2023-05-22 17 瀏覽
朋友介紹依間位於旺角既金鶴拉麵~放工一於帶埋男朋友黎試下啦!餐廳裝潢好有日本風格~好似去左日本咁呀! 而且仲可以睇到廚房既工作環境,對食物衛生可以放心晒餐牌選擇豐富,拉麵有唔同既款式,而且仲有不少小食串燒可以選擇!醬油拉麵男朋友簡左依款醬油拉麵,醬油湯底非常香濃,帶有甜味。配料非常多~有幾塊雞肉,叉燒,溏心蛋同紫菜。雞肉同叉燒都好嫩滑!完全唔會柴。溏心蛋做得岩岩好,唔會變左實心蛋黃!而麵條亦軟硬適中~非常好味!極濃雞白湯拉麵而我就選擇左極濃雞白湯拉麵~肉類同上面講既一樣,都係好好味我就唔再特別講啦~獨特之處就當然係佢個湯底啦~湯底真係極濃既雞湯味呀,但完全唔會覺得膩!而且仲有牛蒡~口感同味道上更加豐富!黑椒牛舌串我地仲叫左個黑椒牛舌串小食,牛舌燒得剛剛好,外表帶有微脆,內裡嫩滑多汁!牛味好香~油脂感亦都足夠!非常不錯的牛舌串燒!總結而言非常滿意既拉麵店,其實係香港都有好多好好味既拉麵店~唔需要飛到日本都食到架!!

餐廳裝潢好有日本風格~好似去左日本咁呀!
而且仲可以睇到廚房既工作環境,對食物衛生可以放心晒

醬油拉麵

而麵條亦軟硬適中~非常好味!

極濃雞白湯拉麵

而且仲有牛蒡~口感同味道上更加豐富!

黑椒牛舌串

非常不錯的牛舌串燒!

2023-05-21 22 瀏覽
五花腩串燒食完拉麵都還未到 以為漏單未做打算取消 員工馬上就拿到出來了 五花腩串燒相當薄身!本來已經很飽恐怕吃不下 但原來相當薄身沒想像中那麼肥膩 雖然口感較重但最後都吃得完
串燒五花腩
✅金鶴拉麵講到雞白湯拉麵 一定會諗起佢!因為真係好出名🥰 每次去親都必食今次就去左佢哋既旺角店 仲見到新推出既限定拉麵添!😀🔆瀨户內海產蠔湯拉麵 (配生蠔黃金燒) $198呢個蠔湯拉麵真係不得了!!!一上枱就聞到好香既蠔味一飲個湯就係個種超濃厚既蠔高湯😆就好似一次過食左好多隻蠔既感覺❤️個湯濃厚但唔油膩 而且唔會死咸好口渴!呢個套餐係跟左兩隻生蠔黃金燒😆燒生蠔配上黃金沙律醬🦪 酸酸甜甜教帶出蠔既鮮味!麵質亦都煮得好彈牙👍🏻 拉麵亦都有跟豚肉叉燒🫶🏻 配上蠔湯又昇華左既感覺!🔆雞白湯拉麵 $98至於雞白湯拉麵 唔需要多講都知道佢好好食❤️發揮返一貫既水準 一入口就好香濃雞既精華🥰平時食開濃厚版 今次食返正常既version 相對下會少左濃厚既雞湯精華 唔會食到好快變左稠身但絕對唔會比下去啊!😆正常version都係好香濃👍🏻新手可以試左先😏😏😏入面有兩塊以低温慢煮既雞肉 同豚肉叉燒雞肉好有雞味 慢煮整到剛剛熟得黎又唔會鞋口!豚肉叉燒仲可以用嫩滑黎形容!真係好好食❤️一碗麵食到兩款肉類黎講係好抵食!🔆燒五花腩 $48旺角分店最近做緊promo做左會員後只要滿$98 就會送一款$48以下既串
✅金鶴拉麵
講到雞白湯拉麵 一定會諗起佢!
因為真係好出名🥰 每次去親都必食
今次就去左佢哋既旺角店 仲見到新推出既限定拉麵添!😀

🔆瀨户內海產蠔湯拉麵 (配生蠔黃金燒) $198
呢個蠔湯拉麵真係不得了!!!
一上枱就聞到好香既蠔味
一飲個湯就係個種超濃厚既蠔高湯😆
就好似一次過食左好多隻蠔既感覺❤️
個湯濃厚但唔油膩 而且唔會死咸好口渴!
呢個套餐係跟左兩隻生蠔黃金燒😆
燒生蠔配上黃金沙律醬🦪 酸酸甜甜教帶出蠔既鮮味!
麵質亦都煮得好彈牙👍🏻
拉麵亦都有跟豚肉叉燒🫶🏻 配上蠔湯又昇華左既感覺!

🔆雞白湯拉麵 $98
至於雞白湯拉麵 唔需要多講都知道佢好好食❤️
發揮返一貫既水準 一入口就好香濃雞既精華🥰
平時食開濃厚版 今次食返正常既version
相對下會少左濃厚既雞湯精華 唔會食到好快變左稠身
但絕對唔會比下去啊!😆正常version都係好香濃👍🏻
新手可以試左先😏😏😏
入面有兩塊以低温慢煮既雞肉 同豚肉叉燒
雞肉好有雞味 慢煮整到剛剛熟得黎又唔會鞋口!
豚肉叉燒仲可以用嫩滑黎形容!真係好好食❤️
一碗麵食到兩款肉類黎講係好抵食!

🔆燒五花腩 $48
旺角分店最近做緊promo
做左會員後只要滿$98 就會送一款$48以下既串燒!
我哋就揀左燒五花腩!
呢個超驚喜!原來以為會燒到有啲乾身
但點知佢外脆之如 仲保留肉汁 食落有豬既油脂但又唔會太油膩!

味道: 8.5/10
賣相: 8/10

地址: 旺角通菜街110號利民大廈地舖

唔講唔知,原來金鶴拉麵響香港有五間分店,好多人都食過,今次拉左朋友去旺角分店食拉麵。極濃雞白湯拉麵$138「用原隻雞烹煮8小時以上的濃厚雞白湯,其精華就是天然的骨膠原,對健康及美顏非常好,是女士天然護膚補品。」見佢餐牌寫住「店長推介」咁就緊係試下啦!湯底飲落有好濃郁既雞湯味!d精華響曬個湯底入面,而且有泡泡,幾得意。白雞肉有兩大片,非常嫩滑;豚肉兩片,流心蛋同埋有炸牛蒡幾特別,炸牛蒡香脆,唔油,拉麵掛湯力十足,每啖麵都沾滿骨膠原😙。🍜極濃龍蝦湯拉麵$198(配龍蝦尾)/$138(不配龍蝦尾)此為店內限定拉麵之一,橙色既龍蝦湯味道突出!相比白雞湯會偏重口味一點,但都好好食!配上紫菜,增添鮮味,同樣有豚肉和流心蛋伴麵,拉麵索曬龍蝦🦞湯味,拉麵既質地軟硬適中,唔會淋到一pat pat, 順便飲左幾啖湯😋拉麵好易飽肚,眼闊肚窄既朋友唔好貪心一次過叫太多野食呀!🥟日式餃子4pcs $38雞肉餃子,都煎得幾香脆,正常發揮。鋪頭食晚晚時間人流較多,如果人數較多,預先book位會較好。限定拉麵仲有一款瀨戶內海產牡蠣,即係日本蠔🦪湯拉麵,睇圖好吸引🤩,見隔離枱有叫,下次想試下。📍地址:旺角通菜街110號

極濃雞白湯拉麵$138

極濃龍蝦湯拉麵

拉麵好易飽肚,眼闊肚窄既朋友唔好貪心一次過叫太多野食呀!

🥟日式餃子4pcs $38

雞肉餃子,都煎得幾香脆,正常發揮。

📍地址:旺角通菜街110號利民大廈地舖

極濃龍蝦湯拉麵
2023-05-19 8 瀏覽
店子新出了期間限定拉面,朋友想去看看,店子很多之特別限定味道,朋友想的蟹拉面不見,惟有下回再吃店子裝潢雅致,以金鶴為題,有金鶴玻璃畫,覺很有日本味~金箔壁畫及掛畫,加上幽暗燈光,營造出高級感及舒適感。麥茶店子的茶是嚐到濃厚香醇之麥味,入口微甜回甘,能止渴和消滯,滿湖舒適雞白湯拉面一如以前之感,配料也毫不遜色,牛蒡,酥脆香口,風味絕佳~面條柔韌嫩滑,浸泡在長時間熬製成醇厚細膩之雞白湯中,味道濃厚,但又好吃,十分清爽,香氣四溢!這面是包溏心旦、兩塊豚肉片、兩片雞肉,朋友非常認為是必叫的~慢煮赤雞軟嫩多汁,入口即溶,好吃,瘦身人士必點~豚肉片肥瘦均勻!朋友也忍不住多點一客豚肉片豚肉片真是很嫩滑,搭配白飯,吃起來也有層次感。帶出肉香及清甜,不錯~安格斯牛肉串燒十幾款串燒任朋友揀,鹽燒雞中翼、鹽燒豬頸肉、照燒免治雞肉、鹽燒秋葵等,想起也流晒口水喔,安格斯牛肉串燒,份量不多,味道很好,有咬口又多肉汁~炭燒香重店子必叫之雞白湯拉面,鋪滿新鮮炸起之炸牛蒡,真的香脆可口,甘甜似薄片薯片堂食以外,店子也有外賣自取,吃的時候也經常看到很多人外賣的,加班時也試試外帶的選擇想有日本之風,這店子也是不錯的!

麥茶

雞白湯拉面

豚肉片

安格斯牛肉串燒

炭燒香重

想有日本之風,這店子也是不錯的!
2023-05-18 15 瀏覽
原來金鶴拉面係旺角都開左! 幾方便喎。拉面種類都幾多,叫左最吸引我既極濃雞白湯拉面。之前試過普通雞白湯拉面,就想試試個分別! 見到個湯底係好奶白色,食落比較creamy,有泡,而且好重雞湯味,但唔會去到好漿住口既感覺。面質係幼面,可以掛到湯。雞肉有2大塊,唔會好多調味,叉燒係一大塊,感覺似係慢煮類,所以唔會好un。側邊仲有D牛旁絲,幾好既點綴。朋友叫左雞白湯既沾面,面質係粗身D,更易去掛湯。沾面湯唔算好杰,所以唔會好salty,令人有種食完又食既感覺! 另外見到佢呢期有新出既蠔湯底,感覺幾新鮮,下次有機會再試試佢! 餃子上台熱辣辣,幾好食。原來呢到除左堂食,仲可以有外賣自取,而且店員服務態度好好,係附近住既人都不彷試試!
《金鶴拉麵》聽就聽人介紹得多啦😋今次我都係第一次嚟食,結果真係無令我失望,おいしい~食物呢度有好多款嘅湯底,有最出名嘅雞白湯啦,豚骨湯啦,蟹🦀️湯啦,而家仲有期間限定嘅牡蠣湯。除此之外,重有串燒食tim 🤤極濃雞白湯拉麵 $138我梗係唔可以錯過呢個咁出名嘅雞湯啦♥️碗湯夠晒濃厚,上面除咗有雞胸肉,仲有豚肉叉燒,我一食入口全部都係滿滿嘅雞湯🐤好滿足呀~另外,個拉麵🍜亦都掛到湯!最特別嘅係,上面係鋪得超靚又甜甜地嘅炸牛蒡,真係好得意香辣豚骨湯拉麵 $98我朋友就選擇咗食呢款拉麵,同樣地,呢個湯底都好濃郁,好有豬骨味,而且仲辣辣地🌶️我諗我下次都會叫豚骨,因為我真係好鍾意食辣🤭雞軟骨 + 鹽燒五花肉 各$48呢度除咗拉麵出色之外,串燒都係不容錯過,尤其最啱送酒飲🤣《金鶴拉麵》原來推出咗會員制度,download個app,就即時送一罐可樂或者糖心蛋,而且食滿$98仲有得送$48嘅串燒🍢咁又幾抵wor‼️仲未試過呢間拉麵嘅朋友,一定要黎試吓佢咁濃厚嘅湯底❤️

食物

極濃雞白湯拉麵 $138
極濃雞白湯拉麵

最特別嘅係,上面係鋪得超靚又甜甜地嘅炸牛蒡,真係好得意

香辣豚骨湯拉麵 $98
香辣豚骨湯拉麵

雞軟骨 + 鹽燒五花肉 各$48
雞軟骨
鹽燒五花肉

呢度除咗拉麵出色之外,串燒都係不容錯過,尤其最啱送酒飲🤣

仲未試過呢間拉麵嘅朋友,一定要黎試吓佢咁濃厚嘅湯底❤️
香辣豚骨湯拉麵
雞軟骨
鹽燒五花肉
2023-05-16 21 瀏覽
近期天氣時而潮濕,時而悶熱,收工後想食碗拉麵,簡單而又滿足。朋友推介了位於旺角通菜街的「金鶴拉麵」,店鋪天花掛了日式燈籠,猶如置身於日本的居酒居一樣。✦ 瀨戶內海產蠔湯拉麵 配生蠔黃金燒 $198今期「限定新拉麵」,蠔湯拉麵配上二隻黃金燒生蠔。拉麵軟硬適中,配上一塊叉燒,木耳絲和半隻流心蛋,賣相和味道都一樣咁正。生蠔燒得剛好,配上芝士沙律醬,十分醒胃,值得再encore。✦ 雞白湯拉麵 $98必食推介的雞白湯拉麵,湯底用了雞肉熬湯,味道濃郁。拉麵配了二塊慢煮白雞肉和叉燒,雞肉保存了肉汁,叉燒嫩口。拉麵配了炸牛蒡,為這碗拉麵加添了特式,可見廚師的用心。✦ 照燒免治雞肉 $48免治雞肉中有雞軟骨碎,增加口感。配上照燒汁,佐酒一流的小食

✦ 瀨戶內海產蠔湯拉麵 配生蠔黃金燒 $198

✦ 雞白湯拉麵 $98

✦ 照燒免治雞肉 $48
免治雞肉中有雞軟骨碎,增加口感。配上照燒汁,佐酒一流的小食
2023-05-16 15 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐呢間拉麵店愈開愈多分店🍴而且間唔中都見朋友介紹😋今次經過就決定一式佢嘅質素💚❶極濃雞白湯拉麵 $138呢個拉麵嘅精髓就係佢嘅湯底🍜雞白湯超濃郁 睇落呈奶白色🤍雞肉味濃厚 口感稠密順滑🐔除左大大塊叉燒之外仲有兩大塊雞肉🍗雞肉經過慢煮 食落仍然好鮮嫩👍🏻另外配菜方而就有溏心蛋、黑木耳同炸牛蒡🦦溏心蛋就係個人超推薦配料之一🥚蛋黃味濃郁 就呈半熟狀態 滋味滿溢👅❷北海道蟹湯拉麵 $138呢個蟹湯拉麵係出乎意料之外地出色🦀蟹湯同樣麵超濃郁 睇落呈橙紅色🧡飲落超級鮮甜 中間仲放上一球蟹肉🍢蟹肉+蟹湯+拉麵一齊食 簡直係舌尖上嘅享受👄順帶一提 呢排嘅期間限定湯底有蠔/龍蝦🦞鍾意食海鮮嘅你就千奇唔好錯過啦✨

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

雞白湯超濃郁 睇落呈奶白色🤍
雞肉味濃厚 口感稠密順滑🐔
除左大大塊叉燒之外仲有兩大塊雞肉🍗
雞肉經過慢煮 食落仍然好鮮嫩👍🏻
另外配菜方而就有溏心蛋、黑木耳同炸牛蒡🦦
溏心蛋就係個人超推薦配料之一🥚

蟹肉+蟹湯+拉麵一齊食 簡直係舌尖上嘅享受👄

順帶一提 呢排嘅期間限定湯底有蠔/龍蝦🦞
鍾意食海鮮嘅你就千奇唔好錯過啦✨

2023-05-13 180 瀏覽
[ 金鶴拉麵 ]呢間日式拉麵店🇯🇵🍜主打雞白湯湯底,係九龍、香港島多區都有分店。最近留意到旺角分店有叫拉麵送串燒優惠,聽落都幾抵食咁!拉麵🍜✿ 瀬戶內海產蠔湯拉麵🦪 $198期間限定拉麵。湯底以大量日本🇯🇵瀬戶內海蠔🦪熬製,蠔湯超濃郁,每一啖拉麵都滲透鮮甜生蠔味。另外再配上兩隻黃金燒生蠔🦪,芝士🧀配蛋黃醬、沙律醬,蠔肉好肥美,鮮甜嫩滑。✿ 雞白湯拉麵 $98呢款店鋪招牌拉麵嘅奶白色湯底以日本赤雞🇯🇵🐓熬製 6 小時而成,加入木魚湯後再用攪拌機打成泡沬🫧。所以湯上有一層泡沬,充滿濃濃嘅骨膠原,口感順滑,濃而不膩。除咗湯底,拉麵中嘅雞肉🐓選用日本🇯🇵薩摩赤雞胸肉,以慢煮方式烹調,令雞肉肉質嫩滑,簡單以黑椒、鹽調味,肉汁豐盈。另亦有豬肉🐷叉燒,用火槍炙燒脂肪,將油香迫入肉中。串燒🍢由即日起至2023年5月31日,於旺角分店消費$98或以上拉麵,即送$48或以下串燒一客。✿ 明太子雞翼(2隻)$48「明太子雞翼」嘅雞中翼🐓🐣已去骨,裡面釀明太子,帶微辣。暖笠笠拉麵配上熱辣辣串燒,夠滋味。😋總結🫦 除咗以上優惠,由即日起至2023年5月31日,可以$98無限暢飲生啤/清酒🍻🍶2小時。(只適用於旺
[ 金鶴拉麵 ]

拉麵🍜
✿ 瀬戶內海產蠔湯拉麵🦪 $198

✿ 雞白湯拉麵 $98

串燒🍢

✿ 明太子雞翼(2隻)$48

總結🫦
除咗以上優惠,由即日起至2023年5月31日,可以$98無限暢飲生啤/清酒🍻🍶2小時。(只適用於旺角、土瓜灣、中環、炮台山分店)
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
金鶴拉麵
地址:旺角通菜街110號利民大廈地舖
電話:2219 9877
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 極濃雞白湯拉麵
  • 明太子雞翼
《金鶴拉麵 - 旺角》近來拉麵癮起🤭成日都想周圍搵好食既拉麵,呢幾年油尖旺區原來都多左好多拉麵店比大家選擇,其中有間出名雞白湯既人氣拉麵都進駐左入旺角區,我記得我第一次食係喺北角,當時試佢個極濃雞白湯係覺得超驚艷的😍而家多左咁多分店,以後想食可以唔洗去到港島咁遠啦😆今次我就唔食雞白湯,試下佢其他既拉麵睇下咩料先💁🏻‍♀️北海道·蟹湯拉麵(細) $108當日我唔算太肚餓,所以只叫左個細既蟹湯拉麵,其實我覺得咁樣有細份選擇對女性同減肥人士好友好,一來有時真係食唔到太多怕會浪費,二來份量減左就算係cheat day 都可以控制番個食量,我個拉麵雖然係細份,但蟹肉份量都絕對唔少架,而肉同木耳既量都十分適合,叉燒味道較淡,浸湯食會惹味啲,而麵質方面,佢係用左比較圓身同粗少少既麵條,咬落有口感但又相對吸湯,要襯熱盡快食呀💁🏻‍♀️雞白湯沾麵(冷麵) $138另外一碗朋友揀左classic既雞白湯沾麵,識食一定係揀冷麵,麵質彈牙得黎又掛湯🤭我隔離飯香覺得呢個沾麵好好食😋雞肉有兩大片,另外流心蛋又係原件上,份量好多😂不過個湯先係重點,入口有濃濃既雞湯味,又香又奶滑👍🏻同個麵同叉燒好夾💁🏻‍♀️麒麟啤酒 $4
《金鶴拉麵 - 旺角》

💁🏻‍♀️北海道·蟹湯拉麵(細) $108

💁🏻‍♀️雞白湯沾麵(冷麵) $138

💁🏻‍♀️麒麟啤酒 $48
見佢500ml draft先賣$48真心抵飲🤭可惜我要揸車所以只可以偷飲佢幾啖😆食拉麵飲啤酒呢個痛風組合邪惡得黎又真係幾爽既
2023-05-10
  • 雞白湯拉麵
  • 雞白湯沾麵
2023-05-13 14 瀏覽
📍金鶴拉麵 🗺️旺角通菜街110號利民大廈地舖同朋友行街經過見到呢間食拉麵🍜 比佢嘅龍蝦湯拉麵吸引左就入去試下⚡️極濃雞白湯(細) $108幾欣賞佢可以揀細分or全份,細食啲嘅可以揀細!呢款嘅配料有慢煮雞肉、叉燒、溏心蛋、木耳條同炸牛蒡等… 慢煮雞肉真係幾嫩,木耳條爽脆增加口感,而且個人幾鍾意個炸牛蒡,好香脆🤩 不過要快啲食,唔係會浸淋曬⚡️極濃龍蝦湯拉麵 $138可以揀有要唔要龍蝦尾,加配就係$198我就無加到,佢本身都有一塊叉燒同溏心蛋個龍蝦湯真係好濃!好似西餐嘅龍蝦湯咁,少少濃稠嘅感覺就咁飲就少鹹,不過同拉麵一齊食就啱啱好,好正😍 想再encore😋⚡️鹽燒五花腩 (2串)$48⚡️鹽燒雞中翼(2串)$48仲有多款串燒選擇,當小食都唔錯,雞中翼好味啲😌 ⚡️波子汽水 $24整體黎講,推薦龍蝦湯拉麵🦞
📍金鶴拉麵
🗺️旺角通菜街110號利民大廈地舖

⚡️極濃雞白湯(細) $108

⚡️極濃龍蝦湯拉麵 $138
可以揀有要唔要龍蝦尾,加配就係$198
我就無加到,佢本身都有一塊叉燒同溏心蛋
個龍蝦湯真係好濃!好似西餐嘅龍蝦湯咁,少少濃稠嘅感覺

⚡️鹽燒五花腩 (2串)$48
⚡️鹽燒雞中翼(2串)$48
仲有多款串燒選擇,當小食都唔錯,雞中翼好味啲😌

⚡️波子汽水 $24

整體黎講,推薦龍蝦湯拉麵🦞
2023-05-10 11 瀏覽
平時放工想快食,可以考慮呢到!鮮味湯底配上熱辣辣嘅麵條鮮味湯底配上熱辣辣嘅麵條令人回味!我至愛招牌雞白湯拉麵無得頂,食拉麵一定要叫!佢哋湯底採用原隻雞熬煮8小時以上,好嘅湯底係拉麵嘅靈魂!拉麵會配上配以慢煮日本薩摩赤雞胸及日本黑豚腩肉叉燒。一啲都唔肥膩,想食清清哋,拉麵就岩曬!拉麵彈牙爽口,硬度適中!大大碗真的食得超飽肚,如果不喜歡太多湯,還有拌麵選擇!我同朋友仲每人一碗,食之前可飲雞白湯,感受當中熬雞湯嘅精華,好香滑嘅感覺!

前排去咗睇演唱會,睇show之前當然要醫咗肚先啦🥳 因為趕住睇show所以都想搵啲快靚正嘅嘢食,食拉麵就最方便啦😚 我超鍾意飲雞白湯,見金鶴拉麵有位就即刻入咗去🍜🌃 環境 (4/5)金鶴拉麵喺港島同九龍都有唔少分店,大家可以搵返自己就近嘅分店食😛 而旺角呢間分店離地鐵站都好近,非常方便😚 拉麵店麻雀雖小但五臟俱全,感覺乾淨企理,裝修風格都好有日本拉麵店嘅感覺🇯🇵 而且都有幾個卡位,多少少人黎食都唔會太逼👍🏻 😋 食物 (4.5/5)🦪 瀬戶內海產蠔湯拉麵 $198🐔 雞白湯拉麵 $98🍗 明太子雞翼 (消費$98或以上拉麵免費贈送) 本來想嗌返雞白湯拉麵,但居然比我見到正正嘅新嘢🤩 於是就決定同朋友嗌曬兩款一齊share😆期限限定嘅瀬戶內海產蠔湯拉麵非常足料,一上枱已經香味四溢🥰 兩隻黃金燒生蠔好巨型,蠔味極濃,即使加埋沙律醬同芝士等濃味嘅醬汁都唔會掩蓋蠔嘅鮮味🦪蠔湯拉麵嘅湯底用咗大量瀬戶內海產蠔熬製,鮮味十足😋 一啖就飲得晒蠔獨有嘅鹹香鮮味🦪 拉麵口感適中,玉子做到半流心效果,最後忍住住飲晒碗湯,正啊💖雞白湯拉麵就一貫地出色😘 雞白湯creamy又濃郁,白雪雪嘅湯底飲落有雞嘅鮮甜味,

🌃 環境 (4/5)

😋 食物 (4.5/5)
🦪 瀬戶內海產蠔湯拉麵 $198
🐔 雞白湯拉麵 $98
🍗 明太子雞翼 (消費$98或以上拉麵免費贈送)

雞白湯拉麵就一貫地出色😘 雞白湯creamy又濃郁,白雪雪嘅湯底飲落有雞嘅鮮甜味,味道比起蠔湯拉麵清淡,兩款一齊食就唔會過膩☺️

雞白湯拉麵另一個亮點一定係炸牛蒡😛 炸牛蒡份量慷慨,條條都炸到金黃色脆卜卜🤩 雞肉都幾腍,唔會過老,食完飽足感十足😆

5月餐廳仲有優惠🥳 只要嗌一碗$98或以上嘅拉麵就送$48或以下嘅串燒一客🍢 我就嗌咗明太子雞翼🍗 炸雞翼裡面釀咗滿滿嘅明太子,味道帶少少香辣,連埋雞翼嘅油潤感超惹味🔥

另外酒水都有優惠🍺 依家餐廳做緊$98 任飲2個鐘嘅生啤/清酒🍻 $98真係好抵,酒鬼們一定要試吓🍶

💰 價錢 (4/5)
Average price $200/pp
喺香港食好味嘅拉麵都唔係特別平🥹 金鶴拉麵超足料又高質,呢個價錢都可以接受~ 如果大家平時比較夜食飯/想食宵夜嘅話可以等到9點後先黎,拉麵有8折㗎🍜
  • 極濃雞白湯拉麵
  • 瀬戶內海產蠔湯拉麵
2023-05-08 12 瀏覽
早已聽聞呢間嘅雞白湯好出色!今次試完都覺得冇失望!🌝極濃雞白湯拉麵 $108店員介紹呢款係由原隻雞敖煮8小時以上的雞白湯 比佢sell嘅骨膠原吸引左 就叫左一碗見到湯底呈奶白色 即刻飲啖試下 味道濃郁鮮甜 配搭嘅麵條都好掛湯 同個湯底好夾 食到最後 啲湯都飲曬 但唔覺口渴 配料亦好豐富 有慢煮雞肉 叉燒 溏心蛋同炸牛蒡溏心蛋煮到岩岩好 唔會過熟 調味亦恰到好處炸牛蒡口感好特別 有驚喜!🌝北海道 蟹湯拉麵 $108湯底係直接由北海道直送的花咲蟹湯 湯頭較雞白湯清甜 但蟹鮮味亦十足蟹肉堆成一座小山 份量好多 性價比唔錯配搭嘅麵條一樣掛湯 食每一啖都有高湯配料有紫菜 叉燒同溏心蛋可惜紫菜淋左啲 如果塊紫菜脆身啲就完美啦
早已聽聞呢間嘅雞白湯好出色!
今次試完都覺得冇失望!

🌝極濃雞白湯拉麵 $108
配料亦好豐富 有慢煮雞肉 叉燒 溏心蛋同炸牛蒡
溏心蛋煮到岩岩好 唔會過熟 調味亦恰到好處
炸牛蒡口感好特別 有驚喜!

🌝北海道 蟹湯拉麵 $108
湯底係直接由北海道直送的花咲蟹湯