2018-10-17 413 瀏覽
完全唔明白點解評分會咁高!Phat thai完全唔好食,顏色假、味道差。蝦膏炒飯味道不足,落油多過落蝦膏。午餐時間就叫曬d客坐窗邊扮多人,其實就得2枱客。假日午市都得咁少人都知咩事,諗住係自己唔岩時間,點知12:30坐到2點變左得返我地一枱!大家要考慮清楚先好黎,香港大把好食泰菜,呢間又唔係平。一開始仲以為呢間係九龍城金蘭花,所以先黎食,點知原來差十萬九千里!千祈千祈千祈唔好黎食,又貴又難食,侍應一心想收工,冇禮貌,大聲傾計趕人走。浪費金錢時間仲要比錢買難受。
完全唔明白點解評分會咁高!

Phat thai完全唔好食,顏色假、味道差。

蝦膏炒飯味道不足,落油多過落蝦膏。

大家要考慮清楚先好黎,香港大把好食泰菜,呢間又唔係平。

Phat  Thai
2018-10-10 397 瀏覽
泰國菜一般都唔會難食,以喺銅鑼灣地段,呢度收費合理,喺 openrice 訂枱,仲有75折,請朋友食飯都不失為一個好選擇。生蝦大隻爽甜,正牛肉生菜包少辣都幾辣,食唔到辣嘅朋友要留意,好似金不換嘅香味唔夠,可以接受。馬拉盞通菜完全唔辣,淨食都唔算鹹,香味唔夠。蝦餅併魚餅係現成加工食物,冇乜特別。泰式豬頸肉,肉質滑,有咬口,醬汁好味。椰青炒飯,外型好吸引,勁香椰油味,略嫌椰青粒太大粒,有點硬,但算是一樣有特式食品。

生蝦大隻爽甜,正

生蝦

牛肉生菜包

馬拉盞通菜完全唔辣,淨食都唔算鹹,香味唔夠。
馬拉盞通菜

蝦餅併魚餅係現成加工食物,冇乜特別。
蝦餅併魚餅

泰式豬頸肉,肉質滑,有咬口,醬汁好味。

泰式豬頸肉

椰青炒飯

2018-10-10
2018-10-05 375 瀏覽
好耐之前食過灣仔果間,今日就試下銅鑼灣分店!呢道環境都唔錯,坐得幾舒服!泰式海鮮冬蔭功湯(大) $118好失望呀!點解個冬蔭公唔係熱住既😭得個樣泰式咖哩炸軟殼蟹 $268大大隻軟殼蟹炸得好脆呀!我地再叫埋個薄餅點埋咖哩一齊食😋好味!馬拉盞炒通菜 $68泰式拼盆 (細) $118有蝦餅、魚餅、春卷、香茅雞翼芒果糯米飯 $86呢個甜品就係我生日蛋糕啦😁聽講灣仔果間分店 staff 會唱泰文版既生日歌架!但可惜銅鑼灣呢間無😢
好耐之前食過灣仔果間,今日就試下銅鑼灣分店!
呢道環境都唔錯,坐得幾舒服!
泰式海鮮冬蔭功湯

泰式海鮮冬蔭功湯(大) $118
好失望呀!點解個冬蔭公唔係熱住既😭得個樣

泰式咖哩炸軟殼蟹 $268
馬拉盞炒通菜

馬拉盞炒通菜 $68

泰式拼盆

泰式拼盆 (細) $118
有蝦餅、魚餅、春卷、香茅雞翼

芒果糯米飯 $86
呢個甜品就係我生日蛋糕啦😁
聽講灣仔果間分店 staff 會唱泰文版既生日歌架!
但可惜銅鑼灣呢間無😢
2018-10-03
慶祝紀念
生日
馬拉盞炒通菜
泰式拼盆
2018-10-03 277 瀏覽
近期喜歡上泰國菜,尤其是甜點芒果糯米飯,於是午飯時間來到銅鑼灣的金蘭花泰國菜。午市客人也𣎴少,如能坐在窗旁,還可看到銅鑼灣鬧市街頭。一行二人要了午市套餐的香茅豬扒撈麵和黯然銷鷄飯分享,另每位加$8要了特飲的青檸梳打和椰汁冰。黯然銷鷄飯:燒鷄肉質鮮嫩配合美味醬汁,濃郁入味,加上半熟流心荷包蛋,有點懷舊味道。香茅豬扒撈麵:豬扒煑得軟淋多汁,配合芽菜、香茅醬汁及粗麵,本來不大喜歡撈麵的我也給個讚。午餐附送的椰汁糕則略為遜色。我們另點選了一份芒果糯米飯,這個甜點才是我的主菜,看似一朵太陽光,睇得又美味。再享受各自點選的特飲,大家都對這頓午餐非常滿意。
午餐附送的椰汁糕則略為遜色。
芒果糯米飯
再享受各自點選的特飲,大家都對這頓午餐非常滿意。
2018-09-28
午餐
2018-10-02 192 瀏覽
提到銅鑼灣怡和街,大家紛紛想起無數咁多檔黑糖厚奶🙈但係其實樓上舖既食肆都值得留意啊❣️今次小編試左一間正宗泰國料理,創立左20年,而且老闆、廚師、侍應都係泰國人啊!.🔸泰式生蝦🦐 $118電話預訂時店員會貼心地問需唔需要訂定一碟生蝦😋小編好鐘意食所以當然答YES❣️生蝦夠凍夠爽口,好新鮮一點雪藏味都無,面頭有一片蒜頭同辣椒🌶️,點埋泰式醬汁就一流!.🔸泰式船粉 $78可選金邊粉/粉絲、豬肉丸/牛肉丸,小編就簡左豬肉丸金邊粉,標榜所有丸係泰國空運入口,豬肉丸好彈牙,數量都多,仲有豬肉片同豬皮👍🏻。湯底都幾重花生醬味,碗金邊粉好大,四人份完全夠分!.🔸泰式海南雞 $138半隻🐔雞肉夠嫩,無論雞髀同雞胸一樣滑,連埋黃油飯送,覺得個薑同油可以再香d!但就好欣賞個雞醬,特製汁又香又濃,微微辣,可以提昇雞肉味道😁.🔸泰式鹵水豬手 $138半隻半隻都已經有好多肉啦🤤,滷水好入味,炆到好林,豬皮亦唔會太過肥,仲有芥蘭、滷蛋做配菜!.🔸鹹魚芥蘭炒飯 $68以炒飯黎講非常美味,粒粒分明仲要唔油膩,炒得好香用黎送肉類一流!不過就無左鹹魚味,一點都無🤔有啲奇怪啊!.🔸芒果糯米飯 $86最後要以甜品作結😋糯米飯由泰國
提到銅鑼灣怡和街,大家紛紛想起無數咁多檔黑糖厚奶🙈但係其實樓上舖既食肆都值得留意啊❣️今次小編試左一間正宗泰國料理,創立左20年,而且老闆、廚師侍應都係泰國人啊!
🔸泰式生蝦🦐 $118
🔸泰式船粉 $78
🔸泰式海南雞 $138半隻
🔸泰式鹵水豬手 $138半隻
🔸鹹魚芥蘭炒飯 $68
🔸芒果糯米飯 $86
最後要以甜品作結😋糯米飯由泰國直接入口,果然質感係唔同d!暖暖地、軟綿綿,香味四溢呀!芒果好夠甜,完全唔酸,砌成花型咁好美觀🌸片片都好厚肉!椰奶略嫌太稀,甜味唔算突出~
總體評價唔錯,性價比高又食到超飽,上菜速度超高!
2018-09-23 222 瀏覽
今次嚟左位於銅鑼灣區的泰式餐廳食泰菜🍴😄😀款式都幾多 點左菜都好快上枱😙😗柚子沙律 🥗份量都好多的 有幾隻蝦肉🍤同埋好多柚子😄😀要讚嘅係 啲柚子係撕開一條條的👍🏽👍🏽甜度可以 做前菜都幾開胃海南雞 半隻 送一碗飯🍚平時小妹是唔食雞的 但哩度嘅雞係去骨 肉質都幾嫩滑 仲有佢個醬係好正 酸酸辣辣的🌶配雞肉同埋撈飯都好味😋😋泰式咖哩炸軟殼蟹 🦀平時食咖哩都係食豬牛雞海鮮 哩款菜都係第一次食 真係無令到我失望👍🏽👍🏽味道不太辣 怕辣的朋友都可以食到😊☺️重點 隻軟殼蟹🦀雖然係啲醬汁浸哂 但係食嘅時候都係脆 真係啖啖肉同埋係熱嘅😉☺️蒜蓉包 四塊 係有別於出面的 哩度嘅包真係用蒜蓉粒 葱粒製作而成的 烘得好香脆👍🏽😀馬拉盞炒椰菜苗 正常 不過不失 味道好濃烈又夠獲氣 我覺得好食🤣😆甜品 係#椰汁糕 係標明自家制的😍🤩真係好脹卜卜同埋好有椰子味🥥而且啲西米都係大大粒嘅 正!
柚子沙律
椰汁糕
  • 椰汁西米糕
  • 泰式柚子沙律
2018-09-21 281 瀏覽
約了這一天跟朋友來個聚會,朋友推介吃這間餐廳,對泰國菜沒意見我自然舉手贊成。一路上都是跟著朋友走,沒有記路的打算。來到金蘭花,地方不是太大,不過都容納到幾張大桌。一坐下就開始點菜,然後一直聊天﹑交換手信等上菜。(噢,價錢方面沒有記下,所以無法提供了,只記得結帳後 $$$$$$ 8百多HKD)開始上菜。先來一個炒蜆,份量比我想像中少。而且辣是辣,可不是我心目中那種入味的辣。味道都是表面的,不過不失。後上一個炒通菜,份量好多啊。味道還好,辣度適中,咸度足夠。不過朋友之前吃過炒椰菜苗,她們說椰菜苗比較好吃。我們四人,大家都同樣點了杯凍檸多,是一杯檸檬益力多梳打,益力多味都足夠,不會很淡。裡面有一塊檸檬,但味道不出眾,飲到最尾可能還會飲到檸檬的苦澀,建議大家不要浸檸檬太久。牛丸湯甜甜的,加上了芽菜芫茜,好有泰式味道。牛丸有好多粒,彈牙,牛肉味很濃很香。芽菜量都很多,很足料。青木瓜沙律,我覺得一般般,木瓜味不夠香,吃下只覺得辣,很辣。飲完凍檸多都解不到的那種辣。要一小口一小口地吃,不然太辣只會吃不出味道。這個沙律另配有生菜,我們可以用生菜夾住木瓜絲來吃,想不到味道比較夾,幾好味。每次吃泰國菜其實

開始上菜。
泰式辣炒蜆

泰式炒通菜

後上一個炒通菜,份量好多啊。味道還好,辣度適中,咸度足夠。
不過朋友之前吃過炒椰菜苗,她們說椰菜苗比較好吃。
檸多
牛丸湯

青木瓜沙律

要一小口一小口地吃,不然太辣只會吃不出味道。
泰式豬頸肉

每次吃泰國菜其實都會點豬頸肉吃,一來我喜歡吃,二來我的朋友知道我喜歡吃,哈哈。
但這一間的豬頸肉很一般,它的份量很多,但賣相不太好,味道是一般的豬頸肉味。
我們認為泰式豬頸肉應該要燶點,有點焦,味道才會香。
不過還好的是豬頸肉的醬汁加了分。

串燒

串燒半打,一半豬一半雞,我只吃了豬肉,十分好味,熱騰騰,豬肉很軟腍腍,容易入口。
朋友說雞肉都好味。
唯獨要減分的是用來裝沙嗲汁的碟,中間是弧形的,很難沾汁。

恐龍蛋

這個叫恐龍蛋,外面是炸蝦膠而成的,裡面是糖心皮蛋。
皮蛋的中心很水狀,朋友告訴我才知道這是糖心皮蛋。恐龍蛋的外層很脆口好味,跟皮蛋是絕配。
一試難忘,沾上泰式甜醬更加吃不停口,值得推介!

最後最後,當我以為吃完,店員幫我們收拾桌子,場內的燈熜了,然後電視機上播了一些我都看不明白的東西
(類似生日快樂等等的意思)
店員拿著蛋糕到我面前,祝我生日快樂。哈哈,原來是朋友的驚喜。
還唱了泰式生日歌,帶起全場氣氛
仲要one more time (因為實在太搞笑了!)
而我,又驚又喜,勁笑一番。
(注意: 當中有穿幫位,店員問是否點了芒果糯米飯,以為已經吃完的我自然回答了一聲沒有。
店員很錯愕,再叫另外一位店員double confirm,然後朋友尷尬地說是驚喜。)
芒果糯米飯蛋糕
哈哈,很好笑,但我沒有猜出什麼,因為距離我生日還有半個月,只有在想是要慶祝什麼呢?
希望想在這裡搞生日的朋友跟店員好好溝通,不要穿幫了。

呀!另外的是我沒有想過芒果糯米飯也可以是蛋糕,但吃著就覺得很好味,芒果很甜,椰汁味很香,糯米飯很軟。
一個字: 好味。哈哈。
2018-09-20
串燒
恐龍蛋
芒果糯米飯蛋糕
2018-09-14 135 瀏覽
好耐無食泰國菜😆呢間 #sawaliclub 睇落好吸引!前排經過銅鑼灣就去左食嚕😛·2個人點左5樣野食2杯野飲😎🥥椰汁冰($28)呢杯係大食仔點既,我飲左2啖覺得好好味!😳椰奶好濃好香!!☕️熱龍眼水 ($28)呢個我覺得有驚喜😯估唔到有埋紅棗杞子⋯養生既女仔必點!🐮咖哩牛腩 ($98)加左薄餅($15)點咖哩食😆牛腩睇落份量細少,但食落都幾多😳一d都唔un..唔錯!但薄餅就略嫌唔夠熱同埋唔夠酥化🤔🍜泰式船河配豬肉丸($78)有點似中環食過既一間店鋪,湯底濃郁,配料豐富!🦐燒大蝦($208)泰國食一定抵d,但好掛住啖啖肉既大蝦所以就點左🤣同iphone係差唔多大架😍佢將大蝦介開左,再釀左蒜頭一齊烤!!好香好好食🤤
2個人點左5樣野食2杯野飲😎
  • 芒果糯米飯
  • 秘製咖哩牛腩
2018-08-27 137 瀏覽
好少係九龍城以外地方食泰國野,唔係話唔好食,但如果有對比就係一般般囉,環境係幾舒服,服務都可以有啲炸得太乾,無哂肉汁,可以獨立叫蝦餅,都OK雞肉同豬肉串還可以,沙嗲醬不錯!最好味係依個,咖哩蜆,啲蜆都算大隻,不過咖哩汁可以再濃啲,甘點薄餅係一流!依個好淡,炒得唔夠均勻,仲見到啲粉係白色依個係好一般既芒果糯米飯仲可以講有啲唔好食.啲飯好乾好硬,椰汁唔濃,芒果唔甜不單止,仲要有啲酸!!可能係我唔好彩!
好少係九龍城以外地方食泰國野,

唔係話唔好食,但如果有對比就係一般般囉,
環境係幾舒服,服務都可以
有啲炸得太乾,無哂肉汁,
可以獨立叫蝦餅,都OK
雞肉同豬肉串還可以,沙嗲醬不錯!

依個好淡,炒得唔夠均勻,仲見到啲粉係白色
依個係好一般既芒果糯米飯
仲可以講有啲唔好食.
啲飯好乾好硬,椰汁唔濃,芒果唔甜不單止,仲要有啲酸!!

可能係我唔好彩!
2018-08-01
2018-08-08 168 瀏覽
木嘴雖然成日木下木下,但真實既我係一個語言天才,好多種語言都識講兩句,問你死未。今日食呢間野叫捧Chop阿閒泰(ผมชอบอาหารไทย),其實意思即係我鍾意食泰菜,長知識了吧?話說木嘴最近睇左套泰國電影,順帶撩起左我舖泰菜癮,不過響銅鑼灣睇完戲,好難去出名多泰國菜既九龍塘食,企喺崇光門口想截的士塞住條馬路都驚比人打啦。就係呢個泰癮難耐既時候,竟然比我發現對面街樓上就有間泰國菜館!可能因為係平日時間,下晝6點鐘到餐廳既我地係全場唯一客人,所以點菜之後好快就上菜。先黎飲番碗泰式椰汁雞湯,S Size已經有3碗左右既份量,一入口係好順滑既椰汁,但當去到喉嚨既時候,泰菜獨有既酸辣就出黎喇,推介!再黎就點左一個青咖喱豬,椰汁味香濃之餘個唔知九層塔定金不換既味道都好出。本來想話叫左個咖喱,但諗諗下不如試下其他飯啦。不過呢個肉碎炒飯就比較令人失望喇,辣味無乜,反而豆豉味好濃,偏鹹。食到咁上下先調轉想食個沙律,所以又再點左個海鮮粉絲沙律,因為入面有花生碎,粉絲,魷魚等配料,所以口感非常之咁豐富。但係呢個用黎配咖喱既印度餅,就真係好失望喇。十幾二十蚊但只有4片,唔係食左一半,係一上檯已經得4片!仲要

椰汁雞湯 (Tom Kha Kai)

青咖喱豬

肉碎炒飯

海鮮粉絲沙律

烤餅

但係呢個用黎配咖喱既印度餅,就真係好失望喇。十幾二十蚊但只有4片,唔係食左一半,係一上檯已經得4片!仲要係1塊切開做4片,都係去返印度餐廳食好過。

小食拼盤

至於個泰式小食拼盤,可以比你一次過試曬春捲,蝦餅,雞槌等等,都幾好食。
泰式炒芥蘭

芥蘭無咩特別,pass

黃咖哩軟殼蟹

黃咖哩軟殼蟹呢,本來諗住會幾正,可惜係完全相反。軟殼蟹有軟殼蟹味,咖喱有咖喱味,但好巧妙地兩者既味係完全地分開左,就好似水溝油一樣永世都溝唔埋。

海南雞

但去到海南雞又唔同曬喇wo,軟綿既雞肉一咬就撕開,肉質嫩滑唔老,仲要唔會好肥,正。
炒金邊粉

而個炒金邊粉就好似有大量色素染過咁,黏成一團之餘仲好似太甜,唔多岩我胃口。

響銅鑼灣鬧市有一間可以試到多款泰國菜既餐館確實係唔錯,不過就唔係每樣嘢都咁好食,梅花間竹咁享受,梅花間竹咁難受,鐘意呢種人格分裂感覺既人應該對呢間餐廳愛不釋手。
2018-07-12
椰汁雞湯 (Tom Kha Kai)
青咖喱豬
海鮮粉絲沙律
小食拼盤
  • 泰式拼盤
  • 泰國椰汁雞湯
2018-07-25 181 瀏覽
朋友話請食泰國菜,想揾銅鑼灣但唔好太貴,咁就上open rice睇下有乜推介啦,睇到呢間喺怡和街嘅樓上舖金蘭花,食物賣相唔錯而且價錢又唔貴,再睇食評都ok,咁就即刻訂位,原來經open rice訂位食滿$300有75折,好抵喎,餐廳地方唔算好大,有卡位有沙發位,我哋點左黃咖哩雞,薄餅,冬陰功,海南雞,泰式小食拼盆同無骨鳳爪,咖哩幾香,不過雞就少左啲,小食拼盆有魚餅,蝦餅,春卷同(炸雞好似係)因為我無食,幾款小食水準唔錯,冬陰功亦好香酸辣味道啱啱好,海南雞一般水準無乜驚喜但ok嘅,而無骨鳳爪我都覺得味道唔錯,埋單因為有75折關係平左百幾蚊實收四百幾,喺銅鑼灣區算係抵食。
  • 無骨鳳爪
2018-07-20 113 瀏覽
Environment: ok, playing Thai music while dining. I saw they celebrate birthday for guests by playing birthday song in Thai version.Service: okFood:1. Hainan Chicken rice: not good, seems that the food has been placed outside for a while.2. Beef noodles: soso, a bit too oily3. Green chicken curry: ok, the curry was quite good but the chicken was soso4. Red curry pork: my friend specifically asked for ‘not spicy’ version but it turned out to be spicy still5. Stir fried vegetables: good6. Shrimp c
Service: ok
Food:
6. Shrimp cake: small portion with the price
2018-07-12 170 瀏覽
考完試當然要同fd好好放鬆一下!咁啱當時sogo大減價,見離預訂時間仲有半個鐘,入左sogo轉一圈先,再到對面既金蘭花泰國餐廳食飯。我地一行5人book左台唔洗等,去到同姐姐講就直接帶左我地去入座。可能因為過左lunch hour,店內人唔算多,walk in都唔洗等位!Lunch set幾平幾抵食,包一杯野飲,但就冇我想食既炒金邊粉,所以我就單叫個金邊粉。有fd叫左泰式奶茶,成杯奶茶既色勁橙,但飲落就冇咩特別。另外叫左杯泰式熱朱古力,飲落同美祿差唔多。全部食物味道都唔錯,係個串燒有啲乾硬,唔知係咪擺太耐再叮返熱呢。但呢度幾好坐,可以同fd慢慢傾慢慢食,唔會俾人趕,會同fd再嚟!
2018-07-11 123 瀏覽
喺泰國食過船河真係好好味好想係香港食返嗰種味,去左銅鑼灣行街但又唔想去九龍城咁遠⋯呢間鋪頭好隱蔽但係原來都好多人去好多香草好正,不過好大碗⋯食唔哂⋯但係d炸豬皮好好食泰式奶茶幾正常,不過男友嗌既青檸梳打⋯⋯超級檸同場有人慶祝生日,老闆娘親自唱泰文生日歌氣氛好好
喺泰國食過船河真係好好味

好多香草好正,不過好大碗⋯食唔哂⋯但係d炸豬皮好好食
泰式奶茶幾正常,不過男友嗌既青檸梳打⋯⋯超級檸

同場有人慶祝生日,老闆娘親自唱泰文生日歌氣氛好好
炎熱的夏天,必選開胃的泰國菜, 就來到銅鑼灣區 金蘭花 食晚飯 。 店裝潢不錯,具有田園風味。*【泰式木瓜沙律】 $68 這款菜式好fresh!涼拌青木瓜有附生菜, 可以用生菜包著一起吃, 木瓜非常爽脆口感佳, 有酸酸甜甜的, 十分開胃。*【炸蝦餅拼魚餅】 $88 魚餅散發香料及檸檬葉香氣,風味獨特。* 厚身蝦餅,外皮酥脆,口感具彈牙。*【青咖哩牛】 $ 88 青咖哩用大青辣椒,所以呈現青色, 但味道略為過咸,也有好多配料,當然少不牛肉呢!* 食咖哩怎少得【蒜蓉包 】 $ 36 這蒜蓉包是脆卜卜,沾點青咖哩更美味。*【明爐烏頭魚】 青檸 $168 這魚是烏頭魚以明爐盛上,肉質鮮美嫩滑沒腥味,加上明爐湯頭帶酸鮮甜,非常醒胃。同時又可食魚、什菜及飲湯, 一具幾得菜式。*【泰式椰汁冰】$ 28 + 【珍多冰】 $28 泰式椰汁冰帶濃濃清甜椰香味; 珍多冰內有班蘭葉和綠豆粉製成粉條, 配刨冰、椰漿及椰糖,帶香甜, 兩款飲品確實是消暑良伴。*【椰汁糕】$25 這是椰汁糕栗米糕, 帶甜甜咸咸的味道,味道不錯。
炎熱的夏天,必選開胃的泰國菜,
就來到銅鑼灣區 金蘭花 食晚飯 。

店裝潢不錯,具有田園風味。
泰式木瓜沙律 $68
這款菜式好fresh!涼拌青木瓜有附生菜,
可以用生菜包著一起吃,
木瓜非常爽脆口感佳,
有酸酸甜甜的, 十分開胃。
炸蝦餅拼魚餅 $88
魚餅散發香料及檸檬葉香氣,風味獨特。
厚身蝦餅,外皮酥脆,口感具彈牙。
青咖哩牛 $ 88
青咖哩用大青辣椒,所以呈現青色,
但味道略為過咸,也有好多配料,當然少不牛肉呢!
食咖哩怎少得
蒜蓉包 $ 36
這蒜蓉包是脆卜卜,沾點青咖哩更美味。
明爐烏頭魚 青檸 $168
這魚是烏頭魚以明爐盛上,肉質鮮美嫩滑沒腥味,
加上明爐湯頭帶酸鮮甜,非常醒胃。
同時又可食魚、什菜及飲湯, 一具幾得菜式。
泰式椰汁冰$ 28 + 珍多冰 $28
泰式椰汁冰帶濃濃清甜椰香味;
珍多冰內有班蘭葉和綠豆粉製成粉條,
配刨冰、椰漿及椰糖,帶香甜,
兩款飲品確實是消暑良伴。
椰汁糕$25
這是椰汁糕栗米糕,
帶甜甜咸咸的味道,味道不錯。