2024-10-10 51 瀏覽
大約下午2時來到,店面十分有特色,這間店叫郵票cafe ,裝飾都用上了郵局的設計。一進去,店員主動介紹雞髀及兩餸飯,但我固執地選了豬扒煎蛋飯店員先給我一碗湯,我飲完了飯都未到,店員便主動問我要不要多一碗(我一共飲了2碗湯,真好)食物方面,豬扒不硬,煎蛋是全熟蛋,如果是半熟蛋便更好了,飯的熱度很好,整體來說,十分便宜!店員全程也十分有禮貌,而且給多了一碗湯給我good!
一進去,店員主動介紹雞髀及兩餸飯,但我固執地選了豬扒煎蛋飯

店員全程也十分有禮貌,而且給多了一碗湯給我
good!
附送中湯
豬扒煎蛋飯
附送中湯
豬扒煎蛋飯
2024-09-05 63 瀏覽
今日無意中經過呢家店,入去發現多左好多新食物,老闆都好似換左人變左女老闆,老闆非常熱情,點了個洋蔥鷄扒滑蛋飯!!好大件好抵食又多汁,38蚊我覺得幾OK,最緊要大件!我記得這家店以前做西餐的,現在改成中西合璧啦!下次再黎試下新野
洋蔥鷄扒滑蛋飯
2024-09-03
5 分鐘 (堂食)
洋蔥鷄扒滑蛋飯
2023-08-09 339 瀏覽
這間店紮根在紅磡起碼有十年以上,但是無論服務態度及食物質素越嚟越差,明明普通的多士可以變成白麵包,看到賣相已經唔想食,再加上老闆態度超級冇禮貌,店舖明明寫著加錢便能換latte,但竟然說繁忙時間不賣,(以前不是這樣的,間中都會幫襯),查詢繁忙時間係幾時,他說你問顧客啦!這算是什麼回應,非常無語😡最初幫襯是因為真的很抵食,28蚊已經有一個幾豐富的早餐,而且環境也不錯,老闆本身也是健談的,而且他們有不同的咖啡提供,例如:Latte/cappuccino,是我喜愛的,我和同事間中都會堂食,外賣午餐也是挺不錯的。後來因為他們身處的大廈經常有衛生的問題,所以少了去幫襯,但是餐廳在我心中還是一間挺不錯的餐廳,所以今次的體驗令我非常失望☹️

2023-08-09
10 分鐘 (堂食)
2023-03-02 276 瀏覽
呢個價錢係幾平 但係食物質素就…… 其實如果又平又好食 附近都有其他選擇 叫咗兩個餐 兩個餐都麻麻哋 如果係為咗隨便搵個地方hea 我覺得可能x記會好d 一開始係俾menu吸引入去 可惜……
2022-11-11 398 瀏覽
最近係紅磡返工,試左都好多唔同嘅餐廳,都試過我四間既牛脷飯,行過幾次都咁啱無開,今日下午時間,見到有開,買咗個紅酒會牛脷飯,返到公司我一打開,不示[嘩………]咗一聲,賣相非常好肉酸,咬咗一啖,我真心食唔落,我忍唔住要攞返去俾翻距,我話我真係食唔落,賣相差、條牛脷係白烚嘅、完全無味。距話啲客個個都係咁食,我真係唔係想攞著數,我俾翻個飯距我就走,餐廳係得一個人食飯(食飯時間12:30),唉。。。其實行入去嘅時候,見到有人喺度食緊個咸豬手飯,賣相都係好差,一定唔會有下次
西餐廳
外賣自取
2022-07-21 367 瀏覽
話說,我都係去食個早餐叫咗個面餐,雪菜肉絲加隻蛋出前一丁一拎到出嚟,啲湯係得一半,鹹到癲個出前一丁係未熟27蚊,是但跟住我好心,想細細聲同個老闆講,費事比其他客聽到,佢好似驚我打劫佢咁彈開九丈遠咁算數,我就大大聲講,話佢知個丁面未熟,同個湯太鹹,跟住佢叫我去第二間食我仲要同佢講唔好意思,發咗乜嘢神經?其實都係煮個出前一丁者,難食都唔緊要,佢擺明唔想做生意27蚊講真,要求唔會高,但係我覺得7蚊都比多佢勿去!
話說,我都係去食個早餐
叫咗個面餐,雪菜肉絲加隻蛋出前一丁
一拎到出嚟,啲湯係得一半,鹹到癲
個出前一丁係未熟
27蚊,是但
我仲要同佢講唔好意思,發咗乜嘢神經?
其實都係煮個出前一丁者,難食都唔緊要,佢擺明唔想做生意
27蚊講真,要求唔會高,但係我覺得7蚊都比多佢

勿去!
2022-07-21
早餐
  • 出前一丁,一試難忘
2020-11-17 721 瀏覽
今早行過 家維邨 斜對面 東亞銀行 隆基大廈,想食早餐,看到一間細細的食店,與一般茶餐廳格局不同,試了一個 番茄吞拿魚三文治(烘底)丶熱奶茶$22。滿意!下次會試吓午餐。
番茄吞拿魚三文治,烘底,熱奶茶
番茄吞拿魚三文治,烘底,熱奶茶
2018-10-04 1081 瀏覽
星期六因為有嘢做所以一早出咗街,稍微行遠少少去咗間未去過嘅茶餐廳.室內少少暗,可能想造成好似西餐廳咁嘅感覺.一入到去二話不說侍應已經畀咗碗湯我,係南瓜湯,甜甜地味道唔錯,但係稀咗少少.裏面有幾粒我估係原本係炸麵包,但係因為浸到淋曬已經韌韌地.午市似乎只有7種菜式選擇,另外仲可以各自配搭飯,面或者薯菜.到達嘅時候差唔多11:50,面空蕩蕩,只得2個侍應.客人同侍應大大聲咁樣用非普通話既中文傾計,空間唔大加上回音都幾騷擾.後來聽佢叫入廚房既對話,先至發現包括客人在內,全部都係一家人一家人,既然係家庭餐廳/生意,嘈吵啲都變得可以接受啦,只係仍唔太配合懶係西餐廳既格局啫.飯少少硬,但個汁唔錯喎,感覺係磨菇汁,幾香濃.雞扒薄薄地但係大塊,煎得啱啱好,雖然肉汁唔多,但總算少少嫩.餐廳有供應紅豆冰,經過某次教訓,我問咗有粗飲管先落單,嚟既果然係比一般“粗少少“既管.其實要粗飲管既用途係可以吸埋紅豆,既然吸唔到紅豆,“幼”或者“粗少少”既飲管又有咩唔同呢…真係希望有珍珠奶茶嗰種飲管. 紅豆都係煲唔透而且本身都唔甜,冰未溶既時候杯紅豆冰已經好淡,食完飲再飲差唔多變成紅豆加水.好彩紅豆唔透之剩都唔會好硬,
室內少少暗,可能想造成好似西餐廳咁嘅感覺.

餐廳有供應紅豆冰,經過某次教訓,我問咗有粗飲管先落單,嚟既果然係比一般“粗少少“既管.其實要粗飲管既用途係可以吸埋紅豆,既然吸唔到紅豆,“幼”或者“粗少少”既飲管又有咩唔同呢…真係希望有珍珠奶茶嗰種飲管. 紅豆都係煲唔透而且本身都唔甜,冰未溶既時候杯紅豆冰已經好淡,食完飲再飲差唔多變成紅豆加水.好彩紅豆唔透之剩都唔會好硬,就咁食都還可以.最近中伏嘅紅豆冰真係唔少.

順帶一提服務係唔錯而且好有禮貌,又一次證明大聲唔等於冇禮貌.
2018-09-29
2018-09-08 623 瀏覽
在黃埔的小巷入面有一間隱世小店~12:30入坐就立刻有位、到搭9就坐滿晒啦~Lunch set menu~我今次點左個$33 黑椒汁伴豬扒餐~豬扒好食,加上肉質幾嫩,所以好好切!飲熱檸水就唔使加錢。薯條質素還好啦,桌上已經放有茄汁。平價美食,上菜又快,所以會再幫襯!
在黃埔的小巷入面有一間隱世小店~
12:30入坐就立刻有位、到搭9就坐滿晒啦~

平價美食,上菜又快,所以會再幫襯!
午餐
晨早六點擲醒左,碌到七點爬起身,見大把時間,走去洗頭沖涼再慢慢先出門口。黑都無輪,突然壞火車,好采只係停駛 5 分鐘啫,到達郵票都仲夠時間食碗麵。其實一直以來都覺得 menu 好混亂,勁多附加費,有些包兩樣、包三樣,頭都痛埋。郵票除港式早餐外,還有歐陸選擇呢。竟然仲有鬼佬沙律,唔洗食港式沙律食到成口沙律醬啦。幫襯郵票最慘係地方好狹窄,檯細櫈又細,檯與檯之間通道肥少少都過唔到。食物質數尚可以,港旗姐嬸們服務滿意,除了來至神州的。早餐 $25 蚊連凍飲超抵食,但郵票依舊食客凋零, 附近幾間茶餐廳都同一境況,不過何解斜對面名門冰室排晒隊呢?到底什麼原因呢?左望右望,再環顧四周,何解找不著筷子呢?沒有筷子的港西餐廳嗎?我不喜歡用叉食湯麵的。到底用叉食湯麵係那時開始?從那裡傳入?因為即食杯麵?極討厭呀﹗我只會用筷子食湯麵、湯河、湯意、湯伊的。您個大陸肥婆叫您比筷子,您大膽飛比我,痴左線呀!什麼服務態度,離晒大譜。我錯了!見耐無幫襯,專登走黎食個出前一丁早餐,點知食物質數、服務都強差人意,劣評滔滔。No 喇,再無下次﹗郵票供應兩款湯粉,原味麻油及豬骨湯味,幾乎每次我都食原味係正常不過。滾水白烚麵條

郵票供應兩款湯粉,原味麻油及豬骨湯味,幾乎每次我都食原味係正常不過。滾水白烚麵條湯粉自己落,有好處亦有壞處啦。能因應個人喜好調較湯汁濃淡度,鍾意可以整包又可以半包,就算唔落就咁滾水浸麵都可以。依個 idea 可以方便廚房,可以方便有多款湯底供應既食肆囉。不過食味就大打節扣,湯還湯、麵還麵,麵並沒有吸收湯汁味道,依舊白雪雪,湯汁味只留在外呢。我食開重口味,當然要全部湯粉、全部麻油落晒啦。

太陽蛋豬扒出前一丁麻油味,我最愛食雞蛋,半生熟流心烚蛋、太陽蛋、荷包蛋、炒滑蛋,款款美味無比,共通點不能全熟囉。太陽蛋用上蛋箍煎,特別圓、厚、香、熱,我非常喜歡。程一個 perfect round 正圓造形特別美觀,蛋白快熟又夠厚,底微焦夠香口 ﹗蛋黃熱燙燙,更加味道香甜 ﹗還以為塊豬扒漏單添,原來收埋係底,點見到呀。沉底豬扒已經浸死左喇,使到部份肉香肉汁流失,搞到淡鬼晒囉﹗何解不是鋪係面呀?用湯洗完塊煎豬扒無晒香口感覺,幸好豬扒吸收湯汁味道,依然味濃有肉汁,都好好食。

太陽蛋沙嗲牛肉出前一丁麻油味,太食出前一丁經驗超過三十年,試過既茶記都多不勝數,從來無一間像郵票這麼獨特,先將沙嗲牛肉放碗底先再落麵再倒湯既,您係勁喎 ﹗我要係碗底救返晒所有沙嗲牛肉上面囉,玩咩﹗牛肉質地十分鮮嫩喎,每日都新鮮做的嗎?原汁原味,甜甜沙嗲味中滲著鮮牛味道,有料到。搭幾片鞋硬椰菜,麻麻地喎,用紹菜才會更甜啊 ﹗下次要記得走左去,不想浪費食物呢。

火腿豬扒出前一丁麻油味,薄切豬扒好咸喎,乾爭爭又無鮮味。隔夜翻炸的嗎?顏色深啡暗啞,怪怪的亳無生氣。火腿有煎過,特別熱辣辣,特別香噴噴,不是求其凍冰冰掉係麵上面算數,值得一讚。

太陽蛋蟹柳出前一丁麻油味,太陽蛋被插死左呀,穿左陰功啊,血流成河喇 ﹗蛋汁漏晒,怱忙急急用麵條捲起,要全數吸入口中,不能浪費如此寶貴的蛋漿啊 ﹗溶掉在湯汁之中就慘喇。用力大大啖啜啜啜,掛上蛋漿夾著蛋白衝入口中,塞得嘴仔滿滿才夠暢快,好好味呀﹗麵質過關合格,不太差又未叫好,偏腍未算過份已有點安慰。大陸紅膠牌蟹柳,大紅的顏色,眼看膠感十足,食落甜立立,味道及質感都假得很。

太陽蛋火腿出前一丁麻油味,師傅真客氣,醒兩大片蛋殼加料,梗係想幫我補充鈣質呢 ﹗太陽蛋沒有用上蛋箍煎,雖然賣相平平,幸好微焦香口,蛋黃浸浸湯都可以熱燙燙吞下,甘甜無比 ﹗

太陽蛋豬扒出前一丁麻油味,突然豬扒不再沉底,用碟另上架喎。煎豬扒豉油味極重,煎得香口有點肉汁,味道還算可以,質地腍到唔似豬扒,鬆到不得了 ﹗

太陽蛋雞中翼出前一丁麻油味,整碗麵已被我消滅,但雙炸雞中翼還未到呢 ﹗見您即叫即炸,我就耐心等候啦。終於送到,新鮮出爐,炸得金黃鬆脆,驚喜的皮香肉嫩,雞皮脆卜卜香噴噴,內面白肉嫩嫩滑滑,肉汁泛濫,醃味香甜濃濃,難得美味。

蟹柳豬扒出前一丁豬骨湯,預先煮定白烚麵條毫無火喉,有 order 再落滾水送上,食客自己撈湯粉,十足大陸泡麵,勁難食呀﹗麵質又腍又粉,半溶的狀態。發脹的麵條加淡如水的豬骨湯底,又係出絕招既時候喇 ﹗勁落辣椒仔,是鬼但掃晒入口直吞落肚,埋單走人算數。所以出前一丁唔會係郵票食,白烚自撈粉;出前一丁都唔會係英發食,腍劈劈到差不多溶化,討厭 ﹗
太陽蛋火腿出前一丁麻油味
太陽蛋沙嗲牛肉出前一丁麻油味
太陽蛋豬扒出前一丁麻油味001
太陽蛋蟹柳出前一丁麻油味
火腿豬扒出前一丁麻油味
蟹柳豬扒出前一丁豬骨湯
2016-09-03
$25 (早餐)
2017-12-21 155 瀏覽
menu 經常轉換新菜式,仲好特別吓,非常令人期待。芝士西蘭花湯,從未飲過咁稀既,果然係湯水,好水呢。淡稀湯汁味道又不錯喎,最衰質感較差。啤酒焗雞扒意粉,奇怪地雞扒食唔到任何酒味,反而酒味只來至個汁呢,即係無用酒醃雞?雞肉嫩滑多汁,雖然有點油膩,幸好雞皮帶膠帶黏,煎香一點更好。紅咖喱龍脷魚意粉,一坐低侍應阿姐即話無飯食喇,已經賣晒,唔好意思呀。無緊要,意粉先啱我啦。但早前食過發現太腍太粉口過熟,貫徹始終依碟都不例外,下次食薯菜算喇。紅咖喱香,不過色水差少少,咖喱味近乎零,質感幼滑,十足忌廉汁一樣。乾煎龍脷柳大大條,表面塗左蛋漿,煎得十分香口,肉質嫩滑水潤有肉汁,滿意可口。忌廉南瓜湯,飲完都唔知係咩湯,睇完 menu 但唔記得左。味道清淡水汪汪,接受還可以。蘋果咖喱豬扒焗意粉,聽個名幾得意,就試試佢。即叫即焗,新鮮滾熱辣,Good Good Good ﹗唔似大集團快餐店焗定晒,完全係兩回事。咖喱滑溜,香而不辣,還帶點點蘋果甜味,好開胃,轉眼間已被我消滅晒所有意粉﹗意粉出奇地烚得乾爽,質感彈滑非常好。先煎後焗豬扒,香噴噴醃味可口,質感軟棉,好好食﹗忌廉粟米湯,一向以來郵票出品既餐湯都非常稀
menu 經常轉換新菜式,仲好特別吓,非常令人期待。

忌廉粟米湯,一向以來郵票出品既餐湯都非常稀,水感十足,雖然味道係有,到底是否故意作此特色呢?這碗湯水更加嚴重,見唔到粟米既粟米水,飲得到粟米味既,粟水又縮水。

黑椒薄牛扒意粉,沒有最差,只有更差。意粉貫徹如一腍劈劈又黏又粉,烚到過晒火。試過焗意粉,質地都係黏糊,但會好少少,免強合格。

薄牛扒?入口即時聯想到早餐食既沙嗲牛肉,鬆鬆的牛肉,沒沒點煎過的焦香,而且勁多肥膏同筋。黑椒汁淡而無味,水水的不香不辣,用作撈飯或燴意粉就更加淡。

蘋果醋香煎龍脷柳意粉,意粉 keep 住驚嚇,從最初到現在都係腍劈劈,黏黏粉粉,會唔會轉用幼意粉呢?細號意粉易熟又易處理。不太喜歡食飯,麵才是我的主食,下次再幫襯,都係試試薯菜啦﹗

個汁完全感覺不到蘋果醋味,而且食落只是普通煎龍脷柳,外脆肉嫩,微腥而香口有肉汁,熱辣辣都合格。

砵酒咖喱雞扒意粉,意粉依舊腍劈劈及粉口,烚得太久了﹗還是沒有落鹽烚呢?烚到九成熟左右夾起過鑊,再用橄油炒一炒就夠彈滑嚥韌好味道啦!

咖喱都無砵酒味既?沒半點酒香,失敗。質感好幼滑,濃濃茶記咖哩膽,撈上意粉不過不失。半煎焗雞扒皮香肉嫩,勁多肉汁,好味﹗

黑椒汁橙酒燴鴨胸配意粉,意粉依舊腍劈劈及粉口,烚得太久了﹗還是沒有落鹽烚呢?烚到九成熟左右夾起過鑊,再用橄油炒一炒就夠彈滑嚥韌好味道啦!

黑椒配橙酒怪怪的味道,不喜歡。上檯時聞到陣陣酒香,但入口就一點酒味都沒有。鴨肉有點羶,肉質夠腍,整體味道還可以啦。

跟同檯食客一齊落 order,誰知那位操不純正廣東話的神州肥姐攞住碗湯及我既鴨胸意粉,將碗湯比左同檯食客,碟意粉就交比我﹗

明明依 set 係我架喎,何解無啦啦拆比人地呢?思路非常不妥當喎。慣例先飲湯後食主菜架麻。暫時放著意粉不理,等餐湯到來。過左成分鐘都未到,唯有叫另位四眼阿姐攞碗湯比我,離晒譜架﹗

時間推前到落 order 時,我有點頸喝想飲野先,那位操不純正廣東話的神州肥姐拒絕落單,稱只可以叫主菜先,不可以餐飲同主菜一齊叫,要分開叫!您係咪有病呀!定係有嚴重控制狂?定係精神有問題傻呢?

時間再推到最前,我剛入門口,坐低無人理,那位操不純正廣東話的神州肥姐遞過餐牌給同檯食客,完全無意識比我,當我透明?還是好驚我呀?真係佛都有火!
芝士西蘭花湯
砵酒咖喱雞扒意粉
黑椒汁橙酒燴鴨胸配意粉
2013-01-16
蘋果咖喱豬扒焗意粉
轉眼都有半年無黎,其實多年一直想試西式早餐,但我實在太喜歡食熱辣辣既湯麵喇,每次都忍唔住。第一次 Stamp 既西式早餐,連如何 order 都未知,查詢之下原來任揀 4 款,但某些食材需要加錢囉。嘩,萬聖節居然有驚喜喎!好好味,比出前一丁麵餐好食多倍啊 ﹗還是因為今朝無咩食客呢?不太忙可以做好一點呢?茄汁焗豆太陽蛋煎豬扒跟多士,我本來要太陽蛋架喎,但意外地變左西式半煎焗流心蛋,超高水準,無得彈,勁正呀 ﹗咁就算收唔投訴啦。薄薄蛋白滑溜溜包住濃稠甘香岩漿蛋黃,熱辣辣新鮮脆口多士塗上濃郁牛油,牛油香氣四溢,半溶狀態下躺在多士之上,部份已深深滲入多士之中 ﹗用多士盛住流心蛋隊入口,索索烚烚聲此起彼落,聽到都勁興奮呀,不能放手,太美味 ﹗童年回憶茄汁焗豆,最緊要室溫,翻熱會 over cook 就唔好食架喇。高質煎豬扒,師傅似乎萬聖節心情大好噃,連煎豬扒都煮得如此美味,唔係求期掉落炸爐既劣質乾硬油膩豬扒,非常 juicy 軟棉,慢煎香口既靚豬扒,正到痺!真係一雪前恥,我比滿分 ﹗

茄汁焗豆太陽蛋煎豬扒跟多士
2015-10-31
$40 (早餐)
茄汁焗豆太陽蛋煎豬扒跟多士
  • 煎豬扒
  • 半熟蛋
2015-12-30 733 瀏覽
望望個 menu 發現有好西既西式早餐喎,有別於一般茶餐廳,但今日趕時間,求其叫個麵算喇。要自己落湯粉?有點意外,但都有好處既,可揀豬骨湯粉或原味湯粉,出前一丁湯粉自己直接加入碗中,可調較喜愛既濃度。不過湯粉跟麵條一齊煮的話,味道會更香濃呢,而且麵條有時間吸收湯汁。早餐除有好西式既歐陸餐外,就只得出前一丁供應,無米粉、無通粉、無伊麵囉。難得今日想食通粉,點知無通粉供應囉。舖面真的比較細,坐得唔係咁舒服,連門口外面都放左幾個座位呢。牆上面有警告字句喎,只準影食物?如影人物會遭到投訴必須罰款?罰比邊個呢?即係之前發生過?唔可以影食客還是唔可以影職員呀?似乎都只是一間港式偏向西化既茶餐廳啫,即係大家樂、大快活係咪西餐廳囉。舖位細就細左少少,坐得有點迫夾,但出品滿意,侍應阿姐們都殷勤有禮,見佢地敬業樂業,好有衝勁,朝早充滿正能量,讚 ﹗太陽蛋沙嗲牛肉出前一丁,我最愛原味。麵質非常地好,嚥韌爽口又夠苗條無發脹,絕對唔係預先淥定,係即叫即做滾熱辣送到﹗我當然係成包連麻油倒晒落去啦,香濃美味 ﹗甜甜沙嗲牛肉不算鞋,還可以接受。總括黎講,依個麵比茶餐廳好食幾倍。煎豬扒出前一丁,有原味麻油湯或豬骨湯揀架

煎豬扒出前一丁,有原味麻油湯或豬骨湯揀架,不過我較喜歡麻油原味。依度係自已落湯粉,濃淡可以自己揸主意。今次第二次黎食早餐,熱燙燙既湯麵,正呀 ﹗煎豬扒不過不失,未算太過乾鞋,有一絲肉汁亦煎得香口,可以接受,不過略厭醃得有點過火,味道太咸啊。麵質同上次好大分別,煮得太耐,過腍喇。可能因為今日太忙啦,爆晒場仲要有人等緊位,所以質數有點下降。我將全部湯粉落晒,極愛超濃郁湯底,但之後有點渴了。

牛尾湯,淨湯無料,加左幾粒炸麵包。飲落一點都唔似牛尾湯,但個味道好熟,又講唔出,質數不過不失啦。

咖喱芝士焗肉醬意粉,咖喱芝士薯條就食得多,mix 肉醬好有創意,食扒餐太普通,就試佢一試 ﹗隻碟微暖,但個意粉就熱到出晒煙,應該係微波爐焗,唔係焗爐。味道香濃無比,毫不吝嗇落足料,表面芝士粉焗到微微燋黃令芝士香味更提升。咖哩汁幼滑,肉醬亦不少,將它們跟意粉完全撈均,用意粉捲實大啖大啖食,非常冶味,Good ﹗意粉掛上大量熱燙燙香滑濃稠咖哩汁我鍾意,意粉質地還算正常,如何再烚多幾十秒就腍劈劈架喇。好好味,可以添食。

粟米湯,好清淡,有幾粒粟米,無咩料,幾乎淨水,只不過係例湯還,算數啦。

青紅椒雞肉釀鴨胸意粉,夠創意我鍾意,尊登叫黎試試。雞肉撈埋青紅椒碎釀係鴨胸裡面,上碟時再切片。一野啪落口,食到青紅椒微辣帶甜連雞肉既味道再夾雜住皮香肉嫩既鴨胸 ﹗好味道 ﹗口感特別而豐富。薄薄一片真係唔夠喉,如果可以切厚一點會更好。意粉十成熟,有點粉口,我不喜歡太腍,七八成爽口又有趙口最好味 ﹗如果可以先用欖油略炒再上碟去一去水氣就更好。

白汁辣雞扒意粉,雞扒微辣惹味,醒胃菜色,皮香肉嫩,肉汁豐富帶鮮雞既味道,好好味 ﹗意粉撈上大量香濃白汁都還好,如果唔夠汁會發現都係同一問題,十成熟真的不太好,唔夠嫩滑乾爽。

太陽蛋沙嗲牛肉出前一丁
白汁辣雞扒意粉
2012-03-08
  • 咖哩芝士意粉
2015-07-16 810 瀏覽
早餐自選兩款+1片牛油方包+茄汁豆+茶啡個人認為好適合我,份量適中,所以好鍾意係呢到食早餐。就算隔离有啲20蚊更便都係鍾意呢度。1 .深深被个塊煎牛油方包吸引!外脆内軟又香口2.本人超中意茄汁豆3.通常叫熱鴛鴦,話哂吾係正中茶餐厅同coffee shop,所以mix效果比较好。
自選兩款+1片牛油方包+茄汁豆+茶啡

1 .深深被个塊煎牛油方包吸引!外脆内軟又香口

2.本人超中意茄汁豆

A餐
5 分鐘 (堂食)
$23 (早餐)
A餐
  • 煎牛油方包
2011-09-24 366 瀏覽
今日早餐叫咗個雙併,沙爹牛肉午餐肉併豬骨湯公仔麵,來到既時候沙爹牛肉已經被午餐肉掩蓋住,公仔麵ok,唔會太淋,但係沙爹牛肉就無乜味,被豬骨湯味蓋過,午餐肉算大塊,不過下次再食既話就唔好咁樣雙併
今日早餐叫咗個雙併,
2011-09-22
$20 (早餐)