2019-10-10 530 瀏覽
最近見佢地出左大閘蟹🦀放題,一於走去試吓先😋D蟹不論公乸都好多膏,乸嘅肉質甜美,公嘅膏gel口😍最有驚喜係個粥同水餃,並唔係一般hea整,真材實料好味到不得了👍,仲有酒釀小丸子同薑茶🍵糯米飯等其他野食, 汽水任飲都係一個價錢咋🤗果然無試錯😎
2019-10-10
2019-10-07 523 瀏覽
天氣最近都涼涼哋,最啱就係食雞煲烤魚呢啲。介紹嘅呢一間聽就聽得多,今次撞啱朋友得閒終於食到啦~120分鐘烤魚放題 $168一位$168都唔算貴嘅,因為條魚真係好好味,表面煎到脆卜卜,但內裏嘅魚肉就好嫩滑,加上魚肉易離骨一啲都唔鞋。 一開始仲諗兩個女仔會唔會食唔得哂條魚,真係唔洗擔心,會愈食愈想食,不經不覺已經清曬~ 串燒/炸物/丸類/蔬菜 (無限追加)串燒一定要熱食!凍咗食會好硬,反而炸物入面嘅紫薯餅係必嗌,紫薯蓉做得好綿好好食,我都嗌咗幾次。 另外由於丸類都雪得比較硬,我會建議食完條魚就放哂落去先,蘿蔔都好入味,識食嘅你要記得啦!~
天氣最近都涼涼哋,最啱就係食雞煲烤魚呢啲。
介紹嘅呢一間聽就聽得多,今次撞啱朋友得閒終於食到啦~

120分鐘烤魚放題 $168

串燒/炸物/丸類/蔬菜 (無限追加)
2019-09-28 506 瀏覽
黃大仙向來小店多多。今次試試放題式烤魚有不同時段選擇,168$/120分鐘,感覺上性價比高,慢慢食先可以食到精髓。洛單麻辣烤魚後,就有幾款前菜前菜真係不得了!必食青瓜+皮蛋。麻辣不是普通,辣味香而辣,少數香港會吃到的辣再叫多幾轉串燒+炸物(任點)豬牛雞串燒唔錯,香香有微微脆炸物點了,大雞槌,不過不失。到魚魚上場,小辣我就 建議先煮5分鐘再反轉5分鐘,讓烤魚再入味。所以來一粒豆腐卜,豆腐卜十分入味。重口味佳品烤魚時間到,終於開動,魚肉鮮甜,烤魚炸完但不太影響味道。魚肉吸收了湯嘅微辣本身十分鮮餐送豚肉+牛粒,注意別煮太長,剛熟即食,嫩滑味美(重點是湯底)然後烤魚必點薯粉都係任點,超吸湯$168/120分鐘是超值,而且魚+串燒+炸物+蔬菜+丸重可以無限追加
黃大仙向來小店多多。
今次試試放題式烤魚
洛單麻辣烤魚後,就有幾款前菜
前菜真係不得了!必食青瓜+皮蛋。
麻辣不是普通,辣味香而辣,少數香港會吃到的辣
再叫多幾轉串燒+炸物(任點)
豬牛雞串燒唔錯,香香有微微脆
炸物點了,大雞槌,不過不失。
到魚魚上場,小辣
我就 建議先煮5分鐘再反轉5分鐘,
讓烤魚再入味。所以來一粒豆腐卜,豆腐卜十分入味。重口味佳品

烤魚時間到,終於開動,魚肉鮮甜,
烤魚炸完但不太影響味道。
魚肉吸收了湯嘅微辣本身十分鮮
餐送豚肉+牛粒,注意別煮太長,
剛熟即食,嫩滑味美(重點是湯底)
然後烤魚必點薯粉都係任點,超吸湯
2019-09-28 360 瀏覽
食烤魚都有放題想食幾耐都有得自己揀食60/75/90/120分鐘都得識食就梗係食夠120分鐘有齊極上牛頸脊/黑豚肉同熊本霜降和牛粒除左酸菜魚仲有麻辣同蕃茄揀我地試左酸菜魚少辣,完全唔洗落醬,入味到暈不特止,條魚外皮烤得超脆。條烤魚大得驚慌,岩哂鐘意食魚既朋友。仲要任食,食完再俾原條你。重有小食薯餅,烤雞腿同黑松露薯條, 串燒雞牛羊豬任食唔嬲除左汽水啤酒連菓汁先生同蜂蜜雪梨都有得飲埋單人頭二百蚊有找 喺香港食算好抵!
食烤魚都有放題
想食幾耐都有得自己揀
食60/75/90/120分鐘都得
識食就梗係食夠120分鐘
有齊極上牛頸脊/黑豚肉同熊本霜降和牛粒
除左酸菜魚仲有麻辣同蕃茄揀
重有小食薯餅,烤雞腿同黑松露薯條, 串燒雞牛羊豬任食唔嬲
除左汽水啤酒
連菓汁先生同蜂蜜雪梨都有得飲
埋單人頭二百蚊有找 喺香港食算好抵!
2019-09-28 279 瀏覽
係出邊是但食串串燒最平都十蚊起,但係係依間餐廳唔洗一百蚊就可以比大家任食海鮮加串燒。佢依一個套餐有得比大家食豬–牛–牛粒,重有海鮮,蒜蓉牛油忌簾青口,油鹽水大蜆,鹽燒大蝦。重有重有粟米墨魚餅,黑松露洋蔥圈,爆炸雞中翼,芝麻醬撈烏冬。個爆炸雞中翼就見仁見智,我就覺得幾特別幾好食,但係提一提大家,爆炸糖雞中翼一黎到記得快D就食,如果唔係就會冇咁好食~你地大家話一百蚊唔洗可以比大家食咁多樣野食,係邊到搵啊~
你地大家話一百蚊唔洗可以比大家食咁多樣野食,係邊到搵啊~
2019-09-27 373 瀏覽
平時食烤魚通常都返大陸食,估吾到黃大仙都有,仲要係任飲任食烤魚放題,有4種套餐放題按客人需要任君選擇,豐儉由人,一嘗有得揀先係老闆既滋味❤️.120分鐘烤魚放題套餐($168)極力推介$168烤魚放題套餐,佢除左用餐時間有成120分鐘外,等你可以慢慢食,慢慢品嘗外,食物可選擇的種類亦係最多,包括6款前菜、8款蔬菜及麵類,無限添加烤魚、串燒、炸物、火鍋串😍$168 超抵呀。.同朋友中意食辣,當然叫麻辣口味烤魚,麻辣湯底好香好濃郁,聽店員講,條魚係新鮮魽魚,先炸後烤,肉汁鎖緊,口感滑嫩又吸收晒麻辣湯汁味道,好食👍🏻.咁多款配菜最中意食牛肉串燒同濃芝豆腐燒,牛肉串燒牛肉味重,肥瘦適中,有咬口,配埋沙嗲汁好好食,enore 左3次👍🏻。 濃芝豆腐燒真係好多爆漿芝士內餡係入面,差小小熱親嘴,但流心效果真係好吸引好療癒🤗一定要order 試下👍🏻.提醒大家尼間鋪頭真係好受歡迎,吾想等咁耐,建議book 定位或早少少walk in 入黎就吾洗等得咁辛苦👍🏻.
120分鐘烤魚放題套餐($168)
2019-09-26 237 瀏覽
之前食過烤魚係百幾蚊一,但呢度同樣價錢係無限添加魚有麻辣/酸菜/蕃茄揀,出邊大多數烤魚都有酸菜味,所以我地揀左蕃茄我地揀左$138 (90分鐘)嘅套餐,因為我地知道自己食唔到120分鐘。而$138呢個價錢已經包左好多野食,夠哂我地食我地揀蕃茄烤魚,因為呢個味道真係好小會係其他地方見到。飲啖湯湯底味道唔會好酸,比較甜,有種飲緊蕃茄魚湯嘅感覺。再加上配料好足,唔只魚 呢個價仲包埋唔同火鍋料幾抵,重點係呢個價錢仲有包埋串燒!2樣野都係可以比你無限追加!~重有本身有送4小碟嘅前菜:木耳、羅白、青瓜、皮蛋,全部都好開胃
之前食過烤魚係百幾蚊一,但呢度同樣價錢係無限添加魚

而$138呢個價錢已經包左好多野食,夠哂我地食

我地揀蕃茄烤魚,因為呢個味道真係好小會係其他地方見到。
飲啖湯湯底味道唔會好酸,比較甜,有種飲緊蕃茄魚湯嘅感覺。

7 分鐘 (堂食)
2019-09-24 400 瀏覽
昨晚我和先生於晚上6點50分左右已經抵達餐廳,由於我們訂位時間系7點半所以我們坐低等埋餘下的4位朋友,先生叫左一支藍妹唸住飲住等,等的過程當中我留意到原本想吃概放題限時只有75分鐘,所以同店舖人員講我們打算散點,店舖人員聽完後告知就算散點都只能吃90分鐘. 我和朋友們都從好遠地方過來,我再次同店舖確認是否有條款寫明散點只能吃90分鐘,佢地話無寫出來,不過系佢地內部規定,由於我和朋友們都由好遠過來,大家除左吃飯都想傾下聚下舊,明白放題有時間限制,但宜家系散點,而且亦無標示出來用餐時間限制,所以最後和餐廳商量哩次散點用餐可否150分鐘,但最後都系遭拒絕,最後先生付款現金30蚊藍妹給店舖,然後通知其他未到朋友去另外餐廳就餐。由於這個餐廳只接受現金所以無法提供30蚊的啤酒收據。
2019-09-23 204 瀏覽
早幾日經open rice訂位,訂左7點鍾,仲有8折優惠。因為訂左位,去到好快就入得。雖然星期二黎,但都幾多客人,坐滿哂甘滯,所以想食最好訂座,甘就唔怕要等位。入到去點餐,因為個朋友都唔太食得辣,所以點既辣度都係叫左小辣,佢分唔辣、BB辣、小中大辣。我個人黎講當然辣得唔過癮,下次再食會揀中辣。我地一行4人點左小辣雞煲,雖然我地都算早到7點入座,個雞煲黎到,睇洛冇乜特別嘅地方,食洛都唔差。我地叫左串燒,可能比例多人,佢地即叫即燒,個雞煲食到3分1先到。我地叫基本上每樣都叫左2串,整體串燒都唔錯唔會燒到太乾。我地特別叫左個叫燒牛粒同埋蜜糖燒粟米~
我個人黎講當然辣得唔過癮,下次再食會揀中辣。
我地一行4人點左小辣雞煲,雖然我地都算早到7點入座,
雞煲黎到,睇洛冇乜特別嘅地方,食洛都唔差。
我地叫基本上每樣都叫左2串,整體串燒都唔錯唔會燒到太乾。
我地特別叫左個叫燒牛粒同埋蜜糖燒粟米~
蜜糖燒粟米

燒牛粒
2019-09-17
3 分鐘 (堂食)
蜜糖燒粟米
燒牛粒
一入到已經見到每枱都一煲煲魚啊雞煲啊咁~噗哂鼻🤩齋聞都覺得正!!我同3個fd叫左138蚊酸菜烤魚放題任食套餐,條魚係炸左先放落個酸菜湯到,🐟啖啖肉又唔老,配佢個個牛上脊再加薯粉正到爆😘放題仲有得任叫串燒同小食,豬羊牛雞都有🐖🐑🐂🐓~~唔知點解我d fd博命係咁食佢個黑松露薯條🍟🙂

放題仲有得任叫串燒同小食,豬羊牛雞都有🐖🐑🐂🐓~~
唔知點解我d fd博命係咁食佢個黑松露薯條🍟🙂
2019-09-22 202 瀏覽
住黃大仙附近,除左去商場食店其實都有好多臥虎藏龍小店 今日去到飛鳳街食雞煲放題雖然無華麗裝修,但實力取勝去到門口已有人排隊好多朋友仔結伴或一家大細一齊食.同老公2個人order 雞煲x海鮮放題($109/人)雞煲一轉份量十足,我地2個人食唔晒一讚個雞煲味道辣中帶甜最正係煲中配菜白蘿蔔十分入味食到唔停口.另有串燒、小食及海鮮任食只係海鮮有少少失色,但其他已經夠照.海鮮有:蒜蓉牛油忌廉青口 - 老公話好食,可 encore油鹽水浸大蜆 - 係白殼嗰款,算有誠意鹽燒大蝦 - 大隻,味道尚可.另外仲有烤魚火煱,唻緊又有大閘蟹要再去👍🏻👍🏻
住黃大仙附近,除左去商場食店
其實都有好多臥虎藏龍小店
今日去到飛鳳街食雞煲放題
雖然無華麗裝修,但實力取勝
去到門口已有人排隊
好多朋友仔結伴或一家大細一齊食
同老公2個人order 雞煲x海鮮放題($109/人)
雞煲一轉份量十足,我地2個人食唔晒
一讚個雞煲味道辣中帶甜
最正係煲中配菜白蘿蔔十分入味
食到唔停口
另有串燒、小食及海鮮任食
只係海鮮有少少失色,但其他已經夠照
海鮮有:
蒜蓉牛油忌廉青口 - 老公話好食,可 encore
油鹽水浸大蜆 - 係白殼嗰款,算有誠意
鹽燒大蝦 - 大隻,味道尚可
另外仲有烤魚火煱,唻緊又有大閘蟹
要再去👍🏻👍🏻
2019-09-22 153 瀏覽
依一間餐廳嘅烤魚套餐分別有4款,價錢由$78-$168,四個餐都係包烤魚任食,而當中C餐同埋D餐依2個套餐重有得任食埋串燒同火鍋料,我地可以因應自己想食嘅食物同食量去選擇。我地叫左個C餐,C餐已經有串燒同埋火鍋料跟,重要你無限制你叫幾多次C餐時間限制係90分鐘2個人又食烤魚又食串燒真係爽~我地叫左佢嘅麻辣烤魚,個服務員重問我地要咩辣,我地2個人都鍾意食辣,但係又唔係食得好辣,就叫左小辣。到個魚黎到嘅時候,烤魚大條新鮮,魚肉嫩滑不腥,湯底鮮甜,配料多,可口好味,抵食。強烈推薦,值得下次光顧~ 過幾日叫埋班朋友一齊過黎食佢地嘅大閘蟹放題~

C餐時間限制係90分鐘2個人又食烤魚又食串燒真係爽~

強烈推薦,值得下次光顧~

過幾日叫埋班朋友一齊過黎食佢地嘅大閘蟹放題~
就黎食完先記得影相~
2019-09-17
5 分鐘 (堂食)
就黎食完先記得影相~
  • 麻辣烤魚
2019-09-22 166 瀏覽
本來系68蚊嘅任食,醬油費加10,星期五六日服務費加20,飲料另計,我地飲左35蚊嘅雪梨茶,再每人加一支9蚊汽水,再加一,結果要500起。串燒選擇少,但都夠食,牛肉同黑豚肉串燒都幾正,有蝦,青口,蜆,炸物都有雞翼,洋蔥圈,墨魚餅等。味道都好好。

2019-09-21 117 瀏覽
朋友介紹過幾次, 終於有機會嘗試呢一間串燒, 本身都鍾意食串燒,但出面嘅串燒普遍價錢都唔平, 我同朋友嗌咗雞煲串燒,仲有得無限追加雞同串燒真係一流,食物選擇多,我地叫左個蒜燒生蠔, 蒜燒生蠔嚟到,我地見到生蠔肥美大隻,食洛新鮮惹味經過蒜燒又香又好食,重有重有,佢地嘅蒜香大雞槌真係好大隻好抵食,重有得係咁叫無限追加, 蒜香大雞槌雞肉又嫩又唔乾, 最重要係隻大雞槌啖啖肉,一個字爽, 雞煲都ok雞都好大件幾香幾好食,叫埋個菜,一個字正
2019-09-18 171 瀏覽
呢到嘅烤魚放題套餐有4款,價錢由$78-$168不等,四個餐都係包烤魚任食,而當中$138/$168 套餐會有得任食埋串燒同火鍋串,食客可以因應自己想食嘅食物同食量去選擇。.我地揀左$138 (90分鐘)嘅套餐,因為我地知道自己食唔到120分鐘,而$138呢個價錢已經包左好多野食,夠哂我地食😆我地揀左蕃茄烤魚,因為呢個味道比較少係其他地方見到,食落味道唔會好酸,比較甜,有種飲緊蕃茄魚湯嘅感覺。.唔鍾意食烤魚嘅朋友可以選擇食雞煲,雞煲套餐價錢都係一樣架🐔❤️
唔鍾意食烤魚嘅朋友可以選擇食雞煲雞煲套餐價錢都係一樣架🐔❤️
蕃茄烤魚
2019-09-10