過開黎呢頭,見到呢到有間餐廳,呢度人流唔算多,打算靜靜地食個lunch,當時大約一點幾,正正係食lunch時間,見到餐牌都有唔同種類,本身打算嗌兩個pasta,去到落單嘅時候,職員指着下午茶個Menu(但個menu供應時間係15:00),Menu上只得普通吐司類,或者出前一丁之類的輕食,一場嚟到,冇理由走咗去,附近都係工業區,已經冇其他餐廳了。所以唯有叫咗個黑松露炒蛋吐司。食物不過不失,唔會有驚喜,打算試吓一啲特別啲嘅食物,但係竟然冇,只得普通餐蛋麵呢下真係有啲失望,落單嘅時候有個靚女職員態度都可以話幾差嗌乜冇乜,同埋唔識變通。反而上餐嗰個職員態度幾好。整體呢間餐廳環境唔錯,幾光猛,同埋夠靜。如果打算飲杯嘢傾吓計嘅絕對值得推介,打算嚟食好嘢嘅就不了

嗌乜冇乜,同埋唔識變通。反而上餐嗰個職員態度幾好。
整體呢間餐廳環境唔錯,幾光猛,同埋夠靜。
如果打算飲杯嘢傾吓計嘅絕對值得推介,打算嚟食好嘢嘅就不了

辦館 (KC100) (葵涌)葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖同朋友傾開計,放假想出去食個tea~佢就帶我嚟呢間Cafe,餐單上寫「星期一至五 3pm-6pm 購買Tea Menu餐點,飲品一律減$10」,當日係星期六4pm,雖然假期無飲品折扣$10😣….但因為KC100位於葵涌工廈區,星期六日去,反而無左平日區內返工嘅officer,少人d!顯得格外寧靜😆!可以慢慢同朋友望住落地玻璃外對面嘅街景,chill住傾計+嘆飲品~👥🍹☕️葵涌店果然係星期六日好去處嚟啵😆🍴TEA MENU🍴叉燒忌廉雞湯意粉 $42叉燒份量幾多,意粉偏扁身黑松露炒蛋吐司 $42松露醬味道濃玫瑰鮮奶咖啡 (凍) $42咖啡味幾濃,唔甜巨峰提子梳打 (凍) $38幾適合打卡📸🍹
辦館 (KC100) (葵涌)

葵涌店果然係星期六日好去處嚟啵😆

🍴TEA MENU🍴

叉燒忌廉雞湯意粉 $42
叉燒份量幾多,意粉偏扁身

黑松露炒蛋吐司 $42
松露醬味道濃

玫瑰鮮奶咖啡 (凍) $42
咖啡味幾濃,唔甜

巨峰提子梳打 (凍) $38
幾適合打卡📸🍹
2021-09-19 865 瀏覽
這天相約男友外出但時間尚早,就決定找一家cafe邊等邊喝葵涌的咖啡店寥寥可數,不知不覺間就🚶🏻‍♀️來到葵興的工商地帶,💡找到這間,感覺還不賴的一間咖啡店紅豆鮮奶抹茶(熱飲)$38(冷飲)$42這天不想喝☕️咖啡,就點了一杯網評不錯的抹茶🍵飲品下單不久就由店員🤵🏻‍♀️送上飲料,拉花圖案簡潔,還灑上抹茶粉,或許因為這杯還帶有紅豆,所以❌不像平日看到那種latte art雖是熱飲但入口偏暖稱不上燙,抹茶味濃而甘,喝得出是加入明治牛奶🥛,奶香而滑,不過兩者一混合就稍微感到抹茶味還可再多一點🤏🏻會更好喝至於紅豆方面,純粹由店員加入一個份量的紅豆粒,味道不算香甜,坦白說跟整杯格格不入🙃,普通的一杯抹茶鮮奶反倒更合我意💕店家位置處於工商廈之間,的而且確為附近的上班族💼帶來便利,除了飲品也提供飯餐,給上班的朋友們多個選擇周末期間就相對寧靜得多了,座位之間也頗寬闊,加上落地大玻璃令整店的空間感大大提升🆙店家採取先付錢💰後由店員送上美食或飲品,如未有太多人進餐就可以坐上一段長時間⏳也沒有問題聽說這店最受歡迎👏🏻的是下午茶套餐,有機會的話不妨與朋友來這裡邊吃邊聊💬
這天相約男友外出但時間尚早,就決定找一家cafe邊等邊喝

紅豆鮮奶抹茶(熱飲)$38(冷飲)$42
這天不想喝☕️咖啡,就點了一杯網評不錯的抹茶🍵飲品

2021-07-10
2021-09-17 70 瀏覽
🤎Lof10🤎上次去過位於灣仔嘅分店,今次去左葵涌KC100嘅分店。呢兩間分店有好唔同嘅style,不過同樣地都係有好多酒係餐廳。雖然KC100處於傳統工業區,不過呢到都好modern,坐得都幾舒服。今次就黎食下午茶,本身個餐唔包飲品的,如果叫下午茶再嗌野飲會減$10🤍咸牛肉炒蛋多士 $40Boom作為蛋專家表示,呢到嘅蛋係幾高質,唔會炒到太熟,個咸牛肉幾夾個多士!不過如果個多士唔烘會比較好,因為本身蛋都比較濕,烘左都發揮唔到脆嘅作用,但整體味道係幾好🤍焦糖北海道蛋糕 $36呢個份量岩岩好,唔會太多,而且蛋糕嘅糖度都拿捏得好,唔會太甜。🤍Matcha Latte $30呢杯matcha latte非常適合打卡📍 Lof10 (KC100)葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖
🤎Lof10🤎

🤍咸牛肉炒蛋多士 $40

🤍焦糖北海道蛋糕 $36

🤍Matcha Latte $30
呢杯matcha latte非常適合打卡

📍 Lof10 (KC100)
2021-09-13 68 瀏覽
星期六日想避一避世 又想見下朋友好難搵到一個比較舒服嘅地方坐坐 chill chill 竟然俾我搵到嚟呢間位於葵興KC100嘅cafe話明叫辦館 下午茶當然會食返啲平平淡淡嘅嘢食啦 所謂平淡是福吖嘛🍜日式叉燒豬骨湯烏冬 ($38)𝙏𝙤𝙣𝙠𝙖𝙩𝙨𝙪 𝙎𝙤𝙪𝙥 𝘾𝙝𝙖𝙨𝙞𝙪 𝙐𝙙𝙤𝙣豬骨湯味濃 唔會太鹹 日式叉燒厚身 唔肥配料仲有蟹柳 嗚門卷同大量粟米粒🌽唔會令到碗烏冬太單調✨🥪黑松露炒蛋吐司 ($42)𝙎𝙘𝙧𝙖𝙢𝙗𝙡𝙚 𝙀𝙜𝙜𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙏𝙧𝙪𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩吐司好酥脆 嫩滑炒蛋配上均勻嘅黑松露係一個不敗嘅配搭 不過如果炒蛋嘅份量多返少少 做到厚厚地一層 咬落去應該會更滿足😌🍵抹茶紅豆鮮奶($38)𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙍𝙚𝙙 𝘽𝙚𝙖𝙣𝙨 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚抹茶味唔算濃 牛奶味比較重 甜度適中亦可以自己再加糖調較啱自己口味嘅甜度飲到一半先發現 杯底有十幾粒紅豆🤣🍇巨峰提子梳打 ($38)𝙆𝙮𝙤𝙩𝙤 𝙂𝙧𝙖𝙥𝙚 𝙎𝙤𝙙𝙖比較細杯嘅梳打 呈漸變色 甜度適中環境舒服 假期可以坐低歎返半日 hea返半日 都唔錯架👍🏻
星期六日想避一避世 又想見下朋友
好難搵到一個比較舒服嘅地方坐坐 chill chill
竟然俾我搵到嚟呢間位於葵興KC100嘅cafe

🍜日式叉燒豬骨湯烏冬 ($38)
𝙏𝙤𝙣𝙠𝙖𝙩𝙨𝙪 𝙎𝙤𝙪𝙥 𝘾𝙝𝙖𝙨𝙞𝙪 𝙐𝙙𝙤𝙣
豬骨湯味濃 唔會太鹹 日式叉燒厚身 唔肥
配料仲有蟹柳 嗚門卷同大量粟米粒🌽
唔會令到碗烏冬太單調✨

🥪黑松露炒蛋吐司 ($42)
吐司好酥脆 嫩滑炒蛋配上均勻嘅黑松露

🍵抹茶紅豆鮮奶($38)
𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙍𝙚𝙙 𝘽𝙚𝙖𝙣𝙨 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
抹茶味唔算濃 牛奶味比較重 甜度適中
亦可以自己再加糖調較啱自己口味嘅甜度
飲到一半先發現 杯底有十幾粒紅豆🤣

🍇巨峰提子梳打 ($38)
𝙆𝙮𝙤𝙩𝙤 𝙂𝙧𝙖𝙥𝙚 𝙎𝙤𝙙𝙖
比較細杯嘅梳打 呈漸變色 甜度適中

環境舒服 假期可以坐低歎返半日 hea返半日 都唔錯架👍🏻

tea
2021-09-12 51 瀏覽
今日去咗葵涌探朋友 順便同佢食個high tea見呢間裝修唔錯所以就揀咗呢間啦每人一杯嘢飲跟餐每杯減$10柚子梳打 好足料 啖啖柚子肉 而且唔會太甜 岩我巨峰提子梳打 朋友話味道都唔錯我點嘅日式叉燒湯烏冬好有日式嘅味道有名門卷,蟹柳同一塊叉燒而湯底就係豬骨湯 清甜清甜份量做下午茶啱啱好朋友點嘅叉燒忌廉雞湯意粉佢話叉燒都好入味 而且唔鞋口 而忌廉雞湯亦都淡淡地咁 啱晒下午茶唔使咁滯總括而言呢呢間餐廳幾適合冇嘢做兩個人打牙骹。
今日去咗葵涌探朋友 順便同佢食個high tea

柚子梳打 好足料 啖啖柚子肉 而且唔會太甜 岩我
巨峰提子梳打 朋友話味道都唔錯

我點嘅日式叉燒湯烏冬
好有日式嘅味道
有名門卷,蟹柳同一塊叉燒
而湯底就係豬骨湯 清甜清甜
份量做下午茶啱啱好

朋友點嘅叉燒忌廉雞湯意粉
佢話叉燒都好入味 而且唔鞋口
而忌廉雞湯亦都淡淡地咁 啱晒下午茶唔使咁滯

總括而言
呢呢間餐廳幾適合冇嘢做兩個人打牙骹。
2021-09-08 74 瀏覽
✨葵涌辦館✨餐廳裝修簡簡單單,感覺悠閒,好有文青風,落地大玻璃見到日光,坐低嘆杯咖啡同睇書夠哂寫意,環境清幽,整個人可以好好放鬆,靜靜地享受一個漫活 Tea Time。🌈紅豆鮮奶抹茶抹茶泡沫令人心情舒暢。紅豆蓉甜絲絲配上香濃抹茶的苦澀,真係好夾,味道好有層次飲落牛奶味好重。🌈棉花糖朱古力賣相精緻好吸睛,凍朱古力 TOPPING 有好多粒棉花糖,飲落有朱古力脆脆口感,朱古力味濃郁,Dark Chocolate 味好岩我。🌈日式叉燒豬骨湯烏冬豬骨湯底好濃郁,一碗有齊超甜粟米,鳴門卷,蟹柳同叉燒,相當足料。烏冬食落煙韌,口感岩我。🌈北海道芝士蛋糕伴碟有棉花糖同美祿粒粒配上朱古力醬,已經令人好開心。芝士🧀蛋糕芝士味好重,口感綿密細滑,底層餅底中和芝士膩感,食落好滋味。#葵涌 #葵涌小店 #葵涌好去處 #葵涌美食 #KC100 #辦館 #FOODIEHK #覓食記 #覓食
✨葵涌辦館✨

餐廳裝修簡簡單單,感覺悠閒,好有文青風,

落地大玻璃見到日光,坐低嘆杯咖啡同睇書夠哂寫意,

🌈紅豆鮮奶抹茶

抹茶泡沫令人心情舒暢。

紅豆蓉甜絲絲配上香濃抹茶的苦澀,真係好夾,味道好有層次

飲落牛奶味好重。

🌈棉花糖朱古力

朱古力味濃郁,Dark Chocolate 味好岩我。

🌈日式叉燒豬骨湯烏冬

烏冬食落煙韌,口感岩我。

🌈北海道芝士蛋糕

伴碟有棉花糖同美祿粒粒配上朱古力醬,已經令人好開心。

芝士🧀蛋糕芝士味好重,口感綿密細滑,

底層餅底中和芝士膩感,食落好滋味。

☕️唔知你地知唔知,平日比較嘈同多人嘅工廠區,週末反而會成為遠離煩囂嘅選擇🤔其中一個代表性地方就係葵興工廠區☺️啱啱週末去咗睇名牌outlet,順便去辦館食個tea,hea咗一個鐘,好正👍🏻最主要係裝修靚,又好坐,附近人流唔多,而下午茶選擇係簡簡單單但又幾好食,成個experience好好❤️☕️叉燒忌廉雞湯意粉 $42 - 中式半肥瘦叉燒配上濃郁嘅忌廉雞湯底,味道有驚喜,意粉份量唔算少,作為下午茶係啱啱好😆☕️出前一丁餐蛋麵 $38 - 經典港式茶餐組合,我已經好耐無食,所以今次一見到就好想嗌😍餐肉煎得剛好,唔油膩,太陽蛋熟度掌控得一流,有時「好味道」其實好簡單☺️☕️榛子latte $38 - 甜度適中,咖啡香滑,好好飲😋☕️柚子薑蜜 $36 - 揀咗凍嘅,入口主要係柚子味,但吞落去時會出返啲薑辣,味道有層次,唔錯唔錯😍

2021-08-25 88 瀏覽
整體而言,不過不失,是中等水平,沒有過人之處,也沒有太大扣分位。 勝在位置算是寬敞,加上正值午餐時段也不需要排隊。所以可以附近打工仔的休閒午餐好去處。1. 大蝦魷魚蒜片辣意粉 $88雖然是辣意粉 ,但一點也不辣,大蝦死實無彈性無蝦味。魷魚只有2—3片,不會太韌。2.温泉蛋蕃茄肉醬長通粉$82温泉蛋雖有流心效果,但無蛋味無蛋香,蕃茄味也不出,只有少少甜甜酸酸味道。3.紅酒燴澳洲和牛臉頰配薯蓉$108牛臉頰炆到入口即溶,沒有軟嫩彈牙口感,也沒有牛味。加上她們的牛臉頰肉偏肥,大部分是脂肪,份量也不多,沒甚麼肉吃。 可能太多汁的原故,薯蓉已和汁溶為一體,吃不薯蓉的口感,也吃不出薯蓉的薯味,沒奶香奶味紅蘿蔔處理不善,有草青味其實還有叫第4款意粉,但沒有影相4. 蘆筍蟹肉忌廉長通粉$88而這是4款主食中最好吃的一款,忌廉汁濃稠度剛好,不會太稠而令不能拌勻,也不會太稀水水的;而蟹肉的份量也多,足夠拌勻整碟意粉,只是蟹肉較不新鮮,即使忌廉汁濃味濃,也蓋不了那梅梅的味道她們的午餐有包餐湯,當日是南瓜湯,但稀到和飲水分別不大。要加飲料則要加錢。總括而言,她們家的意粉絕對和好吃拉不上關係,或者她們的強項只在
1. 大蝦魷魚蒜片辣意粉 $88
大蝦魷魚蒜片辣意粉

2.温泉蛋蕃茄肉醬長通粉$82
温泉蕃茄肉醬長通粉

3.紅酒燴澳洲和牛臉頰配薯蓉$108
紅酒燴澳洲和牛臉頰配薯蓉

紅蘿蔔處理不善,有草青味

其實還有叫第4款意粉,但沒有影相
4. 蘆筍蟹肉忌廉長通粉$88

總括而言,她們家的意粉絕對和好吃拉不上關係,或者她們的強項只在吐司和手工咖啡上,因為沒有試, 所以真的不得而知。
題外話/補充資料: 恒生或匯豐卡有9折
2021-08-24
2021-08-21 139 瀏覽
最近和友人發現了這間文青風CAFE~已經第二次來了,依然推介!位置在KC100大廈地下,環境很幽靜店外正在舉辦畫展~食飽又有好節目!附近又有巴士地鐵,非常方便!午飯時間剛過~店內食客不算多選了窗邊位置,曬曬日光!紅豆鮮奶抹茶奶泡、抹茶和鮮奶的漸層很美~抹茶的微甘與甜甜的紅豆配合得剛剛好,味道不會太甜又有層次!榛子鮮奶咖啡榛子香味很濃郁,咖啡也算香醇,不錯!日式叉燒豬骨湯烏冬份量足!性價比很高~豬骨湯底不會太鹹太味精,烏冬也很彈牙!叉燒有驚喜,軟硬度適中也很入味!鹹牛肉炒蛋多士!推介!多士烘得金黃香脆,又有牛油酥香炒蛋八成熟~好嫩滑!鹹牛肉鹹香惹味!絕對是在水準之上~輕輕鬆鬆又過了一個舒適嘅下午~環境舒適~又不會有壓迫感地享受美食!
最近和友人發現了這間文青風CAFE~
已經第二次來了,依然推介!
位置在KC100大廈地下,環境很幽靜
店外正在舉辦畫展~食飽又有好節目!
附近又有巴士地鐵,非常方便!

午飯時間剛過~店內食客不算多
選了窗邊位置,曬曬日光!

紅豆鮮奶抹茶
奶泡、抹茶和鮮奶的漸層很美~
抹茶的微甘與甜甜的紅豆配合得剛剛好,味道不會太甜又有層次!
榛子鮮奶

榛子鮮奶咖啡
榛子香味很濃郁,咖啡也算香醇,不錯!

日式叉燒豬骨湯烏冬
份量足!性價比很高~
豬骨湯底不會太鹹太味精,烏冬也很彈牙!
叉燒有驚喜,軟硬度適中也很入味!
鹹牛肉炒蛋多士

鹹牛肉炒蛋多士!推介!
多士烘得金黃香脆,又有牛油酥香
炒蛋八成熟~好嫩滑!鹹牛肉鹹香惹味!
絕對是在水準之上~

輕輕鬆鬆又過了一個舒適嘅下午~
環境舒適~又不會有壓迫感地享受美食!

榛子鮮奶
2021-08-20 54 瀏覽
辦館 (𝙆𝘾100)🍴• 溫泉蛋蕃茄肉醬長通粉🍳🍅 ($68) <⭐️⭐️⭐️>係正常嘅肉醬長通粉, 比較普通, 沒有什麼特別🤣• 蘆筍蟹肉忌廉長通粉🎋🍝 ($68) <⭐️⭐️⭐️⭐️>我覺得其實幾好味😍蘆筍非常爽, 雖然蟹肉比較少但係整個味道適中,忌廉也不會太膩重點係長通粉整得好,唔會淋曬,有小小咬口🤩值得一提環境都好乾淨, 雲石檯面非常文青😚 同朋友坐好久傾計超舒服❣️#葵興美食
辦館 (𝙆𝘾100)🍴

• 溫泉蛋蕃茄肉醬長通粉🍳🍅 ($68) <⭐️⭐️⭐️>
係正常嘅肉醬長通粉, 比較普通, 沒有什麼特別🤣

重點係長通粉整得好,唔會淋曬,有小小咬口🤩

#葵興美食
週末想搵個地方hea 下,通常啲人都會係去葵芳多,但原來葵興都有個慢活好地方,呢間辦館環境闊落開揚,仲有落地玻璃,陽光普照,睇見都心情開朗,喺呢度同朋友歎下咖啡,舒舒服服咁傾下計絕對無問題。日式叉燒豬骨湯烏冬日式叉燒入味,豬骨湯雖然顏色淺,但味道夠濃,烏冬亦好滑身。黑松露炒蛋吐司炒蛋夠嫩滑,黑松露味好濃,作為輕食下午茶啱啱好。巨峰提子梳打味道甜甜地,巨峰提子味濃,配上凍冰冰梳打勁透心涼,大熱天時飲簡直消暑解渴。Cappuccino 拉花精緻,口感絲滑,奶泡感重,杯旁仲有朱古力粉,朱古力粉嘅甘香豐富左咖啡嘅味道層次。

日式叉燒豬骨湯烏冬
日式叉燒入味,豬骨湯雖然顏色淺,但味道夠濃,烏冬亦好滑身。

黑松露炒蛋吐司
炒蛋夠嫩滑,黑松露味好濃,作為輕食下午茶啱啱好。

巨峰提子梳打

Cappuccino
2021-08-11
  • 日式叉燒豬骨湯烏冬
2021-08-14 76 瀏覽
#Lof10 今次講嘅係位於葵興嘅一間店 雖然可能有少少偏 但係呢間舖係值得架 個商場真係好值得行 可以同朋友係星期六日假期嘅時候坐低chill下 飲番杯咖啡✨因為環境方面幾舒服 同埋啲枱都裝修得好有特色 仲要係有陽光照入嚟 成個feel好relax✨小編建議想食嘅朋友早少少去💕等大家可以過返一個好充實嘅假期日式叉燒豬骨湯烏冬 $38💰賣相唔錯✨配料有蟹柳 嗚門卷 兩舊細叉燒同埋啲粟米🌽 有住家飯feel 方便打卡 🤍 而烏冬方面煮得啱啱好唔會話太硬或者太腍 湯底正正常常 有豬骨湯嘅香味 唔會太鹹‼️食晒成個烏冬有飽足感😋下午茶性價比來講幾抵食✨叉燒忌廉雞湯意粉 $42💰 忌廉雞湯唔會話太鹹 湯底好Creamy✨ 有四舊叉燒 半肥瘦 意粉份量都足夠飽肚‼️下午茶食呢個啱啱好✨😻巨峰提子梳打🍇甜道幾好❤️唔會有啲化學藥水味 反而配埋梳打飲幾解渴 同埋好清新😋蜜桃梳打🍑呢個係對比下會甜啲 但係都係一樣咁Fresh 夏日消暑一流✨✨ 仲會有啲蜜桃粒係底 大家記得撈埋嚟飲‼️📍#巨B覓食葵涌Lof10⚜️葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖

#Lof10

日式叉燒豬骨湯烏冬 $38💰