2022-09-20
一入門口有知客,上到樓接手帶位既過程係超順暢,唔會有入到大廳茫然嗰種feel。啲位同枱都放得唔算逼,服務員態度十分好,而且講一句就知你想要乜。 叫左醉雞鍋會幫我地睇住幾時熟,幫我地熄爐。 雞係嘉美雞,好好食,好厚肉。 上菜節奏較得好好,唔會成堆拎晒黎。 叫左小象拔蚌,好新鮮,係薄切,wasabi 都係成支比,亦有一舊嗰種。肥牛既款式都好夠,亦唔會一黎就放低晒係枱慘血。 你感受到你食緊既係好既食材,服務員唔會嘥左你既食物。 感覺幾個服務員都係識食既人。總體全部都係好嘢,連竹庶茅根都好味過人,有90年代嗰啲貴火鍋既水準。唯一係⋯⋯ 香港人唔deserve 呢啲咁高水準既打邊爐。 我之前食過幾間呢個水準,最後都結業。 比心機做高水準既火鍋店,可能客戶群體唔夠大。 反而放題食垃圾生意重好。