2024-05-03
又到咗食烤魚、雞煲同火鍋嘅季節喇!我哋一家子上次嚟到屯門嘅鋒哥廚房,驚為天人咁抵食,餐廳裝修得好氣派,服務又好,最重要係食物都超級好味喎!1️⃣首先,就食咗佢嘅蕃茄烤魚🐟。就我所知,間餐廳係以烤魚為招牌嘅,呢個蕃茄烤魚烤得剛剛好,而且用嘅蕃茄汁更加係掂晒!魚烤得恰到好處,重點係汁醬同蕃茄鬆軟,越食越過癮。2️⃣再嚟就有一度雞煲🍲令我感到難以忘懷。唔同於一般飯店,「鋒哥廚房」嘅雞煲係任食。煲到微微辣,雞肉嫩滑,仲有細細嘅香辣味。3️⃣火鍋🍲主打任食嘅配料,任你揀,嗱你嘅口水流得停唔到。嗌到一種我自己都無法形容嘅快感。四川麻辣湯盡顯鮮明辣味,呢個組合係無得頂爆。湯底夠醇厚,小辣,可以調匙你食慾。4️⃣再嚟就係蝦🦐啦,蝦鮮甜無比,爽口。食完原來口角仲掛住微微嘅甜,出奇地好。5️⃣我由細就鐘意食豬肉丸,而呢度嘅豬肉丸🍖真係好味。香口同埋彈牙,超好味。6️⃣冬菇🍄通常冇乜特別嘅,但這裡嘅冬菇我留到刻骨銘心, 呢度嘅冬菇配合埋麻辣湯底真係好好食7️⃣蒜蓉燒扇貝🐚。扇貝海鮮甜,上面鋪住蒜蓉,一口啖落去,肉質幼嫩,蒜蓉烤香,真心好味!!上左咁多嘅菜式,我哋飽餐一頓之後,精神焕發,食得夠餐就即刻返屋企休息。我哋全家都對鋒哥廚房嘅食
2️⃣再嚟就有一度 雞煲🍲令我感到難以忘懷。唔同於一般飯店,「鋒哥廚房」嘅雞煲係任食。煲到微微辣,雞肉嫩滑,仲有細細嘅香辣味。
3️⃣火鍋🍲主打任食嘅配料,任你揀,嗱你嘅口水流得停唔到。嗌到一種我自己都無法形容嘅快感。四川麻辣湯盡顯鮮明辣味,呢個組合係無得頂爆。湯底夠醇厚,小辣,可以調匙你食慾。 4️⃣再嚟就係蝦🦐啦,蝦鮮甜無比,爽口。食完原來口角仲掛住微微嘅甜,出奇地好。
6️⃣冬菇🍄通常冇乜特別嘅,但這裡嘅冬菇我留到刻骨銘心, 呢度嘅冬菇配合埋麻辣湯底真係好好食 7️⃣蒜蓉燒扇貝🐚。扇貝海鮮甜,上面鋪住蒜蓉,一口啖落去,肉質幼嫩,蒜蓉烤香,真心好味!!
上左咁多嘅菜式,我哋飽餐一頓之後,精神焕發,食得夠餐就即刻返屋企休息。我哋全家都對鋒哥廚房嘅食物同服務讚不絕口,如果你哋下次想試下新嘅飲食體驗,我就俾 💯 分推薦,下次定必仲會再嚟