2023-02-10 150 瀏覽
果日喺旺角發現到街頭風嘅韓國餐廳食物味道好氣氛輕鬆CP值超高!一入餐廳就見到有幅好似情人鎖牆咁嘅特色牆令我即時諗起南山塔呀!餐廳主打韓式燒烤最出名就係自家製嘅韓式秘製魔鬼辣醬但又唔好聽到個名就驚定先因為仲有得揀辣度BB辣就係辣得黎惹味嘅我地試左韓川菜包五花腩五花腩預先燒好上枱會有個小火爐暖住就算天氣凍都唔會凍晒食前要夾返蒜片洋蔥片一齊食辣辣地好惹味!包左生菜唔肥膩又好fresh正!有肉當然要有酒!佢呢度有韓式米酒我地試左蜜桃味米酒一大支米酒可以分出接近三壼米酒味道香甜酒味淡好易入口有酒助慶超級開心!真露焗蜆呢個超推介!真露酒味唔重但就好香佢入面仲有韓式粉絲去吸晒啲湯汁好香好香牛油味!蜆份量足夠,都幾鮮甜!燒韓國生蠔我地試左原味生蠔都肥美再加上厚蒜蓉正呀~食完未夠飽再加個澱粉質溫泉蛋帶子芝士湯烏冬用石窩上一齊keep住熱辣辣冬天食好溫暖街頭風嘅韓國菜都好好味呀!
果日喺旺角發現到街頭風嘅韓國餐廳
食物味道好
氣氛輕鬆
CP值超高!

一入餐廳就見到有幅好似情人鎖牆咁嘅特色牆
令我即時諗起南山塔呀!

餐廳主打韓式燒烤

食前要夾返蒜片洋蔥片一齊食
辣辣地好惹味!
包左生菜唔肥膩又好fresh
正!

有肉當然要有酒!
佢呢度有韓式米酒
我地試左蜜桃味米酒
一大支米酒可以分出接近三壼
米酒味道香甜
酒味淡
好易入口
有酒助慶超級開心!

呢個超推介!
真露酒味唔重但就好香
佢入面仲有韓式粉絲去吸晒啲湯汁
好香好香牛油味!
蜆份量足夠,都幾鮮甜!

我地試左原味
生蠔都肥美
再加上厚蒜蓉
正呀~

食完未夠飽再加個澱粉質
溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
用石窩上一齊keep住熱辣辣
冬天食好溫暖

街頭風嘅韓國菜都好好味呀!
2023-02-07
  • 真露焗蜆
2023-02-10 25 瀏覽
又想食燒烤又想食炸鷄?今晚食呢間韓料一次性滿足曬!放工來旺角通菜街尋味,一開始係俾門口燈牌吸引佐,睇兩眼menu之後竟然有好多都好想食😄一于就試試呢間!上送都幾快下,送噶酸蘿蔔同泡菜都好好食!來到一定要試下呢間店既特色——韓瘋燒系列;燒韓國生蠔🦪 & 鹽燒虎蝦🦐係我今晚覺得最好食既,☺️標準size既生蠔我覺得就已經好大隻,虎蝦同汽水罐甘長。燒烤可以揀BB辣同魔鬼辣,今次試BB辣,蒜香+香辣,咬一啖再飲啖汽水,一聲,好滿足。下次來再挑戰魔鬼辣。真露焗蜆只只蜆飽滿入味,加上韓國粉絲,好惹味。如果有同我一樣中意蒜香味既朋友,推薦試下!👍溫泉蛋帶子芝士湯烏冬我朋友摯愛❤️,兩個帶子好大粒,好對得住個價。芝士帶子無得輸。三味山炸鷄來到韓式餐廳,無理由吾試下炸鷄啊。有辣醬、芥末醬、糖粉,提提大家炸鷄要趁熱辣辣就食啊,唔係好似我甘挂住影相,等滴炸鷄凍佐先食辜負佐美食哈哈。飲料可以點韓國燒酒同韓國汽水🥤,是但點都配合到呢度美食。今次食得好滿足,光盤扶肚出,要係附近行街消化下先得😊😊

燒韓國生蠔🦪 & 鹽燒虎蝦🦐
係我今晚覺得最好食既,☺️標準size既生蠔我覺得就已經好大隻,虎蝦同汽水罐甘長。燒烤可以揀BB辣同魔鬼辣,今次試BB辣,蒜香+香辣,咬一啖再飲啖汽水,[哈]一聲,好滿足。下次來再挑戰魔鬼辣。

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬

三味山炸鷄

飲料可以點韓國燒酒同韓國汽水🥤,是但點都配合到呢度美食。

今次食得好滿足,光盤扶肚出,要係附近行街消化下先得😊😊
2023-02-08
❣︎ 秘製魔鬼辣醬韓式燒生蠔🤩🫶🏼🦪燒蠔愛好者必食之選地方位於旺角中心地帶好方便入面環境好韓風☺️地方好寬敞坐得舒服♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.5/5 🦪燒韓國生蠔 標準2隻·韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)$58見到個名都淆淆地所以只敢叫小辣怕食唔到呢個真係有驚喜💥生蠔新鮮多汁鋪上滿滿的蒜蓉再沾上魔鬼辣醬🌶️好惹味🥴🤤🐓三味山炸雞(辣醬、芥末醬·糖粉)$158單骨雞翼15件食雞翼食單邊真係方便好多炸到脆卜卜😜堆到山咁高3種味粉味道好夾唔會打哂交 正🥰🍶真露焗蜆 $118蜆量好多又冇沙啲粉絲吸哂啲精華好香牛油味同蒜蓉味🤤🍜溫泉蛋虎蝦芝士湯鳥冬 $98超巨型虎蝦🦐🦐蝦肉鮮嫩❤️淨係芝士都用左三種芝士同芝士粉相當有誠意烏冬滑溜有彈性🥃韓國米酒白葡萄味 $100食韓國菜飲米酒真係一絕👍🏻👍🏻必點✨
❣︎ 秘製魔鬼辣醬韓式燒生蠔🤩🫶🏼🦪

烏冬滑溜有彈性

🥃韓國米酒白葡萄味 $100
食韓國菜飲米酒真係一絕👍🏻👍🏻
必點✨

約朋友食飯,我想食生蠔🦪朋友又想食炸雞🍗上網搵吓旺角附近有咩食📍🤩竟然比我發現到依家有法國🇫🇷生蠔,又有香辣串燒🍢同埋朋友👭想食嘅韓式炸雞唔使諗,一於沖去試😏半打法國生蠔🦪非常新鮮,隻隻充滿海水味爽甜美味👍🦐鹽燒虎蝦🔥(韓式秘製魔鬼辣椒醬)虎蝦本身已經好大隻,非常彈牙。配上惹味辣椒醬(聽個名咁勁,我都只係揀個小辣)但有魔鬼👹辣可以選擇🫣少少甜又香又辣,食落有層次,少少辣,非常香口🤤溫泉蛋芝士🧀帶子湯烏冬🍜原個石頭鍋上,勁多芝士湯底濃厚,非常滿足😍食到尾都保存到熱辣辣🌡️🐔三味山炸雞 呢度啲炸雞,全部係採用單骨雞翼,不但食用方便,而且令到醃製更加入味三味分別有辣醬,芥末醬,糖粉食落去甜甜💕辣辣送啤酒🍻一流,炸漿又夠薄,份量又足,真係成座山🏔️咁高。但因為太好味食吓食吓🍗送啤酒就好快K.O.咗 🤣
約朋友食飯,我想食生蠔🦪朋友又想食炸雞🍗

上網搵吓旺角附近有咩食📍

半打法國生蠔🦪
非常新鮮,隻隻充滿海水味爽甜美味👍

🦐鹽燒虎蝦🔥(韓式秘製魔鬼辣椒醬)

少少甜又香又辣,食落有層次,少少辣,非常香口🤤

溫泉蛋芝士🧀帶子湯烏冬🍜

🐔三味山炸雞
三味分別有
辣醬,芥末醬,糖粉
  • 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
  • 生蠔
  • 鹽燒虎蝦
2023-02-08 157 瀏覽
今日收工同朋友去食韓國嘢 朋友介紹食呢間真係無介紹錯😍 款款都好好食 價錢都好貼地 😬--🐷韓川菜包五花腩 $128一上枱 已經好香嘅Bbq 孜然香味🤩🤩店員好細心用爐架及放蠟燭係底下 熱住啲五花腩 食到最後啲肉都仲暖暖地 ☺️我地加左韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)食落味道好惹味 好濃郁🌶五花腩肥瘦適中 肉質好軟腍入味 唔會鞋口用埋生菜🥬同其他醬汁一齊食 更加正😋-🦑韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚🦑 $118✨必食推介✨呢個一定要趁熱食先好食😋 粉絲好淋 好入味 索晒啲醬汁味道🤤特別喜歡個醬汁 酸酸甜甜 有啲似炒辣年糕既醬汁 唔會太辣 較稀身👍🏻👍🏻-🦪燒韓國生蠔(2隻)$58好多蒜蓉及芝士😍😍 好香濃 好惹味生蠔燒到岩岩好 裡面仍保留到鮮甜肉汁 🤤-🍜溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98烏冬上有兩大個帶子 仲有好香濃嘅芝士將溫泉蛋撈勻 湯底更香甜😍烏冬麵質較軟身 湯底味道適中😋😋-🍾韓國米酒(白葡萄味)$100用左金色壺同碗斟黎飲 好似真係去左韓國咁有feel 😚😚 米酒好有米的醇香 提子味甜甜地 好易入口酒精濃度3% 唔常飲酒嘅朋友都話好飲👍🏻

今日收工同朋友去食韓國嘢
朋友介紹食呢間真係無介紹錯😍
款款都好好食 價錢都好貼地 😬

🐷韓川菜包五花腩 $128
一上枱 已經好香嘅Bbq 孜然香味🤩🤩
我地加左韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)
食落味道好惹味 好濃郁🌶

韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚
溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬
  • 韓國米酒白葡萄味
2023-02-06 498 瀏覽
旺角通菜街一向多特別嘢食🤩,咩款式咩價位都可以搵到🧐,今次見到呢間裝修幾地道嘅韓菜餐廳🦪精選時令生蠔6隻 $128冇諗過會喺韓國餐廳食生蠔🦪,但anyway每隻都幾新鮮、大隻肥美,仲有啲海水味添🌊,圍返$20蚊隻到,其實都算幾唔錯😋🐷韓川菜包五花腩配韓式秘製魔鬼辣醬$128有三大條五花腩🥓,用熱盤烘住保持溫度🔥,自己用鉸剪剪開一小塊✂️,本身嘅辣椒醬🌶(有得揀小辣或魔鬼辣,我地揀左小辣)配埋附上嘅蒜片🧄、洋蔥🧅及芥末等醬汁,用生菜🥬包住食,夠哂豐富惹味👍🏻🍜溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$982大隻芝士烤帶子🧀放喺面賣相非常吸引,芝士湯味道類似芝士忌廉湯咁,烏冬配埋溫泉蛋嘅蛋黃💦,撈埋一齊食味道非常唔錯,可以一試👍🏻🦑韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚$118甜辣醬配埋韓式粉絲,味道非常夾,配埋爽脆嘅火箭魷魚🦑,正常發揮,二選一會先選芝士湯烏冬😜🍑韓國米酒(桃味) $100唔太飲酒既朋友都飲到,無咩酒精味🫣主要係桃既甜味,倒落壺度斟黎飲,好有韓國風味😝Overall餐廳裝修有韓式酒館風格,有傳統韓食同新派韓菜,仲有生蠔食,同有酒飲,如果想一班人出嚟飲酒傾偈,又想食下韓國嘢,不妨一試

🦪精選時令生蠔6隻 $128

🐷韓川菜包五花腩配韓式秘製魔鬼辣醬$128

🍜溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$98

🦑韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚$118

🍑韓國米酒(桃味) $100

Overall
2023-02-01
2023-02-06 25 瀏覽
好耐冇食韓國料理!呢日同朋友去咗試呢間餐廳同大家分享下~………………..溫泉蛋龍蝦芒士湯烏冬好有芝士味!芝士同烏冬好夾加上蝦肉彈牙 仲有溫泉蛋配搭成件事好邪惡🤣🤣………………..真露焗蜆呢個調味做得好好粉絲仲有蜆肉嘅鮮味不錯~………………..韓川燒巨蠔呢個蠔好大隻!上面放滿左蒜蓉熱辣辣咬落去非常滋味🥰🥰………………..雪山炸雞個人最鍾意呢個炸雞!調味做得非常好 有少少甜味 外脆內軟雞肉又好嫩滑推薦!………………..韓川 旺角通菜街地下27號
好耐冇食韓國料理!
呢日同朋友去咗試呢間餐廳

推薦!

韓川
旺角通菜街地下27號

2023-02-05 16 瀏覽
一向都知道女人街多嘢食,今次一於就試韓國嘢,依間韓川環境好靚,入邊仲有好多霓虹燈可以打卡🤩韓川燒巨蠔依兩隻巨蠔真係好大隻🤣同埋好新鮮,完全無臭味,而且燒得好香,加埋啲蒜蓉同埋辣粉,簡直係一流呀🤫 真露焗蜆依個焗蜆好有驚喜,首先有好多蜆🤩而且無沙,好新鮮!每一隻都開哂口🥰而且蜆下面仲有好多韓式粉絲😜吸哂啲鮮味😋正正呀三味山炸雞(辣醬、芥末醬、糖粉)依款炸雞同時有三款味道,有辣醬、芥茉醬同埋糖粉😬佢個辣醬唔會太辣,識落好開胃,而平時食炸雞好少配埋糖粉食,呢個都幾特別出乎意料地適合😍溫泉蛋帶子芝士湯島冬依個湯烏冬上面有兩隻大帶子😘都係好新鮮,再加埋個芝士湯仲有溫泉蛋,同埋好煙韌嘅烏冬,超級好味!😎韓國CASS 啤酒我哋另外仲叫咗兩支韓國啤酒,啤酒味好香但又唔會太苦澀,好易入口,推薦大家都可以試吓😚

韓川燒巨蠔

真露焗蜆

三味山炸雞(辣醬、芥末醬、糖粉)

溫泉蛋帶子芝士湯島冬

韓國CASS 啤酒

#📍 韓川 旺角通菜街27號地下🍒點評時間行開旺角見到有間好韓風嘅餐廳,於是就同朋友一齊入去試下😝入到去成個環境真係好似去左韓國咁啊😍🦪精選時令生蠔12隻 $198海水味足👍🏻食落鮮甜呢個價錢食到生蠔夠哂抵啦🤩🥓韓川菜包五花腩 $128我地揀左小辣魔鬼辣醬🌶️食落都接受到三大片五花腩兩個人絕對夠食!餐廳好貼心用火爐暖住五花腩🔥五花腩包生菜再加蒜片洋蔥夠哂正🦑韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 $118韓式炒粉絲真係韓國餐廳必食☝🏻蒜蓉味撈落粉絲好香好惹味🤤不過魷魚就老左少少🫣🍜溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98石鍋烏冬夠哂熱辣辣烏冬食落彈牙👍🏻有兩大隻帶子 仲有滿滿嘅芝士😍🍶韓國米酒白葡萄味 $100呢個極力推薦大家試💯3%酒精唔會太濃又有提子甜味,好易入口仲有啱哂打卡嘅韓國壺同杯好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
#
📍 韓川
旺角通菜街27號地下

🍒點評時間
行開旺角見到有間好韓風嘅餐廳,於是就同朋友一齊入去試下😝
入到去成個環境真係好似去左韓國咁啊😍

🦪精選時令生蠔12隻 $198
海水味足👍🏻食落鮮甜
呢個價錢食到生蠔夠哂抵啦🤩

🥓韓川菜包五花腩 $128
我地揀左小辣魔鬼辣醬🌶️食落都接受到
三大片五花腩兩個人絕對夠食!
餐廳好貼心用火爐暖住五花腩🔥

抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

2023-01-29 35 瀏覽
餐廳定價合宜 份量又多 味道美味😍店員十分友善有禮貌💗.▫️精選時令生蠔12隻 ($198)呢個價錢呢個質素十分抵食 生蠔好新鮮 聽店員講係當日到貨 食落肥美 有海水味🦪▪️韓川菜包五花腩 ($128)有3條五花腩!有熱火加熱 唔怕會凍左 五花腩包生菜🥬完全唔會膩▫️真露焗蜆 ($118)呢個菜式好特別!平時未見過呢一個菜式 蜆超鮮甜 蒜香味濃郁 酒味就淡淡地 再濃D就正▪️溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 ($98)芝士湯出奇地唔會膩 balance得好好😍😍😍😍帶子有2粒 都大大粒🤤烏冬好彈牙

餐廳定價合宜 份量又多 味道美味😍店員十分友善有禮貌💗
▫️精選時令生蠔12隻 ($198)

▪️韓川菜包五花腩 ($128)

▫️真露焗蜆 ($118)

▪️溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 ($98)

2023-01-28 43 瀏覽
旺角 - 韓國菜之選今晚happy friday突然想食韓國菜雖知道尖沙咀韓國街好多選擇但感覺大多都好似好貴 同埋唔近地鐵站所以最後就搜索下旺角有咩韓國菜Openrice見到呢間「韓川」地方好似幾闊落 食物相都幾吸引 特別係個溫泉蛋帶子芝士烏冬 咁就吸引左我地去大概6點半左右去到 都有啲人已經坐低左但可能時間尚早 唔洗等位就直接入座店員比左3個餐牌 望落去唔算好多選擇但用手機落單 個app先show硒所有食物 原來選擇都幾多 火鍋 炸雞 烤肉 烤物 韓式小菜 石鍋飯 湯飯咩都有兩個人兩個胃 雖然好多都想試但驚食唔硒 (因為見到芝士炸雞有15件🤣)最終都係叫左3樣野試住先 1. 芝士炸雞2. 溫泉蛋芝士牛肉蓋飯3. 溫泉蛋芝士豚肉烏冬第一款黎到係兩碟前菜 每人一小碟係蘿蔔同泡菜 個人覺得泡菜係離奇地好食😂想refill但原來要比$15一碟 所以就算了第二款黎到係牛肉蓋飯 友人見到個賣相未食已經心心眼左餐廳比左枝醬汁自己加落去蓋飯度撈勻食以往用呢啲石鍋食飯 飯底都比較乾 甚至有飯焦但呢個飯比平時較濕潤 好似係煮飯落多左水咁但唔肯定係咪特登咁煮 因為佢係蓋飯個人都幾ok咁食 因為有時食太乾嘅
旺角 - 韓國菜之選

今晚happy friday突然想食韓國菜
雖知道尖沙咀韓國街好多選擇
但感覺大多都好似好貴 同埋唔近地鐵站
所以最後就搜索下旺角有咩韓國菜
Openrice見到呢間「韓川」
地方好似幾闊落 食物相都幾吸引
特別係個溫泉蛋帶子芝士烏冬 咁就吸引左我地去

大概6點半左右去到 都有啲人已經坐低左
但可能時間尚早 唔洗等位就直接入座

店員比左3個餐牌 望落去唔算好多選擇
但用手機落單 個app先show硒所有食物
兩個人兩個胃 雖然好多都想試
但驚食唔硒 (因為見到芝士炸雞有15件🤣)
最終都係叫左3樣野試住先

芝士湯幾好 唔會太芝士太漏
烏冬有咬口 底下仲有好多粟米同芝士
豚肉正常 整體都好食
但兩個主食比較下 會喜歡蓋飯多啲
因為配菜多啲 口感豐富啲!

總括嚟講 今次嘅韓國菜用餐體驗不錯
三款食物連加一都係$360左右
呢個食物質素 加上環境都好坐舒適
旺角韓國菜黎講呢個都係好選擇!

最後問一句:會唔會返黎食?

回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟

• 溫泉蛋牛肉芝士蓋飯
2023-01-27 27 瀏覽
🦪韓川燒巨蠔+蒜蓉 $156/2巨蠔大隻厚肉,燒完都冇咩縮水。蠔肉味道幾鮮甜,海水味同礦物味都唔算重。🌶️韓川菜包五花腩+韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)$128五花腩上碟前已預先醃製燒好。唔算好肥,肉質彈牙唔乾柴。秘製魔鬼辣醬嘅小辣版甜味比較重,冇咩辣味但非常之香。聽講大辣版真係辣到噴火🥵。🦑韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 $118本身諗住做主食,原來味道偏甜又有少少蒜香🧄,幾啱做前菜。魷魚🦑比起想像中有咬口😳。🍜溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98湯底有啲似牛奶味杯麵😳,配烏冬都幾夾。不過要趁早食,凍咗芝士會凝固🫣。🍶韓國米酒白葡萄味 $100📍韓川 (旺角)旺角通菜街27號地下
🦪韓川燒巨蠔+蒜蓉 $156/2

🌶️韓川菜包五花腩+韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)$128

🦑韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 $118

🍜溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98

🍶韓國米酒白葡萄味 $100

📍韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地下
2023-01-26 23 瀏覽
旺角韓式料理店臨過年前同朋友約埋旺角食飯聚下,行經通菜街見到有間韓式小店都好多人幫襯就試下~精選時令生蠔🦪今次人少少叫咗半打淺嚐,蠔肉質爽口肥美,偏重海水味多,蠔邊位爽脆鮮甜溫泉蛋帶子芝士湯烏冬,絕對芝士迷必叫!!兩隻巨型帶子鮮甜厚實,拉屎芝士融入烏冬入面好滿足!!韓川菜包五花腩,燒肉鋪滿乾辣椒片,餐廳備燒烤醬甜甜地伴以生菜、蒜片,韓風十足~韓式粉絲蒜蓉火箭魷魚🦑非常惹味一個主食,魷魚爽口彈牙,粉絲經韓式甜辣醬炒拌後非常入味!
旺角韓式料理店

• 生蠔
2023-01-26 548 瀏覽
女人街除咗係遊客必到地方, 其實都係香港人搵食地方, 一向都知女人街入邊多嘢食, 而且經濟實惠, 好多都大排長龍, 今日跟朋友黎到呢間食韓國嘢, 好彩朋友早少少黎到攞咗位, 唔係又要大排長龍了! 一係到去餐廳就好有韓feel, 牆上以霓虹燈布置, 再加上raw raw 地既工業裝修風格, 都幾有style, 餐廳都幾多選擇, 有串燒、炸雞、泡菜鍋、石頭鍋飯、連生蠔都有, 好滿足 😋🥢生蠔半打 生蠔好大隻, 厚肉新鮮, 肉質爽口, 重海水味, 啱晒重口味的朋友 🥢韓川燒肉拼盤(豬牛雞)+韓式秘製魔鬼辣醬(BB辣) 呢個拼盤好正, 上枱時有個火爐仔熱住, 包保唔會凍, 而且有雞牛豬比你揀, 配上秘製辣醬及生菜包黎食好惹味, 食得辣既朋友可以挑戰魔鬼辣, 小辣是還好, 增添惹味 🥢芝士牛油燒帶子 芝士香濃, 好惹味, 而帶子燒的時間掌握得剛剛好, 沒有過熟變老😋🥢溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 以石鍋上枱, 上枱時還是熱焫焫的, 烏冬彈牙又滑, 芝士湯有淡淡的芝士香味, 唔會太漏, 但好好creamy, 所以我成個湯都飲晒 😂配上彈牙虎蝦,好味😋 🥢韓國米酒(白香桃味) 呢個味既韓國米酒好香, 淡

🥢生蠔半打

🥢韓川燒肉拼盤(豬牛雞)+韓式秘製魔鬼辣醬(BB辣)

🥢芝士牛油燒帶子

🥢溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬

🥢韓國米酒(白香桃味)
呢個味既韓國米酒好香, 淡淡的白桃香味, 酒精濃度不高, 啱晒同朋友一齊傾一齊飲🍻

• 溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬
2023-01-22 23 瀏覽
韓川應該係我最鍾意嘅餐廳入面排前5名🤩,每次嚟都一定要食蠔、食肉同飲酒🍻!精選時令生蠔6隻 $128生蠔有海水味,好鮮甜。以大約$20隻蠔而言,呢個質素係非常好👍😆韓川菜包五花腩 $128配韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)推薦五花腩,小辣嘅辣度並唔算辣,但又更加惹味,五花腩可以點醬汁後用菜包住,唔會太油膩。韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 $118好鍾意食火箭魷魚🦑,好爽口,搭配粉絲好惹味,不過記得上菜後快啲食,粉絲放太耐就口感有影響。溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98帶子大大粒!溫泉蛋撈埋落芝士湯鳥冬好正😍韓國米酒白葡萄味 $100個杯同壺都好靚!米酒偏甜無咩酒味,不過我鍾意飲手工啤酒多啲🍻

精選時令生蠔6隻 $128
生蠔有海水味,好鮮甜。
以大約$20隻蠔而言,呢個質素係非常好👍😆

韓川菜包五花腩 $128
配韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)

韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 $118

溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98