2008-03-16 11 瀏覽
尋日我老公生日,諗住同佢\食餐\好,點知去左奧海城間郎田食buffet,好後悔!覺得有d對唔住佢\添!初時入到去只係覺得地方好迫,好嘈,好似去左街市咁,已經全無氣氛可言,但算啦!都坐低左喇!但d野食來到先嚇死你呀!d魚生又細件又唔新鮮,好似擺\左好耐咁,因為一d都唔凍!壽司飯就大,但件魚生細得可憐,蟹子細粒到,入口即溶,一d都唔似蟹子,d吉列蝦同天婦羅蝦,d粉成吋厚,隻蝦呢?仲細隻過阿媽去街市買既基圍蝦呀!拉麵d麵發到大晒,食落去全無口感可言,蟹粥d粥係味精粥,食多兩啖都唔係好想呀!仲有就係,生蚝同螺片無貨唔出聲,到我地追問先講無貨,我老公一邊食就一邊鬧,話service唔得,野食唔得,想食返d回本野都搵唔到,從來未食過咁差既日本buffet,以佢\8點後入座$155 + 10% 既價錢,好多地方都好過佢\,起碼唔會食到一肚氣先啦!當我地離開郎田時,我老公同我都異口同聲以後唔會再踏足依間餐\廳!
2008-02-25 7 瀏覽
真係冇乜點食過咁差既日本野...一. 服務, 環境1. 訂位未留名就收線; 2. 見到當見唔到, 唔理你; 3. 地方細, 位都細, 坐得唔舒服;二. 價錢唔係貴, 但係都唔算平; 價錢差唔多, 我寧願去松屋同大吉都唔再去呢間...FIRST TIME IS THE LAST TIME. 三. 食物1. 魚生- 唔新鮮;2. 壽司- 凍魚生片加熱既飯, 有d仲唔知點解要加埋蠔油...九唔搭八;3. 串燒- 冇味, 要自己加七味粉調味;4. 沙拉- 唔知食咩...刺生沙拉既魚生唔知點解要用豉油"葉"過, 又係九唔搭八;5. 牛肉鍋- 算係ok既一個, 可能係我地叫個細既,所以得2片;6. 雪糕- 都係正常野, 綠茶同荔枝; 總括黎講...就係咩都唔得!!! 一定唔會再去!!!
真係冇乜點食過咁差既日本野...

一. 服務, 環境
1. 訂位未留名就收線;
2. 見到當見唔到, 唔理你;
3. 地方細, 位都細, 坐得唔舒服;

二. 價錢
唔係貴, 但係都唔算平;
價錢差唔多, 我寧願去松屋同大吉都唔再去呢間...
FIRST TIME IS THE LAST TIME.

三. 食物
1. 魚生- 唔新鮮;
3. 串燒- 冇味, 要自己加七味粉調味;
6. 雪糕- 都係正常野, 綠茶同荔枝;

總括黎講...就係咩都唔得!!! 一定唔會再去!!!
2008-02-13 0 瀏覽
嘻嘻!!小弟非常喜愛食放題,就係鍾意放題價錢平、多款咩都食到d...言歸正傳,小弟係2007年12月中第一次去該店食的,食之前無睇過食評....結果奶晒野....趁有緣來到這網頁,不妨寫過遲來的食評見廣告影d相ok,有分店,價錢較貴(我平時吃女人街$128一位),於是好有期望咁去試下回唔回到本,唔識路周圍問人先搵到間鋪,去到果陣已經有宵夜場了,但侍應話宵夜場比"正價"場較少款式,因此我都係俾多d錢,要食多幾款.....食物出的好快,無多無少,但非常坦白講,係無樣野得既,絕對無吹水,由刺身到熟食都不知所謂,莫講話回本,我坐左無45mins已經走人,好飽....係成肚氣...頂到飽,價錢已經唔係平,食d咁既野....成晚唔開心因為有被騙既感覺,d野根本唔應該放得落口既...如之前既食評所講,只有d汽水係正常的原來貴d唔一定好d,而係差d

如之前既食評所講,只有d汽水係正常的

原來貴d唔一定好d,而係差d
2008-02-02
大約一月中左右,我同朋友到奧海城間郎田日本料理食宵夜時段,起初食既時候都無問題,埋位我第一時間就叫我既致愛(三文魚刺身),其次就叫各類壽司及其他料理等,唔使五分鐘,刺身已經上,好快﹗但壽司就未到,我同朋友起初以為可能要等陣,壽司要加飯,未到唔係問題,我地只好邊食邊等,繼續叫其他野食﹗過程中我不停叫刺生,當中有三文魚同吞拿魚刺身,開始問題就出現。首先我叫既吞拿魚刺身,賣相好,但食落既口咁有似生牛肉既感覺,完全無晒吞拿魚本身既鮮味。第二唔新鮮,食落似隔夜既感覺﹗成碗既賣相完全唔得,我自己本人勉強食幾啖就接受唔到,我朋友為左唔好浪費,試食一啖,都未完全咬到一半,已經忍唔住吐番出來..我地只好放棄。第二,我叫既三文魚刺身,我食左十幾年三文魚刺身,完全未食過咁既情況,三文魚刺身有骨...唉﹗我朋友第一時間就講,好食喎,有幾好食...而家知啦﹗以後唔會再來。最後,我地叫既壽司當然係最遲最遲先來到啦﹗我地問服務員,話因為太多單,所以遲左..大佬﹗我地叫左既壽司都無10個,何來多單呀,比盡你10分鐘,咩都做好啦﹗更何況我地食既同時見到員工係到傾計,如果真係多單既話,仲有時間比佢地傾...今次係我第三次

以後唔會再來。

今次係我第三次來,估唔到係最後一次,食物令我完全失望,就算再平都唔會再吸引到我﹗
2008-01-14 1 瀏覽
朋友生日飯局選址郎田,皆因奧海沒什麼可選擇,上星期五的晚上,全店只得一半入坐率,原因很簡單水準達不到水平,若不是朋友極力要求,我也絶不會"再"嘗試全晚所點的食物,大多離不開刺身、串燒......而其中我覺得是可以合格的1)蟹粥2)串燒雞翼、雞皮、冬菇、雞軟骨、牛舌、多春魚......3)刺身4)飲品是可添飲的四人共消費: $682

1)蟹粥
2)串燒雞翼、雞皮、冬菇、雞軟骨、牛舌、多春魚......
3)刺身
4)飲品是可添飲的

四人共消費: $682
2008-01-10 6 瀏覽
叫了2人晚餐,都幾多野食,以質素同分量來講,呢個2人餐都算抵食。服務就認真唔掂,可能服務員年紀還少吧。入到餐廳,豎起2只手指表示兩位,服務員即時令轉面,我們以為他帶我們入座啦,點知道原來拒去羅2杯茶,跟到拒去沖茶水既位置至知道拒唔系帶緊位。我們便望望另一位在旁既服務員,拒叫我地隨便坐。我地就自己選了張台喇。服務員好明顯系等緊收工,都未見過在餐廳內5-6個服務員可以一起行(成間餐廳就只有果5-6個服務生),好似童黨多個似服務生0我。我地旁邊張台仲激氣,他們食放題,他們在再點食物時發覺有幾樣食品都未來,在追問之下服務生幫他們跟,誰知道連張order單都唔見埋,旁邊既食客一邊食一邊罵。

2008-01-03 1 瀏覽
除夕夜,於奧海城覓食,最終決定吃日本菜。等侯時間不足一小時,當晚來說算是快的了!帶位姐姐的態度不錯,我們錯過了號碼也即時安排座位給我們呢!點了以下食品:手打烏冬──烏冬軟硬適中,湯底甜甜的,令人上癮!軟殼蟹卷──很難造得差的一個料理,中規中距!三品剌身──三文魚、北寄貝、平貝,皆新鮮肥美!海膽平貝壽司──海膽色澤暗啞,令人望而生畏!吃下去竟不錯!平貝是一貫水準,有鮮味!與海膽很配!炸甘栗餅──一咬下去,是紫色的!即是大叫「蕃薯o黎o既!呃人!」吃著吃著,見到少許小粒栗子,配合蕃薯一起吃,又是出奇的甜!好味!咖啡涼粉──咖啡與涼粉又是很能配合的東西,不錯!令人滿足的2007年最後晚餐!
除夕夜,於奧海城覓食,最終決定吃日本菜。
等侯時間不足一小時,當晚來說算是快的了!
帶位姐姐的態度不錯,我們錯過了號碼也即時安排座位給我們呢!

點了以下食品:
手打烏冬──
烏冬軟硬適中,湯底甜甜的,令人上癮!

軟殼蟹卷──
很難造得差的一個料理,中規中距!

三品剌身──
三文魚、北寄貝、平貝,皆新鮮肥美!

海膽平貝壽司──
海膽色澤暗啞,令人望而生畏!吃下去竟不錯!
平貝是一貫水準,有鮮味!與海膽很配!

炸甘栗餅──
一咬下去,是紫色的!即是大叫「蕃薯o黎o既!呃人!」

咖啡涼粉──
咖啡與涼粉又是很能配合的東西,不錯!

令人滿足的2007年最後晚餐!
手打烏冬
剌身、壽司
2007-12-15 0 瀏覽
早幾曰同朋友夜晚黎食,叫了好多野食但有D熟食叫得!!天婦羅唔脆,D拉面好怪D味秋刀魚仲有D唔熟,失敗好彩D串燒OK尤其雞翼好味!!我朋友食左好多三文魚話好鮮好肥!!
早幾曰同朋友夜晚黎食,叫了好多野食但有D熟食叫得!!
天婦羅唔脆,D拉面好怪D味秋刀魚仲有D唔熟,失敗
好彩D串燒OK尤其雞翼好味!!我朋友食左好多三文魚
話好鮮好肥!!
2007-12-02 2 瀏覽
Before I visited this jap buffet, I knew exactly what I would get for the price.I came for the lunch and dinner buffet recently.The service is better than some of the expensive cafes at 5 star hotels.The food, susumi - fresh congee - good udon - soft ice cream - red bean/green tea excellent Drinks - free refillsI always do not trust the comments at open forums as they are sometimes subjective. I will try.

The food, susumi - fresh
congee - good
udon - soft

Drinks - free refills

2007-11-12 9 瀏覽
昨晚我同幾個朋友一起去食過, 之前還未看此些人的食評, 現在食完再睇返, 都唔係太差, 魚生都幾鮮甜, 係有一些食物就差左少少, 好像燒冬菇/鴨片肉就唔得.服務員都可以接受啦!
服務員都可以接受啦!
2007-11-09 5 瀏覽
我好少比評語餐廳,但尋晚試完佢930pm既任食,真係唔上黎講唔得,對唔住d街坊。基本上,d食物全部都唔新鮮,攪到連魚生、魷魚鬚呢d好味野都唔想食。調味方面,叫左個牛油粟米,基本上呢道菜都冇理由話難食,但粟米無粟米香,牛油無牛油味,只係食緊一粒粒好鞋既野。串燒雞翼,雞翼咁滑溜都可以有本事整到鞋拾拾既!串燒牛柳,口感好怪;蟹粥,隻蟹算清甜,但d粥,米還米,水還水,似係一碗爛泡飯!炸蟹鉗,一口咬落,成口油吱出。軟殼蟹卷物,嘩,以為叫左白飯壽司,果丁點蟹真係放大鏡先睇得出。臨尾個waiter叫last order,我心諗,「你鋪頭有咩難食野不如一次過leg晒出黎,等我聽日幫你上open rice」。唔好以為我好咀刁,唔信可以自己leg張紅衫魚去幫襯。全場只係杯可樂係正常水準!

唔好以為我好咀刁,唔信可以自己leg張紅衫魚去幫襯。

全場只係杯可樂係正常水準!
2007-10-25 6 瀏覽
平時LUNCH HOUR 特別多人,皆因附近兩幢銀行中心,以為食物水準應該不錯吧?所以一家人晚上去試自助晚餐,樓下的朋友說得好:『一生人食過最難食的日本菜』,燒烤又乾又無味道,雞軟骨簡直不知所謂,魚生還可以(話說回來,連這些都不好就更沒有東西可以吃了),海皇翅味道不好已經夠慘,再加上好像沒翻熱似的,比街邊的碗仔更差!我們一家人都不算是咀刁的呢,可惜用數百元換一頓這樣的晚餐,確是不值。希望老闆加點良心去經營,地點已經不算方便,食物水準這樣差勁,怎生存?下次再去光顧任何食肆前,學精乖了,還是上這裡找找食評才去吧!

2007-10-02 5 瀏覽
去到見到好多後生仔~唉~都唔會有咩好服務啦~最慘係~成間餐廳都好大煙~一坐得~我地就TICK TICK TICK啦~其實佢地都好多野可以揀~不過壽司好麻麻~炸物一般烏冬又無咩味~'卷物的紫菜係差野不過佢地好就好在~好多野都好大般~而且上菜快~而服務方面係麻麻啦~叫佢地掃掃個地都唔肯~我出去個時見到個走廊個地下成隻雞翼係度~佢地見到都唔掃~地下有有D濕濕的又唔抹~埋單120加送茶~(唔熱的)同芝麻ICECREAM(OK啦)
去到見到好多後生仔~
唉~都唔會有咩好服務啦~
最慘係~
成間餐廳都好大煙~
一坐得~我地就TICK TICK TICK啦~
其實佢地都好多野可以揀~
不過壽司好麻麻~
炸物一般
烏冬又無咩味~'
卷物的紫菜係差野
不過佢地好就好在~好多野都好大般~
而且上菜快~

而服務方面係麻麻啦~
叫佢地掃掃個地都唔肯~
我出去個時見到個走廊個地下成隻雞翼係度~佢地見到都唔掃~

地下有有D濕濕的
又唔抹~

埋單120
加送茶~(唔熱的)
同芝麻ICECREAM(OK啦)
2007-09-26 4 瀏覽
我去過好多次lo,而家keep住2星期去一次,同d舊同學聚下回正題,根據我既經驗,郎田既質素好飄忽,去得多既話你會認到一d侍仔侍女同師傅服務超好,有d pk到想用水杯車佢不過,三文魚,串燒,一些和食長期都keep得好,不過三文魚多數有一條魚根,不鍾意魚根的朋友可帶把刀仔切左佢ps,其他魚生同拉面吾好叫,真係好差不過我就好鍾意叫尼d,同d fd猜左佢,十分過癮

ps,其他魚生同拉面吾好叫,真係好差
不過我就好鍾意叫尼d,同d fd猜左佢,十分過癮
2007-09-22 6 瀏覽
雖然真係未至於話難食,但同廣告講到話全城最強真係差十萬九千里咁遠。款式有無過百款就真係無數過,但都算叫做多選擇,不過全部都係大路野,無乜驚喜。用料麻麻,除左三文魚之外,幾乎分唔出其餘刺身既味道,其他熟食既味道都係一般過一般,不過睇番價錢,只係百零蚊,唔通真係用塊A5黎做件和牛壽司咩,所以......將貨就價,都係算吧啦。