2024-12-16 823 瀏覽
今日去九龍灣行街,見到呢間茶記新開~入邊都幾多人,所以又去試吓🤓食物賣相一流~食物都大大份,都幾抵食🫶🏻我哋叫咗兩份鐵板餐~最後都食到太飽~食唔晒🤣首先講個特選晚餐C鐵板金牌羊架!🐑🔥 $176蚊,包埋煙三文魚沙律做頭盤,抵食! 羊架唔算好羶,就算唔食羊嘅朋友都容易入口,而且啖啖肉!肥瘦均勻🤤 我加咗$8蚊要多隻太陽蛋🍳,睇落個餐更加豐富!另一個叫咗肉眼配鵝肝套餐!🥩🫙 $189蚊,鐵板上嘅肉眼煎到5成熟,肉質嫩滑,而且大大件! 另外鵝肝嘅size大約係雞翼咁大,夠晒滿足!😋 薯條🍟都炸得好好食! 加埋$3蒜蓉配搭牛扒,唔錯👍呢份都係追加埋太陽蛋🍳,簡直係完美配搭!跟餐有兩杯凍檸茶🍹,可以叫少冰少甜濃茶底,自由配搭👍蒜蓉包🍞,鬆軟香口!一般茶餐廳都係比半塊麵包,佢就一整塊俾晒你~一開波食咗塊麵包都飽飽哋😛羅宋湯🥣,茄膏味幾濃郁,仲見到有牛肉係入面~小食追加左瑞士雞中翼🍗,5隻$35蚊,雞翼好入味,瑞士汁甜甜地,好惹味!總括嚟講,呢間餐廳嘅食物質素唔錯,份量又足,價錢都算合理!環境都唔錯,下次可以會再嚟試其他菜式!

跟餐有兩杯凍檸茶🍹,可以叫少冰少甜濃茶底,自由配搭👍

羅宋湯🥣,茄膏味幾濃郁,仲見到有牛肉係入面~

2024-12-16
  • 瑞士汁雞翼
6天前 0 瀏覽
「有一種港式情懷叫鋸扒」小編今次就帶大家黎到九龍灣,同大家介紹一間啱啱開業無幾耐既港式茶記 一 金牌Gold Label Cafe &Restaurant @goldlabelrestaurant🌟加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒 $248吾知大家有冇諗過,茶記居然食到龍蝦尾之餘,仲可以鋸埋扒😳龍蝦尾肉質爽彈,肉眼扒牛味濃之餘油脂十足,依個價真系好扺食🤤👍🏻👍🏻🌟必食焗鮮茄豬扒飯 $62炒飯底炒得幾乾身,豬扒軟腍入味啖啖肉🤤👍🏻🌟金牌熱狗皇 $28熱狗有微微烘過,都算大隻🤤👍🏻🌟瑞士雞髀 $35瑞士汁醃得非常入味🤤👍🏻📍金牌九龍灣淘大商場3期地下G266-270號舖#九龍灣 #金牌 #牛扒 #茶記 #龍蝦尾 #肉眼扒 #留港消費 #支持小店 #瑞士雞髀 #焗豬扒飯 #為食關注組 #覓食九龍灣 #食在九龍灣 #金牌熱狗皇 #九龍灣食乜好 #香港美食地圖 #必食焗鮮茄豬扒飯 #九十後行到邊食到邊 #加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
「有一種港式情懷叫鋸扒」

🌟加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒 $248

🌟必食焗鮮茄豬扒飯 $62
炒飯底炒得幾乾身,豬扒軟腍入味啖啖肉🤤👍🏻

🌟金牌熱狗皇 $28
熱狗有微微烘過,都算大隻🤤👍🏻

🌟瑞士雞髀 $35
瑞士汁醃得非常入味🤤👍🏻

📍金牌
九龍灣淘大商場3期地下G266-270號舖

#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
6天前 0 瀏覽
以前成日去淘大,原來而家好多餐廳,今次食咗間茶餐廳,地方好大,晚餐好多選擇,有鐵板、晚飯套餐、常餐等🥢三眼仔蔥油雞扒飯 $76先生好鐘意,三眼仔即三隻大陽蛋,蔥油好香,同豬扒、蛋汁、飯一齊食好夾🥄餐湯可要紅湯或白湯,紅湯微酸,開胃好飲,好多菜,仲配蒜蓉方包,食晒都好飽🍴西冷配帶子 $178上枱時熱辣辣,西冷好大塊,肉質唔韌,配黑椒汁好食,有2隻帶子,好豐富薯條都好脆幾粗,所以薯仔肉都多,未食晒都好飽已經🥢金牌炒飯 $70見呢款係推介菜,的確炒得好靚,米飯粒粒分明,有櫻花蝦🥢四川麻辣XO醬豬扒炒公仔麵 $75一樣炒得好好,豬扒超稔,襯公仔麵邪惡但好食,好夠味🚩金牌 (九龍灣) 📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖

🥢三眼仔蔥油雞扒飯 $76

🍴西冷配帶子 $178

薯條都好脆幾粗,所以薯仔肉都多,未食晒都好飽已經

🥢金牌炒飯 $70
見呢款係推介菜,的確炒得好靚,米飯粒粒分明,有櫻花蝦

🥢四川麻辣XO醬豬扒炒公仔麵 $75
一樣炒得好好,豬扒超稔,襯公仔麵邪惡但好食,好夠味

🚩金牌 (九龍灣)
📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖
2025-01-22 0 瀏覽
最近成日都食好多唔同菜式嘅餐廳,有時都會覺得好特別,但係有時都會想食返啲本地啲嘅晚餐。今日就嚟到淘大新開嘅金牌港式茶記。大概7:00左右嚟到,門口已經大排長龍,但係等咗大概15分鐘都可以入座。晚市有套餐可以選擇,套餐入邊包咗蒜蓉多士、餐湯、煙三文魚沙律、主菜同飲品。我今次就叫咗佢嘅鐵板西冷牛扒配帶子,其實食佢哋嘅前菜同沙律都已經飽咗三成,因為真係好大份。煙三文魚沙律唔知點解係我感覺有少少怪,好似變咗西餐咁,但係味道係好食嘅。而最驚喜係佢個蒜蓉多士,烤得好趣之餘佢嘅蒜蓉醬亦都好入味。而西冷牛扒帶子方面,佢嘅牛扒非常之厚,而且因為加咗蒜嘅關係,每一啖都食到濃郁嘅香味。帶子就不過不失,整體嚟講都非常之飽。而我朋友就叫咗雞扒司華力腸鐵板餐,份量都真係相當之唔細,雞扒嘅味道都好入味道,但係對於司華力腸得半條就有少少失望🥹。味道嚟講絕對係過關,好食嘅港式茶餐廳已經越來越少,希望佢哋可以越做越好😛。

2025-01-21 0 瀏覽
淘大商場有間茶餐廳新開張,行經見有多人排隊應該不錯。我們點左加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒鐵板餐$248有餐湯&蒜蓉方包、餐飲。紐西蘭肉眼扒七成熟,牛肉味香濃嫩滑多肉汁,龍蝦尾肉厚鮮嫩滑配蒜蓉汁&意粉 羅宋餐湯:酸酸甜甜味香濃。蒜蓉方包:外脆內軟蒜味香。餐飲:好立克味正常。(晚市套餐)咖喱牛魔王飯$118,有餐湯&蒜蓉方包、沙律、餐飲。牛魔王飯有(牛舌、牛肉、牛扒)肉質腍夠入味,咖喱味香不辣好惹味。煙三文魚沙律:煙三文魚片肉質柔軟,有煙燻濃郁香味,沙律菜、車厘茄、洋蔥,新鮮嫩綠爽脆又健康。忌廉粟米湯:味香濃很滑。餐飲:阿華田,都好飲。小食:孜然炸雞髀$35,炸得香脆可口有脆邊很好吃👍雞肉嫩有肉汁很美味😋總結:選擇多份量足,味道好價錢親民。
淘大商場有間茶餐廳新開張,行經見有多人排隊應該不錯。
我們點左
羅宋餐湯:酸酸甜甜味香濃。
蒜蓉方包:外脆內軟蒜味香。
餐飲:好立克味正常。

忌廉粟米湯:味香濃很滑。
餐飲:阿華田,都好飲。

總結:選擇多份量足,味道好價錢親民。

• 加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒鐵板餐
  • 孜然炸雞髀
🌖肉眼配鵝肝 $224肉眼扒餐$168起跳,跟飯/意粉或薯條,套餐配有餐湯、蒜蓉包同飲品,另可加配虎蝦、帶子或鵝肝。見到人哋嘅扒餐係鐵板上,所以特登叫五成熟以免食到well done 牛扒,肉眼扒肉質唔錯無乜渣,幾厚身同多汁,就算係到最後啲肉都唔會嚡熠熠,而且份量好多,就算唔食飯或者意粉都夠飽;鵝肝表面有層焦香糖面,油潤中又帶一絲香甜,內裏軟滑唔會有腥味,可以一試;附送嘅蒜蓉包係蒜蓉多士,蒜蓉份量都落得幾重手,焗多一陣令多士更香脆會更好。.🌗鐵板金牌羊架(特選晚餐) $180是日特選晚餐同扒餐嘅內容物類似,更多左一份頭盤-煙三文魚沙律,食咁大份肉梗係要食返啲蔬菜平衡下~羊架有三件,羊肉嘅比例都幾多,羊羶味較輕。-

🌖肉眼配鵝肝 $224

🌗鐵板金牌羊架(特選晚餐) $180

2025-01-08
2025-01-15 0 瀏覽
🐱九龍灣淘大新開港式餐廳,食港式牛扒餐又可以多個選擇😍餐廳坐位好多而且枱夠闊落👍🏻牛肉眼扒餐(可配虎蝦1隻或帶子2隻):$198套餐有薯條/飯/意粉 + 蒜蓉包 + 餐湯+餐飲🌕🌕🌕🌕/5 餐湯揀左白湯,濃郁既忌廉粟米湯🌽蒜蓉包好有蒜喜😍係烘底,而且鋪滿咗牛油同蒜蓉,非常香脆🥳睇相都知冇偷工減料🤭肉眼超大舊🥩😱加埋飯真係一個女仔未必食得哂🫣肉眼揀左5成熟,個人覺得岩岩好😛個鐵板上枱時仲超級熱,可以整熟中間少少🤏肉眼肉質鮮嫩,好夠淋,而且好juicy😋配埋個黑椒汁真係perfect match🤩虎蝦都算大隻而且新鮮,啲肉係爽口🦐備注:冇加一💰
🐱

牛肉眼扒餐(可配虎蝦1隻或帶子2隻):$198
套餐有薯條/飯/意粉 + 蒜蓉包 + 餐湯+餐飲
🌕🌕🌕🌕/5
餐湯揀左白湯,濃郁既忌廉粟米湯🌽
虎蝦都算大隻而且新鮮,啲肉係爽口🦐

備注:冇加一💰
2025-01-14 199 瀏覽
去咗淘大揾lunch 食咩好,發現這間茶記裝修新㯋,幾多人排隊,於是我又去試試。點了一份加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒餐,有蒜蓉包,羅宋湯,飲品跟熱辣辣的鐵板上,滋滋渣的聲音,香氣四溢!龍蝦尾鮮嫩多汁,搭配蒜蓉汁,味道絕佳;紐西蘭肉眼扒七分熟,肉質柔軟,肉汁四溢。羅宋餐湯酸甜清爽,蒜蓉包外脆內軟,沾湯汁特別好吃😋 我再加了大量蒜,跟蒜茸汁一起沾牛扒吃!蒜香十足!另再加了一隻半熟太陽蛋,跟意粉撈埋一齊食口感實在太好了😋

2025-01-13 0 瀏覽
金牌 Gold Label Cafe & Restaurant (九龍灣)新店開張去探店,裝修裝潢,有卡位寬敞,不用等位去試下午茶焗飯系列,淘大花園最近有多間新餐廳,先分享呢間,點了下午茶餐焗豬扒飯,凍咖啡,53元正,味道不錯,合乎水準之上,食物上枱快,餐牌還有很多食物款式選擇,可八達通,支付寶,微訊,信用咭電子支付或現金。😋👍

新店開張去探店,裝修裝潢,有卡位寬敞,
不用等位去試下午茶焗飯系列,
淘大花園最近有多間新餐廳,先分享呢間,
點了下午茶餐焗豬扒飯,凍咖啡,53元正,
味道不錯,合乎水準之上,食物上枱快,
餐牌還有很多食物款式選擇,
可八達通,支付寶,微訊,信用咭電子支付或現金。😋👍

2025-01-13
2025-01-13 173 瀏覽
鐵板西冷牛扒配司華力腸🐮$168佢哋嘅鐵板餐非常豐富,首先會有一個煙三文魚沙律🥗,呢一個附送嘅煙三文魚沙律竟然有三大塊煙三文魚,非常大方!再嚟就係餐湯🥣 同埋 蒜蓉包🍞,餐湯我揀咗忌廉湯,佢哋嘅忌廉湯係細個食扒房非常Classic嘅嗰一種,質地偏向杰身,而家唔多地方有呢一種忌廉湯,我自己就好鍾意!😍😍至於西冷牛扒,我就揀咗黑椒汁 同 薯菜🥔,因為我唔係好食生嘢,所以揀咗七成熟,就算咁熟都唔會太韌,而且有肉味,百零蚊真係非常對得住價錢!飲品方面,我就揀咗凍檸茶~鐵板金牌肉眼🥩$168呢一個鐵板餐都包咗餐湯同蒜蓉包,醬汁同主食就揀咗黑椒汁同埋飯,至於主角金牌肉眼扒,欣賞餐廳冇用鬆肉粉處理,所以肉質唔錯~另外嘅驚喜嘅係餐廳嘅牛扒有得揀三成熟,重點係佢真係做到三成熟嘅效果,呢一點有驚喜喎!飲品就要左凍奶茶~牛肝菌汁香煎雞扒飯🐔 $64除咗鐵板餐之外,呢度都有好多碟頭飯選擇,朋友就揀咗呢一個牛肝菌汁雞扒飯試吓,雞扒嘅總面積大過我朋友塊面,係真正嘅大件夾抵食!牛肝菌汁亦都非常好送飯,朋友大讚!
鐵板西冷牛扒配司華力腸🐮$168

鐵板金牌肉眼🥩$168

牛肝菌汁香煎雞扒飯🐔 $64
11:21落單,到12:05先有得拎, 明白星期日係比較多人晏食早餐,但係個系統叫人哋11:41分落去等, 就係唔想等先用apps嚟落外賣咋嘛,奶茶係暖嘅,火腿無比, 要求通粉就比咗米粉
外賣自取
2025-01-07 209 瀏覽
餐廳位於淘大商場三期, 環境帶港式地道風味,主打豪華鐵板餐、金牌焗飯及常餐✨自行掃ǫʀ下單、非常方便, 有系統完全沒有漏單情況, 值得一讃👍🏻我們點了加拿大龍蝦尾拼西冷牛扒🥩🦞 充滿視覺味覺的享受, 店內人氣鐵板牛扒, 肉質非常柔軟、帶少少油脂, 配上黑椒汁牛肉鮮味特別濃郁, 口感軟嫩帶有嚼勁, 龍蝦尾啖啖肉、肉質彈牙, 有驚喜😍套餐包蒜蓉包及餐湯🥣蒜蓉包🍞方包塗上滿滿的蒜蓉牛油, 非常綿密鬆軟羅宋湯不同蔬菜熬製而成, 酸中帶甜黑椒汁薄牛扒配煎蛋飯🍳 薄牛扒表面焦香, 黑胡椒帶辛香刺激口感, 醬汁濃郁, 煎蛋帶脆邊, 拌蛋液送飯一流👍🏻小食瑞士雞中翼(5隻)雞翼色澤通透、味道入味, 肉質軟腍飲品黑牛(可樂+雪糕) 白牛(雪碧+雪糕)懷舊港式特飲, 絕對是童年回憶全部即叫即製作熱辣辣, 非常足料, 環境寬敞舒適、整潔企理, 設有卡座, 上菜速度快、服務態度不錯, 整體ᴄᴘ值高, 晚市時段坐無虛席

我們點了
加拿大龍蝦尾拼西冷牛扒🥩🦞

套餐包蒜蓉包及餐湯🥣
蒜蓉包🍞
方包塗上滿滿的蒜蓉牛油, 非常綿密鬆軟

羅宋湯
不同蔬菜熬製而成, 酸中帶甜

黑椒汁薄牛扒配煎蛋飯🍳

小食
瑞士雞中翼(5隻)
雞翼色澤通透、味道入味, 肉質軟腍

飲品
黑牛(可樂+雪糕)
白牛(雪碧+雪糕)
懷舊港式特飲, 絕對是童年回憶

• 加拿大龍蝦尾拼西冷牛扒
  • 黑牛
2025-01-05 155 瀏覽
外賣早餐要等半小時以上,查詢職員期間服務態度差。未攞到餐就已經在平台完成了訂單,真係好失望。呢間餐廳既效率同服務態度真係令人失望。大家千祈不要幫襯,避免遇到同樣既情況,浪費時間同心情。更加令人無奈既係,訂單完成之後,職員竟然無任何道歉或解釋,只係冷漠地表示再等一等。早上時間寶貴,大家都係匆匆忙忙,如果要面對咁樣既情況,真係會影響一日既心情。其他餐廳嘅外賣服務態度仲係幾好,希望呢間餐廳可以向佢哋學習,提高服務質素,咁樣先至可以獲得顧客既認同同支持。總結嚟講,呢次既經歷真係非常失望,大家千祈唔好幫襯呢間餐廳,免得自己亦會有同樣不愉快既經歷。如果真係迫不得已要訂外賣,建議選擇其他評價好既餐廳,保證自己能夠準時攞到早餐,迎接美好嘅一日。對於這次的經歷,真係難以忘懷。希望餐廳可以正視顧客的聲音,努力改善服務態度和提升效率,咁樣顧客先會願意再次光顧。畢竟,在現今競爭激烈的市場環境中,只有不斷提升服務質素,才能夠贏得顧客的信任和支持。

2025-01-05
40 分鐘 (外賣自取)
$40 (早餐)
2025-01-05 232 瀏覽
今日行街食飯睇戲,一班朋友近近地係睇戲附近食啲野先,揀左金牌。啲朋友都唔係好鐘意食飯,好在呢度選擇多。我叫左個肉眼鵝肝配薯條,再加埋隻橙汪汪嘅太陽蛋,再加啲下午茶同小食一齊食。肉眼厚身,牛味香濃,點蒜蓉汁食,正。 估唔到茶餐廳都食到鵝肝,塊鵝肝都唔遜色。個扒餐仲有塊蒜蓉包,香噴噴。粒粒金磚西多士配孜然炸雞髀,有孜然香既炸雞脾特別好食。公司三文治,厚雞蛋、蕃茄、生菜、火腿午、餐肉,餡料超豐富。多款小食,試左吉列炸蝦,熱辣辣,裏面既蝦好彈牙 & 瑞士雞中翼,肉質嫩。呢度啲奶茶幾好飲,茶香奶滑。 偷飲咗幾口啖,朋友嘅咸檸七,正。

啲朋友都唔係好鐘意食飯,好在呢度選擇多。

個扒餐仲有塊蒜蓉包,香噴噴。

粒粒金磚西多士配孜然炸雞髀,有孜然香既炸雞脾特別好食。

公司三文治,厚雞蛋、蕃茄、生菜、火腿午、餐肉,餡料超豐富。

2025-01-03 198 瀏覽
這間新開的冰室位於九龍灣的淘大商場,主打港式茶餐廳食物。店內環境寬敞舒適,設有多張卡位,充滿香港特色。晚市時段設有多款特選晚餐,亦有金牌焗飯、港式咖喱、港式主食、意式主食、豪華鐵扒、牛扒套餐等。蒜蓉包外脆內軟的麵包塗滿香濃的蒜蓉醬,可蘸餐湯更濕潤。餐湯紅通通的羅宋湯以多款蔬菜熬煮而成,味道酸酸甜甜好開胃。加拿大龍蝦尾拼香煎豬扒(兩塊) - $198肥美飽滿的龍蝦尾開邊去腸,龍蝦肉爽滑彈牙,香草牛油帶起本身的鮮甜味;兩塊厚度適中的豬扒軟腍多汁,有少許骨的肉味更香濃;淡雅的蒜蓉汁不會喧賓奪主,還有香甜多汁的蕃茄扒、粟米及洋蔥平衡肉膩感。薯條金黃酥脆的炸薯條毫不油膩,咬開軟糯的薯肉好有口感,或可轉飯、意粉。凍阿華田阿華田獨特的配方,濃厚的朱古力帶有經典麥芽味,奶味厚重順滑。
蒜蓉包
蒜蓉包
外脆內軟的麵包塗滿香濃的蒜蓉醬,可蘸餐湯更濕潤。
餐湯
餐湯
紅通通的羅宋湯以多款蔬菜熬煮而成,味道酸酸甜甜好開胃。
加拿大龍蝦尾拼香煎豬扒(兩塊) - $198
薯條