2024-08-25
🫣免運費?!沙田有好嘢!有睇開我寫嘅blog嘅朋友,應該都知道我係一個炸雞狂迷!成日一得閒就會出去食下k記m記j記,都會幫襯好多西式炸雞店又或者韓式炸雞店。🤠今次嚟到石門,聽聞有一間炸雞嘅本地薑!呢度炸雞唔係韓式都唔係美式更加唔係英式都唔係日式,竟然係本土港式!呢度竟然有鹹蛋黃味,沙嗲味!蹤跡炸雞界多年嘅我,見到佢哋呢度有咁多香港人口味嘅炸雞真係令到我覺得非常意外!二人套餐都只係一百蚊鬆啲!竟然有十件雞,一個小食一個卡巴兩罐汽水!🐔沙爹味炸雞炸雞鬆軟香脆嘅裹粉,內裏鮮香肉嫩,外表奇脆無比!沙爹沾醬好惹味小小辣,絕對係港式嘅精選!🧆鹹蛋黃炸雞成日睇到出面而家啲人好輕食鹹蛋黃餅乾、鹹蛋黃流沙包,邊度有諗到炸雞都有得同鹹蛋黃crossover?但係佢幾夾㗎喎衰鬼!鹹鹹甜甜咁樣好好味喎!🥞羊肉卡巴新鮮嘅紫椰菜、生菜等等嘅配料,配上即製餅底,加埋唔會太大騷味嘅羊肉,即製即食真係好好味!呢個真係等唔切拎到返屋企,即刻畀我食曬😆🐔小食釀雞翼估唔到有三隻!三隻都係大大隻😆裏面有少少甜甜辣辣,好有新意!店舖嘅一班經營主理者都係滿腔熱誠嘅90後,主打一個快靚正平!而且沙田某啲地區消費只係好低嘅金額已經免運
有睇開我寫嘅blog嘅朋友,應該都知道我係一個炸雞狂迷!
🤠今次嚟到石門,聽聞有一間炸雞嘅本地薑!
呢度竟然有鹹蛋黃味,沙嗲味!
🐔沙爹味炸雞
炸雞鬆軟香脆嘅裹粉,內裏鮮香肉嫩,外表奇脆無比!
沙爹沾醬好惹味小小辣,絕對係港式嘅精選!
🧆鹹蛋黃炸雞
但係佢幾夾㗎喎衰鬼!鹹鹹甜甜咁樣好好味喎!
🥞羊肉卡巴
新鮮嘅紫椰菜、生菜等等嘅配料,
🐔小食釀雞翼
估唔到有三隻!三隻都係大大隻😆
裏面有少少甜甜辣辣,好有新意!
而且沙田某啲地區消費只係好低嘅金額已經免運費!
部分時間更加營業到凌晨,方便區內夜媽媽肚餓嘅大家🥰