2023-04-05 82 瀏覽
旺角女人街韓川走年輕韓風路線,裝修工業風,加上一些霓虹燈設計,像置身韓國街頭一樣,他們主打創意特色韓式料理,還有韓國啤酒米酒,可以一邊喝酒一邊享受美食。法國粉紅生蠔 $168先來幾隻生蠔作前菜,生蠔新鮮飽滿,海水味濃,非常鮮味韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 $118火箭魷魚新鮮彈牙,醬汁濃厚,是韓式年糕那種甜甜的口感,粉絲充滿醬汁,加上蒜蓉很惹味三味炸雞 (辣醬、芥末醬、糖粉) $158有十幾件炸雞,炸得十分香脆,肉質嫩滑,單骨吃起來很方便,淋上辣醬、芥末醬、糖粉,一時香辣一時甜甜的,刺激不同味覺享受,很有驚喜溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98虎蝦很大隻,肉質爽彈,蝦味濃郁,溫泉蛋充滿蛋香,烏冬煙韌,加上拉絲芝士,很滋味韓國Cass啤酒 $32吃韓國炸雞一定要配啤酒,口感順滑清爽

法國粉紅生蠔 $168
先來幾隻生蠔作前菜,生蠔新鮮飽滿,海水味濃,非常鮮味
韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚

韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 $118

三味炸雞 (辣醬、芥末醬、糖粉) $158

溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98
韓國Cass啤酒

韓國Cass啤酒 $32
吃韓國炸雞一定要配啤酒,口感順滑清爽
韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚
韓國Cass啤酒
韓川門口有個好搶眼嘅霓虹燈牌🌟今日同 chin gu 黎食韓國菜🤣🤪๑ 韓川燒肉拼盤🥩 • $178韓瘋燒🔥食肉怪必試🐓🐮🐖燒肉拼盤有雞扒、西冷牛扒、豚肉依個拼盤嘅重點係韓式秘製魔鬼辣醬🌶️辣醬醃過嘅肉好入味😛我地就試咗微辣 大家食得辣嘅可以挑戰吓魔鬼辣!用生菜🥬包住燒肉 可再配上蒜片🧄、芥末、燒烤醬、洋蔥粒🧅韓國風味滿滿😎๑ 精選時令生蠔🦪(6隻) • $128店員話琴日番咗批生蠔我哋即刻試試😛平時都好少見韓式餐廳有生蠔生蠔唔係超厚肉個種 但都幾鮮味💦๑ 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬🧀 • $98芝士味湯底 加上兩隻帶子上面有厚厚嘅芝士感覺 邪惡!但食起上黎又唔會太膩啵🤓配埋溫泉蛋🥚๑ 串燒🍢 • $14/$16/$18/$18/$18雞軟骨、雞腎、豬頸肉、雞中翼、羊肉幾惹味 特愛雞腎 爽脆有嚼勁😎๑ 韓式桃味米酒🍑 • $100食韓國野唔少得依個米酒好易入口而且有個金壺好有feel👅
韓川門口有個好搶眼嘅霓虹燈牌🌟
今日同 chin gu 黎食韓國菜🤣🤪

๑ 韓川燒肉拼盤🥩 • $178
韓瘋燒🔥食肉怪必試🐓🐮🐖
燒肉拼盤有雞扒、西冷牛扒、豚肉
依個拼盤嘅重點係韓式秘製魔鬼辣醬🌶️
辣醬醃過嘅肉好入味😛
我地就試咗微辣 大家食得辣嘅可以挑戰吓魔鬼辣!
用生菜🥬包住燒肉
可再配上蒜片🧄、芥末、燒烤醬、洋蔥粒🧅
韓國風味滿滿😎

感覺 邪惡!
但食起上黎又唔會太膩啵🤓
配埋溫泉蛋🥚

๑ 串燒🍢 • $14/$16/$18/$18/$18
雞軟骨、雞腎、豬頸肉、雞中翼、羊肉
幾惹味 特愛雞腎 爽脆有嚼勁😎

๑ 韓式桃味米酒🍑 • $100
食韓國野唔少得
依個米酒好易入口
而且有個金壺好有feel👅
2023-03-30 58 瀏覽
好耐冇食過韓國菜🇰🇷呢日就同朋友去左旺角嘅韓川食燒肉同串燒位置好方便 由地鐵站行5分鐘左右就到有K-pop風格嘅霓虹燈做裝飾 非常搶眼😎.🌟燒韓國生蠔 (2隻)韓國海鮮一向都好吸引我地點左燒生蠔 肉質飽滿🦪燒完都冇乜縮水 加上大量蒜香作調味超惹味!🧄.🌟韓國米酒白香桃味平日我唔係太好米酒🤔但朋友話呢隻馬格利米酒好易入口 而且好香果味🍑所以我都試下 結果一試就愛上!😍.🌟雞軟骨(1串)🌟雞中翼(2隻)🌟墨魚咀(1串)🌟牛脷芯🌟香草燒羊架 1件🌟豬頸肉(1串)點左米酒最好就係配串燒 可以邊食邊講🍢呢度嘅串燒大部分都以孜然粉調味而且燒得啱啱好 保持肉質軟腍又Juicy其中我最推薦牛脷芯、墨魚咀同羊架點埋芥末醬會多一層變化🤗.🌟韓川菜包五花腩+韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)呢個絕對係必點之選 好味又抵食👍🏻三大塊五花腩放係爐上面 有蠟燭溫熱🕯️餐廳會提供埋工具✂️等我地剪豬肉放入菜包食🥬五花腩加上秘製辣醬、洋蔥、蒜片同生菜 味道好夾而且唔油膩我地因為怕辣所以點左BB辣 結果真係好易接受 下次我地反而會想點辣多少少😝.🌟溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬最後再點左個烏冬🍜芝士湯🧀鳥冬creamy 加埋溫泉蛋🥚更加吸引!
好耐冇食過韓國菜🇰🇷
呢日就同朋友去左旺角嘅韓川食燒肉同串燒
位置好方便 由地鐵站行5分鐘左右就到
有K-pop風格嘅霓虹燈做裝飾 非常搶眼😎

🌟燒韓國生蠔 (2隻)

韓國海鮮一向都好吸引
我地點左燒生蠔 肉質飽滿🦪
燒完都冇乜縮水 加上大量蒜香作調味超惹味!🧄
🌟韓國米酒白香桃味

平日我唔係太好米酒🤔
但朋友話呢隻馬格利米酒好易入口 而且好香果味🍑
所以我都試下 結果一試就愛上!😍
🌟雞軟骨(1串)
🌟雞中翼(2隻)
🌟墨魚咀(1串)
🌟牛脷芯
🌟香草燒羊架 1件
🌟豬頸肉(1串)

點左米酒最好就係配串燒 可以邊食邊講🍢
呢度嘅串燒大部分都以孜然粉調味
而且燒得啱啱好 保持肉質軟腍又Juicy
牛脷芯

其中我最推薦牛脷芯、墨魚咀同羊架
點埋芥末醬會多一層變化🤗
🌟韓川菜包五花腩+韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)
韓川菜包五花腩

呢個絕對係必點之選 好味又抵食👍🏻
三大塊五花腩放係爐上面 有蠟燭溫熱🕯️
餐廳會提供埋工具✂️等我地剪豬肉放入菜包食🥬

五花腩加上秘製辣醬、洋蔥、蒜片同生菜 味道好夾而且唔油膩
🌟溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬
溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬

最後再點左個烏冬🍜
芝士湯🧀鳥冬creamy 加埋溫泉蛋🥚更加吸引!
而且好欣賞虎蝦 真材實料好大隻🦐
2023-03-30 11 瀏覽
今日同朋友食晚飯,聽佢講通菜街開左間幾有特式既韓國菜,所以特登去試下——————🐽 精選時令生蠔生蠔全部來自韓國,新鮮度爆登,食落勁鮮味,一d都唔會腥,點小小檸檬汁更帶出個鮮味🐽 韓式秘製魔鬼辣醬韓式菜包五花腩辣醬甜甜地唔會太辣,同燒五花腩勁襯,唔會太重油脂感,包埋生菜食更顯清新🐽 韓式粉絲蒜茸焗火箭魷魚個汁甜甜地好開胃,粉絲份量好多,食落勁重蒜茸香味,同魷魚特別夾🐽 溫泉玉子帶子芝士烏冬帶子勁大隻,勁多燒溶左既芝士係面,食落勁邪惡,滿口芝士香

——————

🐽 精選時令生蠔

🐽 韓式秘製魔鬼辣醬韓式菜包五花腩

🐽 韓式粉絲蒜茸焗火箭魷魚

🐽 溫泉玉子帶子芝士烏冬
帶子勁大隻,勁多燒溶左既芝士係面,食落勁邪惡,滿口芝士香
2023-03-29 441 瀏覽
再訪韓川依然令人驚喜不斷😍, 有留意我以前貼文的朋友應該對韓川也有點印象。上次的 體驗非常不錯,今天和朋友聚會決定再一次到訪韓川🤤。燒韓國生蠔 $58/2pc🦪韓國生蠔即叫即燒,蠔肉飽滿肥美,口感富彈性,肉質鮮甜嫩口又滑溜,味道雖然不像法國生蠔般濃郁但也很清甜。加上蒜蓉蔥花一起燒,香氣撲鼻非常惹味。韓式燒肉拼盤-豬 $178 韓式燒肉有豬牛雞可供選擇。說到燒肉,當然選擇豬啦😎!一碟有數片豬腩片,五花肉厚度不薄,肥瘦相間,其肥肉入口即化,瘦肉特別軟嫩多汁,塗上秘製韓式秘製魔鬼辣醬再經烤焗後特別香濃滑潤,辣醬雖然有「瘋狂辣」之稱👻,其實只是大約中辣程度,辣味香濃帶小小甜味,滋味無窮😈。 用生菜包住一起吃,清爽又解膩。雪山🏔️炸雞 $138 期待已久嘅韓式炸雞,「雪山炸雞」不只好吃視覺也非常棒!香酥多汁的薄皮炸雞上頭再灑上微甜的糖霜, 雞身則以單骨雞翼炸成,好脆口,一碟有成15件,超值。這口味大人小孩一定都會很喜歡💞。 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98是晚最令人驚喜的一道菜💥!帶子十分巨型也很鮮甜,非常好吃。看見那芝士湯底,真的是「邪惡之最。湯底芝士醬調配得宜,加上溫泉蛋的蛋汁,湯底creamy但

燒韓國生蠔 $58/2pc🦪

韓式燒肉拼盤-豬 $178

雪山🏔️炸雞 $138

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98
是晚最令人驚喜的一道菜💥!帶子十分巨型也很鮮甜,非常好吃。看見那芝士湯底,真的是「邪惡之最。湯底芝士醬調配得宜,加上溫泉蛋的蛋汁,湯底creamy但完全不會覺得很膩🌟,彈牙的烏冬掛滿湯汁,吃到香濃的芝士味和蛋香味真的超正!連不喜歡芝士的友人也大讚好吃👍!

韓式米酒白葡萄味 $100
上次喝過之後一直念念不忘的韓式米酒🤫。韓國馬格利酒總帶有乳酸微氣泡感的米甜味,加上青提子味的香氣真的很不錯😝,喝起來澀味少,口感滑順、清爽,非常適合初嘗韓國米酒的朋友😜。

2023-03-22
10 分鐘 (堂食)
  • 韓川菜包五花腩
  • 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
韓川,位於旺角女人街內街既餐廳,韓國菜,店舖裝修韓味好濃,加埋啲霓虹燈,都幾靚😆餐牌好多食物相,非常吸引,睇到選擇困難,而且選擇都真係好多,烏冬、炸雞、串燒、火鍋、芝士系等等一應俱全👍🏻飲住個白葡萄韓國米酒再揀,幾香幾易入口,好特別既酒壺,風味up!👻燒韓國生蠔,標準size,中size既蠔,上枱好香,蒜蓉燒,外面係焦香葱香同超濃蒜味,入面蠔身都鮮,多汁,幾好味😘『韓瘋燒』系列燒肉,BB辣,串燒上配左自家制韓式魔鬼辣醬,豬牛雞燒熱住自己剪!🤤賣相超正超韓風,先試燒豬肉配蒜片包生菜,好惹味,肉質又嫩👍🏻燒雞肉好juicy,皮仲脆既添,牛肉份量多,肉質好嫩又重牛味,相當唔錯,仲可以配埋芥末食,好味💘真露焗蜆,上枱已經好有酒香,好多蜆,蜆肉帶酒香同牛油味,可以係咁食😗放底既粉絲先係重點!吸左蜆既鮮味,加埋真露既甜甘甜,仲有牛油香葱香,好好味🇰🇷溫泉蛋帶子芝士焗烏冬,賣相已經無得輸,芝味無敵,帶子連埋焗左既芝士,湯底都係有芝士,啖啖都有芝味,加埋溫泉蛋漿,幾唔錯😋好豐富又好有風味既一餐🥳

白葡萄韓國米酒

燒韓國生蠔

『韓瘋燒』豬牛雞(BB辣)

『韓瘋燒』豬牛雞

韓燒豬包生菜

韓燒牛

真露焗蜆

溫泉蛋帶子芝士焗烏冬

芝士烏冬
白葡萄韓國米酒
燒韓國生蠔
『韓瘋燒』豬牛雞(BB辣)
『韓瘋燒』豬牛雞
韓燒牛
真露焗蜆
男闺蜜生日,当然要吃顿他最爱的韩国料理,他强烈要求去吃这家位于旺角闹市区的韩国餐厅! 餐厅一整个门面和店内环境都好韩国街头风,超适合哈韩一族和一班老友聚餐饮酒!菜式也是在传统的韩国菜上做了创新,尝试下来有被惊喜到! ❤‍韩川烧巨蚝(买一送一)!首先买一送一真的是划算!然后不愧叫巨蚝,肥嘟嘟的比我的手掌还大!有6种口味任选:芝士牛油、青芥辣、泡菜、青柠、辣大酱及蒜蓉,我们选了芝士牛油口味。一咬下去鲜甜饱满,没有缩水,带着浓郁的芝士牛油香,肉质肥美嫩滑多汁,不腥,口感层次很丰富!喜欢吃生蚝的完全没有抵抗力喔! ❤‍温泉蛋龙虾芝士汤乌冬龙虾虽然只有半只,但是个头很大,有再配一只蟹钳,蟹钳的壳有做碎处理,方便夹肉,也是贴心了!龙虾肉鲜甜弹牙,紧致厚实,铺满芝士,非常拉丝!汤底是浓郁的芝士味,配上流心的温泉蛋,再加上一口乌冬,真的好满足!吃到龙虾头部时发现居然有很多膏!真的惊喜到了!另外配菜有番茄块和粟米粒,整个味道也升华了! ❤‍韩川烧肉拼盘(猪 牛 鸡)+韩式秘制魔鬼辣酱(小辣)很丰富的肉食拼盘,可以同时吃到猪 牛 鸡!烧肉是预先烧好的,为了保持温度,铁板下有用蜡烛保温,很贴心!配有4种调

❤‍韩川烧巨蚝(买一送一)!
首先买一送一真的是划算!
喜欢吃生蚝的完全没有抵抗力喔!

❤‍温泉蛋龙虾芝士汤乌冬
龙虾肉鲜甜弹牙,紧致厚实,铺满芝士,非常拉丝!
吃到龙虾头部时发现居然有很多膏!真的惊喜到了!
另外配菜有番茄块和粟米粒,整个味道也升华了!

❤‍韩川烧肉拼盘(猪 牛 鸡)+韩式秘制魔鬼辣酱(小辣)
很丰富的肉食拼盘,可以同时吃到猪 牛 鸡!
配有4种调料/酱汁:洋葱、蒜片、芥末酱、酱油,
然后把烧肉用剪刀剪成合适的大小,用生菜包住加上调料酱汁,一大口下去是真的爽!
丰富的肉汁充满口腔,牛肉厚实不柴,猪肉肥瘦适中不油腻但是油脂感极香,鸡肉是爽滑的!
还有个加分项是店家自制的韩式秘制魔鬼辣酱,配烧肉真的好好味!

❤‍芝士牛油烧带子(2只)+韩式秘制魔鬼辣酱(小辣)
带子好大颗,铺满芝士和牛油,颜色金黄,看着就很有食欲!
口味依然是满满的浓郁的芝士味!
配上秘制魔鬼辣酱,一绝!

❤‍韩国米酒白香桃味
米酒是老板娘推荐的,很大一支,配上韩式酒壶和酒碗,非常的韩国地道!
米酒味道清清甜甜的,入口顺滑,酒精味很少,只有3%的酒精浓度,很适合女孩子喝!
搭配烧肉和海鲜喝,很解腻!

🌟人均满300元,还有送一把爱情锁,写上愿望卡后可以挂在店内的铁架上,很有趣,好像去了一趟韩国旅行!

📍 韩川(旺角)
地址:旺角通菜街27号地下
旺角女人街一向好多餐廳,而且又好抵食的。比我發現呢間韓國野,仲要有海鮮食。前菜唔少得泡菜,仲有蘿蔔,泡菜口味偏港式比較甜。點左2罐韓國梳打飲品,提子同蜜核味,2款都好正好多汽。#真露焗蜆 HK$118蜆都幾大粒,好香牛油蒜味,仲要有韓式粉絲係底,好正!#溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 HK$98拉絲芝士好正,帶子都唔算細粒,烏冬連芝士食又另一番味道呀。#三味山炸雞(辣醬、芥末醬、糖粉) HK$158一共15件單骨雞翼,炸得幾鬆脆。辣醬比較辣,佢仲有D辣粉添,應該有中辣。#鹽燒虎蝦 HK$88就係呢個串燒撒左魔鬼辣醬,點左小辣。辣度可接受,辣醬非常惹味,蝦肉都爽口好新鮮。#燒韓國生蠔 HK$58好抵食!!!雖然唔算好大隻,不過口感creamy,鮮甜又重蒜。
旺角女人街一向好多餐廳,而且又好抵食的。
比我發現呢間韓國野,仲要有海鮮食。
前菜唔少得泡菜,仲有蘿蔔,泡菜口味偏港式比較甜。
點左2罐韓國梳打飲品,提子同蜜核味,2款都好正好多汽。
#真露焗蜆 HK$118
蜆都幾大粒,好香牛油蒜味,仲要有韓式粉絲係底,好正!
#溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 HK$98
拉絲芝士好正,帶子都唔算細粒,
烏冬連芝士食又另一番味道呀。
#三味山炸雞(辣醬、芥末醬、糖粉) HK$158
一共15件單骨雞翼,炸得幾鬆脆。
辣醬比較辣,佢仲有D辣粉添,應該有中辣。
#鹽燒虎蝦 HK$88
就係呢個串燒撒左魔鬼辣醬,點左小辣。
辣度可接受,辣醬非常惹味,
蝦肉都爽口好新鮮。
#燒韓國生蠔 HK$58
好抵食!!!雖然唔算好大隻,
不過口感creamy,鮮甜又重蒜。
真露焗蜆 $118+1個味幾好食,少少酒味 但唔重既同普通蒜蓉焗蜆唔同,但D蜆間唔中一兩舊會有沙 在於可接受範圍內補充:擺凍左少少之後 陣味會變得奇怪 有d苦 建議一定要趁熱即刻食!串燒雞軟骨 $14+1韓式秘製魔鬼辣醬(瘋狂辣)偏細舊,都係本身有味羊肉串 $18+1韓式秘製魔鬼辣醬(瘋狂辣)無羊味,都無羊羶味,但舊肉係有醃過既唔係好知食緊咩肉😮‍💨譚仔食開大辣人士覺得無感 但幾香,譚仔食三小既友人覺得有d燒喉嚨 Cass啤酒 $32+1330ml裝,小貴!星期一晚去,唔駛等位,店內人流還好,但等餐既時間都比較長,手機自助下單都幾方便,但後加單既野竟然有漏單,系統唔係好完善。
真露焗蜆 $118+1
個味幾好食,少少酒味 但唔重既

串燒
雞軟骨 $14+1
韓式秘製魔鬼辣醬(瘋狂辣)
偏細舊,都係本身有味

羊肉串 $18+1
韓式秘製魔鬼辣醬(瘋狂辣)
無羊味,都無羊羶味,但舊肉係有醃過既
唔係好知食緊咩肉😮‍💨

Cass啤酒 $32+1
330ml裝,小貴!

✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。韓川.飲勝杯韓國米酒。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤去旺角食韓食想到韓川感受地道的風味 這次我們開心飲番杯    韓國米酒白桃香味好好飲,低量酒精,高量果香易入口,香甜順滑,微醺好正 仲飲埋韓國蜜桃味梳打爽甜剌激,好適合少女飲,WKAKKAKA   韓國粉絲焗火箭魷魚粉絲彈牙,調味香甜因有蒜蓉升華了粉絲的味道加以爽口火箭魷魚口感層次比賣相更吸引  韓國燒生蠔巨型大隻,加入重量蒜香,口味好香蠔肉肉質鮮嫩肥美微辣而惹味 溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬香暖的口感,湯飲得非常舒服帶子大大隻融合了芝士的濃香再加上芝士湯烏冬散發出好好食的滋味口感濃而不膩清晒成碗湯  韓川燒肉拼盤燒肉拼盤一試難忘,一定要好好食番餐此拼盤非常豐富,包括五花肉、牛扒、雞扒採用此店自家秘製韓式魔鬼辣醬醃過風味獨特又開胃辣中帶甜好刺激更另設芥末、醬油、洋蔥粒、蒜片、生菜自用可以包住肉肉大口大口食,韓國風味突出  此店隱蔽於旺角之中卻有不少識食的客人全因食物唔錯店員親切有禮

雜感女生   好味日記

˚*韓川.飲勝杯韓國米酒*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

去旺角食韓食

想到韓川感受地道的風味

這次我們開心飲番杯

韓國米酒白桃香味

好好飲,低量酒精,高量果香

易入口,香甜順滑,微醺好正

仲飲埋韓國蜜桃味梳打

爽甜剌激,好適合少女飲,WKAKKAKA

韓國粉絲焗火箭魷魚

粉絲彈牙,調味香甜
因有蒜蓉升華了粉絲的味道

加以爽口火箭魷魚

口感層次比賣相更吸引

韓國燒生蠔

巨型大隻,加入重量蒜香,口味好香

蠔肉肉質鮮嫩肥美

微辣而惹味

溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬

香暖的口感,湯飲得非常舒服

帶子大大隻

融合了芝士的濃香

再加上芝士湯

烏冬散發出好好食的滋味

口感濃而不膩

清晒成碗湯

韓川燒肉拼盤

燒肉拼盤一試難忘,一定要好好食番餐

此拼盤非常豐富,包括五花肉、牛扒、雞扒

採用此店自家秘製韓式魔鬼辣醬醃過
風味獨特又開胃

辣中帶甜好刺激

更另設芥末、醬油、洋蔥粒、蒜片、生菜自用

可以包住肉肉大口大口食,韓國風味突出

此店隱蔽於旺角之中

卻有不少識食的客人

全因食物唔錯

店員親切有禮

值得一試

每一款菜式都好積擺碗 但係食品就真係普通到不能再普通真露清酒煮蜆=蒜蓉蜆肉炒粉絲雪山炸雞=糖粉炸雞 炸雞與其他炸雞店有所不同係雞翼 分拆一邊 變成單骨雞翼 配上有雞鎚帶子溫泉蛋芝士烏冬 換咗個石頭鍋 即係普通芝士撈烏冬總結 食物方面沒有驚喜與傳統韓式餐廳 提供嘅食物款式較少睇一睇menu每一款菜式 都係好普通但係呢間餐廳有生蠔同埋串燒鋪頭裝飾係十分唔錯但係 有啲高不成低不就 買賣下韓國嘢有買生蠔 又賣中式串燒另一個好處係 ,員工友善唔趕人走可以試一次去打一打卡但係未必會返去第二次
每一款菜式都好積擺碗

總結 食物方面沒有驚喜
與傳統韓式餐廳 提供嘅食物款式較少
睇一睇menu每一款菜式 都係好普通
但係呢間餐廳有生蠔同埋串燒

另一個好處係 ,員工友善唔趕人走

可以試一次去打一打卡但係未必會返去第二次
2023-03-16 19 瀏覽
收工約左好朋友出發搵食餐廳位置女人街隱閉處原本不顯眼的地點因霓虹燈點綴令人有印象的門口進店環境整潔坐位十分舒適🔸真露焗蜆 $118以真露焗煮蜆及韓式粉絲粉絲吸收了蜆、牛油、蒜的精華每一口都品嚐到濃郁的蒜味必點食物推介⭐🔸燒韓國生蠔 $58/2隻鮮味肥大生蠔配上炸蒜非常野味朋友不是生蠔愛好者都表示十分滿意必點食物推介⭐🔸溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98巨形帶子非常吸晴帶子面有一層非常厚的芝士拎起會見到芝士瀑布朋友是芝士愛好者香濃芝士味十分滿足厚身烏冬配上芝士湯底絕配組合🔸韓川燒肉拼盤 $178燒肉拼盤包括五花肉、牛扒、雞扒配上自家制韓式魔鬼辣醬拌有芥末、醬油、洋蔥粒、蒜片、生菜食法多變當然店舖提供韓國人食飯必備既剪刀剪開以生菜包裹的大小肉質非常鮮嫩~大愛嗜辣人士可以挑戰魔鬼辣醬必點食物推介⭐🔸韓國CASS 啤酒 $32燒肉啤酒不否認是絕配🔸韓國Demisoda蜜桃味有汽特飲 $22有汽蜜桃味好清新朋友表達超好飲十分推介非酒精愛好者整體地點都容易到達同朋友飲酒食飯超推介超推介韓川燒肉拼盤一大盤超滿足~韓川📍旺角通菜街地下27號(港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘)
收工約左好朋友出發搵食
餐廳位置女人街隱閉處
原本不顯眼的地點
因霓虹燈點綴令人有印象的門口
進店環境整潔坐位十分舒適

🔸真露焗蜆 $118
以真露焗煮蜆及韓式粉絲
粉絲吸收了蜆、牛油、蒜的精華
每一口都品嚐到濃郁的蒜味

香濃芝士味十分滿足
厚身烏冬配上芝士湯底
絕配組合

🔸韓川燒肉拼盤 $178
燒肉拼盤包括五花肉、牛扒、雞扒
配上自家制韓式魔鬼辣醬
拌有芥末、醬油、洋蔥粒、蒜片、生菜
食法多變

超推介韓川燒肉拼盤
一大盤超滿足~

韓川
📍旺角通菜街地下27號
(港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘)
🔥韓川燒肉拼盤 $178有小辣同魔鬼辣揀~我哋嗌咗魔鬼辣😆睇隻色覺得超辣咁。食落又唔會太辣~拼盤有五花腩,西冷牛同雞扒🌶️最好食係腩肉,本身個辣醬已經好夠味同埋泡菜同蒜片食好夾。🥃真露焗蜆 $118入口又真係有d酒味,蜆肉加咗蒜蓉調味,咸香得黎又鮮甜。下面有韓國粉絲吸哂d精華!🧀温泉蛋芝士帶子湯烏冬 $98依個烏冬勁多芝士。湯底奶香,有好多粟米係入面,同烏冬一齊食幾夾~✨仲嗌咗燒生蠔,勁多蒜蓉係上面勁重口味超正!好岩配埋米酒飲。
🔥韓川燒肉拼盤 $178

🥃真露焗蜆 $118

🧀温泉蛋芝士帶子湯烏冬 $98

喺旺角女人街搵到一間少少隱世嘅韓國菜餐廳,餐廳用咗霓虹燈黎佈置,室內坐得舒服,仲有Kpop 做背景音樂,都幾好feel。*韓川菜包五花腩 $128 (韓式秘製魔鬼辣醬)*好肥美嘅五花腩🤤,醬料仲有芥末、醬汁、蒜頭、洋蔥粒,配埋生菜俾你夾住一齊食,辣度可以自己選擇,今次我哋叫咗少少辣,香口惹味。*真露焗蜆$118*食落甜甜地又香牛油味,最好味係下邊嘅粉絲,吸晒所有香味。*法國粉紅生蠔 N2$168+精選時令生蠔6隻 $128*韓式餐廳竟然有生蠔食😝,仲要係由法國黎,蠔🦪既質素都幾好,大大隻,肉汁鮮味,夠creamy,海水味唔重。*溫泉蛋帶子芝士焗島冬 $98*烏冬口感煙韌,湯底幾濃,而帶子有兩隻,一咬落去有芝士拉絲出現😝。

*韓川菜包五花腩 $128 (韓式秘製魔鬼辣醬)*

*真露焗蜆$118*
食落甜甜地又香牛油味,最好味係下邊嘅粉絲,吸晒所有香味。

*法國粉紅生蠔 N2$168+精選時令生蠔6隻 $128*

*溫泉蛋帶子芝士焗島冬 $98*

2023-03-13 16 瀏覽
🍴韓川燒生蠔 HK$58惹味多汁。🍴真露焗蜆 HK$118蜆肉鮮甜無沙,粉絲相當軟滑,吸盡蒜蓉牛油香氣,帶微微酒香。🍴韓川燒肉拼盤(豚肉、西冷牛、雞扒) HK$178豬肉甘香軟熟,牛肉有嚼勁,雞肉嫩滑,韓式秘製魔鬼辣醬唔算好辣,唔會蓋過肉味,另可加洋蔥、蒜片、醬油、芥末,再用生菜包住食,芥末溫和偏甜,加少少更滋味。🍴溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 HK$98湯底本身似係雞湯,撈埋蛋黃同軟滑芝士好香甜。🍴韓國CASS啤酒 HK$32清甜易入口,麥味較淡。📍韓川旺角通菜街27號地下

🍴韓川燒生蠔 HK$58
惹味多汁。

🍴真露焗蜆 HK$118
蜆肉鮮甜無沙,粉絲相當軟滑,吸盡蒜蓉牛油香氣,帶微微酒香。

🍴韓川燒肉拼盤(豚肉、西冷牛、雞扒) HK$178

🍴溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 HK$98
湯底本身似係雞湯,撈埋蛋黃同軟滑芝士好香甜。

🍴韓國CASS啤酒 HK$32
清甜易入口,麥味較淡。

📍韓川
旺角通菜街27號地下