2024-04-23 421 瀏覽
黎開銅鑼灣行街又想食韓國野,見到呢間咁多選擇就黎左試一入到餐廳就聞到好香嘅燒肉味,但唔會好勁油煙嘅感覺,地方亦都好闊落,坐得舒服食物種類非常之多,有烤肉、鍋物、湯飯、麵食、小食樣樣都有,今次人小所以只係揀左3樣黎試🍴醬油膏蟹自從喺韓國食完之後就一直心心念念,估唔到呢度嘅醬油蟹同韓國當地食一樣咁新鮮,完全係怪味腥味,食落係好鮮甜好濃郁嘅蟹膏,配埋紫菜一齊食係有種昇華嘅味道!🍴辣牛肉炒年糕醬汁既辣度好輕微帶小小甜,個醬比較杰身可以包住年糕同牛肉,牛肉仲係好嫩滑,年糕煙煙韌韌口感適中🍴炸醬麵分量比想像中大,適合三至四人食,醬汁好足夠,唔會乾爭爭,麵質似烏冬,但好多彈性,放耐左食都唔會硬,個醬汁好惹味另外想講下佢既前菜都好出色😆每樣都幾好食,好快就清左盤,仲要食完埋單既時候原來有甜品送,可以揀紅豆雪糕或者紅棗茶,都幾貼心📍金羅寶韓國料理 (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場6樓
黎開銅鑼灣行街又想食韓國野,見到呢間咁多選擇就黎左試

🍴醬油膏蟹

🍴辣牛肉炒年糕
🍴炸醬麵

📍金羅寶韓國料理 (銅鑼灣)
2024-04-23
2024-04-17 457 瀏覽
Last week, I went with my family to try this Korean BBQ restaurant, once we were waiting outside, had a very slow service and the staff was just asking how many people, then not bringing us to a table even most of the tables are empty. One of the staff was rushing us to keep on grilling, we politely told her, we are a bit full, then she refused and told us the grilling plate will get burn. She has a really poor customer service and this restaurant like a fast food shop and keep on asking us do we still continue to grill. The food was very bad and too difficult to eat in a hurry situation. I would recommend the customer to think before going.
2024-04-09 428 瀏覽
返工就算點忙,都要約班好朋友去食吓飯..今日嚟咗金羅寶韓國料理食韓燒!金羅寶韓國料理位於香港銅鑼灣的金百利廣場,是一家主打傳統韓國烤肉的餐廳,以正宗韓國醬汁醃制,款式多樣,也提供各式的韓國料理,例如石鍋拌飯和韓式炸雞我哋叫咗以下嘅菜式前菜前菜有8碟,其中包括泡菜、薯仔甜美、蒟蒻等,都很有新意烤牛肋骨這道菜是他們的招牌之一,肉骨醃得入味,烤得不錯烤特級薄切牛腩花紋好靚,而且入口即溶..係一款食極唔厭嘅牛!韓國淡水鰻魚來自韓國嘅鰻魚啖啖肉望落好肥美,仲好好味牛肋骨湯冬天飲就一流,可以補身同埋暖胃!值得推薦如果你哋鍾意聚會又鍾意食韓燒嘅話,呢一間就啱晒你地啦!

我哋叫咗以下嘅菜式
前菜有8碟,其中包括泡菜、薯仔甜美、蒟蒻等,都很有新意

烤牛肋骨
這道菜是他們的招牌之一,肉骨醃得入味,烤得不錯

烤特級薄切牛腩
花紋好靚,而且入口即溶..係一款食極唔厭嘅牛!

韓國淡水鰻魚
來自韓國嘅鰻魚啖啖肉望落好肥美,仲好好味

牛肋骨湯
冬天飲就一流,可以補身同埋暖胃!值得推薦

如果你哋鍾意聚會又鍾意食韓燒嘅話,呢一間就啱晒你地啦!
2024-04-02 286 瀏覽
銅鑼灣金百利廣場6樓的金羅寶韓國燒烤,開業超過20年!它們的🐮燒烤是我經常光顧的菜式!🐮牛肋肉肉質鮮嫩多汁,經過燒烤後,肉的香氣四溢,口感十分滿足!加上紫菜、豆瓣醬,白飯,脆脆的口感配上微妙的豆瓣味,韓國風味十足!🌟🌟🐮👅牛舌切片薄而嫩,質量上乘,入口即化🌟🌟🐮生牛肉tartar以新鮮的生牛肉為主要材料,加入各種調味料和香草,鮮嫩 juicy,味道豐富,品味到牛肉的原始風味!🌟🌟🌟🌟食評指數:9/10💁🏻‍♀️人均消費~HKD400🗺️ 地址: 銅鑼灣金百利廣場6樓想睇更多餐廳分享,請like & follow @_jolly.foodie_#tstfood #tstjollyfoodie #JKHK

🐮👅牛舌切片薄而嫩,質量上乘,入口即化🌟🌟

🌟食評指數:9/10

💁🏻‍♀️人均消費~HKD400

🗺️ 地址: 銅鑼灣金百利廣場6樓

• 牛肉刺身什錦飯
2024-03-30 296 瀏覽
銅鑼灣金百利廣場呢間韓國餐廳幾唔錯,同朋友晚餐試咗佢幾樣野,我哋都幾滿意🌟前菜同喺韓國一樣,有免費前菜,款式好多,味道正宗🌟調味牛肋骨肉🌟牛脷點咗兩款牛嚟韓燒,我比較鍾意醃咗嘅牛,呢個牛肋肉醃得幾香甜,烤完都好淋好嫩,個汁亦冇蓋過牛嘅味牛脷幾爽口,我仲拎咗幾片去點下牛肋肉個汁然後去烤,味道別有一番風味🌟雜錦海鮮辣麵食韓國野梗係要食個辣麵先得,呢個湯底充滿住海鮮嘅甜味,辣度易入口,海鮮有蝦、蜆、青口,份量都合理最初以為麵底係辛辣麵,原來係烏冬,口感煙韌又掛湯🌟泡菜煎餅估唔到咁大份,食完超級飽,不過呢個煎餅整得幾出色,外面微脆,入面仲軟身,夾喺入面嘅泡菜都多,但唔會太辣,反而果個醬汁仲辣🌟雲呢拿雪糕埋單有雪糕或紅棗茶送,雪糕有朱古力味同雲呢拿味整體食物質素幾好,而環境寬敞,適合同朋友黎食飯傾計

🌟前菜
同喺韓國一樣,有免費前菜,款式好多,味道正宗

🌟調味牛肋骨肉
🌟牛脷
調味牛肋骨肉

牛脷

🌟雜錦海鮮辣麵
最初以為麵底係辛辣麵,原來係烏冬,口感煙韌又掛湯

🌟泡菜煎餅
泡菜煎餅

🌟雲呢拿雪糕
埋單有雪糕或紅棗茶送,雪糕有朱古力味同雲呢拿味
雲呢拿雪糕

整體食物質素幾好,而環境寬敞,適合同朋友黎食飯傾計
2024-03-24
調味牛肋骨肉
牛脷
泡菜煎餅
雲呢拿雪糕
2024-03-28 144 瀏覽
金羅寶韓國料理 (銅鑼灣).鍾意食韓國嘢嘅唔可以唔識金羅寶,多年老字號人流仍然好似剛開業的餐廳咁爆場.見menu食物價錢係偏貴少少,但見到有個套餐包括什錦牛肉乾燒,另外仲有女朋友想食嘅八爪魚海鮮鍋.以為套餐平左啲野會將貨就價? 絕對無!非常大份,牛肉拼盤啲肉大部份都有調味,最令我哋覺得難以忘懷一定係牛肋條!每次食韓燒必叫肉類!.食寶韓燒店員先會幫你收拾枱面,再上一大個海鮮鍋入面有八爪魚🐙原隻蟹大蝦青口帶子等全部重形海鮮,由生滾到熟,所以個湯都非常鮮味!.最後店員仲送上甜品,雪糕🍦或者紅棗茶,啱曬我女朋友呢啲體質寒涼又咳都可以一嘗甜點!.金羅寶韓國料理 (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場6樓
金羅寶韓國料理 (銅鑼灣)

以為套餐平左啲野會將貨就價? 絕對無!

食寶韓燒店員先會幫你收拾枱面,再上一大個海鮮鍋
2024-03-27 133 瀏覽
我同朋友湊仔咁辛苦,梗係約埋成班媽媽出嚟嘆吓啦!💪😅今次我哋就選址銅鑼灣嘅 #金寶羅 韓國餐廳,真係大推薦!🔥🔥呢度唔止有正宗韓燒,仲有侍應可以幫手燒烤,我哋就可以一邊傾偈,一邊食到熱辣辣嘅美食!🔥🔥💬佢嘅直送韓國鰻魚真係超正肉質肥美有爽口彈呀,新鮮可口,一咬即化啊!🤤🐟再加埋秘製韓式醬汁醃嘅牛肋骨,軟滑香甜又有牛味,真係讚爆!🥩😍唔好忘記仲有一系列嘅韓式小菜,新鮮特製泡菜,香甜薯仔地道魚糕🍥好味又地道!🌶️🥗最後仲送上暖笠笠嘅紅棗茶,作為甜品真係養生一流!🍵💕食完呢個韓燒盛宴,真係飽到爆炸!😂💥
我同朋友湊仔咁辛苦,梗係約埋成班媽媽出嚟嘆吓啦!💪😅

最後仲送上暖笠笠嘅紅棗茶,作為甜品真係養生一流!🍵💕

食完呢個韓燒盛宴,真係飽到爆炸!😂💥

2024-03-24 163 瀏覽
好耐冇食過韓式料理,今日專登嚟到銅鑼灣呢邊食金羅寶!間屹立喺銅鑼灣多年,仍然有好多人幫襯~ 就知實力有番咁上下🤪一黎到就已經準備8款前菜比我地等大家一坐得就有得食,選擇又多又好味😋我就叫咗一碟牛舌同牛肋肉,兩碟肉送黎已經嚇親,平時食開既得個幾塊仔,但佢份量超級多😱我特別中意佢既牛肋肉,因為有醃製過所以味道好惹味,唔需要另外調味都好好味。另外牛舌都有另外配檸檬,等大家可以選擇加~另外我中意佢既泡菜煎餅,煎得好香脆,而且泡菜味道好濃郁,非常之出色。海鮮辣湯味道好濃郁配烏冬都好開胃🤤餐廳仲有甜品,食埋雲呢拿雪糕,解除食燒肉既油膩感~正👍

餐廳仲有甜品,食埋雲呢拿雪糕,解除食燒肉既油膩感~
正👍
2024-03-19 195 瀏覽
金羅寶韓國料理 (銅鑼灣).平日夜晚都非常爆場,睇menu可能會比佢個價錢嚇親,但佢嘅野真係相當大份!一黎就比八小碟,分別有甜薯仔,泡菜,蘿蔔絲同魚仔等.▪️烤牛肉什錦+海鮮火鍋▪️.呢個套餐真係性價比之王,寫係二人份量但個人覺得三個都唔成問題.牛肉什錦有我最喜歡嘅牛肋骨!係韓燒我最喜歡嘅肉,佢嘅肉幾乎全部都醃過,唔洗點沾汁。食完個燒肉其實已經去到七成飽.之後就到個海鮮鍋,非常澎湃,睇住佢由生煲到熟,有蝦,蟹,青口,帶子同埋我今次最想食嘅八爪魚!.最後仲有個雪糕同埋紅棗茶送!.📌 金羅寶韓國料理 (銅鑼灣)銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場6樓
金羅寶韓國料理 (銅鑼灣)

一黎就比八小碟,分別有甜薯仔,泡菜,蘿蔔絲同魚仔等

▪️烤牛肉什錦+海鮮火鍋▪️
牛肉什錦有我最喜歡嘅牛肋骨!

最後仲有個雪糕同埋紅棗茶送!
📌 金羅寶韓國料理 (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場6樓
銅鑼灣嘅🌟金羅寶韓國料理🌟,已經開業22年,由🇰🇷韓國人主理,提供正宗嘅🇰🇷韓式料理及燒肉!🇰🇷各式韓國配菜 Free泡菜、薯仔、芽菜、菠菜、蘿白、小魚仔等共八款,開胃美味!🔥牛肉石鍋雜錦飯 $160上菜嘅時候,牛肉仲係呈粉紅色嘅狀態,靠石鍋嘅熱力煮熟,口感特別軟嫩!石鍋熱到起埋飯焦,特別可口!🐂調味牛肋骨肉 $238入口超軟腍,韓式調味帶一點點甜,係令人食上癮嘅口味!🐖五花豬腩肉 $188勁肥美嘅豬腩位,同泡菜一齊食,真係肥而不膩!👅牛脷 $188呢個Cutting厚度啱啱好,勁易燒到燶邊嘅香口狀態,正!

🇰🇷各式韓國配菜 Free

泡菜、薯仔、芽菜、菠菜、蘿白、小魚仔等共八款,開胃美味!

🔥牛肉石鍋雜錦飯 $160

🐂調味牛肋骨肉 $238

入口超軟腍,韓式調味帶一點點甜,係令人食上癮嘅口味!

🐖五花豬腩肉 $188

勁肥美嘅豬腩位,同泡菜一齊食,真係肥而不膩!

👅牛脷 $188

呢個Cutting厚度啱啱好,勁易燒到燶邊嘅香口狀態,正!

早前與朋友講起燒肉話題,朋友話呢間開咗好耐,幾好食。在朋友的介紹之下,今日shopping後,就來呢度嘗一嘗。服務員態度和藹親切,點菜後,上菜的速度快。烤肉我哋選擇親自烤,自己烤更好吃😎(其實也可叫廚房烤好)。前菜遍布整張桌面,很開胃,多款式,泡菜也夠辣夠入味。店員也很細心勤勞,見到烤肉鐵板快黑也會主動換個新的。完餐後,店員還問我們要紅棗茶或是雪糕🍦太豐富太完美的一個晚餐🍲107.烤牛肋骨肉👍🏽👍🏽👍🏽超多肉汁,好吃好吃😋114.烤五花豬腩肉片片都挺厚,2人來說 也份量太多了吧。😆410.煎蠔餅超多蠔仔🦪701.石頭鍋飯店員幫我們撈好,有飯焦脆脆。

107.烤牛肋骨肉👍🏽👍🏽👍🏽
超多肉汁,好吃好吃😋
114.烤五花豬腩肉
片片都挺厚,2人來說 也份量太多了吧。😆
410.煎蠔餅
超多蠔仔🦪
701.石頭鍋飯
店員幫我們撈好,有飯焦脆脆。
  • 前菜
  • 調味牛肋骨肉
  • 牛肉石鍋雜錦飯
2024-03-18 146 瀏覽
今次黎到銅鑼灣行街,突然想食燒肉,就黎左呢度。環境干淨,座位坐得舒服😌呢度既菜式都好多樣化,叫埋成班fd黎,可以慢慢坐慢慢燒👍🏻▫️烤牛肋骨肉🥩$238內質嫩滑,牛味勁香,每塊既size都好大塊。▪️烤五花豬腩肉🥓$188一睇就知肥瘦均勻,份量仲好大份,燒完厚度都係岩岩好,唔會好干又唔會好硬。▫️煎蠔餅🥞$198趁熱食好好味,分左細細塊,唔洗切黎切塊😹▪️牛肉石頭鍋飯🍚$160韓國野當然唔少得石頭飯,店員仲好nice咁幫我地拌埋🫶🏻🫶🏻
今次黎到銅鑼灣行街,突然想食燒肉,
就黎左呢度。
環境干淨,座位坐得舒服😌
呢度既菜式都好多樣化,叫埋成班fd黎,可以慢慢坐慢慢燒👍🏻

▫️烤牛肋骨肉🥩$238
內質嫩滑,牛味勁香,每塊既size都好大塊。
▪️烤五花豬腩肉🥓$188
▫️煎蠔餅🥞$198
趁熱食好好味,分左細細塊,唔洗切黎切塊😹
▪️牛肉石頭鍋飯🍚$160
2024-03-15 153 瀏覽
去開Sogo掃完食材~番屋企之前索性食埋晚飯先😛過咗對面金百利研究水牌有乜食~一眼就被韓國料理吸引住眼球~唔理啦😍😍搭電梯直上walk in~被安排坐喺舒服闊落卡位~呢度裝修都幾韓系大氣🇰🇷事不宜遲分享吓食咗乜:🍶日本米酒咁開心梗係要美酒配佳餚😝🍶米釀酒精甘甜香醇~🐂調味烤牛肋骨😚😚韓式烤肉所用嘅醃料甜甜哋~令軟嫩肉肉食落又香又甜~真係人間大滿足🫰🏻🫰🏻🥩調味牛肉醃製得好入味🤤肉質易咬又好味道~🥬鮮生菜拼盤 配 豆醬將香噴噴嘅烤肉以爽脆蔬菜包埋一齊放入口~咁至正宗嘛😋😋🥄牛肋骨湯呢款係個人最愛嘅韓料理湯品❤️軟腍入味牛肋骨~加上熱辣辣嘅乳白色清甜湯水~暖胃又美味~加一服務費

🍶日本米酒
咁開心梗係要美酒配佳餚😝🍶米釀酒精甘甜香醇~

🐂調味烤牛肋骨

🥩調味牛肉
醃製得好入味🤤肉質易咬又好味道~

🥬鮮生菜拼盤 配 豆醬
將香噴噴嘅烤肉以爽脆蔬菜包埋一齊放入口~咁至正宗嘛😋😋

🥄牛肋骨湯

加一服務費
2024-03-15 68 瀏覽
真係食到韓國嘅味道㗎🇰🇷尤其要介紹下佢哋嘅韓國直送燒鰻魚!🔥🍣呢款鰻魚食落個肉質超級肥美,真係好好味㗎!真係一啖入口即溶,口感超爽!😋 #韓國直送燒鰻魚 #肥美多汁仲有前菜,一共有8碟,入面有泡菜、薯仔甜美同埋蒟蒻等等,真係好有新意!每一碟都有獨特嘅風味呢!🥗🥔 #前菜控 #多樣風味另外再提下佢哋嘅招牌菜烤牛肋骨!真係絕配燒肉嘅好選擇!個肉骨醃得好入味,烤得恰到好處,肉質嫩滑多汁!真係令人回味無窮㗎!🐂🔥 #招牌烤牛肋骨 #肉質嫩滑冇得唔提嘅係特級薄切牛腩!佢嘅花紋好靚,食落真係即溶喇!啊!真係好好味㗎!🥩😍 #特級薄切牛腩 #即溶口感最後仲有一碗牛肋骨湯!冬天飲最正啦!呢個湯可以補身同埋暖胃!真係好滋味!🍲❄️ #冬日暖胃湯 #滋味十足💯🇰🇷
真係食到韓國嘅味道㗎🇰🇷

另外再提下佢哋嘅招牌菜烤牛肋骨!

💯🇰🇷
2024-03-11 108 瀏覽
一路都好想食金羅寶韓國料理,難得今日唔洗湊女,就同老公上去撐枱腳!餐廳都幾舒服,幾濶落唔會坐得好迫,又唔會有油煙嘅味,幾好。點好菜之後,侍應就會拎8小碟出黎,有我最中意既魚仔同泡菜,味道都幾正宗。 今次我地牛腸牛肚鍋 ,個鍋一到比佢嚇親,咁大咁滿嘅,好多餸,牛腸,牛肚,牛肉,年糕,金菇,菇,菜等,樣樣都好好食,好抵食。另外仲叫左我最鍾意嘅紅燒牛肋骨,估唔到份量非常足,好多舊牛肋骨,而且仲好入味,味道好正宗。今次食到攬住個肚走,好滿足,下次一定要帶埋女女一齊去!

餐廳都幾舒服,幾濶落唔會坐得好迫,又唔會有油煙嘅味,幾好。

今次食到攬住個肚走,好滿足,下次一定要帶埋女女一齊去!