2008-04-14 19 瀏覽
今日放假,約左2個中學同學去飲茶e間酒家我已經好耐冇去過嫁la...我地雖然得3個人...但都食左唔少野.足足食左14碟!!!!有蝦餃,燒賣,鳳爪,牛肉腸,蝦腸,小籠包....等等但,發覺d野唔係咁熱,只係暖暖地咋!!好似我叫左碗"叉燒懶"...佢黎到個陣都只係暖暖地= =而且d服務態度好差...咁耐冇黎,原來差左咁多!!!
今日放假,約左2個中學同學去飲茶
e間酒家我已經好耐冇去過嫁la...
我地雖然得3個人...但都食左唔少野.
足足食左14碟!!!!

有蝦餃,燒賣,鳳爪,牛肉腸,蝦腸,小籠包....等等
但,發覺d野唔係咁熱,只係暖暖地咋!!
好似我叫左碗"叉燒懶"...
佢黎到個陣都只係暖暖地= =
而且d服務態度好差...
咁耐冇黎,原來差左咁多!!!
2007-12-24 14 瀏覽
尋晚我們一行三人本來想食火但去到先知當晚唔做火,所以只好點小菜。我們分別點一個燉湯和三個小菜。包括:秋梨川貝燉豬肺、味道鮮甜湯夠足料。 蜜豆百合桂妃蚌、味道好但嫌百合太小。 菠蘿咕肉、炸粉嫌太多口感不好。 北菇花膠鵝掌、份量足花膠和鵝掌好入味, 最正的是用生菜墊底抵讚!呢間係我食咁多間之中加價最小的最合理而又好食,另外呢間茶市都好抵食有好多特價點心都好好味哦!
包括:秋梨川貝燉豬肺、味道鮮甜湯夠足料。
蜜豆百合桂妃蚌、味道好但嫌百合太小。
菠蘿咕肉、炸粉嫌太多口感不好。
北菇花膠鵝掌、份量足花膠和鵝掌好入味,
最正的是用生菜墊底抵讚!
2007-10-19 17 瀏覽
今日飲早茶,喱間酒樓都係第一次食,都算多人飲茶。古法馬拉糕喱度個馬拉糕真傳統啡色隻,好鬆軟,熱辣辣,又唔會太甜,正!另外,叫粥、鳳瓜排骨飯、小籠包、燒賣、油麥菜等等,心都唔錯。朝早有好多特價心都係$5.8,都好抵食!喱度有兩層,地方都算大,坐得舒適。Remarks:地下燒味外賣部,逄星期一& 四脆皮燒腩仔只賣$32斤,好香脆!好好味!抵食!
今日飲早茶,喱間酒樓都係第一次食,都算多人飲茶。

古法馬拉糕
喱度個馬拉糕真傳統啡色隻,好鬆軟,熱辣辣,又唔會太甜,正!

喱度有兩層,地方都算大,坐得舒適。

Remarks:

2006-10-02 18 瀏覽
之前無線播ge飲食節目(即係周汶錡同歐陽應霽做果個節目)有介紹過ga~~~果日特登慕名而來試下~ 果然冇令我失望!!!呢度d 馬拉糕個顏色比平時食到果d 深色d平時馬拉糕通常都係黃色ga ma~ 呢度就係啡色ge~ 啡色ge 先係正宗ge 馬拉糕~件馬拉糕大大件~ 面頭有d 好香ge 欖仁最重要係......超級鬆軟!!!!!食落唔太甜~ 又有黃糖ge 香味~ 超正!!!咁高質素ge 正宗馬拉糕已經冇乜地方有機會食到ga 啦~ 不過除左馬拉糕特別好味之外....其實野食ge 質素都只係普普通通....不過不失咁我次次黎金都飲茶都係為左佢件馬拉糕ja~hehe.....講起都有d 想食添....^^"但係其實喺金都飲茶都幾抵~佢d 野幾平~ 同埋成日都有優惠推廣大家不妨去試下呀~大家如果去金都飲茶ge 話~ 記住要叫馬拉糕黎試下~包你話好味!!!
果日特登慕名而來試下~ 果然冇令我失望!!!

呢度d 馬拉糕個顏色比平時食到果d 深色d
平時馬拉糕通常都係黃色ga ma~
呢度就係啡色ge~ 啡色ge 先係正宗ge 馬拉糕~
件馬拉糕大大件~ 面頭有d 好香ge 欖仁
最重要係......
超級鬆軟!!!!!
食落唔太甜~ 又有黃糖ge 香味~ 超正!!!
咁高質素ge 正宗馬拉糕已經冇乜地方有機會食到ga 啦~

我次次黎金都飲茶都係為左佢件馬拉糕ja~
hehe.....講起都有d 想食添....^^"

但係其實喺金都飲茶都幾抵~
佢d 野幾平~ 同埋成日都有優惠推廣
大家不妨去試下呀~

大家如果去金都飲茶ge 話~ 記住要叫馬拉糕黎試下~
包你話好味!!!
2006-05-21 12 瀏覽
最近去食晚飯,d小菜都ok,有些都幾創新而份量又大,早排飲茶有擦擦咭送,早了乳豬一碟,原來有半隻咁多,真抵食。
2006-03-17 16 瀏覽
8:30後火鍋配料$12一碟連生蠔等海鮮都係$12一碟, 好正!!!d 湯低又好味真係好抵
8:30後火鍋配料$12一碟
連生蠔等海鮮都係$12一碟, 好正!!!
d 湯低又好味
真係好抵
2005-10-07 20 瀏覽
星期一至六特價點心到十一點半,$3.8, $5.8 幾抵食, 燒賣大大粒都是$5.8, 味道唔差,早上飲茶最抵,但星期日八個人都係飲了約$250, 又幾抵食.
2005-03-30 27 瀏覽
之前都冇為意佢轉左名,因為好少行開果頭,係睇雜誌介紹懷舊食品,有佢份(好似話個大廚好巴閉架喎)先知...今日一家四口去飲茶,叫左個所謂嘅懷舊點心--甘露酥,個皮係類似合桃酥咁,入面就係一大pat蓮蓉同一大粒蛋黃,真係食到呆左,因為又唔係熱食,D蓮蓉唔係好軟,其實食一個就好似食緊半個月餅咁,另一懷舊點心--金錢雞包,好難食!!係一塊包對摺,入面有一舊豬膶,一片肥肉,一舊冇味又柴皮嘅叉燒同D唔知咩汁,咬左兩啖就頂唔順啦~叫左D大路點心都係普通啦,最衰個流沙包冇哂啦,冇得試下正唔正得過客家好棧,但呀媽話以前君爵D野好食D.(我好少去君爵)好想講呢到D service認真麻麻,知客小姐你係側邊叫佢,佢好似聽唔到,就算忙緊都唔會叫你等等,唔理就唔理,又冇笑容,行動又慢,好似未訓醒咁,D侍應呀姐又冇黎醒目,傻下傻下咁.
2005-01-17 46 瀏覽
改名後叫金都海鮮酒家,開頭以為換老細喇!點知原來係換湯唔換藥,d 經理同伙記都係果d人,連點心紙都跟番以前君爵一模一樣。