2023-04-28
行過旺角見到哩間韓國嘢唔錯,咁試試。餐廳裝修得幾韓風,打卡唔錯。韓國米酒白香桃味,米酒飲得多,白桃味就第一次飲。米酒飲落好清爽,唔會太重酒味,少少桃味點綴,唔錯。前菜燒韓國生蠔2隻,生蠔一隻有巴掌大,鋪滿咗厚厚蒜蓉,生蠔唔會燒得太幹,食落好juice鮮甜。韓川菜包五花腩+韓式秘制魔鬼辣醬(小辣),哩份五花腩可以揀小辣同魔鬼辣,魔鬼辣聽到都驚驚地,第一次試當然先試小辣啦。五花腩係成件上咗來,比咗膠剪比我地煎開,搭配咗生菜,芥辣醬,大醬,洋蔥同蒜片。五花腩燒得啱啱好,醬汁超級惹味,唔洗任何醬已經好够味。小辣真係唔辣,下次一定要試試魔鬼辣先得。三味山炸雞(炸醬,芥末醬同糖粉),哩份真係勁大,有單骨雞翅10件同雞比4件,炸醬少少甜味,搭配埋芥末醬一齊,同炸雞好夾。溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬,估唔到虎蝦勁大一隻,食落好鮮甜彈牙。湯底芝士味道好重,可以撈埋滑蛋一齊食。烏冬嗦曬湯汁味道,好好味。估唔到哩間韓國嘢質素勁唔錯,食完仲可以慢慢同FD飲杯米酒先!