這間第一句是可能係全香港首間最多生啤任飲餐廳,真的是沒有騙人的,門口一旁全是啤酒機,餐廳中間也有一部,而且還是有提供冰杯的,對酒鬼真的非常友好!不過想著不喝酒的話,也有其他飲品可以選!而且其他主角也是很吸引的!這裡是有一次性的羊腩煲或醉雞煲可選,吃完以後可以再吃任吃的麻辣雞煲,最後還可以轉湯底吃火鍋的!而這次我們就選了羊腩煲,挺大份挺足料的,滿滿的羊腩,而且燉得非常入味,肉質軟嫩了,配菜還有很多枝竹,冬菇,竹筍等!調味不會太濃,陣陣羊肉香!我們比較喜歡羊腩煲,所以就直接用它來作鍋底來吃火鍋了,煮公仔麵煮烏冬一流!而第三主角就肯定是這裡的海鮮了,有十多款可選,魚蝦蟹貝類都有!不過一定不要錯過的是貴妃蚌,蟶子和鮑魚了,特別是蟶子,大大隻,吃起來特別過癮,口感又嫩又脆,味道鮮甜!訂坐還有波士頓龍蝦送,每人半隻,剛好我們這裡是爆膏的,肉質彈牙!而很多人吃火鍋必吃的牛肉就要找店員直接下單,吃起來牛肉味香濃,口感嫩滑!外面還有丸類菜類炸物等可以自取,可能不是主打,選擇不算太多,不過夠吃的!驚喜的就肯定是這裡的雪糕了,提供了Movenpick和Dreyers雪糕任食,隨隨便便吃幾杯就真的回本了!

2024-01-30
2024-01-26 961 瀏覽
之前見到鋒哥元朗店猛咁賣廣告... 都一路想試既.. 佢生啤11款任飲嘛..... 不過咁.. 我之後見到佢係屯門有開.. 咁尋晚凍凍地.. 諗住近近地試下......佢有2個選擇既.. 一個就逐碟散叫.. 另一個就任食... 我咁岩果個時段既任食價係368.. 咁就海鮮任夾....啤酒任飲.....由於女朋友唔大食.. 而家又好想試下海鮮... 咁就叫任食.... 咁試由此可.. 一試就奶左...我地叫左個雞煲... D雞當然冇味... 死咸同死辣.... 唯一可取係多肉同好大舊... 基本上食完個雞煲都飽左半....跟住夾海鮮... 有蝦 有生蠔 蟶子 花甲 蜆.... 不過我真係唔記得影相... 蟶子冇洗乾淨.... 啲蠔結哂冰...花甲最正常 啲蜆有沙...咁以任食黎講.. 佢既選擇真係好少... 啲牛肉又當然唔係好東西.. 呢個價錢真心有啲貴.. 除非你好鍾意飲啤酒... 唔係既話.. 呢個價錢可有其他選擇....

2024-01-23 202 瀏覽
冬天最岩就係打邊爐🍲最近得知鋒哥廚房喺屯門開左新分店,於是就去試下!我同朋友揀左份兩個半鐘嘅套餐,每人三百幾蚊任飲任食真係好抵👍🏻仲可以一次過食晒雞煲、羊腩煲同火鍋😋火鍋湯底可以免費更換,仲有安格斯牛頸脊🐂送,再like埋餐廳社交媒體專頁即送每人半隻波士頓龍蝦🦞服務員態度亦好好,場內環境又大又空曠舒適,真係好正呀🥰性價比極高!首先介紹下頭盤嘅雞煲🐓先,我同朋友揀左小辣🌶️味道,麻辣味好香濃,雞肉好嫩滑,配料好豐富,非常惹味!食完雞煲之後就轉食羊腩煲🐑羊腩肉非常軟腍,皮薄肉嫩,冇乜羶味,咸香又惹味!食完羊腩煲再轉打邊爐🍲有5款免費自選湯底同1款收費湯底揀,我同朋友就揀左碗只可以點一次嘅極品花雕醉雞鍋🥘湯底,湯底入面有藥材成份,聞落去有好香嘅藥材味,食落口嘅味道好香甜,雞肉好嫩滑,用花雕腌製而成嘅雞肉好重酒味,爽呀!額外附送嘅安格斯牛頸脊🐂色澤好均勻,肉質好新鮮;波士頓龍蝦🦞嘅肉質好鮮甜,完全冇腥味,而且營養價值好高!場內仲有好多火鍋配料、炸物、海鮮、飲品、雪糕、啤酒🍻任君選擇💁🏻‍♀️真係超抵食呀!你地都快啲黎試下啦🤗鋒哥廚房 (屯門)📍屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖

真係超抵食呀!
你地都快啲黎試下啦🤗

鋒哥廚房 (屯門)
📍屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1號舖
2023-12-11
2024-01-19 175 瀏覽
同屋企人求其入咗一間餐廳食飯,就係一間好茶餐廳🍴岩岩新開餐廳所以環境都好新正的加上顔色都好豐富❤️食物都係大大份的!!✨豉油王大蝦炒麵這個是我叫的,有3大隻蝦係炒麵上面😊炒麵豉油味係最重的但不會過鹹,而且炒麵唔會好乾🙌🏻✨梅菜扣肉飯🍚梅菜扣肉飯🍚,真係一試難忘!肉塊🍖厚切而且肥瘦相間,放入口中即刻感受到外層嘅肉皮微微酥脆,入面嘅肉質卻又嫩滑多汁。每一啖都帶有梅菜嘅鹹香,同豬肉嘅鮮味完美交織,令人一次又一次咀嚼,欲罷不能👍。飯嘅質地恰到好處,吸滿咗梅菜扣肉嘅湯汁,令每一粒米飯都飽含風味,令人食指大動😋。旁邊嘅青菜清新,提供咗必要嘅口感平衡🌿,而且綠色系視覺上亦為整體菜色增添一抹亮麗色彩。呢碗梅菜扣肉飯,不單只係一道菜,更像一場華麗嘅口味旅行🌟。對於愛好傳統廣東菜嘅朋友黎講,這個梅菜扣肉絕對能夠滿足你對美食嘅追求❤️️。最後,隨碟而來嘅一杯茶🍵亦非常對味,滋味溫潤,為整頓飯畫上完美嘅句號。如果你尚未嘗試過,真心推介你黎試一試,相信必定會令你喜出望外💯!✨熱奶茶🥤奶茶就是平時茶餐廳會飲到的,茶奶味都ok👄✨熱華田☕️最驚就係冇味,好彩呢個都係有味的🤣唔會好甜~
✨豉油王大蝦炒麵
✨梅菜扣肉飯🍚

✨熱奶茶🥤
奶茶就是平時茶餐廳會飲到的,茶奶味都ok👄

✨熱華田☕️
最驚就係冇味,好彩呢個都係有味的🤣唔會好甜~
今日想同大家分享,最近食咗依個好高質嘅《晚餐任食套餐☑️》,去鋒哥廚房就有得食啦😍✔️ 套餐進食次序:麻辣烤魚〰️雞煲〰️火鍋🔘本身自己喺出面都有食開烤魚,同朋友都幾食得辣,呢款烤魚聞到好香嘅麻辣味道,識落魚肉好滑又唔會太油膩,出色!🔘我哋一共食咗兩轉雞煲,雞煲係可以任食,所以可以食完再添,好鍾意佢哋嘅雞煲煮到好入味,雞肉滑嫩,大家都一次過食左好多!🔘火鍋就揀咗有營蕃茄薯仔湯,酸酸地好開胃,冇頭先嗰兩個咁濃味,又係另一番風味。佢哋啲牛肉都幾正,特別推介安格斯牛頸脊,牛味超濃郁。除咗牛肉海鮮都係任食,鮑魚、花螺、青口全部都夠晒新鮮!蒜蓉燒扇貝係我最鍾意食㗎,好香嘅蒜蓉味道。

✔️ 套餐進食次序:麻辣烤魚〰️雞煲〰️火鍋

🔘我哋一共食咗兩轉雞煲雞煲係可以任食,所以可以食完再添,好鍾意佢哋嘅雞煲煮到好入味,雞肉滑嫩,大家都一次過食左好多!
2024-01-17 120 瀏覽
晚餐經過就試下,坐低先上枝竹雙冬羊腩煲,滿滿羊腩,絕對唔hea你,食完後上麻辣雞煲,又係勁足料,不過個雞煲都幾辣,最後會上火鍋,而且可以自選湯底,火鍋配料任食外重有時令海鮮,竟然有青口、蟶子、帶子、蝦,每人重送半邊龍蝦。 生啤任飲,小食雪糕都係任食,第二到真係搵唔到,下次經過一定再支持!
2024-01-16 71 瀏覽
~麻辣烤魚~麻辣烤魚好香好吸引,一拎到上枱已經勁香,好有麻辣香,食入口既辣度剛剛好,又有麻又有辣,食得好過癮,仲有魚既味道一齊,認真好食,成個烤魚盤份量好好,食完晒烤魚之後就到火鍋~麻辣雞煲~麻辣雞煲以其麻🌿、辣🔥、香的特色廣受食客喜愛,每一啖都能夠帶出無以倫比的口感體驗。先講下個湯底🍲,真係正中麻辣愛好者嘅心坎,辣而不燥,麻而唔過份,完美調和出麻辣醬料嘅精華。雞肉嗰啲,選用嘅係上等嫩雞🐔,肉質滑嫩有彈性,入口即化,淋上潺潺嘅湯汁,每一口都滿載著香辣雞汁,令人回味無窮😋。辣度方面,雞煲完全可以根據顧客嘅要求調節🌶,俾到每個人都能夠享受到最適合自己嘅辣味層次。無論你係辣味初學者👶,定係嗜辣如命嘅辣婆娘,都可以喺這個鍋中尋到自己嘅樂土。而且,煲中加入嘅鮮香料和藥材🌱,唔單止增添風味,仲能夠滋補養身,做到食得開心,食得健康。此外,麻辣雞煲嘅另一亮點係其配菜多樣化🥕🌽。無論係嫩滑嘅豆腐、爽脆嘅蔬菜,抑或者係鮮美嘅豆皮🍄,都同那香辣滋味融合得天衣無縫,每一樣都能喺煮熟後,吸滿湯汁,成為另外一種享受。總括而言,麻辣雞煲不單止係一道地道嘅川菜代表,佢更係一個暖胃、提神、開懷嘅絕佳選擇😊,值得每一位愛
~麻辣烤魚~
~麻辣雞煲

此外,麻辣雞煲嘅另一亮點係其配菜多樣化🥕🌽。無論係嫩滑嘅豆腐、爽脆嘅蔬菜,抑或者係鮮美嘅豆皮🍄,都同那香辣滋味融合得天衣無縫,每一樣都能喺煮熟後,吸滿湯汁,成為另外一種享受。總括而言,麻辣雞煲不單止係一道地道嘅川菜代表,佢更係一個暖胃、提神、開懷嘅絕佳選擇😊,值得每一位愛好美食嘅朋友👫去品嚐同分享。

~安格斯牛頸脊~
食完雞煲之後就擇返個湯底,就食返想試既牛肉,呢度既牛係安格斯牛,牛肉好嫩又滑,好有牛香添
~豐富海鮮~
拎了一兜海螺、蜆,好有鮮味,將佢地一次過倒入去鍋度,食起上來仲有湯底既味道,只要加少少調味就一樣咁好食

好食指數👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
環境分數👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
價錢抵食👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
2024-01-13 69 瀏覽
My friend and I stumbled across this restaurant while while exploring Tuen Mun. The hosts were very hospitable and had no hesitation to help us, even though they weren’t so confident in speaking English. We ordered the buffet hot pot and there was no shortage of food. For 2 hours we had all you can eat seafood, meat, vegetables, fried dishes, and even countless types of free-flow draft beer! There were around 5 different broths and an abundance of options. We loved it here and will make sure to go back again soon!
2024-01-12
  • Garlic  and  Pork  Bone  Hot  Pot  Broth
  • Spicy  Chicken  Pot
  • Lamb  Belly  Pot
平時好少特登走去食烤魚,今次經朋友介紹,於是就嚟呢間叫做鋒哥廚房度食喇!呢間餐廳唔止烤魚🐟,原來仲可以食埋雞煲,最後仲有打邊爐任食添!🤣🤣 嘩,爽呀!🤭❤️‍🔥 烤魚,賣相勁靚,一上到嚟熱辣辣見到勁多蒜蓉同辣椒鋪係魚嘅上面,都已經好想即刻食啦,仲要勁多汁!🤭登登登凳🍾,麻辣雞煲!醬汁濃厚,惹味,雞肉嫰滑,仲好Juicy !雞肉沾滿麻辣汁好好食!😙試吓啲重口味嘢先😈,叫咗黑蒜豬骨湯打邊爐!yummy yummy,充滿濃郁嘅黑蒜味,大推大推🫶!叫咗沙白,同青口,超級彈牙!仲要冇沙超好食!蒜蓉蒸扇貝,聞落就已經令人垂涎三尺😋!講起來,呢個菜真係將簡單嘅食材都發揮得淋漓盡致👍🏻。扇貝本身就係鮮甜滋味嘅代表,經過蒸制之後,更加能夠鎖住啲鮮美嘅汁液同味道。咬落去,扇貝肉質鮮嫩得嚟又唔會太膠,胡椒粒嘅點綴更加帶出咗扇貝嘅海鮮鮮甜🦪。蒜蓉嘅味道講起來就更加唔得嘞,一抹一擦上咗扇貝嘅表面,充斥咗濃郁嘅香氣。每次嘅蒸煮,蒜蓉都會逐漸滲入扇貝,讓海鮮嘅鮮香同蒜香完美結合。當蒸汽彌散開嚟,果個時刻,個熱辣辣、香氣四溢嘅蒜蓉味真係會迫使你即刻想夾一塊嚟嘗試🤤。而且,非常貼心嘅係,每隻扇貝上頭都覆蓋咗一層薄薄嘅蒜蓉

而且,非常貼心嘅係,每隻扇貝上頭都覆蓋咗一層薄薄嘅蒜蓉同油亮嘅香油🌟。嗰種油亮喺碟面閃閃發光,叫人一眼就愛上。啖啖扇貝配上嗰種微辣嘅蒜香,真係食落去令人心情大好😍。

最後,仲要讚埋個擺盤,簡潔大方而且色彩鮮豔,完美咁將蒜蓉蒸扇貝呈現喺你眼前,令人無法抗拒👏🏻。總而言之,蒜蓉蒸扇貝實在係一個味道豐富、賣相兼具嘅美味佳餚,值得每個愛好海鮮嘅你一試再試🥢!

另外,呢個飲食套餐嘅特色係有10款唔同嘅生啤或者黑啤任叫,呢個組合簡直係完美!生啤配雞煲同打邊爐冇得輸啦!🤠
2024-01-11 72 瀏覽
呢間放題係朋友介紹我去食的,一位大概$300幾蚊,唔同時間去食都會有不同的(◐‿◑)個人大推平日5-7點去食係最抵食的,係$300多~環境唔算係最舒適但都係不錯的!食物方面,有烤魚雞煲和火鍋。一開頭就係烤魚再係雞煲之後可以再選擇要唔要再添加或者係食火鍋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)烤魚要注意係只有一次的,魚都好入味只係辣少少姐,香味十足。今次食評帶大家嚟探索一道傳統同時又充滿現代創新嘅料理——烤魚雞煲🔥!呢道菜唔單止外表吸引,入口後啲滋味更加係令人一試難忘🌟。食材經過精心烹調,賣相煞是好看。烤魚啲肉質既鮮嫩又富含彈性🐟,每一口都能品嚐到海洋嘅鮮甜。而啲魚皮喺高溫下烤得恰到好處,香脆可口,同啲魚肉嘅柔滑形成鮮明對比,令味覺層次更加豐富。😋而雞煲部分就更加引人入勝,雞肉炖得軟嫩多汁🐔,係砂鍋嘅悶燒之下,每一塊都吸滿咗醬汁嘅精華,風味獨特。將烤魚同雞煲一齊入口,即刻感受到豪邁嘅滿足感,煲裡面嘅食材亦包括豐富青菜🥬同香菇🍄等配料,增加咗整體菜品嘅層次感同營養價值。整體來講,烤魚雞煲係一道集合烤與炖嘅精華佳肴。無論係想大快朵頤嘅烤魚味道,定係尋求一點溫潤嘅雞煲香氣,呢道菜都能滿足到你。冬日裏同三五知己一齊分
食物方面,有烤魚雞煲火鍋。一開頭就係烤魚再係雞煲之後可以再選擇要唔要再添加或者係食火鍋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)烤魚要注意係只有一次的,魚都好入味只係辣少少姐,香味十足。今次食評帶大家嚟探索一道傳統同時又充滿現代創新嘅料理——烤魚雞煲🔥!呢道菜唔單止外表吸引,入口後啲滋味更加係令人一試難忘🌟。食材經過精心烹調,賣相煞是好看。烤魚啲肉質既鮮嫩又富含彈性🐟,每一口都能品嚐到海洋嘅鮮甜。而啲魚皮喺高溫下烤得恰到好處,香脆可口,同啲魚肉嘅柔滑形成鮮明對比,令味覺層次更加豐富。😋而雞煲部分就更加引人入勝,雞肉炖得軟嫩多汁🐔,係砂鍋嘅悶燒之下,每一塊都吸滿咗醬汁嘅精華,風味獨特。將烤魚同雞煲一齊入口,即刻感受到豪邁嘅滿足感,煲裡面嘅食材亦包括豐富青菜🥬同香菇🍄等配料,增加咗整體菜品嘅層次感同營養價值。整體來講,烤魚雞煲係一道集合烤與炖嘅精華佳肴。無論係想大快朵頤嘅烤魚味道,定係尋求一點溫潤嘅雞煲香氣,呢道菜都能滿足到你。冬日裏同三五知己一齊分享時,呢個菜式絕對會令整個飯局溫馨又滿足🥘,儼如溫暖人心嘅灶火💖。我相信無論老饕定係新手食客,都會為呢道烤魚雞煲嘅美味所折服。五星級嘅推薦!⭐⭐⭐⭐⭐!之後就係火鍋了,有5款免費湯底揀,揀咗沙嗲湯底就濃味啲(*^o^*)火鍋有丸類,香腸,菇類,蔬菜,牛肉,仲有海鮮任食!其中包含了鮑魚,青口,蜆,蝦(´・ω・`)真係有幾多選擇下!飲品還有10款生啤同黑啤選擇,鐘意飲啤酒可以一試啊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2024-01-10 63 瀏覽
好多餐廳都瘋狂加價💹,今次呢間鋒哥廚房任食套餐既價錢相對來講相當親民!✳️決定叫埋老公同一班朋友一齊試下,醒一醒下個味覺。🔆餐廳環境光亮,人氣頗旺,氣紛熱鬧!✳️主食✳️麻辣烤魚這間烹調方式實現了「一烤二燉」。辣椒、花椒等調味料的搭配。味道又麻又辣,令人忍不住一口接一口!💚湯汁十分足料,真是好吃😋💟必吃系列賣相很吸引的燒扇貝 ,熏香撲鼻!扇貝的海鮮味發揮到極致,味道很讚!💟沙白、蝦🦐啖啖肉又鮮甜的“卜卜蜆”,海鮮類處理得好好,一粒沙都冇!令大家都食指大動!✳️餐廳嘅嘢食味道夠正宗,擺盤仲超適合打卡📸員工仲會幫你倒左啲蜆殼🥰系性價比高既一間餐廳,果然成個用餐都無令我地失望💯💯。
✳️決定叫埋老公同一班朋友一齊試下,醒一醒下個味覺。
🔆餐廳環境光亮,人氣頗旺,氣紛熱鬧!
✳️主食✳️麻辣烤魚
這間烹調方式實現了「一烤二燉」。
💚湯汁十分足料,真是好吃😋
💟必吃系列
賣相很吸引的燒扇貝 ,熏香撲鼻!
扇貝的海鮮味發揮到極致,味道很讚!
💟沙白、蝦🦐

系性價比高既一間餐廳,果然成個用餐都無令我地失望💯💯。
鋒哥廚房係最近先新開嘅,咁啱經過餐廳門口見到呢個「晚餐任食套餐」,影低咗share俾朋友就約好咗,上個星期六一齊嚟食dinner!嗨!哈囉!今日同大家傾下呢個非常之口感,超夠味嘅「麻辣烤魚」喇!點先講解吓落,呢道菜真係一绝,讓你吃咗唔會後悔!首先,麻辣烤魚嘅味道又麻又辣,簡直係燃爆你口腔嘅味蕾啦!一般嚟講,佢嘅香料特別多,要有辣椒粉、花椒粉同埋各種中藥材,加上烤魚本身嘅鮮味,簡直係絕配!講到麻味,食落去以後會感覺到嘅麻辣感受,真係仿如一場巨浪撲面而來,讓你備受刺激!講完麻味,我地就黎講下佢嘅辣味啦!仲要講邊要喻才可以乜嘢辣?麻辣烤魚真係唔負盛名嘅,辣味簡直可以話係十分之惹味,辣而不燒口,唔激得眼淚直流,而係一種舒服嘅辣。仲要配合住烤魚嘅鮮美,真係叫人嘩眾取寵!食得前啱啱嗰個辣勁影落口中,冇人唔陶醉,唔即刻覺得食晒世上嘅美味。俾我形容下佢嘅辣味,嗌咗麻辣烤魚就好似坐緊喺火山口入面,即刻感受到一陣嘭啦喎--辣椒成分開始爆發,嚇死你!哈哈哈~呢道絕品嘅麻辣烤魚真係食嘅一定要試下,無論係湯底定係醬汁都好,都做到靚奇特別嘅滋味!噤心同你講,一嚐到卡迪嚕咗之後,真係會上癮嘅,在下真係超愛呢個,有機

呢道絕品嘅麻辣烤魚真係食嘅一定要試下,無論係湯底定係醬汁都好,都做到靚奇特別嘅滋味!噤心同你講,一嚐到卡迪嚕咗之後,真係會上癮嘅,在下真係超愛呢個,有機會就咁樣同朋友黎個麻辣烤魚慶祝下,分享香辣美食嘅樂趣!🔥🐟💥💃🍻✨🌶️🌶️🌶️💦好好食嘅味道,就係噱頭多嘅辣椒麻辣烤魚啦!唔信?咁就快D親自試吓啦!

然後雞煲,雞件都好多下,而且夠滑嫩入味,個調味我都幾鐘意,雞煲仲要任食,添多幾次都得。
跟住再到火鍋,自選湯底我地就揀咗個同樣濃厚嘅
飄香沙嗲湯,沙嗲湯底唔會太鹹,不過好惹味。火鍋配料方面多款海鮮選擇,連鮑魚都係大大隻㗎,仲有其他都好新鮮。

呢個任食套餐真係幾抵食,一次過可以食齊烤魚、雞煲火鍋,CP值都幾高!
2024-01-08 48 瀏覽
最近留意到屯門一間幾有特式既茶餐廳,😚專登約左個朋友一齊傾計食早餐,入到黎呢度環境好好又有氣氛,好有感覺,🤭店員好有禮貌地帶位,✌🏻睇過呢度價錢公道之後我地就決定擇野食啦!沙嗲牛肉韓國麵😊呢款係用韓國麵煮出來既沙嗲牛肉,好有新鮮喜感😉韓國麵夠晒特別,麵質好有彈性,沙嗲牛肉亦好好食,陣陣牛香,再上沙嗲味道,好地道既茶餐廳!丹麥烤多士+深海魚柳配炒蛋☺️丹麥烤多士+深海魚柳配炒蛋,成套嚟講真係相當對胃。起初嗰啲丹麥多士黃金嘅外皮脆卜卜,咬落去聲音響亮,之後響嘹啲嘅係裏面夾住嘅鬆軟內層,甜甜地同有啲奶香,口感對比分明,好適合配咖啡或茶。隔離嘅深海魚柳煎得啱啱好,外皮煎到金黃微脆,魚味新鮮無腥,肉質細嫩濕潤,整件魚肉清新提昇好多。轉頭再講講基本中嘅炒蛋,咁簡單一樣野,做得好就真係另有一番風味。炒蛋軟滑得黎,微微嘅奶香夾帶著雞蛋嘅鮮味,唔會煎得太老,反而係帶啲濕潤感,入口即溶,令人食到停唔到口。總結嚟講,丹麥烤多士+深海魚柳配炒蛋呢款早餐,無論係味道定係口感,都係相當令人滿意。既可以食到鬆脆嘅多士,又可以享受到新鮮海味與濕滑蛋汁嘅完美配搭,畀人滿足感十足,係開始新一日嘅理想之選。脆香菠蘿包☺️再試試
沙嗲牛肉韓國麵😊
丹麥烤多士+深海魚柳配炒蛋☺️
脆香菠蘿包☺️
再試試呢個傳純既菠蘿包,漲卜卜又夠熱,上面既菠蘿脆皮好香脆好好食🥳比傳統做出來更加好食同新鮮!
2024-01-05 74 瀏覽
男朋友生日同佢黎食晚餐任食套餐慶祝,而且呢度唔使得普通嘅火鍋放題,仲要有麻辣烤魚,任食麻辣雞煲,任飲啤酒,飲品和甜品。🥘麻辣烤魚嘅味道真係太正喇,每次食都令我陶醉。魚嘅部分選用嘅通常都係肉質鮮美、帶點彈性嘅淡水魚,上枱嘅時候晒熱氣騰騰,已經散發出誘人嘅香味。啲魚肉受熱而變得又嫩又滑,仲包含晒大自然嘅鮮味。而啲麻辣醬料就係靈魂所在,好似雞尾酒師咁將各種香辛料嘅香味完美地調和埋一齊。辣得嚟又唔會覆蓋咗魚嘅原味,反而能夠突出魚肉嘅鮮甜,真係巧妙得好。食嗰陣啲辣椒同花椒嘅麻辣滋味會喺口腔漸漸擴散開,帶有陣陣嘅醬料香氣,激發晒味蕾,非常過癮。仲有,烤魚底下通常會放啲蔬菜同豆腐去吸收精華,呢啲配料同樣都係咁精彩,食落有咗啲麻辣烤魚嘅味道,又增加咗幾分鮮味。無論係聚會定係想食個夜晚嘆嘆,麻辣烤魚都絕對係個唔錯嘅選擇,可以滿足到你對美食嘅所有想像。下次有機會,真係要試下,保證會令你食指大動!🍲食完麻辣烤魚和雞煲,仲有一個任食火鍋,火鍋揀咗黑蒜豬骨湯,一上枱已經聞到好香黑蒜油味和豬骨味,用嚟打邊爐絕對好好味。食安格斯牛頸脊當然係要配呢一個黑蒜油豬骨湯,湯底夠香牛肉有夠香,牛肉味濃郁,入口溶化,非常高質。
🍲食完麻辣烤魚和雞煲,仲有一個任食火鍋火鍋揀咗黑蒜豬骨湯,一上枱已經聞到好香黑蒜油味和豬骨味,用嚟打邊爐絕對好好味。食安格斯牛頸脊當然係要配呢一個黑蒜油豬骨湯,湯底夠香牛肉有夠香,牛肉味濃郁,入口溶化,非常高質。當然雞肉同豬肉都要食一啲。除咗肉之外仲有好多海鮮,有大蝦,扇貝,鮑魚,蟹和螺肉,全部都係一啲好正嘅海鮮,新鮮又好味。
🍻第一個胃食飽飽,又到第二個位啦!Häagen-Dazs任食,可樂,雪碧,檸檬茶,菊花茶,王老吉,仲有10款生啤和黑啤啤酒任飲,鍾意飲啤酒嘅人啱晒。
•烤魚平時好少會食烤魚因為好驚會好辣🥲今次放題入面包埋終於可以食了!但係對於我來講都係偏魚,魚嘅質感都算ok唔係好柴個隻🥰但要注意烤魚只可以吃一次,不包括在任食入面。•雞煲任食麻辣雞煲係一個好正嘅體驗😍,尤其係對於鍾意食辣嘅朋友嚟講。麻辣雞煲嘅湯底一般係用咗好多唔同嘅香料同埋辣椒去熬煮🌶️,食落去口感非常惹味同開胃🤤。而雞肉部分嘅皮脆肉嫩,淋上咗濃郁嘅麻辣醬,簡直美味無比👍。另外,任食麻辣雞煲仲有好多配菜可以揀,例如豆腐、馬鈴薯、蔬菜等等,令到整體食物嘅口感更加豐富🥦。當然,食嘅時候記得配埋一杯凍檸茶或者啤酒去解辣🍻,咁就可以盡情享受啦!总之,任食麻辣雞煲係一個適合一班朋友相聚嘅好地方,大家可以邊食邊傾計,非常開心嘅😊。•火鍋放題最後就係火鍋了,有超多款食物可以選擇。最緊要係有好多海鮮啊!!包括有扇貝,海蝦🦐,蜆等等。而其中一款海鮮係整好的就係蒜蓉蒸扇貝,都係無限任食😋•甜品有Häagen-Dazs任食,但每次嘅款式都可能唔同要睇運氣啦😎•生啤見到有超級多選擇但我唔飲酒,就留比大家探索啦💞
•烤魚

雞煲
火鍋

甜品

•生啤
見到有超級多選擇但我唔飲酒,就留比大家探索啦💞