2015-02-12 2684 瀏覽
又黎到韓食街,咁就梗係食番獲韓燒先喇。呢次就黎到達人韓燒,位都唔使等就食得喇。呢啲就叫做好蛋喇。仲有啲牛油味,一流呀。你去啲cheap cheap韓燒一定食唔到呢啲風味。未開始食嘢先飲啲啤酒。爽呀。食韓燒梗係飲韓啤。有waiter哥哥幫我地料理腩肉!好pro,而啲腩都好好味!!!啲質感正到。啲牛舌,真係必食。個texture係正到!!!!!!我諗你去普普通通既韓燒食店,都難食到呢隻風味!!
又黎到韓食街,咁就梗係食番獲韓燒先喇。

呢次就黎到達人韓燒,位都唔使等就食得喇。
未開始食嘢先飲啲啤酒。爽呀。食韓燒梗係飲韓啤。
  • 五花腩
  • 秋刀魚
2015-02-09 2439 瀏覽
星期一晚諗住同班同學食韓燒,因為一行七人都係女人,就揀左間比較多OPPA的達人烤肉,結果都冇失望。諗住平日去冇咁多人,但原來都接近FULL晒,等左15分鐘左右就入得。地方較闊,唔似其他韓燒咁一班人塞晒喺卡位到迫住黎燒&食,所以都適合一大班朋友黎,不過同場都不乏兩個人黎撐枱腳嘅客。首當其充嘅係五花腩,五花腩有兩款,有火燒同冇火,貪得意就揀左前者。半肥瘦,恰到好處。雖然舊五花腩非常有肉地,但入口一D都唔油膩,反而口感幾好。------------------------呢碟係招牌護心肉(好似係),食完就知點解用呢款做生招牌。本身D肉已經好有鮮味,而且D汁比其他濃郁好多,忍唔住學家燕姐講句:真係好好味呀!!!------------------------牛舌,一D都唔軔,清清地,幾爽口,唔鍾意太重口味嘅不防一試。------------------------之後仲叫左牛肋骨肉同牛腰肉,不過不失,不過後者味道較佳,可能牛肋骨肉燒得太耐,軔左DD。牛腰肉個肉汁好香,亦較滑,易入口D。------------------------食左好多牛肉之後覺得太heavy嘅話可以試下其他野食,e.g.
星期一晚諗住同班同學食韓燒,
因為一行七人都係女人,
就揀左間比較多OPPA的達人烤肉,
結果都冇失望。

諗住平日去冇咁多人,
但原來都接近FULL晒,
等左15分鐘左右就入得。
地方較闊,唔似其他韓燒咁一班人塞晒喺卡位到迫住黎燒&食,
所以都適合一大班朋友黎,
不過同場都不乏兩個人黎撐枱腳嘅客。

首當其充嘅係五花腩,
五花腩有兩款,有火燒同冇火,貪得意就揀左前者。
半肥瘦,恰到好處。
雖然舊五花腩非常有肉地,但入口一D都唔油膩,
反而口感幾好。

------------------------
呢碟係招牌護心肉(好似係),
食完就知點解用呢款做生招牌。
本身D肉已經好有鮮味,
而且D汁比其他濃郁好多,
忍唔住學家燕姐講句:真係好好味呀!!!

牛舌,一D都唔軔,
清清地,幾爽口,
唔鍾意太重口味嘅不防一試。

------------------------
之後仲叫左牛肋骨肉同牛腰肉,
不過不失,不過後者味道較佳,
可能牛肋骨肉燒得太耐,
軔左DD。
牛腰肉個肉汁好香,亦較滑,易入口D。

------------------------
食左好多牛肉之後覺得太heavy嘅話可以試下其他野食,
e.g. 蝦、牛肥腸、多春魚
不尚算頂級,畢竟唔係主打,
不過味道都係比出面濃厚。
題外話/補充資料: 等候叫餐時間需時,不過服務員態度幾好,好忙都會走過黎幫手燒
2015-02-02
15 分鐘 (堂食)
  • 五花腩、
  • 護心肉、
  • 牛舌、
  • 牛腰肉
2015-02-08 2130 瀏覽
一進店內即看到幾位說韓國的店員,其中一位用「唔咸唔淡」的廣東話給我們帶路,哈哈!店裡的環境尚算寬敞,座位都有一個細心的設計,能讓客人揭開座墊,把外套、手袋放進去,以免沾到烤肉的味道。首先我們點了一客火五花腩肉🐷,上菜時已有酒浸著五花腩,然後店員在碟上點火,整條五花腩也在火光裡,也是一個gimmick呢!在碟上燒了大概一分鐘,店員才把五花腩放在爐上燒,亦替我們逐塊切開。之後來了個牛肋骨肉,肉質頗鮮嫩,烤了數分鐘仍能鎖住肉汁,不過沒有太大的驚喜。我們還點了烤肥牛腸🐗,很特別哈哈以前沒有吃過😂把外層烤至金黃,裡面仍然很嫩,而且真的很肥美!(個人比較喜歡肥一點,所以這個很不錯😛) 不過要小心,因為脂肪較多,烤的時候會有油濺出來,十分燙!因為點的只有兩人份量,沒法試其他的菜色。總括而言,食材好,環境不錯,這餐也很滿意。

2015-02-01 2203 瀏覽
女友係韓迷,拉左我黎食呢間韓燒烤肉,原因係入面d waiter都係韓仔,比佢激死。入到去間野好大,空間感好寬,同以為要逼埋一齊食既韓燒好唔同。我地點左好多唔同既肉,護心肉,五花腩,豬頸肉,個人覺得招牌護心肉真係超好食,唔會好油又唔un,一塊仲好厚,而倒係爐邊既蛋漿同芝士粟米,要黎配肉食,口感更加正,但可惜只可以refill一次,個人覺得好唔夠。另外我覺己鐘意食飯,所以點左個白飯撈黎食。而令我最滿意係韓國人認真既服務態度,好好笑容,唔會黑面,有時候仲會走過黎幫我地燒埋,咁既服務態度真係可以係香港邊到搵?
2015-01-22
2015-02-01 2202 瀏覽
🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷香港除左尖沙咀金巴利街(又名韓國街🇰🇷)係出名多韓國食店外,千祈唔好忽略柯士甸路一帶。一眼望去已經見到好幾間韓國鋪頭,今次就揀左最近冒起嘅達人烤肉😌同一般舊式韓燒有分別嘅,就係烤盤隔離條邊有烤蛋。中意食嫩啲嘅又得,熟啲嘅亦得,得左!😎 除左蛋之外,盤邊仲有粟米(好好食,落左芝士醬!!!😍)、洋蔥。(note: 本身唔知比唔比refill所以無叫到,但後尾見到隔離枱有refill啊啊啊😩)同朋友叫左達人護心肉,薄切五花腩、薄切牛舌同烤多春魚。首先講下個護心肉,黎嘅時候見到盤肉嘅樣同其他普通韓燒自己出去夾嘅肉無乜分別,係排得靚少少咁...😅不過烤完之後真係喜出望外。醃料味道同肉汁配合得好恰當,絕對唔會只吃到醃料醬汁味而浪費左食材。👍 但記得唔好烤過龍令肉質變硬。($150/200g) (7.5/10)超級迷戀五花腩嘅我,見到個薄切五花腩肉已經雙眼發光!!!✨烤肉出黎嗰層脂肪十分之香口,薄薄一塊又不至於太膩。不過烤嘅時候要有返啲技巧先得,如果唔係就黐埋一舊唔靚喇!($110/150g) (8/10)之後個薄切牛舌不得了!好喜歡嗰陣羶羶地嘅牛味😍😍燒左幾分鐘,佢

🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷

同朋友叫左達人護心肉,薄切五花腩、薄切牛舌同烤多春魚。

護心肉

之後個薄切牛舌不得了!好喜歡嗰陣羶羶地嘅牛味😍😍燒左幾分鐘,佢嘅牛舌都依然保留肉汁,唔會乾,而且仲少少脆脆地,好有咬口。👍 不過唔太喜歡牛羶味嘅朋友覺得淡淡嘅羶味依然太羶,但我就非常鍾意。($130) (9/10)

最後烤多春魚就係考下燒烤技巧嘅時候喇。今次終於成功燒到一條無穿無爛、完完整整嘅多春魚,表示十分之咁感動😭味道就ok,不太特別。($100/8pcs) (6/10)

整體黎講,呢間嘅食物係中上嘅質素,不過waiter們都忙到踢晒腳,想order嗰時要耐心等候 (等左有少少耐)。
  • 薄切牛舌
2015-01-28 2227 瀏覽
閒日同班friend心思思要試下新野就黎左達人食烤肉九成waiter都係韓國人地方好大,唔會好似其他烤肉店又迫又有油味我地叫左9碟牛,豬肉全部肉類都好多肉汁,就算亂燒都好味,waiter有時見你雞手鴨腳仲會幫你燒埋前菜亦好好味,有菜送,食完都唔覺得好膩值得推薦
閒日同班friend心思思要試下新野
就黎左達人食烤肉

九成waiter都係韓國人
地方好大,唔會好似其他烤肉店又迫又有油味

我地叫左9碟牛,豬肉

前菜亦好好味,有菜送,食完都唔覺得好膩

值得推薦
2015-01-23 2026 瀏覽
第一次黎依間,入面好多staff 都係obba!!! 櫈仔好貼心咁可以放自己d外套同袋。讚!!!我好驚成身都係韓燒味lol竹筒紅酒五花腩肉($120/150g) 五花肉肥瘦啱啱好,燒起上黎超香!!!不過紅酒味就無乜喇lol今日我第一次食牛肥腸!!!!($175/150g)原來燒起上黎唔同豬大腸lol 出面係燒到燶燶地,但咬落係煙煙un un,入面就有d腸既肥膏,又幾好食bo !!追憶之廓飯($45)Shake shake 薯條就食得多,但shake shake 飯第一次食lol 呢個搖搖飯(呢個名我自己改lol )入面有太陽蛋香腸紫菜同泡菜,但係食之前要不斷地shake shake個飯盒,將入面d材料搖勻~(影出黎係咁樣衰lol)我覺得都係gimmick 野,味道就一般般,無乜特別,而且我比較重口味,所以覺得味道淡左少少~
第一次黎依間,入面好多staff 都係obba!!!
櫈仔好貼心咁可以放自己d外套同袋。讚!!!
我好驚成身都係韓燒味lol
竹筒紅酒五花腩肉($120/150g)
五花肉肥瘦啱啱好,燒起上黎超香!!!
不過紅酒味就無乜喇lol

今日我第一次食牛肥腸!!!!($175/150g)
原來燒起上黎唔同豬大腸lol
出面係燒到燶燶地,但咬落係煙煙un un,
入面就有d腸既肥膏,又幾好食bo !!

追憶之廓飯($45)
所以覺得味道淡左少少~
2015-01-22
感謝Dalin bbq既邀請 一向很少韓燒的小妹不客氣了!對韓燒要求不太高 所以就簡單憑感覺說說吧: )一進去就聽到韓國音樂 很有feel呀 ~店員大多為韓國人 其他都是會說韓語香港人招待我們的就是一個很像張敬軒的男店員 哈哈 一開始 前菜已經放滿一桌 好開心的感覺 ~有kimchi 炒辣年糕 另一邊有爐邊蛋同埋店的招牌芝士粟米還有蒜片和洋蔥片吃了一會兒 侍應就準備大顯身手了!先來燒五花腩 五花腩先淋酒 我想是要令肉味更香吃的時候一點苦的酒味都沒有的啊 ~之後他就點起火來 哇好壯觀哈哈!一直燒才發覺那個抽油煙機可以拉上拉下而且吸力特強! 不怕吃到成身油煙味啦店完說 一般應該整件肉燒好後才切開的麻煩我替他澄清一下 嘻嘻 先點一些醬汁 然後把豬肉以生菜包好才吃好吃好吃!!之後就是牛肋骨肉 yummy D未切開前像一卷廁紙 哈哈為了讓我們吃到最美味的牛肉 還是店員替我們燒也是燒好了才切開一片片的啊牛肉好香好嫩 太太太美味了!!!好了 驚喜當然是壓軸的 ~~~~超級surprise和美味的燒豬皮!!完全是喜出望外 本來還覺得很不自在誰知燒著燒著 脂肪的溶掉了剩下彈牙香軟的豬皮片 一口一
感謝Dalin bbq既邀請 一向很少韓燒的小妹不客氣了!

對韓燒要求不太高 所以就簡單憑感覺說說吧: )

一進去就聽到韓國音樂 很有feel呀 ~
店員大多為韓國人 其他都是會說韓語香港人

招待我們的就是一個很像張敬軒的男店員 哈哈

一開始 前菜已經放滿一桌 好開心的感覺 ~

還有蒜片和洋蔥片
吃了一會兒 侍應就準備大顯身手了!先來燒五花腩
五花腩先淋酒 我想是要令肉味更香

吃的時候一點苦的酒味都沒有的啊 ~

之後他就點起火來 哇好壯觀哈哈!
一直燒才發覺那個抽油煙機可以拉上拉下

D

未切開前像一卷廁紙 哈哈
為了讓我們吃到最美味的牛肉 還是店員替我們燒
也是燒好了才切開一片片的啊

牛肉好香好嫩 太太太美味了!!!

好了 驚喜當然是壓軸的 ~~~~

超級surprise和美味的燒豬皮!!
完全是喜出望外 本來還覺得很不自在

誰知燒著燒著 脂肪的溶掉了

剩下彈牙香軟的豬皮片 一口一口停不了!!

燒的時候會發出pop pop聲 證明它快要熟了

開始一彈一彈就可以起筷啦 ~ 美味

整體對韓燒又多了一點知

而且真的好美味 也感謝所有服務生的招待!推薦啊~

ADDRESS: 尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈G/F

2015-01-06
用餐優惠
試食活動
韓國吹到不行令韓國餐廳(特別是韓燒店)開到"總有一間在左近"為甚麼這樣他們還是可以撐得住?因為每一間都有些微分別最近我就去了一直很想去的달인갈매기達人烤肉要在韓食集中地尖沙嘴站穩陣腳一點都不容易達人烤肉先在環境上占了優勢門口有超級大的Logo令大家老遠都看得見而且這種韓式閘門容易吸引經過的人餐廳空間非常寬闊所以不用擠在一起也不怕撞到旁邊的食客和一般傳統韓燒店一樣這裡還是有吸油的管道和收納用椅子(的確會沒有味道)我最開心是這裡有那卷蛋~~另外兩邊還有沙律和蒜頭(不過除了蛋之外 其他最好早點吃,不然會燒焦=0=)我們點了很多肉~~包括招牌達人護心肉,五花肉,豬皮和牛肉等而且五花腩肉他們還很貼心做成連住的狀態讓你燒得更方便 熟的時候就更容易剪之後還點了烤肉比吃水冷面,後來朋友還吃的下就連大醬湯飯都點XDD肉方面 我誠意推介達人護心肉(因為太好吃,所以忘記拍=-=)雖然外觀上它好像沒什麼特別但秘製超過10種材料的醃醬醃了一晚 令肉快速熟透而且千里飄香另外豬皮也令我充滿驚喜!以往吃過的豬皮都是薄的這次我是第一次看外表不像豬皮的豬皮但燒熟後真的非常好吃因為豬皮的厚度令它不止有脆脆的口感還有不會油膩
韓國吹到不行

令韓國餐廳(特別是韓燒店)開到"總有一間在左近"

為甚麼這樣他們還是可以撐得住?

因為每一間都有些微分別

所以不用擠在一起

也不怕撞到旁邊的食客
和一般傳統韓燒店一樣

這裡還是有吸油的管道

和收納用椅子(的確會沒有味道)
我最開心是這裡有那卷蛋~~

另外兩邊還有沙律和蒜頭

(不過除了蛋之外 其他最好早點吃,不然會燒焦=0=)
我們點了很多肉~~包括招牌達人護心肉,五花肉,豬皮和牛肉等

而且五花腩肉他們還很貼心做成連住的狀態

讓你燒得更方便 熟的時候就更容易剪
雖然外觀上它好像沒什麼特別

另外豬皮也令我充滿驚喜!

以往吃過的豬皮都是薄的

這次我是第一次看外表不像豬皮的豬皮

但燒熟後真的非常好吃

因為豬皮的厚度令它不止有脆脆的口感

還有不會油膩的肉感!
食物品質上我覺得這裡真的很值得來
但其他配套卻有待改進

包括:

1.正常無限refill的生菜 第一盤已經特別少 你要refill的話每盤$10!!!(怎麼可能)

2.前菜都比較少,甚至在泡菜每次refill都只有1片=-=
3.員工的服務效率需要提升,首先他們大部份不能multi-task,

如果你一次有多樣要求,他們會瞬間失憶,所以建議去的朋友們,

一次order他們做一件事情以免自己生氣

4.店內side dish和飲品種類較少

雖然員工效率比較低,但都不能夠太怪責他們,因為店太大人太少

其實員工們全部都很親切友善

所以大家遇到這些情況就稍為體諒吧~
另外在不少評論中都說等位等很久

其實只要平日6pm-730pm入場的話是不用等的

而且雖然他們說有限1.5小時

只要沒有很多人(PS很多)他們還是會讓你吃到你想走的時候才離開~~

最後附上 影片給大家參考參考~~~

Go

怎樣去:

達人烤肉The Pan Dalin BBQ

地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地鋪(佐敦站D出口)
看見TSL轉左一直向前走
看見這圓形的大廈轉右一直向前行就會到~~~
2014-12-29
  • 達人護心肉
  • 五花肉
  • 豬皮
2015-01-12 1906 瀏覽
今次黎食係朋友介紹, 我都食過唔少韓式烤肉,呢度通風都唔錯,韓國人服務態度都好好, 得閒會過黎幫手燒比我地食。今次黎食既護心肉好食過某d 出名既韓式烤肉店, 護心肉好香,質地好得意,係值得一試,另外牛腸真係好好食, 超香,質地好有趣, 亦都好肥, 不過我想試下平d $125果隻,但係已經賣哂,朋友話$125 果隻更肥更好味,,所以今次係食$175 貴d 果隻牛腸,都係十分值得一試。而呢度既烤爐旁邊既係蛋同芝士粟米, 好好味, 呢度既泡菜小食都好食,辣度剛好,又可以refill!今次黎食 , 職員換左4次碟, 都不時幫手過黎燒,都好唔錯ga, 我都會再黎。

牛肉
牛腸
火燒五花腩
爐旁邊的小食
牛肉
牛腸
  • 護心肉
我本身對韓國燒烤興趣不大,不過我個朋友成日嘈住話想食,就決定當完佢個心願一收工就同佢去食。去到果時都差唔多滿哂坐,好彩等左3個字左右就有位!間燒烤店都幾大間,入到去望落感覺都幾舒服,唔會好逼人撞人甘,而且雖然係燒烤店,但係陣油煙味唔算大,起碼我都接受到。甘野食方面,我地點左生五花腩肉、特上肩胛牛肉、烤多春魚同烤牛大腸。Haha~俾唔到真面目你地睇 ,太肚餓..一黎已經開餐!整體唔錯!食完呢餐有D開始鐘意韓國燒烤,下次會再去!
去到果時都差唔多滿哂坐,好彩等左3個字左右就有位!

Haha~俾唔到真面目你地睇
,太肚餓..一黎已經開餐!
生五花腩肉
芝士栗米
烤多春魚
烤牛大腸
整體唔錯!食完呢餐有D開始鐘意韓國燒烤,下次會再去!
題外話/補充資料: 可惜今次得兩個人食,想試其他都無多個胃! 下次我會醒d,叫多幾個朋友一齊去食!:)
2015-01-09
15 分鐘 (堂食)
生五花腩肉
烤多春魚
烤牛大腸
  • 生五花腩肉,特上肩胛牛肉,烤牛大腸
2015-01-12 1506 瀏覽
聽朋友介紹呢間野好好食,一直都想去呢間野試食,但係一直搵唔到時間,前日幾日終搵到時間去食,於是book左7:30 8個人一齊去試食    一去到其實都已經幾多人下,心諗好彩book左,唔係就要walk in 排隊 。呢間既設計真係好韓feel ,好大間,差唔多全部都係韓國侍應,又播住kpop,覺得自己致身於韓國 一坐底就有侍應擺定前菜,落蛋漿芝士粟米。前菜可以refill 真係正,仲有我最鐘意既炒年糕但係炒年糕因為數量有限,每枱只有一碟。侍應介紹左護心肉 同埋五花腩,呢度新出左兩種五花腩:竹筒紅酒五花腩肉$120 同埋 火花五花腩肉$120於是即刻每樣都叫左黎試。侍應同我地講呢度既特牛肋骨肉,烤生豬皮,烤牛大腸,牛舌好多人叫,於是我地都試左。竹筒紅酒五花腩 入面落左紅酒,燒完食落口仲有少少紅酒味,味道好特別,好新頴的食法 火花五花腩好特別既燒法,第一次見舊五花腩會著火,好型呀!而且仲有專人幫我地燒,手法好純熟,讚呀 護心肉聽侍應講護心肉係豬既橫隔膜,初頭以為係內臟,原來係豬肉黎,護心似係韓國好hit,好多韓國人鍾意食   特牛肋骨都好大舊,嫩滑新鮮好易入

竹筒紅酒五花腩

特牛肋骨
都好大舊,嫩滑新鮮好易入口

五花腩肉
題外話/補充資料: 前菜同雞蛋可refill 芝士栗米同生菜每次$10,好抵食。侍應服務態度好好,會主動同你收野同幫你燒。美中不足既係好油煙,食完成身油煙味,好彩佢既圓櫈入面有得擺手袋同外套,如果唔係會臭哂。繁忙時間限個半鐘,如果一大班人食就真係唔好夠時間
5 分鐘 (堂食)
  • 特牛肋骨肉
好一般嘅貴價韓燒!得兩碟前菜,份量又少!泡菜唔好食!我們叫了: 護心肉-好一般, 無驚喜牛肋骨肉-牛肉肉質較鞋五花肉-過份油膩烤豬皮-豬皮過份死實石頭鍋伴飯-份量唔多,味道好一般!Overall, a very normal korean BBQ.價值與味道不相乎嘅貴價韓燒!!爐邊嘅芝士粟米同蛋,以為免費追加,原來要比$20一次,原全不值!  所以呢間嘢無下次!待應超忙,唔得閒理你!
好一般嘅貴價韓燒!得兩碟前菜,份量又少!泡菜唔好食!

我們叫了:
護心肉-好一般, 無驚喜
牛肋骨肉-牛肉肉質較鞋
五花肉-過份油膩

烤豬皮-豬皮過份死實

石頭鍋伴飯-份量唔多,味道好一般!

價值與味道不相乎嘅貴價韓燒!!

所以呢間嘢無下次!待應超忙,唔得閒理你!
題外話/補充資料: 爐邊嘅芝士粟米同蛋,以為免費追加,原來要比$20一次,原全不值! :huffy: 所以呢間嘢無下次!待應超忙,唔得閒理你!
2014-10-09
2014-10-24 4404 瀏覽
依間講左幾次話去~第1次打去話無晒訂檯..6點walk in都話無位第2次同表弟去浪人食放題~今次終於食到啦食店環境帶韓feel..有韓國侍應+本地侍應好多韓國食客幫襯~但抽風唔掂..好大陣味(由其去完洗手間仲明顯)依家越開越多依類有烤蛋爐既韓燒..有蛋漿/粟米/蒜片洋蔥先試下淨食個熟蛋漿~無乜蛋味+唔特別~所以無refill網上話係"芝士粟米"~但芝士味不足..食唔到配菜及蔬菜籃~紅蘿蔔+白蘿蔔唔新鮮..表面乾晒無水份洋蔥絲味道幾好..甜甜地無洋蔥辣味大豆芽泡菜好味..鹹度/辣度及蒜味好平均侍應唔會自動refill~我地叫refill..感覺都唔太鐘意啤酒($55 x2)"烤蒜護心肉"($160)肉質有彈性~醃得夠入味"牛頸肉"($190)睇樣幾靚..另一半話味道ok"人蔘燉雞"($130)味道清清淡淡~拌勻糯米飯變成薄粥..入面仲有栗子+南棗加d鹽及胡椒~提味d..好味d依間原來有限時~因為坐近門口..聽到帶位同客講限90分鐘食左1個鐘就有人送生果黎~整體食物ok..但服務真係好一般
第2次同表弟去浪人食放題~今次終於食到啦
配菜及蔬菜籃~紅蘿蔔+白蘿蔔唔新鮮..表面乾晒無水份
洋蔥絲味道幾好..甜甜地無洋蔥辣味
大豆芽
泡菜好味..鹹度/辣度及蒜味好平均
啤酒($55 x2)
"烤蒜護心肉"($160)
肉質有彈性~醃得夠入味
"牛頸肉"($190)
睇樣幾靚..另一半話味道ok
"人蔘燉雞"($130)
味道清清淡淡~拌勻糯米飯變成薄粥..入面仲有栗子+南棗
加d鹽及胡椒~提味d..好味d
依間原來有限時~因為坐近門口..聽到帶位同客講限90分鐘
食左1個鐘就有人送生果黎~整體食物ok..但服務真係好一般
2014-10-18
2014-10-11 4244 瀏覽
友人S先生是韓流忠實粉絲,建議吃達人烤肉。生菜夾著五花腩同吃,喝喝小米酒以解思鄉之情。餐廳參照韓國的烤肉店設計,而且待應大多是韓國人。感覺有如至置身在韓國。這裡最特別的地方是那特製的鐵板,圍著鐵板旁的位置可用來烤蛋,粟米芝士和蒜粒洋蔥拌著吃。原條厚厚的五花腩是這裡的必殺技,好吃得不行。某些韓國餐廳切得薄薄的五花腩,實在是無法相比。半熟的蛋加入少許泡菜,實在是太好吃了,而且蛋汁是可免費添加的。芝士粟米略為普通,添加要加$10。另外再點了個泡菜湯拌飯吃,味道濃濃的,吃的很過癮。價格定位合理,而且味道如在韓國一樣的境界。已經在考慮再訂位了。

。芝士粟米略為普通,添加要加$10。
另外再點了個泡菜湯拌飯吃,味道濃濃的,吃的很過癮。

2014-10-10