鍋心推出全新海鮮火鍋🦀最適合冬天一班人圍爐取暖🔥品嚐當地最新鮮海鮮😋還可以選擇鴛鴦鍋👍🏻以下屬於2人份量這次我就選擇了馬蹄雪耳鍋、韓式蕃茄鍋🍅很少火鍋店舖有韓式蕃茄鍋個真的很特別😂三款鍋心海鮮火鍋套餐分別是👇🏻肉蟹+沙白餐 $218龍蝦+沙白餐 $238肉蟹+龍蝦餐 $268我就選擇了龍蝦肉蟹套餐🌟還可以再選擇5款海鮮鮑魚、魷魚、蝦、蟶子、元貝💖自選配料方面可選擇4款(可重複)😉這個季節當然試蟹粉包🦀美國肥牛是我們必點🌟原來有花膠仔也試一下🙈手打蝦滑應該是主打👍🏻海鮮非常新鮮🦐蝦還在跳😂而且令到配料和菜就可以充分吸收海鮮味🤤場內還有配料吧讓你自行調配喜愛的醬料💖不夠飽還有公仔麵可以自取😍不過吃完大量海鮮和豐富配料已經很飽很滿足了☺️

三款鍋心海鮮火鍋套餐分別是👇🏻
肉蟹+沙白餐 $218
龍蝦+沙白餐 $238
肉蟹+龍蝦餐 $268

不過吃完大量海鮮和豐富配料已經很飽很滿足了☺️
  • 龍蝦肉蟹套餐
2021-11-04 834 瀏覽
好耐無成班人出去食飯之前已經食過一次,好新鮮好好味念念不忘,今日再嚟食多次但今次啲蟹好似細隻啲,無咁多肉掛住食 淨係影咗隻蟹,其他都無影到😅每人$2xx嚟講,可以話好抵食。
好耐無成班人出去食飯
之前已經食過一次,好新鮮好好味
念念不忘,今日再嚟食多次
但今次啲蟹好似細隻啲,無咁多肉
掛住食 淨係影咗隻蟹,其他都無影到😅
每人$2xx嚟講,可以話好抵食。
2021-09-18 1530 瀏覽
今日嗌咗個蒸龍蝦蟹海鮮餐,包括一個八寶飯,可以揀六至八樣餸,唔糸好記得,一個蒜蓉開邊蒸蝦,唔錯,有隻果皮蒸鮑魚,新鮮,有個豉汁蒸多寶魚,但係今日轉左另外一種魚,一件件蒜蓉蒸蟶子,同埋蒸蜆,什麼泰式醬蒸蜆,全部都新鮮熱辣,服務員都好好手,好快幫我哋換碟同收野,仲有個紅醋醬蒸腸粉鮮魷同埋一個雪梨糖水,冇人叫左知酸梅湯都唔使$300一位!
2021-09-16 761 瀏覽
期待咗好耐嘅蒸海鮮終於可以食啦! 佢會有8款嘅海鮮畀你食,每一款嘅質素都唔差喎😋有鮑魚、蟶子、刀貝、龍蝦、多寶魚、 魷魚等等…最後仲有個八寶飯! 食到勁飽啲飯.. 啲飯都食唔曬要打包
😋[]之前試過鍋心既粥底火鍋好正,今次一於試埋蒸鍋😋😋一坐低就會送上每人一碗燉湯,然後就可以選擇唔同套餐。套餐包兩款指定海鮮另外仲有六款自選海鮮/肉類,每款海鮮都可以選擇不同的配料蒸,例如清蒸、金銀蒜、陳皮等等,可以按自己口味搭配👍🏻👍🏻之後仲可以揀八款配料去蒸八寶飯,真係超飽,最後食唔晒仲pack左一盒聽日做lunch唔好浪費🙈最後仲有滋潤糖水,我今晚食左凍既冰糖雪耳燉雪梨,食完熱野飲番碗凍糖水,爽!🎈肉蟹+白蜆餐 $228🎈龍蝦+白蜆餐 $248🎈龍蝦+肉蟹餐 $248(最後有我既點菜紙參考😋)龍蝦新鮮又甜,肉蟹唔算好大隻不過勝在多肉👍🏻其實樣樣都好食,我個人就最推介金銀蒜蒸開邊蝦同埋沙嗲蒸魷魚腸粉😋😋全程有人幫手蒸,我地諗住自己黎佢都驚我地會比d蒸氣辣親。佢地有時仲夾埋上碟,算係幾好服務👍🏻喺果到番工既人都真係要一眼關七,唔可以睇漏眼😂😂
😋
[[鍋心八鮮蒸鍋]]
之前試過鍋心既粥底火鍋好正,今次一於試埋蒸鍋😋😋

🎈肉蟹+白蜆餐 $228
🎈龍蝦+白蜆餐 $248
🎈龍蝦+肉蟹餐 $248
(最後有我既點菜紙參考😋)

龍蝦新鮮又甜,肉蟹唔算好大隻不過勝在多肉👍🏻

2021-09-12
  • 八寶蒸飯
  • 清蒸肉蟹
  • 魷魚腸粉
2021-09-04 1044 瀏覽
話說某日有個老友 Whatsapp 我,話好耐冇見,不如搵日出黎食飯,我心諗你都得啦,肯定比仔飛至蒲頭啦,咁好啦,我做下好人,應約啦,但我個位老友揀野食同揀朋友一樣,唔高質唔揀 (?) 咁我都唔敢怠慢,即刻搵下有咩好食先,突然靈機一觸,有間野之前想食好耐,好多朋友都推介過呢間野,但一係電話唔通,一係 Full Booking,咁我即管再打去,居然有人聽,仲 Book到枱,果然係上天眷顧的女孩,一定係平時做得好事多,一定係 (哈)到了約會當日,原來佢有唔同套餐選擇,咁既然一場黎到,咁我揀個最貴的套餐試下佢先,佢一黎就每人都奉上一碗湯,應該係燉湯黎,都幾足料,但建議唔好食晒 D 配料,淨飲湯好啦,親飲到咁上下都開始上菜了,全程有專人服侍,大部份都有人夾埋比你,幾好💋金銀蒜蒸龍蝦,D 蒜蓉比得都幾多,但味道唔太夠,如果鹹少少會更好食,龍蝦方面都幾大隻下,一”了”佢就出黎,彈牙唔會過老💋泰式醬蒸肉蟹,佢比埋個鉗你開蟹鉗,一開就可以好完整咁食到蟹肉,肉味鮮甜,來貨應該都幾新鮮下,而肉身方面可能我朋友揀錯汁,唔太夾,可能清蒸都夠,佢泰式得黎太酸,咁我開始明白佢點解又單身了 (拍肩)💋果皮蒸飽魚,個

💋果皮蒸飽魚,個侍應都好鍋心下,佢會幫你起埋殼,你只需要用叉輕輕一拮就能夠食到,唔使自己黎咁狼狽,呢個做法果然係最安全,鮑魚大隻得黎又唔會過熟,果皮似乎從枝頭摘下的一縷淡淡的柑香中,又賦予了時光的味道。陳皮的香氣,完全滲入到鮑魚的肉體,賦予了鮮鮑綿足豐腴的口感和濃郁甘香的味道,一點點苦香後,是陳皮的甜和鮑魚的鮮。而呢一切,應該係歸功於我識得揀方法去食佢 XD

💋剁椒多寶魚,多寶魚唔好睇佢咁扁,原來都幾多肉下,夾雜住剁椒,呢個組合簡直冇得彈,唔使問,又係我揀 XD

💋沙爹醬蒸魷魚腸粉,呢個係必點, 沙爹醬完全滲入左係魷魚同腸粉之中,勁正, 我地係爭食到好似非洲兒童咁

💋金銀蒜蒸妃蚌,D貝殼類海鮮我好怕去食,因為無論我點浸都好,D沙都係你唔留意的一刻攻擊你,好賤,成隻就浪費左,出街食都有 20%左右有呢個情況(自己計),可以叫佢換過碟比我, 咁呢度我見佢點左,咁我都好小心翼翼咁食,好彩冇事,而又唔會蒸過老

💋豉汁蒸蟶子,我又係好怕食到 D 蟶子有沙,好破壞氣氛,好彩有剛才的經驗,食得好放心,不過我嫌佢豆豉落得過份慷慨,鹹左少少,我直頭將佢清除左 D後才食得到,不過我食食下聽到有侍應話賣晒了,所以想食呢個的話記住早D到

💋泰式醬蒸生蠔,嗯,今次又係個醬問題,有少少酸,但出奇地冇蟹咁大件事,都唔錯,佢蒸完出黎都KEEP到大隻,未至於縮晒水

💋八寶蒸飯,我地揀左蝦醬豬腩肉,秘製雞軟骨肉餅,榨菜肉絲,柱侯牛粒,蒜香茄子,臘腸,豉汁排骨,佢臨熟之前提早拎左蔥同花生上枱先,但D蔥好似有點熟口面,呀,記得啦,好似出前丁丁個D脫水蔥咁,可能入貨太多吧,到熟的一刻,一陣清香的味道撲面而至,就算之前食幾多都好,即刻食慾大增,減肥?? 食得㗎 ?? 今次我地揀的配料都幾好,唯獨係牛粒,佢應該用上好瘦的牛腩,有點痴牙,最後都食唔晒佢

最後佢會奉上糖水,佢的出現好似沙漠中的救星咁出現,咁岩我地加錢的汽水都飲完,有佢可以解一解渴,又唔會太甜,幾好,不過建議大家黎食飯最好帶件外套仔,食緊都OK,到尾聲就黎料,吹到頭仔都痛了
人均價格- hkd 200~300 (dinner )
評分- ❤️❤️❤️❤️❤️ (最高6分)
2021-09-01
2021-09-02 1126 瀏覽
之前幫襯過鍋心粥底火鍋同海鮮燒,海鮮質素高而且價錢合理,每次都好滿意,所以今次試下呢間蒸海鮮。點餐形式同海鮮燒相似,都係揀龍蝦或蟹,然後再揀六款海鮮,每款海鮮都可以揀清蒸、金銀蒜或者其他醬料。一坐低未落單店員就送上燉湯,係冬瓜螺頭瘦肉燉湯,味道清甜第一款蒸海鮮係蒜蓉龍蝦,龍蝦爽口彈牙有鮮味,而且比想像中大隻鮑魚揀咗泰醬,泰醬係餐廳自製,好香辣椒味帶少辣。鮑魚都好大隻厚肉,而且蒸得啱啱好唔會韌,味道鮮甜蒜蓉蒸元貝超級鮮甜,如果有粉絲就更好喇蟶子洗得乾淨完全無沙,揀咗豉汁蒸味道好夾,而且都幾大隻金銀蒜開邊海蝦雖然比較細隻,但肉質彈牙好新鮮,配埋金銀蒜好正金銀蒜花蚌比較細隻,但都好鮮甜。韓醬豬肋條好有驚喜,估唔到咁好味!韓醬有少少辣,豬肋條邊位帶點油脂,醃得好入味海鮮以清蒸蟹作結尾,每人有半隻。肉蟹新鮮,蟹蓋有好多蟹膏食完海鮮就到八寶蒸飯喇,配料選擇好多,好多款都好吸引。我哋揀咗蝦醬豬腩肉、柱侯牛粒、沙嗲豬頸肉、香滑雞柳、臘腸、䈑筍、芋頭同爽口鹹酸菜。蝦醬豬腩肉、沙嗲豬頸肉同滑雞柳都好好味由於食完海鮮已經好飽,所以自備咗飯盒帶走半鍋飯。最後仲有糖水送,係凍嘅木瓜雪耳糖水。整體嚟講食物質素幾好
一坐低未落單店員就送上燉湯,係冬瓜螺頭瘦肉燉湯,味道清甜

龍蝦

元貝
蒜蓉蒸元貝超級鮮甜,如果有粉絲就更好喇

蟶子
蟶子洗得乾淨完全無沙,揀咗豉汁蒸味道好夾,而且都幾大隻

海蝦
花蚌

金銀蒜花蚌比較細隻,但都好鮮甜。
韓醬蒸豬肋條

肉蟹

海鮮以清蒸蟹作結尾,每人有半隻。肉蟹新鮮,蟹蓋有好多蟹膏

八寶飯
蝦醬豬腩肉、沙嗲豬頸肉同滑雞柳都好好味
由於食完海鮮已經好飽,所以自備咗飯盒帶走半鍋飯。

最後仲有糖水送,係凍嘅木瓜雪耳糖水

整體嚟講食物質素幾好,海鮮好新鮮,八寶飯都好好味。雖然唔收加一服務費,但店員會幫手計時蒸海鮮,只係店員太有效率,感覺食得好趕。我哋喺龍蝦上枱時影相(大概用咗40秒)呀姐已經出聲話我哋阻住佢做嘢... 開頭諗係咪太多嘢食,真係要咁快先可以準時八點交枱?結果7點半都未夠就上埋糖水,其實真係為趕而趕... 如果再食鍋心嘅話我會揀返粥底火鍋同海鮮燒
龍蝦
元貝
海蝦
韓醬蒸豬肋條
肉蟹
  • 八寶飯
2021-06-19 1932 瀏覽
今日係牛頭角行過見到朋友推薦既鍋心蒸氣火鍋岩岩排緊第二輪,等左十分鐘左右就入得去食,兩個人都可以叫不同餐單。我地分別叫左一份蟹餐同一份龍蝦餐,一坐底就比左碗冬瓜湯,都好足料仲有螺頭係入面,好好味。海鮮蒸氣都好新鮮,有成六款海鮮食,龍蝦好新鮮好彈牙,多寶魚用剁椒蒸好嘢味,泰式汁沙白。好有泰式感覺。最後既八寶飯,係可以自己選八樣材料,所以有選擇困難症發作。因為有好多材料都可以選,而且八寶飯一定兩個人食,我地兩個人食得好飽,全程侍應會幫忙蒸海鮮,不用自己計時,全情食得好開心,同海鮮又唔會蒸過龍😊。

2021-05-13 1762 瀏覽
慶祝母親節飯,一行6人,前一星期已book左,但去到都安排唔到左右枱,要分前後枱坐,但眼見仲有位不過冇俾我地。每張枱都有相應既職員負責,service幾好,係度等食。一坐低就有湯飲,跟住揀海鮮同配咩做法鮑魚,貝類,魷魚,肉蟹一個接一個,中間冇冷場,d海鮮都鮮甜,不過蟶子乾身左d,可能都係配個醬食會好d,我揀左清蒸。推介魷魚腸配紅x醬~肉蟹都好食~最後個8寶飯就蒸得較為濕,但因為之前食既海鮮已經有d飽,所以個飯係食唔晒。最後仲有桃膠糖水送~不過係咁岩個坐位係風口位,個冷氣吹好大。
每張枱都有相應既職員負責,service幾好,係度等食。
一坐低就有湯飲,跟住揀海鮮同配咩做法

推介魷魚腸配紅x醬~肉蟹都好食~
最後仲有桃膠糖水送~
不過係咁岩個坐位係風口位,個冷氣吹好大。

2021-05-08
慶祝紀念
母親節
2021-05-01 1546 瀏覽
曾經幫襯過鍋心粥底火鍋兩次,都有一個唔錯既體驗,覺得d海鮮都好新鮮又鮮甜。見到鍋心開左蒸鍋既分line,決定試一試蒸既海鮮味道又係如何。 去食海鮮當日係星期五。早幾日打電話book左位晚上8點,去到餐廳樓下已經人頭洶湧,原來大家都等上一場落場,8點鐘入去食。如果想食龍蝦,記得要book位個時講聲,我個日去到就得番肉蟹。海鮮方面,長話短說。揀左肉蟹(清蒸),白蜆(泰式醬)、鮑魚(古法豆醬)、海蝦(泰式醬)、多寶魚(剁椒)、魷魚腸粉(沙嗲醬)、象拔蚌仔(金銀蒜),仲有蟶子(豉汁)。事不宜遲,立即去圖。成個食蒸海鮮既過程其實節奏好快,留意到有其他枱既食客會示意員工可以慢番少少因為有d食唔切既感覺。(我都有少許認同)話咁快食晒海鮮,就到食八寶飯既時候。配料揀左: 蝦醬豬腩肉,雞軟骨肉餅、銀魚仔、芋頭、豉汁排骨、咸酸菜同埋節瓜。面頭既花生可以選擇落或者唔落。因為無聽清楚侍應講咩,亂咁點頭,結果落晒d花生食個時又要挑番出黎,唔過癮味道唔錯,正常發揮。最後,食埋糖水就完左呢個豐富既晚餐。總結,我覺得都係一個唔錯又新奇既體驗。食材新鮮有保證。不過如果粥底同蒸鍋黎講,我會喜歡粥底版既鍋心多d,因為可以飲

事不宜遲,立即去圖。

雞腳蟲草花燉湯
古法豆醬蒸鮑魚
泰式醬白蜆
豉汁蒸蟶子
金銀蒜象拔蚌仔
剁椒多寶魚
清蒸肉蟹

因為有d食唔切既感覺。(我都有少許認同)

話咁快食晒海鮮,就到食八寶飯既時候。
八寶蒸飯餐牌

八寶蒸飯

食個時又要挑番出黎,唔過癮
味道唔錯,正常發揮。

最後,食埋糖水就完左呢個豐富既晚餐。

雪梨雪耳糖水

總結,我覺得都係一個唔錯又新奇既體驗。食材新鮮有保證
。不過如果粥底同蒸鍋黎講,我會喜歡粥底版既鍋心多d
,因為可以飲啖鮮味粥水。

2021-04-30
古法豆醬蒸鮑魚
金銀蒜象拔蚌仔
剁椒多寶魚
清蒸肉蟹
八寶蒸飯
2021-04-12 1480 瀏覽
如果兩三個人去 ,更加不化算,單靠食海鮮係吾飽的,少之又少,樣樣一人一隻,另外花甲貝殼之類蒸過龍 ,縮到d肉細細粒, 6樣野一人一粒計,飽嗎?唯有靠個八寶飯及飯後糖水填飽,整體麻麻,試一次就夠了,248一個人,汽水另外要收費,男人食嘅話,一定吾飽,無咩要求的話,可以一試,免加一服務都算公道,服務不算太好,也不算太差,但食物熟左之後,要等好耐,服務員才有空幫手開個蓋攞出食物出來, 貝殼類也會因為甘蒸過熟縮晒水, 味道一般般
2021-04-11
10 分鐘 (堂食)
2021-04-09 1366 瀏覽
睇蘋果同OpenRice 網友講都係有龍蝦同蟹,點知變了二選,龍蝦仲要每位加$20, 龍蝦比較細但好鮮甜新鮮嘅,魷魚腸粉幾好食,腸粉好滑,八寶魚好滑,蟶子比較細都好鮮甜,八隻蜆四隻有沙,蝦一人兩隻幾新鮮,鮑魚郁嘅新鮮,蠔一隻新鮮一隻麻麻,個飯完全唔覺好食,仲有啲排骨幾舊都叔嘅,因為海鮮唔多唔夠飯,所以都食左兩碗, 個湯麻麻,個糖水幾好飲嘅,第一次食窩心八鮮,食過好好次窩心,覺得窩心好食好食,仲比八鮮平,仲有最唔好就係book 嘅時間話由5:45 -8:00 , 點之之後又話7:45 就要交枱,因為第一次去搵唔到,網上又教人牛頭角站,足之遲左十五分鐘,小小趕嘅感覺,講左幾次要7:45 前還枱,好似比人係咁吹嘅感覺,下次都係食返窩心比較好
2021-01-01 6087 瀏覽
朋友知道我想食海鮮,但又唔想入到西貢咁遠,於是就帶我嚟觀塘嘅窩心八仙蒸鍋,呢度嘅海鮮真係非常新鮮,食到捧住個肚返去😆佢有一個指定嘅套餐,包括兩款必然之選(包括龍蝦及泰好味白蜆)同埋八款任選六款嘅海鮮,我哋今次就揀咗鮑魚、肉蟹、海蝦、花甲、帶子、刀貝。嘢食未相之前,每人都會送上一個燉湯一飲落去就知道個燉湯夠晒火候,雞腳非常霖,好容易食🎈清蒸龍蝦🦞呢隻龍蝦非常新鮮,而且好多膏真係超好食,而家望到張相都流晒口水🎈泰式醬泰好味白蜆蜆肉非常鮮甜,佢嘅泰式醬就係平時點泰式生蝦嗰啲醬,估唔到呢一隻醬同蜆肉咁夾,不過注意唔好點太多,如果唔係就會搶咗蜆肉嘅味🎈果皮蒸鮑魚🥰呢個鮑魚又係新鮮好味,非常彈牙果皮同埋薑絲能夠帶出鮑魚嘅鮮味真係滋味無窮🤤🎈清蒸肉蟹佢呢隻蟹非常大隻,而且好多肉,都係鮮甜好味,不過要剝殼就麻煩啲啦🎈金銀蒜開邊海蝦佢嘅蒜蓉非常多,蒜香濃郁,去買海蝦一齊食咩都非常夾,海蝦肉質新鮮彈牙🎈清蒸花甲份量好多,肉質鮮甜,入口無沙🎈又係超多嘅金銀蒜,好重蒜香味,而且肉質彈牙,新鮮無沙,正🎈豉椒扇貝呢個扇貝都係肉厚新鮮,不過有啲後悔揀咗個咁重口味嘅醬汁,有啲遮蓋左扇貝嘅鮮味🎈八寶飯可以自主揀八樣材料

嘢食未相之前,每人都會送上一個燉湯
一飲落去就知道個燉湯夠晒火候,雞腳非常霖,好容易食

🎈清蒸龍蝦🦞
呢隻龍蝦非常新鮮,而且好多膏
真係超好食,而家望到張相都流晒口水

🎈泰式醬泰好味白蜆

🎈果皮蒸鮑魚🥰
呢個鮑魚又係新鮮好味,非常彈牙
果皮同埋薑絲能夠帶出鮑魚嘅鮮味
真係滋味無窮🤤

🎈清蒸肉蟹

🎈金銀蒜開邊海蝦

🎈清蒸花甲
份量好多,肉質鮮甜,入口無沙

🎈又係超多嘅金銀蒜,好重蒜香味,而且肉質彈牙,新鮮無沙,正

🎈豉椒扇貝

🎈八寶飯
可以自主揀八樣材料,我哋揀咗南瓜、木耳、節瓜等等,其實食到個飯嘅時候已經飽咗,所以個飯唔係食咗好多,個飯因為材料豐富,所以味道都唔錯,不過最後都係食唔晒打包

最後仲有一個甜品,不過都係飽到食唔落,好似只係食咗兩啖。

整體來講,呢度嘅海鮮真係新鮮好食,而且店員嘅服務好好,每一道海鮮都會過嚟幫你整,真係有賓至如歸嘅感覺😆

2020-11-24 2420 瀏覽
友人生日話食海鮮。。。睇吓睇吓呢到望落真係抵喎,初時打去訂枱預訂加錢要半隻龍蝦,距離食飯差5日,餐廳打嚟話餐牌改咗,價錢都唔同咗。。。無計都預哂人無謂改照去啦!而且聽落價錢都依然係抵!咁多海鮮仲要食埋個飯,真係好滿足,咁嘅價錢真係好難搵,而且唔洗郁手,所以都係店員負責,我地只需要坐響到等食!上次食粥底,今次蒸海鮮,下次鍋心又有咩好嘢呢?

上次食粥底,今次蒸海鮮,下次鍋心又有咩好嘢呢?

燉湯
燉湯
蒸龍蝦
大蜆
燉雪耳雪梨
疫情之下,廢事同人出去迫,係鍋心訂左6人份量海鮮蒸鍋,同屋企人自己食🤩🤩🤩 加錢要買埋個鍋,之後仲可以重用,比我想像中更加好!買咗枱都係野,總共有11樣嘢,醬料亦都十分齊全,醬料包左 豆豉 蒜容 陳皮 泰蝦醬 豉油 蔥 花生 應有盡有!😱😱😱有張紙仔,寫到明每一隻海鮮蒸幾多分鐘,同埋建議清蒸定係醬料,係屋企都做到大廚神呀😌最正係啲海鮮全部都好新鮮!花甲 鮑魚 等等,全部都好生猛不停喺度郁!!可惜呢度放唔到影片,真係郁得好犀利🤣雖然話六人份量,但係多到根本食唔晒,有埋荷葉雞同埋八寶飯,開都未開過,留返第二日午餐先食😂😂😂好生猛嘅鮑魚!!

好生猛嘅鮑魚!!

2020-11-16
外賣自取