2023-10-19 21 瀏覽
位於大角咀的韓式餐廳。餐廳由港韓夫婦主理,主打傳統韓國地道的味道。尤其最近吃鍋物吃上癮,這種天氣下特別想吃暖胃入味的鍋物;而這間不但有韓式部隊鍋,更有五花腩鍋、八爪魚鍋等等,非常吸引呢~雖然餐廳小小一間,但木系亮白的裝潢,加上門口設有露營座位的打卡位,整體企理又明亮;而且餐廳更是PetFriendly的餐廳,運氣好的可以和人家的毛孩玩!這樣溫馨的小店,份外有親切感。 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆▫ 辣花蟹湯鍋 $388▫ 炸雞 (半份) $78▫ 藍莓牛奶沙冰 $45▫ 蜜桃梳打 $38 ___⋆ ⋆ ___✿ 辣花蟹湯鍋 踏入10月仍未開始吃蟹,而餐廳剛巧有花蟹鍋,便果斷下單了。湯鍋的材料豐富,有三大隻花蟹外,底部更有有大量泡菜、芽菜、年糕、冬菇、翠玉瓜等;湯底微辣濃郁,熬煮花蟹的鮮味混入其中,湯頭更顯鮮甜惹味。花蟹肉質爽嫩,蟹肉一絲一絲的,不是霉霉爛爛的那種喔;而且花蟹剝開時有大量金黃又橙澄澄的蟹膏,更是誘人。最後加配一個泡麵,把泡麵放入湯內煮,吸滿湯汁,完美還原韓式部隊鍋的精粹,飽足又惹味!.✿ 炸雞 (半份) 韓式無骨的原味炸雞,炸至外脆內嫩,雞肉多汁嫩滑,
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
▫ 辣花蟹湯鍋 $388
炸雞 (半份) $78
▫ 藍莓牛奶沙冰 $45
▫ 蜜桃梳打 $38
 ___⋆ ⋆ ___
✿ 辣花蟹湯鍋
踏入10月仍未開始吃蟹,而餐廳剛巧有花蟹鍋,便果斷下單了。
炸雞 (半份)
韓式無骨的原味炸雞,炸至外脆內嫩,雞肉多汁嫩滑,炸漿厚薄適中。蘸沾韓式辣醬,更是令人食慾大增!
✿ ᴅʀɪɴᴋꜱ: 蜜桃梳打┆藍莓牛奶沙冰
▪藍莓牛奶沙冰賣相精緻,面層有大量邪惡無比的忌廉及藍莓果醬,沙冰順滑甘甜,入口不會太死甜,解辣很不錯!
▫蜜桃梳打清爽怡人,解渴也是很不過的選擇啊。
2023-10-18 16 瀏覽
特色韓國餐廳愈來愈多,最近人氣店就係呢間位於大角咀嘅新店,裝潢清新可愛,門口仲特設打卡位📸。餐廳主打韓式部隊鍋,尤其受年輕人歡迎😍。 一般喺香港嘅韓國餐廳,部隊鍋選擇只有一兩款,但呢度就有8款,辣花蟹、海鮮、辣炒八爪魚蝦大腸鍋等,睇落好正宗🥰 辣花蟹要提前一日訂,我哋無緣食到,不過都可以海鮮🦐一番! 火鍋上爐所有配料已經放好哂,有鮑魚、海蜆、蝦、午餐肉、魚糕、年糕、泡菜等,滿滿的一鍋! 鮑魚海蝦爽彈,蜆肉飽滿多汁,湯底係自家製的,味道特別濃郁,魚糕及年糕吸收湯底,入味又有口感! 另外還配辛辣麵一個可加入湯煮。飲品有養生茶、多款口味的牛奶沙冰,及梳打, 色彩鮮艷吸引🤩

飲品有養生茶、多款口味的牛奶沙冰,及梳打, 色彩鮮艷吸引🤩
  • 海鮮部隊鍋
2023-10-16 15 瀏覽
之前有食過深水埗主店食lunch🤭今次就去咗大角咀分店食dinner,兩間店嘅食物都有不同😗大角咀店會多咗鍋類食物同埋坐得更舒服💁🏻‍♀️🔺海鮮部隊鍋 $368海鮮有蝦,鮑魚同蜆~蜆都冇沙,鮑魚都偏大隻但蝦就唔太彈牙了🦐配料有金菇,豆腐,午餐肉,唔同款式嘅魚榚,茄汁豆🙌🏻而最底層有大量芽菜,仲有附送即食麵🍜湯底都好濃郁,唔算好辣𥚃面有餐廳自製泡菜❤️🔺紅薯芝士條 $78同平時嘅芝士條唔同係有番薯係入面所以食落就冇咁滯了🍠芝士都好拉絲,外皮炸得好脆炸粉唔厚🧀🔺炸雞 (半份) $78上次都有食都係好好食💓炸粉唔厚好脆,雞肉好嫩🐣可以自己點甜酸醬~🔺朱古力牛奶沙冰🍫 $45沙冰好大杯,朱古力都好濃郁但唔會好甜🤎🔺士多啤梨牛奶沙冰🍓 $45呢杯係朋友飲嘅,以下係朋友comment🙌🏻唔係科學士多啤梨,唔會好甜微微酸✨牛奶味都偏重,好飲!!🥛🤤好味度 : 7/10🔙回頭率 : 7/10

🔺海鮮部隊鍋 $368

🔺紅薯芝士條 $78

🔺炸雞 (半份) $78

🔺朱古力牛奶沙冰🍫 $45
沙冰好大杯,朱古力都好濃郁但唔會好甜🤎

🔺士多啤梨牛奶沙冰🍓 $45

🤤好味度 : 7/10
🔙回頭率 : 7/10
2023-10-13 22 瀏覽
🎪 鍋 (大角咀)大角咀埃華街72號地舖係韓式鍋專門店🥳一到門口,係露營🏕️主題設計,店內裝潢帶點小清新,環境又夠寬闊🥰食物真材實料,份量亦不吝嗇,值得推介☝️🌟烤八爪魚五花腩$368上碟會哇一聲🤭好大盤‼️材料對得起三百幾呢個價錢🤣八爪魚🐙成條上,大大條夠新鮮,入口爽彈煙韌,仲有超多量五花腩,肥瘦均勻,片片大大塊,配搭埋韓式年糕、豆芽和雜菜,堆到成座山咁高🤭正🫶🏻仲可以加配芝士和飯,食到尾用黎炒飯都得☝️🌟炸蕃薯$78價錢吾平架,有5塊,炸得好酥脆,不油膩,蕃薯🍠香氣濃濃,入口軟綿綿,仲有濕潤感,有飽肚既感覺‼️🌟香蕉牛奶沙冰$45/ 青葡萄梳打$38香蕉🍌吃到原汁原味,奶香十足,夠清涼和滋潤🫶🏻青葡萄🍇清澈透明,入口有氣泡感,仲有果肉,感覺清爽宜人🥰正😋
🎪 鍋 (大角咀)
大角咀埃華街72號地舖

🌟烤八爪魚五花腩$368

🌟炸蕃薯$78

🌟香蕉牛奶沙冰$45/ 青葡萄梳打$38
2023-10-12 22 瀏覽
同fd一齊book左呢間韓國餐廳終於係假期可以黎到,之前有去佢地深水埗店,但係太細冇得book位每次都要等一等,就一路冇試到我地3個人 叫左一份八爪魚豆芽炒五花腩鍋,八爪魚好彈牙,呢個鍋係香港冇咩點見過,一開始上有少少驚伏,點知慢慢煮熟之後,d汁同五花腩好好味😋八爪魚又唔會硬!可以encore跟住就涼拌粉絲,呢個都係冇見過,但係真心酸酸辣辣幾開胃😋😋小食全份炸雞都幾jucy ,炸雞醬分開上幾好👍 我fd 唔係好食得辣,所以俾佢消滅左一半😆😆😆總體黎講服務態度好,嘢食唔錯👍 值得推薦
同fd一齊book左呢間韓國餐廳
終於係假期可以黎到,之前有去佢地深水埗店,
但係太細冇得book位每次都要等一等,就一路冇試到

跟住就涼拌粉絲,呢個都係冇見過,但係真心酸酸辣辣幾開胃😋😋
總體黎講服務態度好,嘢食唔錯👍 值得推薦
八爪魚炒豆芽五花腩鍋
涼拌粉絲
韓式無骨炸雞甜辣醬
2023-10-02
八爪魚炒豆芽五花腩鍋
涼拌粉絲
韓式無骨炸雞甜辣醬
2023-10-07 24 瀏覽
深水埗韓國菜 @mw.korea.house 登陸大角咀木系裝修舒適 環境寬敞⛺門外設露營️打卡位除了【沛】原有菜式外 分店【鍋】另有新選擇六款韓式鍋物 配搭飯/拉麵/芝士 加埋飲品爽啊·🦐海鮮部隊鍋部隊鍋的湯頭偏辣 但很濃郁🐚加上滿滿的海鮮鮑魚Q彈帶有嚼勁 大蝦新鮮爽彈 蜆肉肥美無沙配搭午餐肉 魚糕 芽菜 茄汁豆 豆腐 整鍋好澎湃還附上年糕 吃到一半加入拉麵 吸滿湯汁好惹味·🍗炸雞設半份/全份選擇 雞塊外皮脆口 肉質滑嫩juicy無骨啖啖肉 蘸上韓式辣醬 令人食慾大增 好涮嘴·🍑蜜桃牛奶沙冰🍓士多啤梨牛奶沙冰兩款飲品賣相都好吸引 綿綿沙冰打至細膩順滑凉爽甘甜 果味醇厚 真正融合了水果和牛奶沙冰
深水埗韓國菜 @mw.korea.house 登陸大角咀
🍑蜜桃牛奶沙冰
🍓士多啤梨牛奶沙冰
兩款飲品賣相都好吸引 綿綿沙冰打至細膩順滑
凉爽甘甜 果味醇厚 真正融合了水果和牛奶沙冰
又嚟大角咀覓食喇!覺得呢度有好多充滿人情味嘅小店🤍。呢間MW KOREA HOUSE 最吸引我係門口Camping風嘅打卡位🏕️,佈置得好靚。見到啲婆婆趁無客會坐低抖吓涼,老闆娘都好歡迎大家經過嚟影張相,呢度鄰里關係好Warm㗎🫶🏻!⁡佢哋元祖店係深水埗嘅「沛」,主打韓式小食。而新開嘅大角咀店就叫 「鍋」,專做鍋食🥘。兩間店嘅都係正宗韓國菜,連伴菜同醬汁都係老闆們親自製作👍🏻。睇吓大家鍾意食邊樣,我就想食吓暖苙苙嘅鍋物喇。呢度有部隊鍋、五花腩鍋、八爪魚鍋,仲有韓國拌飯同小食等等💁🏻‍♀️。🥘海鮮部隊鍋 $388賣相好吸引好大鍋,排到整整齊齊滿瀉咁濟 。入面有2隻鮑魚、4隻蝦、一堆蜆,仲有午餐肉、豆腐、冬菇、魚糕、泡菜同金菇等等,份量都唔少👌🏻。味道果然夠正宗,辣得好有後勁🥵,不過記得唔好浸啲餸太耐,會愈食愈辣🔥!食到差唔多,就可以加湯再落埋個麵,飽飽!🍗炸雞(半份)$78個炸雞要讚吓個炸漿落得夠薄,所以咬落好脆同好爆肉汁。肉質都好嫩滑,唔會覺得食完好熱氣,好味呀👍🏻👍🏻!🍹柚子梳打 $38🍓士多啤梨牛奶沙冰 $45通常嗌沙冰嘢我都會多口問句有無得整稀啲,冇咁凍。不過大多數都係"冇",但呢度

🥘海鮮部隊鍋 $388
賣相好吸引好大鍋,排到整整齊齊滿瀉咁濟 。

🍗炸雞(半份)$78
炸雞要讚吓個炸漿落得夠薄,所以咬落好脆同好爆肉汁。

肉質都好嫩滑,唔會覺得食完好熱氣,好味呀👍🏻👍🏻!

🍹柚子梳打 $38
🍓士多啤梨牛奶沙冰 $45

通常嗌沙冰嘢我都會多口問句有無得整稀啲,冇咁凍。不過大多數都係"冇",但呢度好貼心可以嗌小冰🧊,幫你Blend得稀啲。成個質感好綿滑✨,飲落唔係好甜,士多啤梨味又有啲Refresh🍀,真係幾好飲,好解到辣!

不得不提呢度係 #PetFriendly 餐廳🐶,大家可以帶埋毛孩嚟食嘢,順便喺門口位打個卡!
2023-10-01 21 瀏覽
今天約好友在大角咀食韓國菜,餐廳裝潢文青風格,門口擺放露營桌和椅打卡至岩。我們點左豆芽炒五花腩鍋/八爪魚$368,有五花腩、豆芽、洋蔥🧅年糕和八爪魚,🐙爽口、豆芽、五花腩肉索左帶甜不辣的醬料汁更加惹味,很好吃😋炸雞$78(半份),外皮炸得香脆很可口, 雞肉多汁嫩滑,點些韓式甜辣醬, 提升韓式美味。加左一個紫菜飯。店員幫我們有食到尾時和鍋料炒拌一下飯,做成心心的做型。😍😍朱古力奶沙冰$45,夠清涼,賣相靚味道不錯。柚子梳打$38,味道清甜。鍋大角咀埃華街72號地舖

我們點左

朱古力奶沙冰$45,夠清涼,賣相靚味道不錯。
柚子梳打$38,味道清甜。

大角咀埃華街72號地舖
1K
2023-09-30 493 瀏覽
位於大角嘴埃華街的韓式料理店 「鍋」MW Korea House 是深水埗「沛」的分店,由港韓夫婦主理,非常正宗,新店無論裝潢和食物内容都有完全唔同,老店主打韓式料理和小食,而新店主打正宗韓式鍋類,而且地方寬敞好多,而且仲係寵物友善餐廳🐱🐶🥘▪️海鮮部隊鍋 (配麵)$ 368材料滿滿的,賣相同韓國食既一模一樣,材料有鮮蝦、鮑魚、鮮蜆、午餐肉、韓式魚肉條、魚蛋、豆腐、茄汁豆、金菇、冬菇、年糕、底部有大量嘅泡菜、芽菜、洋蔥、椰菜,首先未食要飲啖湯先,集齊甜酸辣的味道,好好飲,搵咗之後所有材料吸收咗湯嘅味道,非常正宗,韓式部隊鍋風味😋😋🧀▪️+ 芝士 (Cheese ) $ 28部隊鍋附送一個拉麵,當然一定要配芝士,食完部隊鍋之後放上拉麵和芝士,拉麵盡吸湯底嘅精華配合芝士,簡直係極品人間美味😂🍖▪️炸雞半份 $ 78韓式無骨原味炸雞,炸至外脆,肉質多汁嫩滑,好香口,沾上自家製的韓式甜辣醬,更加有風味🍓▪️士多啤梨牛奶沙冰 $ 45賣晒又靚又邪惡,入口充滿士多啤梨的香甜和牛奶的香滑,加上面層的Cream 和士多啤梨醬,更加甜美🍺▪️Cass beer $ 35男人的浪漫,食部隊鍋必須配啤酒🤣

🥘▪️海鮮部隊鍋 (配麵)$ 368

🧀▪️+ 芝士 (Cheese ) $ 28

🍖▪️炸雞半份 $ 78

🍓▪️士多啤梨牛奶沙冰 $ 45

🍺▪️Cass beer $ 35
男人的浪漫,食部隊鍋必須配啤酒🤣
  • 海鮮部隊鍋
  • 炸雞
大角咀真係幾多野食不過個位有少少隔涉😆而韓國餐廳原來都唔少最少有4-5間今日黎試新野😜係朋友既朋友推介😂話呢間既部隊鍋好好味係香港其他地方食唔到原來呢間店仲有另一間店係深水埗不過好細間得5個位所以佢地先開多間呢間店叫鍋🍲深水埗果間叫沛所以鍋物一定係signature 因為朋友上次已食部隊鍋所以今次就試另一款豆芽炒五花腩鍋 加八爪魚🐖🐙呢款鍋我又真係未食過個汁係佢地秘製我覺得有少少似回鍋肉個汁😆但老闆娘話完全冇麵豉同豆瓣醬再加埋邪惡嘅拉絲芝士🧀未食前覺得怪怪地但原來又夾架喎👍🏻個底係滿滿既豆芽唔係得啲洋蔥同大蔥韓國人好興食到尾倒左多餘既汁加個飯落去炒有炒少少飯蕉老闆娘仲會送個🫶🏼比你個紅薯芝士條又係拉絲既🧀甜甜地, 幾特別如果鍾意沙冰既🍹佢地都做得唔錯藍莓沙冰真係有用藍莓打出黎整體係可以encore既小店🤩🤩🤩
大角咀真係幾多野食

整體係可以encore既小店🤩🤩🤩

豆芽炒五花腩鍋
豆芽炒五花腩鍋
2023-09-26 32 瀏覽
最近我造訪了一家令人印象深刻的韓國餐廳,這裡提供了一個令人愉悅的用餐體驗。首先,餐廳的裝潢營造出了一種溫馨而現代的氛圍,讓我感到舒適且放鬆。進入餐廳時,我遇到熱情友好的老闆娘和員工,他們提供了優質的服務,讓我感到受到重視。菜單上的選擇多樣化。我嚐到了他們的烤八爪魚五花肉鍋搭配芝士,每一口都令人驚艷。此外,係差唔多食完嘅時候,老闆娘為我們喺鍋上面倒上一碗白飯,米飯吸收所有汁,令人回味無窮。老闆娘仲好親切咁將個飯砌成一個心形。除此之外,我哋仲試咗一份紅薯芝士條,芝士嘅內餡非常好味。最後,價格方面,餐廳提供了物有所值的用餐體驗。整體而言,這家韓國餐廳提供了一場精彩的美食之旅,我強烈推薦給韓國料理愛好者和尋找新體驗的人。

。除此之外,我哋仲試咗一份紅薯芝士條,芝士嘅內餡非常好味。
烤八爪魚五花肉鍋

紅薯芝士條

烤八爪魚五花肉鍋
紅薯芝士條
2023-09-24 377 瀏覽
今日試咗一間喺大角咀新開冇耐嘅韓式小店MW Korea House,我哋一嚟到就俾餐廳出面嘅裝飾擺設吸引到😍😍 門口擺咗兩張充滿露營feel嘅櫈同埋枱,想坐下室外又或者同寵物一齊嚟嘅朋友都幾適合喎😇😇 呢間餐廳其實係分店,佢元祖嗰間喺深水埗,開得分店,質素實有保證呀😎餐廳先上兩個前菜,分別係大豆芽同埋泡菜,大豆芽爽脆,泡菜就非常惹味😋😋 我都忍唔住問下職員有冇得外賣泡菜🤣 佢哋表示有,但係要預訂,因為全人手做,數量唔多,唔怪得咁好食啦😌😌🌟紅薯芝士條非常拉絲,紅薯🍠又甜😍 而且炸得唔錯,香口但唔油膩😌🌟炒小章魚蓋飯呢個蓋飯非常好食,如果鍾意食辣嘅朋友一定鍾意🤩 味道會帶少少甜,飯上面有少少紫菜,份量又多又好味,超正👍🌟海鮮部隊鍋主角嚟喇🤩 非常之大嘅部隊鍋,海鮮方面有鮑魚,沙白及鮮蝦,仲有魚卷,午餐肉,豆腐,泡菜同金菇等等,當然點少得有個麵可以臨尾吸曬D湯汁黎食啦😎 一滾起見到啲沙白逐隻打開,真係吸引😌 鮑魚大大隻之餘, 餐廳已經好細心幫你起咗肉👍 濃郁嘅湯汁配埋自家製嘅泡菜真係冇得頂,完全係大滿足之選🤩不得不提係餐廳職員服務非常好,就算午市好多人,服務質素都保持到🥰 我見其他食客都有

🌟紅薯芝士條
非常拉絲,紅薯🍠又甜😍 而且炸得唔錯,香口但唔油膩😌

🌟炒小章魚蓋飯

🌟海鮮部隊鍋

不得不提係餐廳職員服務非常好,就算午市好多人,服務質素都保持到🥰 我見其他食客都有點炸雞,八爪魚鍋或者五花腩鍋等等,相信都應該唔錯😋 真心推介呀🥰

2023-09-22
2023-09-24 118 瀏覽
大角咀一向都多小店,所以平時都會到果邊搵食,今日放假,懶得周圍去,就近近地去大角咀搵食😋經過一間門面好靚既店,原來韓食店,怪不得門面咁靚咁有韓系feel,餐廳是寵物友善餐廳,見珅冇你帶咗柴犬去,好得意好乖,見咁熱鬧,決定一於去試吓~ 餐廳走木系簡約路線,室內光線充足,主打韓式鍋及伴飯,唔知係咪咁餐廳中文名叫「鍋」🤣。一打開餐牌便被佢荳芽五花腩/八爪魚鍋所吸引,因為朋友話想要回味韓國的味道。🌟 荳芽五花腩/八爪魚鍋一上枱已很吸睛,一大條八爪魚放在淺鍋上,好有韓feel,下面是滿滿的五花腩、年糕、荳芽等配料。店員很熱情地幫忙,雖然店滿但總是留意到你的需要,會主動提供協助。八爪魚鍋全程由店員幫忙🤣,我們只需是坐著吃🤣,八爪魚鮮嫩,即使放鍋也不會老,而內裏的年糕更是入味。大家記住要加芝士及加飯,因為咁先係正宗韓國食法!而且加係芝士後更香,而最後加入飯更是重中之重,飯已預先加入紫菜及蔴油,跟鍋裏的醬汁撈在一起又香又惹味,而且是很地道的食法👍🏻🌟紅薯芝士條點了一個小食,其實作甜品也不錯,紅薯裏包著芝士,外表酥脆,內裏creamy,芝士控不要錯過!🍹藍莓牛奶沙冰/荔枝梳打朋友點了藍莓牛奶沙冰,樣子很

🌟 荳芽五花腩/八爪魚鍋

🌟紅薯芝士條

🍹藍莓牛奶沙冰/荔枝梳打
朋友點了藍莓牛奶沙冰,樣子很Ig-able,味道都很不錯,香甜好味😋
  • 豆芽炒五花腩鍋/八爪魚
-發覺大角咀都有好多美食~今次就發現依間韓國餐廳~-海鮮部隊鍋 🤤($368)依個海鮮部隊鍋有好多材料,包括有鮑魚,蝦🦐,蜆,全部都十分新鮮,除左海鮮外,仲有魚糕,豆腐,年糕,芽菜,午餐肉,茄汁豆等等,十分足料👏🏻煙煙韌韌的年糕,好好食😋,而且成個海鮮部隊鍋份量十足,2個人share食都食唔曬👻食得差唔多就可以加埋公仔麵,咁先算係部隊鍋😗-炸雞 🐣(全份) ($128)炸雞🍗好好食,份量都OK,大約有10件炸雞~外皮唔算好厚,外脆內嫩,食落好juicy😍-蜜桃牛奶沙冰🍑($45)柚子牛奶沙冰($45)依2杯沙冰都好好飲,飲到有柚子肉,不錯👌2杯味道都不會好甜🤭-PS每張枱都有泡菜和芽菜,泡菜少少辣~-Name🏠:鍋 MW KOREA HOUSELocation📌:大角咀埃華街72號地舖(港鐵奧運站 A1 出口, 步行約7分鐘)價錢💰:海鮮部隊鍋 ($368),炸雞 (全份) ($128),蜜桃牛奶沙冰($45),柚子牛奶沙冰($45)

發覺大角咀都有好多美食~
今次就發現依間韓國餐廳~
海鮮部隊鍋 🤤($368)
食得差唔多就可以加埋公仔麵,咁先算係部隊鍋😗
海鮮部隊鍋

炸雞 🐣(全份) ($128)
炸雞🍗好好食,份量都OK,大約有10件炸雞
外皮唔算好厚,外脆內嫩,食落好juicy😍
炸雞

蜜桃牛奶沙冰🍑($45)
柚子牛奶沙冰($45)

PS每張枱都有泡菜和芽菜,泡菜少少辣~

Name🏠:鍋 MW KOREA HOUSE
海鮮部隊鍋
炸雞
2023-09-19 21 瀏覽
為食妹👧🏻最鍾意試新嘢 最近大角咀有間韓國菜好評如潮 當然要同閨蜜去試吓啦🥰餐廳門面走露營風格 入去前打下卡都幾Chill✨🫧炸雞🍗半份🫧炸雞🍗有半份或者一份選擇 炸雞炸得乾身脆口 蘸上甜辣醬更滋味😋🫧辣炒年糕🔥🫧年糕真係有辣度🥵腐皮沾滿醬汁令我食唔停🤣🫧海鮮部隊鍋配麵🫧部隊鍋有鮑魚、蜆肉、蝦肉、黃豆、午餐肉、魚腐、冬菇、金菇、豆腐、年糕、紹菜、公仔麵🍜 份量慷慨 ❤️‍🔥我哋兩個人都食唔晒🤪有鮑魚食開心仔🤩湯底濃郁惹味 食完捧住個肚走😎藍莓🫐牛奶沙冰蜜桃🍑牛奶沙冰沙冰解膩解辣 甜度適中🍹
餐廳門面走露營風格 入去前打下卡都幾Chill✨

🫧炸雞🍗半份🫧