2023-09-27 27 瀏覽
#yum食旺角 #yum食cafe #雙魚座咖啡店主打自家烘焙靚咖啡餐廳有唔小打卡位 係旺角少有寧靜空間✨特選龍蝦碎蛋包配脆炸薯條麵包鬆軟有牛油香味 夾住超大量小龍蝦肉 啖啖肉脆炸薯條無改錯名 食到最後都仲好脆 炸漿調味好夠✨Cold Brew Coffee 「莫札特」咖啡豆用左音樂家系列咖啡豆 淺焙豆同冷萃嘅方式 令自己炒嘅咖啡豆碳香味更加濃郁 香濃味道唔澀✨咸蛋王單骨雞翼炸皮係超級趣 鹹蛋黃味好濃郁✨百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕甜酒味好突出 跟住有淡淡芝士 雲尼拿味 蛋糕超級軟滑
#yum食旺角 #yum食cafe

炸皮係超級趣 鹹蛋黃味好濃郁

✨百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕
甜酒味好突出 跟住有淡淡芝士 雲尼拿味 蛋糕超級軟滑

2023-09-23 23 瀏覽
大概6.30到唔洗等位直入,留意返呢間餐廳有限時90mins入面揾到啲天線得得B嘅蹤影,大家可以發掘下嗌咗個 班尼迪蛋,牛油果醬及煙三文魚牛角窩夫配田園法律 $98一切落去蛋流心,好正,croffle都算脆,不過算係中規中矩,同埋唔包嘢飲,就算套餐加配都要$30,有少少貴整體嚟緊呢間餐廳食環境,嘢食唔差正正常常
入面揾到啲天線得得B嘅蹤影,大家可以發掘下

整體嚟緊呢間餐廳食環境,嘢食唔差正正常常
班尼迪蛋,牛油果醬及煙三文魚牛角窩夫配田園法律
2023-09-22 38 瀏覽
前幾日去旺中行街,被呢間咖啡館的裝潢吸引了。全店以白/木色,配上歐洲宮庭風的設計2邊臨窗的設計,看著遊人如鯽的旺角街頭, 呷一口精品咖啡,感覺很寫意~就連刀叉用具都配成同一宮庭風格,好有心思呢~ 叫做咖啡館,咖啡當然有番咁上下平時少見的 Long black, Espresso Tonic,  Whiskey Latte 等等呢度都有Combo Set ( Single Espresso + Piccolo ) 非常有儀式感的一個咖啡套餐 Single Espresso 用雕花的高腳杯盛著, 遠遠已飄來咖啡的香氣Piccolo 算是mini 版的 Latte, 係香港好像不多餐廳有提供Single Espresso 再加上 Piccolo 的份量,剛好就是一杯完整的咖啡而且能同時享有不同咖啡感受熱食的質量都好OK呀~班尼迪蛋,牛油果醬及煙三文魚配牛角包窩夫及田園沙律 $98將各種食材叠成一個多層漢堡飽似的,班尼迪蛋的蛋醬混和牛油果又OK喎底層的牛角包窩夫配上咸味的煙三文魚很諧和四重芝士薄餅配蜜糖 (8吋 $108) 薄餅上有厚厚的芝士, 薄餅的脆脆邊配上蜜糖後薄餅出奇地好味好像在食零食
前幾日去旺中行街,被呢間咖啡館的裝潢吸引了。
全店以白/木色,配上歐洲宮庭風的設計

就連刀叉用具都配成同一宮庭風格,好有心思呢~

叫做咖啡館,咖啡當然有番咁上下

非常有儀式感的一個咖啡套餐
而且能同時享有不同咖啡感受

熱食的質量都好OK呀~

班尼迪蛋,牛油果醬及煙三文魚配牛角包窩夫及田園沙律 $98

底層的牛角包窩夫配上咸味的煙三文魚很諧和

四重芝士薄餅配蜜糖 (8吋 $108)
薄餅上有厚厚的芝士, 薄餅的脆脆邊配上蜜糖後薄餅出奇地好味
好像在食零食,食唔停口~
玫瑰味單骨雞翼
唔單止有玫瑰花瓣伴碟,仲真係食到玫瑰味~
單骨雞翼方便食,好啱要保持儀的女孩子~

略嫌粉漿有點兒厚同乾~

甜品也要來個coffee 的  - Affogato
和之前的Combo Set 一樣, 非常有儀式感地上枱

意大利雪糕配上意大利咖啡
將熱熱的咖啡淋在冰凍的雪糕上
雪糕的甜中和的咖啡的苦澀
咖啡的香也滲進了雪糕,變了成一個貨真價實的咖啡味雪糕
特別要讚下雪糕溶化速度很慢的, 讓人有足夠的時間品嚐

2023-09-13
  • 班尼迪蛋
𝕋𝕙𝕖 𝕣𝕠𝕞𝕒𝕟𝕔𝕖 𝕠𝕗 ℙ𝕚𝕤𝕔𝕖𝕤♓️雙魚座最大既特性大概就係多愁善感👀,充斥著浪漫主義🫰🏽。呢間咖啡廳裝潢簡單舒服,採用大地色系元素🪵,唔通呢d就係浪漫既氣息🙈?餐廳都有幾個得得B同小玩意,令整個格局感覺無咁單調,俾返d色彩🌈。夜晚食 all day breakfast 咁 chur 得唔得架🤨?呢個煙三文魚全日早餐的確好豐富,有大啡菇🍄、黑松露炒蛋🍳、豬肉腸🐽、炸薯餅🥔、忌廉粟米粒🌽、車厘茄🍅、田園沙律🥗,同埋牛角包窩夫🥐。每樣食物既份量都岩岩好,個人覺得 croffle 同炒蛋比較美味,其他都凍得幾快❄️。🥐Smoked Salmon All Day Breakfast | $138邪惡既人重點黎啦😈,咸蛋黃單骨雞翼,即叫即炸,加埋咸蛋黃沙沙地既口感,唔算太咸🐣。單骨雞翼好處在於容易咬開,逐少食無咁漏☄️。🍗Single-boned Chicken Wings in Salted Egg Yolk Paste | $78呢款四重芝士薄餅係配蜜糖咁特別🍯,芝士既咸味唔會太重,淋上蜜糖係表面唔特別夾但就第一次見,係有趣既 pizza 體驗🍕。🧀Four-cheese Pizza w
𝕋𝕙𝕖 𝕣𝕠𝕞𝕒𝕟𝕔𝕖 𝕠𝕗 ℙ𝕚𝕤𝕔𝕖𝕤♓️

🧀Four-cheese Pizza with Honey | $108

餐廳主打咖啡🪐,一杯熱既玫瑰鮮奶咖啡,多重心心完整既拉花加上些少玫瑰花瓣🤏🏽,同愛人分享一定甜到漏🤭。另一杯係莫札特冷萃咖啡,咖啡豆係來自哥斯達黎加 Costa Rica✨,經過普葡萄乾蜜處理,口感順滑⚓️。

🌹Rose Latte | $48
☕️Cold Brew Coffee (Mozart) | $70

最後揀左自家製百利甜酒巴斯克芝士蛋糕🏵️,Bailey 既酒味真係好突出好濃郁🍸,芝士蛋糕雖然不至於流心,不過 texture 都幾 smooth🧀唔會太硬身,值得一試🧜🏽‍♂️。

🍰Homemade Bailey Basque Cheesecake | $60

2023-09-20 32 瀏覽
Miss Crazy好耐無出街揾食,呢期落雨落到癲🥲🥲今日見天色好少少,出左黎旺角食下Café 平衡下心理先得😆😆今日揀左係花園街街市毗鄰既Café ,環境好舒服,服務員勁友善,好開心靚到晚咁正既餐廳🌸德國咸豬手配酸椰菜薯蓉呢個價錢黎講性價比真心高!勁大隻德國咸豬手,焗得好香脆,又勁香口,加配埋薯蓉簡直一絕!咁大隻都只係$178咋!勁抵🙌🏻四重芝士pizza配蜜糖平日食pizza 都好喜歡食芝士pizza ,無諗到加上蜜糖係另一個層次!勁正勁好食!完全有意外驚喜!🌸咸蛋黃單骨雞翼上枱果下已聞到陣陣既咸蛋黃香氣,食落口更架係滿滿既幸福感😍😍😍炸得香脆之始,仲要滿滿都係咸蛋黃味,勁正!🌸百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕本身係芝士蛋糕愛好者!呢個cheese cake 控必食!芝士味濃,而且仲有陣陣酒香,勁正!🌸招牌咖啡Café 主打都係有唔同咖啡豆烘焙既咖啡,Miss crazy係咖啡愛好姐,呢個必試!苦同酸味適中,好適合新手咖啡愛好者試,配以虹吸既方式炮製,別有一番風味🌸House White Wine係cafe 飲酒都係第一次😆😆😆white wine 易入口,而且温度都好好,味道清甜好香👍🏻
Miss Crazy好耐無出街揾食,呢期落雨落到癲🥲🥲

🌸德國咸豬手配酸椰菜薯蓉

🙌🏻四重芝士pizza配蜜糖

🌸咸蛋黃單骨雞翼

🌸百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕

🌸招牌咖啡

🌸House White Wine
係cafe 飲酒都係第一次😆😆😆white wine 易入口,而且温度都好好,味道清甜好香👍🏻👍🏻
2023-09-11
  • 鹹蛋黃單骨雞翼
2023-09-18 39 瀏覽
之前喺旺角搭小巴都有留意到呢一間cafe,裝修比較日系,都幾啱女仔嚟打卡🥰今次試完之後,食物質素比想像中高,feel到餐廳對食物嘅質素都幾高要求😎.🍕四重芝士pizza配蜜糖 $108呢種食法真係第一次,而且有被驚艷到🫣完全冇諗過芝士同蜜糖係咁夾,因為蜜糖嘅襯托,所以都唔會覺得芝士好漏😳強力推薦大家試下呢一個🤪.🍔和牛煙肉芝士漢堡配薯條及沙律 $128呢個價錢都真係算係咁😝塊牛肉的而且確係幾好食,好juicy又重牛肉味😍不過呢個餐實在太heavy,女仔的話建議兩個人share🥳.💰人均消費~$250.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🍕四重芝士pizza配蜜糖 $108
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2023-09-18 35 瀏覽
平日2點去唔洗等位。比我想像中都大間多位。咁岩可以坐到窗邊位依到係掃QR CODE落單,點個慢煮雞胸凱撒沙律同齋啡。無留意到禁入個沙律選項後係改左帆立貝凱撒沙律。上菜個下以為點解雞胸係一粒粒入去睇返單先知自己無留意~好大碟菜,好多芝士粉但美中不足係啲貝有層炸粉炸過同落沙律醬。改一改就真係健康好多!杯咖啡都好大杯,聞落好香不過味道就唔岩我口味。當日平日關係所以唔多人,坐得好舒服,唔會好嘈雜。店員們都好有禮貌好溫柔
依到係掃QR CODE落單,點個慢煮雞胸凱撒沙律同齋啡。
入去睇返單先知自己無留意~
好大碟菜,好多芝士粉
杯咖啡都好大杯,聞落好香不過味道就唔岩我口味。
當日平日關係所以唔多人,坐得好舒服,唔會好嘈雜。
店員們都好有禮貌好溫柔

2023-09-17 42 瀏覽
因為餐廳外觀不錯,所以與朋友2人一齊去晚餐,地方不是很大,感覺清雅。去到已經係8.40pm, 侍應同我地講用餐時間90mins, 但餐廳9.45pm 關門,何來有90mins 比我地食呢😅。 當時只有幾台客,我地想坐一張4人台,被侍應拒絕,理由是留座給其他客人🤔得一個鐘時間用餐還有預約客人來嗎? 當然沒有,我們是最後一台客😑,給顧客坐得舒服是否侍應應有責任。。。?食物外貌還可以,但味道一般,不是今次食評重點,服務問題是我想講,員工看似有禮,但當我地問食物質素問題時,居然聽完就算,冇回應,連經理都一樣😞,我地感覺服務如茶記一般,未到9.30pm, 已開始關掉部分燈及拉窗口鐵閘,好明顯叫我地快d 走啦,沒有再來機會。。。
2023-09-16
180 分鐘 (堂食)
2023-09-16 39 瀏覽
想喺鬧市中搵個地方靜靜地睇書/飲杯咖啡休息下,又或者同朋友吹水敘舊,今次介紹嘅咖啡館就非常適合💛坐窗邊更加能感受到鬧市中漫活嘅感覺,一邊飲住咖啡,一邊望住小巴同人來人往嘅街道,都幾有feel☕️如果同朋友傾偈嘅話,就可以拉埋窗簾,設計好好👍🏻Combo Set (Single Espresso + Piccolo) $68⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️一上枱已經覺得拉花同器皿好靚🫨 呢度嘅咖啡種類好多,而且全部咖啡豆都係餐廳自己炒‼️Piccolo入口好順滑,味道比Latte濃厚,aftertaste重nutty嘅味道😚飲到最尾milk foam同個拉花都仲係到💟側邊嘅single espresso雖然比較苦,但更加唔夠飲咗咖啡嘅原味☕️舖頭亦都非常細心,咖啡杯上加咗隔熱杯套,以免客人焫親🫶🏼四重芝士pizza 配蜜糖 $108⭐️推薦⭐️Pizza底薄脆,唔會食完就好滯😚分量十足嘅芝士,加埋蜜糖,甜甜鹹鹹,味道層次豐富😋建議大家趁熱食,拉絲效果更佳‼️玫瑰風味單骨雞翼(8件) $78單骨雞翼超方便,勁適合我呢啲懶人🤣雞翼炸得好香脆,加上的玫瑰花蜜,味道香甜🍯經典BBQ燒豬肋骨 配脆炸薯條 $216⭐️⭐️極度推薦

⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️

四重芝士pizza 配蜜糖 $108
⭐️推薦⭐️

玫瑰風味單骨雞翼(8件) $78

經典BBQ燒豬肋骨 配脆炸薯條 $216
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️
一開頭淨係比咗一把刀我哋,諗住問staff攞咗一把刀🐒點知切咗一下,側邊啲肉已經甩咗出嚟,非常酥軟多汁😱煮得入味,味道酸酸甜甜,好開胃😍 肉質鮮嫩,加上表面嘅脆皮,增加咗口感層次感🤩

鋪頭入邊嘅擺設都非常得意,下次如果再嚟會試siphon coffee😤淨係睇Menu已經有超級多種🤣如果大家有選擇困難症,建議同呢度嘅Staff傾偈,佢哋真係超級專業同好人,相信佢哋會比建議大家😝

#bei9sik💛 #bei9sik旺角
#旺角黃店#黃店cafe

雙魚座咖啡館
旺角通菜街123號地下A 及 B號舖
2023-09-16 23 瀏覽
朋友生日決定去旺角覓食, 旺角最近開了一間以雙魚座命名cafe,室內以純白設計, 充滿浪漫少女風,感覺清新高雅黑松露忌廉意粉配天婦羅軟殼蟹天婦羅炸得鬆脆,黑松露味香濃, 浸入意粉當中,每-口都有黑松露香味,意粉好 Al Dente ,口感不錯是日餐湯是蘑菇湯蘑菇打得香滑軟綿, 食到一粒粒蘑菇,奶香味濃郁,鮮嫩可口 鹹蛋黃單骨雞翼(八件)離遠已經聞到濃烈嘅鹹蛋黃香味, 熱辣辣酥脆,雞翼新鮮炸起, 鹹蛋黃包住單骨雞翼,鹹蛋黃起沙食落外脆內軟紅洒燴牛面肉配薯菜牛面肉好軟霖,紅酒汁香濃好入味,牛面肉中間夾住骨膠原,配合薯菜味道昇華𣎴少Latte咖啡味香濃,奶好香滑,拉花好靚,這店出名手沖咖啡,適合同朋友-齊慢慢嘆啡,Affogato Espresso 好香濃咖啡豆,加入雲呢拿雪糕,奶味重,口感Creamy ,將espresso 倒進雪糕後, 半溶雪糕球與咖啡融為一體,簡直回味無窮

黑松露忌廉意粉配天婦羅軟殼蟹

是日餐湯是蘑菇湯
蘑菇打得香滑軟綿, 食到一粒粒蘑菇,奶香味濃郁,鮮嫩可口

鹹蛋黃單骨雞翼(八件)

紅洒燴牛面肉配薯菜

Latte

Affogato

2023-09-14 25 瀏覽
班尼迪蛋🥚,牛油果醬及煙三文魚配牛角包窩夫🥐及田園沙律🥗 $98小妹很喜歡吃班尼迪蛋😍要做出完美的水波蛋不容易,滑嫩的蛋白裹着濃稠的流心蛋黃😋 小妹最喜歡就是切開它的一瞬間,超治癒的🤤配上咸咸的煙三文魚,香濃的芝士和微脆的牛角窩夫😋如果覺得有點膩時就可以吃田園沙律中和一下~~做brunch 或tea就最好不過,但作為晚餐就有點不夠飽了🙈所以我們又叫了一個主食~~英倫炸魚薯條配他他醬🍟 $138 炸魚很大一塊!!一開始以為炸皮很厚,但切開看原來很薄,🐟魚肉很厚而且滑嫩,外皮很香脆可口👍意外地很不錯🤭 因為炸魚本身有調味,所以不用醬料其實都很好吃,但蘸了他他醬就可以解油膩🤪 薯條也炸得很香脆而且份量很多~~玫瑰鮮奶咖啡☕️🌹 $48咖啡超香☕️奶味挺重的,但不會蓋過咖啡的香,而且慢慢就能嚐出幽香的玫瑰味道🌹👍小妹平時不太愛喝咖啡,但都覺得這個是不太喜歡咖啡的朋友都可以試試~~ House White Wine (1杯) 🥂 $68味道不會很酸,容易入口😚搭配炸魚薯條超滿足的🤭自家製Bailey 巴斯克蛋糕🍰🧀 $60Bailey 巴斯克蛋糕質地厚實,口感滑嫩,不太甜,而且芝士

英倫炸魚薯條配他他醬🍟 $138

玫瑰鮮奶咖啡☕️🌹 $48

House White Wine (1杯) 🥂 $68
味道不會很酸,容易入口😚搭配炸魚薯條超滿足的🤭

自家製Bailey 巴斯克蛋糕🍰🧀 $60
Bailey 巴斯克蛋糕質地厚實,口感滑嫩,不太甜,而且芝士味跟酒味很搭👍🤭

2023-09-13 20 瀏覽
喺旺角鬧市有一間與別不同嘅Cafe ♓️餐廳開了不久,裝修好華麗✨🍽️食物1️⃣特選龍蝦碎蛋包配炸薯條$168: 龍蝦包有經過烘香而且材料好夠份量,龍蝦肉厚肉又爽口,加上碎蛋與蛋黃醬好好食🤤2️⃣和風照燒汁燴扁意粉配原條蒲燒鰻魚$148: 意粉每條都充滿香濃燒汁味,鰻魚入味冇骨,好大條夠哂2人食添🫢3️⃣白酒煮紐西蘭青口(5隻)$78: 青口大隻啖啖肉,鮮甜帶酒香。4️⃣自家製百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕$60: 第一次食加入酒既巴斯克芝士蛋糕,有淡淡酒香+芝士味好襯,蛋糕質地都夠濕潤鬆軟👍🏻飲品🥂Baileys Latte $72: 鮮奶及咖啡味份量調校得幾好,兩者味道都飲到,有Baileys酒香帶有少少甜味。House White Wine $68: 配海鮮之選!

🍽️食物

飲品🥂

House White Wine $68: 配海鮮之選!
1K
📍位置:旺角站 B2 出口, 步行約三分鐘到,非常方便。🏠環境:純白的門面,室內空間大,左邊是廚房和咖啡枱,右邊是窗邊吧台和二人枱,窗邊用上蕾絲布簾擋路人目光,可望街景之餘,保留私隱,後方更有自成一角的寧靜小吧台,加埋籐椅和小盆栽🪴,有法式後花園的感覺!整體以以白色及淺木色為主調,裝修簡約而有格調,配柔和燈光,舒適而使人放鬆。🤵🏻服務:人手下單,收取加一。🍽️晚市:提供套餐,可加錢配小食或咖啡,並提供特別的虹吸式咖啡。🐟煙三文魚沙律🥗 $28簡單的材料而美味,有魚油香的煙🐟三文魚配醋汁沙律🥬,微酸開胃☺️。🌷玫瑰風味單骨雞翼🍗(8件)$78炸得卜卜脆的雞翼🍗再淋上玫瑰🌹蜜糖🍯,甜蜜的味道😆,脆脆的口感。🍝黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹🦀 $156份量挺大,軟殼蟹切半來炸,口感外脆內軟🤩,不多油,中間是賣相一流的扁意粉🥰,條條沾滿忌廉醬,有少許蘑菇片點綴,整體質素不錯👍🏻。🧀四重芝士pizza🍕配蜜糖🍯 $108餅底薄而重芝士味😍,其實不用配蜜糖都很夠味道,但拉絲效果不明顯😌。☕Combo Set (Single Espresso+ Piccolo) $68心形🧡拉花,濃縮咖啡味道很濃郁☺️,
📍位置:旺角站 B2 出口, 步行約三分鐘到,非常方便。

🏠環境:純白的門面,室內空間大,
左邊是廚房和咖啡枱,
後方更有自成一角的寧靜小吧台,
加埋籐椅和小盆栽🪴,有法式後花園的感覺!

🤵🏻服務:
人手下單,收取加一。
🍽️晚市:
提供套餐,可加錢配小食或咖啡,
並提供特別的虹吸式咖啡。
🐟煙三文魚沙律🥗 $28

🌷玫瑰風味單骨雞翼🍗(8件)$78

🍝黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹🦀 $156
黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹
份量挺大,軟殼蟹切半來炸,

🧀四重芝士pizza🍕配蜜糖🍯 $108

心形🧡拉花,
濃縮咖啡味道很濃郁☺️,略帶點甘苦,
而加了奶就易入口多了。

☕Affogato🍨阿法奇朵 $50

濃郁的咖啡配雲呢拿雪糕,😊完美的配搭,夏日炎炎吃就冰涼透心😙。

2023-09-04
黑松露忌廉扁意粉配天婦羅軟殼蟹
適逢週末,相約了朋友到旺角閒逛,順道到旺角一間高質格調西餐廳「雙魚座咖啡館」品嚐一頓滋味豐盛西餐作是日晚餐❗餐廳裝修精美,座位舒適!店員非常殷勤有禮。1️⃣特選龍蝦碎蛋包 配 脆炸薯條:蛋包外層金黃酥脆,內裡則包裹著豐富的龍蝦肉碎。龍蝦肉質鮮嫩,帶有濃郁的海鮮甜味,與蛋包的香氣完美融合。搭配脆炸薯條,增添了口感的層次感。2️⃣咸蛋王單骨雞翼(8件):這道菜以咸蛋黃為特色,每塊雞翼都均勻地裹上了香濃的咸蛋黃。咸蛋黃的濃郁味道與雞翼的鮮嫩肉質完美結合,帶來了口感的豐富和層次感。3️⃣香草燒加拿大豬鞍 配薯菜伴 三色胡椒汁:香草燒加拿大豬鞍配薯菜伴三色胡椒汁是一道精緻而美味的主菜。加拿大豬鞍經過香草燒烤處理,肉質鮮嫩多汁。搭配薯菜伴,增添了菜色的口感和營養價值。三色胡椒汁則提供了一種獨特的調味風味。4️⃣百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕:這款蛋糕以巴斯克芝士為主要成分,結合了百利甜酒的獨特風味。蛋糕質地綿密細膩,口感濕潤,入口即化。5️⃣Cold Brew Coffee(「莫札特」咖啡豆):這種冷萃咖啡的製作過程中,咖啡豆經過長時間的浸泡,提取出了咖啡的濃郁風味,同時保留了咖啡的柔和口感和微妙的香氣。莫札特咖啡豆本身具

餐廳裝修精美,座位舒適!店員非常殷勤有禮。

1️⃣特選龍蝦碎蛋包 配 脆炸薯條:

2️⃣咸蛋王單骨雞翼(8件):

3️⃣香草燒加拿大豬鞍 配薯菜伴 三色胡椒汁:

4️⃣百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕:

這種冷萃咖啡的製作過程中,咖啡豆經過長時間的浸泡,提取出了咖啡的濃郁風味,同時保留了咖啡的柔和口感和微妙的香氣。莫札特咖啡豆本身具有豐富的風味層次,帶有深度的苦甜和微妙的果香。

6️⃣First Kiss
這是一款自家調配的雞尾酒,酒味香醇,入口容易。

以上所述的菜色和飲品都是令人垂涎欲滴的美食,無論您是海鮮愛好者、雞翼控、豬肉愛好者、甜點迷還是咖啡愛好者,這些菜色和飲品都值得一試。
2023-08-29
5 分鐘 (堂食)
2023-09-09 23 瀏覽
在旺角地鐵旁邊,地理位置很方便門口佈置得很有格調,也很適合約閨蜜打卡😍慶祝生日都很不錯呢~✅經典的BBQ燒豬肋骨豬肋骨燒得外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁,燒烤的香味與BBQ醬料的甜辣完美融合,讓人一口接一口的停不下來。而配上旁邊的脆炸薯條,口感酥脆,邪惡又令人很滿足😌✅班尼迪蛋、牛油果醬及煙肉配牛角包窩夫及田園沙律班尼迪蛋的蛋黃配搭荷蘭醬,口感濃郁又惹味,與牛油果醬的清新滋味和煙肉的鹹香完美結合。牛角包窩夫口感酥脆,而田園沙律的清新幫助中和了牛角包的油膩😝✅玫瑰鮮奶咖啡咖啡的香氣與玫瑰的芬芳融為一體,帶來一種獨特的風味。喝一口,就好像在品嚐一首優美的詩篇🤪阿法奇朵則是咖啡與雪糕的完美組合🤩雪糕的口感綿密,而咖啡的甘香和香醇令雪糕甜而不膩
在旺角地鐵旁邊,地理位置很方便

✅經典的BBQ燒豬肋骨

✅班尼迪蛋、牛油果醬及煙肉配牛角包窩夫及田園沙律

✅玫瑰鮮奶咖啡

阿法奇朵