2017-09-21
農場鮮奶有限公司🐄🍼————————————呢幾日天氣食真係太熱啦💦💦邊度都唔想去 好想淨係嘆冷氣啊🤦🏻♀️唯有睇番d相懷念一下親親大自在既美好時光🔸呢個農場((其實都唔算好農場feel😂係元朗 我就搭51號巴士係👉🏼石岡村👈🏼落 右手邊就有條小路行入去大約5-10分鐘就到架啦☝🏻入面其實唔大 可能假日既關係都泊滿晒車然後有個area可以坐係度食下野飲下野咁🔸1️⃣農場牛乳 500ml $16🍼🥛黎到呢度梗係必飲佢地既牛乳 牛乳味道雖唔算好濃 但口感都算rich 唔會水汪汪咁 其實一路飲既時候都諗左耐究竟d牛奶係味係呢度揸❓😳又見唔到有牛喎不過唔理啦 行到熱熱地咪飲下當解渴🔸2️⃣薑汁撞奶本身幾鐘意食薑汁撞奶 貪佢有微微既薑味得黎又唔會辣 自己係屋企又好難撞得靚佢個成品係撞得奶靚 好堅挻無穿無爛😌不過呢個薑汁撞奶d薑味就真係唔得啦🙅🏼雖然無殘渣係入面 但就非常苦澀 成碗奶都比苦澀充斥著 係一個敗筆位🤦🏻♀️🔸3️⃣茶葉蛋 $10/2 🥚🍳普普通通無咩特別 都算幾入味😗🔸🉐🉐🉐重點 登登登登🉐🉐🉐同場加映喂羊羊😍🐏🐐🐑同伯伯用$3買左2束草去喂羊羊🌱🌱個隻羊羊仲喂本都唔飽咁 起晒身咁搶野食😂🔸其實個
————————————
呢幾日天氣食真係太熱啦💦💦