2020-01-07 776 瀏覽
最近山頂做緊泊車優惠,任何消費就可以免費泊車,所以呢就決定週末同朋友去行一下。之前睇IG見到有介紹呢間餐廳於是就諗住去試吓。小菜方面叫咗涼拌秋葵,非常入味,味道不錯。鹽酥雞都唔錯雖然粉厚左少少但係都好惹味同行的朋友叫咗豬頸肉撈面,據說有三種食法,算係屬於泰式風味。但係我哋一致認為還是牛肉麵比較出色。麵條好有彈性而且湯頭飲落去鹹甜適中,唯一不足就是份量比較細,價錢都不便宜!細細碗面就要差唔多$100!好彩最近商場做緊優惠,消費滿$300即時減$100,所以最後買單價錢都合理。不過講到肉嘅份量就好足夠,一碗麵入邊有兩大舊牛腩,而且非常軟嫩!最後提醒大家一下千祈唔好叫佢嘅麻辣臭豆腐牛肉麵!因為啲臭豆腐食落有種食屎嘅感覺,連唔揀食嘅我都覺得接受唔到。真係奇臭無比!重口味嘅話不妨試一下,不過我就真係好唔鍾意。都係普通牛肉麵比較好食😋
之前睇IG見到有介紹呢間餐廳於是就諗住去試吓。
小菜方面叫咗涼拌秋葵,非常入味,味道不錯。
鹽酥雞都唔錯雖然粉厚左少少但係都好惹味
2019-12-28 576 瀏覽
依家廣場裝修完 多左啲係山頂先有餐廳 緊係想試吓💕原味精燉雞湯麵配豬頸肉 $88 雞湯好濃稠掛係麵上 豬頸肉都好好食😋不過因為係上左麵先 等到豬頸肉到 啲麵已經淋淋地 要改善下上菜既方式但另外送左碟小食 話梅番茄🍅就好吸引 番茄浸透話梅香 冇哂本身既酸澀味💖依家山頂廣場好多舖頭都有優惠😍金玡居係其中一間可以食夠$300用coupon減$100 真係好抵🥳Coupon可以係搭山頂纜車前或者係商場度拎架!
依家廣場裝修完 多左啲係山頂先有餐廳 緊係想試吓💕
原味精燉雞湯麵配豬頸肉 $88
雞湯好濃稠掛係麵上 豬頸肉都好好食😋
依家山頂廣場好多舖頭都有優惠😍
Coupon可以係搭山頂纜車前或者係商場度拎架!
原味精燉雞湯麵
原味精燉雞湯麵
2019-12-25 375 瀏覽
去到山頂廣場,經過尼間餐廳,都幾多人排隊等食飯,見到仲有飲品bar,仲要環境都幾乾淨,用具幾靚,就忍唔叫左杯飲品,估唔到員工仲話要買一送一優惠,就試左個黑糖珍珠抹茶鮮奶。味道個人就認為淡左d,抹茶味唔夠出,主要既甜味都係由黑糖珍珠帶出。d珍珠夠軟身,做得幾好。

黑糖珍珠宇治抹茶鮮奶茶

外賣自取
2019-12-07 414 瀏覽
Jin Ya Ju Noodle dish has good taste, especially the pork. Had festive Christmas environment and music. Red bean milk tea is tasty. Restaurant is fresh and clean.We ordered the cherry tomato appetizer - taste is good but size is a bit small. Slightly pricey.

Red bean milk tea is tasty.

2019-12-07
2019-11-11 545 瀏覽
上到山頂想飲野本身想買天仁茗茶點知店員話無珍珠兜左幾個圈行到呢間見到新開張飲品買一送一睇menu覺得好似好吸引但D店員好似未訓醒咁見你企喺到完全無反應收銀又超慢可能新開張未識用部機?叫左杯黑糖珍珠奶茶一黎到已經知道奶野...杯野勁淺色一飲落去同個friend對望一眼一齊🙄🤢🤮完全無茶味又無奶味D珍珠勁甜不過好彈牙!我地飲左幾啖真係頂唔順掉左喇🗑 之後行多陣坐巴士返落去個肚勁痛唔知係咪杯野太多奶
上到山頂想飲野
本身想買天仁茗茶
點知店員話無珍珠
兜左幾個圈行到呢間見到新開張飲品買一送一
睇menu覺得好似好吸引
但D店員好似未訓醒咁
見你企喺到完全無反應
收銀又超慢
可能新開張未識用部機?

叫左杯黑糖珍珠奶茶
一黎到已經知道奶野...
杯野勁淺色
我地飲左幾啖真係頂唔順掉左喇🗑

之後行多陣坐巴士返落去個肚勁痛
唔知係咪杯野太多奶
2019-11-10 465 瀏覽
味道唔錯,價錢合理,商場有優惠滿$300減$100,星期日人手唔夠服務一般,廚房出得慢,仲要漏單,連碗都洗唔切放滿一枱。酸菜牛肉湯麵蠔油生菜 溏心蛋 (太咸)水蜜桃梳打 水密桃果茶$304

酸菜牛肉湯麵

蠔油生菜

溏心蛋 (太咸)

水蜜桃梳打

水密桃果茶

2019-11-08 911 瀏覽
😋山頂終於有好吃的面!山頂廣場裝修了那麼久,終於帶來了面界愛馬仕「金玡居」!之前已經在上海吃過幾次,這來自台灣的金玡居,尤其鍾情於這店裏面的麵質!怎麼會料到香港店的水準竟然比上海更高!金玡居拌麵 - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️面質Q彈、豬頸肉爽滑、配三種食法、是我覺得最好吃的原味精燉雞湯麵配豉油雞 - ⭐️⭐️⭐️⭐️🌟麵質爽滑、豉油雞好滑、肉好嫩、這個清雞湯是可以整碗喝下去的金玡居奶茶(加珍珠)- ⭐️⭐️⭐️⭐️口味貼近台灣珍珠奶茶口味,入口香滑,奶味香濃,珍珠Q彈一定會再來☺️☺️☺️希望會快點在香港其他地方開分店,山頂真的有點遠😆

一定會再來☺️☺️☺️
希望會快點在香港其他地方開分店,山頂真的有點遠😆
金玡居拌麵
鹽酥雞