由熱愛露營的營友開設,主打燒肉,餐廳放滿各式各樣的露營用品,就連燒肉枱凳高度都與平時的戶外露營一樣🤩🌟宮崎和牛赤身4點|$428有肩三角、內側後腿肉、後腰背肉、赤身肉及和尚頭🌟黑豚梅花肉|$98個人認為豬更出色🫢其油脂分布很平均,肉質特別嫩而且好香,一點也不油膩🌟沖繩煙黑豚|$68啖啖肉香,不帶豬羶味🌟赤雞上腿肉(柚子醬油味)|$78肉質結實有嚼勁,脂肪較少🌟月見燒海苔拌飯(配溫泉蛋)滿滿的紫菜加入溫泉蛋再拌白飯🤤🌟露營生活冷麵|$68冷麵配一隻大蝦、青瓜絲、蛋絲及蟹柳絲

🌟宮崎和牛赤身4點|$428
有肩三角、內側後腿肉、後腰背肉、赤身肉及和尚頭

🌟黑豚梅花肉|$98

🌟沖繩煙黑豚|$68
啖啖肉香,不帶豬羶味

🌟赤雞上腿肉(柚子醬油味)|$78
肉質結實有嚼勁,脂肪較少

🌟月見燒海苔拌飯(配溫泉蛋)
滿滿的紫菜加入溫泉蛋再拌白飯🤤

🌟露營生活冷麵|$68
冷麵配一隻大蝦、青瓜絲、蛋絲及蟹柳絲
2024-05-01 41 瀏覽
今日和阿女去了銅鑼灣拍拖,她說要帶我在閙市中露營,於是來了露營生活食午餐。一入門口,已經被這裡的營地氣氛感染,連戶外地方,都是露營設計的。食物除了有刺身,外,還有烤肉及串燒,我們就每款叫了一些來吃。我們叫了海之幸刺身沙律、宮崎和牛頂級肉眼、沖繩煙黑豚、原隻大虎蝦、蒜蓉燒日本蠔、塩燒白鱔串,和鰹魚腐皮湯烏冬。~ 海之幸刺身沙律:沙律菜新鮮,刺身粒鮮味,確是很好的配搭,最適合夏天食用。~ 宮崎和牛頂級肉眼:這個要給大like👍🏻肉質幼滑,入口即化。~ 沖繩煙黑豚:肥瘦肉均勻,入口彈牙。~ 原隻大虎蝦:足有手掌那麽長,肉質鮮味。~ 蒜蓉燒日本蠔:日本蠔充滿蠔香,吃起來清爽。~ 塩燒白鱔串:皮脆肉嫩,只用少量塩燒,令人吃出鱔的原味。~ 鰹魚腐皮湯烏冬:烏冬彈牙煙靭,湯底清甜。整體來說,露營生活是銅鑼灣不錯的居酒屋,食物款式多,不單有烤肉、刺身,更有串燒、壽司,加上裝修富特式,招呼亦親切,下次一定會再來。

~ 沖繩煙黑豚:肥瘦肉均勻,入口彈牙。
~ 原隻大虎蝦:足有手掌那麽長,肉質鮮味。
~ 蒜蓉燒日本蠔:日本蠔充滿蠔香,吃起來清爽。
~ 塩燒白鱔串:皮脆肉嫩,只用少量塩燒,令人吃出鱔的原味。
~ 鰹魚腐皮湯烏冬:烏冬彈牙煙靭,湯底清甜。

2024-04-25
午餐
2024-04-29 53 瀏覽
星期六搵左間幾有特色食燒肉的餐廳,格局椅子好像露營般似,中午時間人流不多,我們一行4人好開心咁傾左好耐🤗,而且這裡可以帶竉物架,隔離枱有隻狗狗好可愛!這裡的午餐好抵,我地叫了3個午餐,再另外點一些燒肉來燒!🔸滑蛋吉列豬扒定食:豬扒酥脆,肉質幾滑,滑蛋汁撈飯好好味!🔸和風三文魚海膽醬油炒飯: 炒飯炒得好香,不會炒到好乾,味道吸引!還有三文魚骨,好香脆!🔸刺身角定食:刺身切成粒狀,好新鮮,味道好特別,有點似沙律汁調味,好清新!🔸 宮崎和牛極尚四點:四款不同部位,但廚師好像比多了一款,重量應該一樣既😂,其實每一款都好味,好滑好新鮮,入口即溶的口感,油脂豐富但分佈比例好好!後肩背肉的肉質比較有咬口!🔸另點了牛舌,黑豚肉腸,赤雞上腿肉,沖繩煙黑豚和菠蘿;沖繩煙黑豚燒完出來有點像燒肉,但好滑好香,一流!黑豚肉腸都好味!
這裡的午餐好抵,我地叫了3個午餐,再另外點一些燒肉來燒!
🔸滑蛋吉列豬扒定食:豬扒酥脆,肉質幾滑,滑蛋汁撈飯好好味!
滑蛋吉列豬扒定食
赤雞上腿肉,沖繩煙黑豚
  • 宮崎和牛極上四點
  • 沖繩煙黑豚
2024-04-29 35 瀏覽
露營生活作為一間主題餐廳,分別有室內及戶外座位,適合帶寵物人士及朋友聚會,是打卡聊天的好地方。裝修佈置有特色,用上露營用的傢俬及餐具以及帳幕,實在頗有氣氛,而食物方面主打燒肉以及小型火鍋,絕對襯托露營主題。❤️露營生活冷麵冷麵上有蛋絲、青瓜絲、蟹柳絲以及大蝦,配料豐富,加上冷麵汁,冰冰涼涼,最適合剛剛回暖的天氣。❤️黃金炸魷魚鬚魷魚鬚彈牙外,皮炸得香脆,配上沙律醬多添一份滋味,作為伴酒小菜就最適合不過。❤️手作出汁玉子燒玉子燒蛋味濃郁又多汁,上面灑上沙律醬、木魚絲以及大阪燒汁,多重汁醬味道濃郁香口,很不錯。❤️海蜇拌青瓜絲另一款涼拌小食,類似冷麵,冰涼口感再加上清新感覺,幾適合夏天食用。❤️宮崎和牛頂級肉眼50g肉眼和牛薄切,油花分佈均勻,類似用作壽喜燒,輕輕放上燒烤盤上正反面輕燒一會兒,再沾上雞蛋汁,令本身香濃的牛肉味道更突出,口感更加嫩滑,質素不錯。❤️赤雞上腿肉(柚子醬油味)雞肉肉質頗嫩滑,而且裏面有肉汁,柚子醬油調味剛好,味道不會過濃,在燒烤過後油份完全迫出,至於雞皮位置稍稍焦香,味道不錯。❤️沖繩煙黑豚黑豚肉為厚切,煙肉味道帶有鹹香,至於口感方面肉質較為爽彈。❤️巨峰乳酸梳打 / 白桃乳酸梳

❤️露營生活冷麵

❤️黃金炸魷魚鬚

❤️手作出汁玉子燒

❤️海蜇拌青瓜絲

❤️宮崎和牛頂級肉眼50g

❤️赤雞上腿肉(柚子醬油味)

❤️沖繩煙黑豚
黑豚肉為厚切,煙肉味道帶有鹹香,至於口感方面肉質較為爽彈。

❤️巨峰乳酸梳打 / 白桃乳酸梳打
兩款梳打口感透心涼,甜度剛好,不會過甜,非常適合炎炎夏日享用。

2024-04-07
最近发现了一家非常非常适合亲子的露营餐厅! 这家餐厅有一个很大的户外平台,特别适合搞生日会呀、年会聚会等等,以吃日式烤肉为主。‼️整个装修风格都是野外露营风,十分的特别。 我们选了户外的位置,小朋友还可以走来走去太好了。 我们自己点了一些串烧坐在户外,很推荐他家的紫菜蛋饭鸡蛋捞着紫菜这种简单的搭配,让这碗饭灵魂满满串烧点了朱槿肉还有鸡盛不得了这里的串烧是在太好吃啦,另外点了他家的乌冬和拉面真的很适合小朋友今天的分享就到这里啦

最近发现了一家非常非常适合亲子的露营餐厅!
我们选了户外的位置,小朋友还可以走来走去太好了。
2024-04-23 129 瀏覽
好友非常喜歡露營,但由於我怕昆蟲所以一直未能同行,今晚好友決定帶我去偽露營,找了一間露營主題餐廳,俾我感受一下露營的感覺。餐廳所有裝飾佈置,到枱椅食具全部都採用露營用品,身在其中感覺彷彿自己在露營營地一樣。味噌煮和牛筋帶有筋的部位非常適合燉煮,燉煮過的牛筋肉質軟嫩,味道香濃。海之幸刺身沙律沙律份量十足,面頭放上大量刺身,有油甘魚、八爪魚、三文魚等等,而且沙律菜清爽翠綠,青瓜粒清甜爽脆,加上蟹籽、番茄仔、沙律醬拌在一起,入口清爽可口,新鮮美味。宮崎和牛赤身4點赤身4點有和尚頭、赤身肉、後腰背肉、後腰背肉上蓋等,每一款油脂分布都好平均,最喜歡後腰背肉上蓋,肉嫩軟綿,入口溶化,赤身肉肉味濃厚,油脂芳香。白鱔(配鰻魚汁)白鱔外皮香脆可口,肉質鮮甜爽脆,沾上鰻魚汁更加增添滋味。赤雞上腿肉(柚子醬油味)赤雞肉肉質鮮嫩彈牙,雞味濃郁,柚子香氣四溢,味道清新。

味噌煮和牛筋
帶有筋的部位非常適合燉煮,燉煮過的牛筋肉質軟嫩,味道香濃。

海之幸刺身沙律

宮崎和牛赤身4點

白鱔(配鰻魚汁)
白鱔外皮香脆可口,肉質鮮甜爽脆,沾上鰻魚汁更加增添滋味。

赤雞上腿肉(柚子醬油味)
赤雞肉肉質鮮嫩彈牙,雞味濃郁,柚子香氣四溢,味道清新。

2024-04-14 632 瀏覽
性價比極低!超失望。網上睇到環境唔錯,食評唔錯。以為帶個朋友去可以食餐好。點知叫左個2人餐,每種食物得一人份。即係一條肉串要自己用筷子分開2份,每人一口。d肉又唔熱,燒好左放左好耐咁。又柴皮又無乜味。6百幾元食個2人餐感覺像只吃了前菜一樣。完全唔飽。唔怪得無乜客。肉質咁乾想叫杯水飲。竟然話得水喉水。全晚只係得個環境覺得唔錯。比錢原來食裝修佈置。食完超唔爽。絕對無下次。之後我地去第二間再食過。唔推薦。

食完超唔爽。絕對無下次。之後我地去第二間再食過。唔推薦。
2人餐 串燒
2024-04-12
2024-04-12 87 瀏覽
四樓全層,連埋户外位置,空間好大,最正係營造到露營嘅氣氛,用嘅器具、坐嘅凳、聽嘅音樂,全部都好有feel!連小朋友玩嘅地方都有!Lunch set包餐湯、沙律同餐飲,好抵!👉🏻蔥爆宮崎A4和牛定食 $88和牛無得輸,肉質嫩滑,牛味濃!👉🏻營地海鮮鍋 $168以沙白、海蝦同青口等海鮮為主,湯底鮮味,唔油膩,仲有娃娃菜同西洋菜!👉🏻刺身 追加左三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦同帶子,肥美厚切又新鮮!👉🏻和牛薯餅 $38口感酥脆外皮,餡料豐富!👉🏻燒物牛舌同黑豚肉腸,前者口感爽彈,後者帶有獨特嘅豬肉香氣!👉🏻日系咖啡Tiramisu $48咖啡香氣,仲有厚實嘅cream!👉🏻玫瑰氣泡碟豆花茶 $28芬芳嘅香氣,茶嘅口感順滑!👉🏻柚子氣泡玄米茶 $20清新,帶有柚子嘅酸甜同玄米茶嘅香氣!

Lunch set包餐湯、沙律同餐飲,好抵!

👉🏻蔥爆宮崎A4和牛定食 $88
和牛無得輸,肉質嫩滑,牛味濃!

👉🏻營地海鮮鍋 $168

👉🏻刺身
追加左三文魚、油甘魚、八爪魚、甜蝦同帶子,肥美厚切又新鮮!

👉🏻和牛薯餅 $38
口感酥脆外皮,餡料豐富!

👉🏻燒物
牛舌同黑豚肉腸,前者口感爽彈,後者帶有獨特嘅豬肉香氣!

👉🏻日系咖啡Tiramisu $48
咖啡香氣,仲有厚實嘅cream!

👉🏻玫瑰氣泡碟豆花茶 $28
芬芳嘅香氣,茶嘅口感順滑!

👉🏻柚子氣泡玄米茶 $20
清新,帶有柚子嘅酸甜同玄米茶嘅香氣!
2024-04-12 65 瀏覽
完全複製露營的氛圍☺️加上精緻的和牛燒肉🤪想不到銅鑼灣地鐵站旁邊的黃金廣場居然有這讓高質素的餐廳🥰🥰一進入餐廳的露天區域😗就感受到一種寧靜和自然的氛圍😘😘令人暫時忘掉繁忙的都市生活🥺這家餐廳的員工服務態度非常好☺️有禮貌👍~牛魔王燒肉拼盤☺️☺️提供各種不同部位的和牛😘以滿足想嘗試不同口味的客人🤭我在這個拼盤嚐到的所有和牛絕對都是絕妙的享受 入口即溶🥰先聲明 完全沒有誇大事實 友道過這間餐廳的朋友都會知道👍 和牛肉質極為細嫩,脂肪均勻地分佈在肉中,給予了獨特的口感。肉質鮮嫩,讓每一口都充滿了鮮味👍👍~牛油燒北海道帆立貝不錯的水平👍新鮮 但對比和牛拼盤沒有太特別😂總括來說,雖然本人不重視儀式感😂但這家都市模仿露營餐廳的和牛餐廳給我留下了深刻的印象☺️不僅提供優質的和牛料理,還在服務和氛圍上營造了一種獨特的體驗☺️☺️👍
完全複製露營的氛圍☺️加上精緻的和牛燒肉🤪

想不到銅鑼灣地鐵站旁邊的黃金廣場居然有這讓高質素的餐廳🥰🥰

這家餐廳的員工服務態度非常好☺️有禮貌👍

~牛魔王燒肉拼盤☺️☺️

~牛油燒北海道帆立貝

不錯的水平👍新鮮 但對比和牛拼盤沒有太特別😂

都市人生活節奏緊張,越黎越多人鍾意約埋班fd去露營,遠離市區,感受下唔同既氛圍但係平日無得露營 ⛺️ ,又心思思露營感?銅鑼灣既露營生活就為你係市區帶黎露營生活體驗!由裝修設計,坐椅,餐具,通通都用上露營用品。每一個細節都唔放過,仲有露營燈,摺疊枱凳,仲有投影機📽️結合都市人最愛既日式餐點,非常啱口味既日式露營生活體驗❣️𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 宮崎和牛赤身4點 $428日式燒烤配上滑嫩既宮崎和牛赤身,入口即溶又香甜既口感,真露營未必一定有,但係露營生活就一定比到你。✨ 蒲燒鰻魚配玉子燒 $118打卡一流既蒲燒鰻魚配玉子燒,每件都好似鰻魚壽司咁,不過下面就換成玉子燒。靚靚既外觀,食落口感都好有層次。✨ 鰹魚腐皮湯烏冬 $38湯底鮮甜,大大片腐皮加埋烏冬,仲用埋露營用既不鏽鋼碗同餐具,真係滿滿既露營feel,好正呀。✨ 三文魚茶漬飯 $58三文魚茶漬飯既茶湯都好香甜,味道濃郁,飯量又足。如果再加少少三文魚子就perfect啦!✨ 柚子氣泡玄米茶 $48係 mindful sparks 既柚子氣泡玄米茶 💋ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 露營餐廳📍 Causeway Bay, Hennes
但係平日無得露營 ⛺️ ,又心思思露營感?

結合都市人最愛既日式餐點,非常啱口味既日式露營生活體驗❣️

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 柚子氣泡玄米茶 $48

係 mindful sparks 既柚子氣泡玄米茶 💋

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

露營餐廳

📍 Causeway Bay, Hennessy Rd, 502號, Goldmark, 4樓
2024-04-10 34 瀏覽
置身於室內的露營場地,讓我感覺興奮🤗 因為唔駛捱熱,唔駛喂蚊,唔駛買露營用品,就可以舒舒服服咁露營野餐🤣😂「香蒜牛油炒廣島蠔」好大隻同juicy👍🏻「伯爵冷萃氣泡茶」好特別!以啤酒樽呈現出來,味道是有氣的茶🤗「鰹魚腐皮湯烏冬」 唔太食飯,最好配上烏冬麵😌「黃金炸雞軟骨」大大粒,炸至脆口😗「自家制和牛薯餅」正呀♥️是可樂餅一種,脆軟感齊哂「海帶大和蜆清湯」 又有大蜆又有湯飲「串燒烏羽(塩加黑椒)」 仲有串燒選擇,是我最愛的雞翼🤓「蟹肉蟹子和風野菜沙律」這款份量大,而且野菜好新鮮🥰「味噌煮和牛筋」正呀!和風味👍🏻牛筋好淋連配料都入哂味🥰「手作出汁玉子燒」「口塩燒黑豚腩片露筍卷串」備註:🔺環境好舒服,適合一班朋友聚會🔺如果怕熱,又從未試過露營,這裡是不錯選擇🔺每款份量不多,但可食多款

「香蒜牛油炒廣島蠔」好大隻同juicy👍🏻
「鰹魚腐皮湯烏冬」 唔太食飯,最好配上烏冬麵😌
「黃金炸雞軟骨」大大粒,炸至脆口😗
「自家制和牛薯餅」正呀♥️是可樂餅一種,脆軟感齊哂
「海帶大和蜆清湯」 又有大蜆又有湯飲
「串燒烏羽(塩加黑椒)」 仲有串燒選擇,是我最愛的雞翼🤓
「蟹肉蟹子和風野菜沙律」這款份量大,而且野菜好新鮮🥰
「味噌煮和牛筋」正呀!和風味👍🏻牛筋好淋連配料都入哂味🥰
「手作出汁玉子燒」
「口塩燒黑豚腩片露筍卷串」

備註:
🔺環境好舒服,適合一班朋友聚會
🔺如果怕熱,又從未試過露營,這裡是不錯選擇
🔺每款份量不多,但可食多款

2024-04-06 52 瀏覽
露營主題日式烤肉😆 餐廳為日式餐廳 以露營為主題 室內為木系裝修 露營凳、露營餐具、露營燈🏕️ 好igable! 打卡一流!亦有戶外空間更有feel✨====᪥ 宮崎和牛口特上牛小排 $268᪥ 牛舌厚切 $108᪥ 美國牛三筋 $168᪥ 沖縄黑豚肉腸 $48/2燒肉為單點形式 價格比較貴份量亦較少 但係肉嘅質素係好嘅 解凍同醬汁都做得幾好👍🏻 厚切牛舌爽嫩多汁 和牛牛小排入口即化 另外沖縄黑豚肉腸幾有驚喜!好juicy 更有芝士流心====᪥ 炭燒汁,免治雞肉軟骨棒 $42᪥ 月見燒海苔拌飯(配溫泉蛋) $48除咗燒肉亦有一啲日式料理 選擇眾多
====

᪥ 炭燒汁,免治雞肉軟骨棒 $42
᪥ 月見燒海苔拌飯(配溫泉蛋) $48

除咗燒肉亦有一啲日式料理 選擇眾多
2024-04-06 78 瀏覽
open rice咗一下見到呢間露營餐廳幾特別••••又可以帶小動物。所以就嚟試一試•••選擇咗晏晝嘅時候嚟。環境一流,雖然今日有啲熱,不過都無減小朋友玩樂嘅心情。小朋友最開心就係燒下棉花糖,食下舊薯條,雞軟骨。午市都幾特別,有成廿幾款set lunch。我哋幾個小朋友都約而同揀咗烏冬,個個都話好好味☺️ 但因為掛住講嘢,唔記得影相☺️食下嘢,又玩下咁。玩到攰又再食下🤭都真係幾chill。極力推介俾就嚟生日,又諗唔到去邊度慶祝嘅小朋友家長🤭☺️因為一定玩得好愉快🧡❤️
環境一流,雖然今日有啲熱,不過都無減小朋友玩樂嘅心情。
食下嘢,又玩下咁。玩到攰又再食下🤭都真係幾chill。
極力推介俾就嚟生日,又諗唔到去邊度慶祝嘅小朋友家長🤭☺️
因為一定玩得好愉快🧡❤️

2024-03-23
慶祝紀念
生日
  • 薯條
  • 棉花糖
  • 紫菜和牛飯
2024-03-30 71 瀏覽
估唔到銅鑼灣鬧市中間,都可以露營 打卡好地方,有室外同室內,地方闊落 器皿餐具環境,都令我地如置身露營場地除咗多打卡位,食物都高質蒲燒鰻魚配玉子燒厚切焦香甜鰻魚同玉子, 好肥美又飽滿宮崎和牛赤身四點後腰背肉上蓋, 肩三角, 牛小排, 赤身肉。色澤紅潤,夠油脂分佈靚,牛味夠。特別鍾意牛小排,容易燒到焦香沖繩煙黑豚 味道似低鹽的煙肉, 有煙燻味牛舌厚切 軟淋炸紫薯粟甘餅炸到酥脆香口,好香紫薯味炭燒汁免治雞肉 軟骨棒雞肉好香,唔鞋口,配上滑蛋醬油,滋味紐西蘭羊架兩件新鮮羊架,無羊騷味牛油錫紙鍋燒雜菌好香牛油蒜蓉味的雜菇
估唔到銅鑼灣鬧市中間,都可以露營

打卡好地方,有室外同室內,地方闊落

器皿餐具環境,都令我地如置身露營場地

除咗多打卡位,食物都高質

蒲燒鰻魚配玉子燒
厚切焦香甜鰻魚同玉子, 好肥美又飽滿

宮崎和牛赤身四點
後腰背肉上蓋, 肩三角, 牛小排, 赤身肉。
色澤紅潤,夠油脂分佈靚,牛味夠。
特別鍾意牛小排,容易燒到焦香
沖繩煙黑豚 味道似低鹽的煙肉, 有煙燻味
牛舌厚切 軟淋

炸紫薯粟甘餅
炸到酥脆香口,好香紫薯味

炭燒汁免治雞肉 軟骨棒
雞肉好香,唔鞋口,配上滑蛋醬油,滋味

紐西蘭羊架兩件
新鮮羊架,無羊騷味

牛油錫紙鍋燒雜菌
好香牛油蒜蓉味的雜菇
2024-03-28 62 瀏覽
作為一個養狗人士,其實無時無刻都想帶埋小犬出去用餐, 在openrice卒之俾我哋搵到,仲要在銅鑼灣市區, 唔使講即刻去。餐廳有充滿露營氣息而非常舒適的室內位置, 同時亦都有一個廣闊嘅戶外平台,放了露營帳幕及餐枱供帶寵物和喜歡坐户外的人士。 每張桌子之間都鬆動, 寵物綁好繩之後都有一定走動空間,正。跟住就到食物,串燒日本豬頸肉即叫即燒, 油香十足, 調味同樣出色。蒜蓉燒日本蠔同樣即叫即燒, 蠔身雖然比較細但結實, 蠔汁在口腔爆開非常香甜, 配搭鋪滿的蒜蓉, 甘甜滿足。慢煮雞胸和風野菜沙律雞胸肉由於用上慢煮嘅方法, 完全沒有固有形象的乾口鞋身, 相反鮮嫩多汁, 配搭新鮮沙律菜, 健康清新得來都享受到美味。牛油錫箔紙鍋燒雜菇是的, 這個是需要自己燒比較簡單平凡的牛油雜菇, 但令我對餐廳留下非常好印象係因為店員見到我們忙於照顧小犬, 主動建議幫我哋燒好先上枱畀我哋享用, 人情味爆燈。 黃金炸魷魚鬚用上日式的炸漿, 配搭脆口的魷魚鬚, 爽上加爽。 蒲燒鰻魚配玉子燒 個人覺得是今晚的mvp, 估不到在香港也可以吃到彷如置身日本才可以吃到的燒鰻魚質素, 配搭蛋味濃郁的玉子, 咬完都唔捨得吞落肚!

跟住就到食物,

串燒日本豬頸肉

即叫即燒, 油香十足, 調味同樣出色。

蒜蓉燒日本蠔

慢煮雞胸和風野菜沙律

牛油錫箔紙鍋燒雜菇

黃金炸魷魚鬚

用上日式的炸漿, 配搭脆口的魷魚鬚, 爽上加爽。

蒲燒鰻魚配玉子燒

慢煮日本雞胸拉麵 (黑松露白雞湯)

熱辣辣上枱,喝一口雞湯已經知道唔惹少, 香味在口腔流了良久, 慢煮雞胸配上比較彈牙拉麵同樣正斗。

三文魚茶漬飯

煮熟的三文魚依然嫩滑, 配搭像雜吹加了鮮菇和蔥的湯飯, 暖笠笠又滋味。
2024-03-17