2021-08-31 52 瀏覽
同朋友慶祝生日,揀咗呢一間食韓燒。喺網上面見到話有好多嘢食,於是就真係試吓。平日6:00嘅時分,唔使等位就有得入,不過坐到7:00,就已經有好多人。佢嘅選擇真係超級之多!除咗韓燒嘅部份之外,有好多前菜、熟食、小食、刺身、飲品、甜品等等。每樣嘅選擇都超級多!燒肉嘅咁多種肉入邊,我哋最鍾意嘅係牛仔骨,牛仔骨佢嘅牛肉肥瘦分布比較平均,牛味好重。甜品方面都有驚喜,芒果布甸勁多芒果,好足料,椰汁西米糕都勁重椰汁味!我同朋友食咗好多個。

2021-08-24 49 瀏覽
有時friends gathering食放題,真係會三心兩意,所以韓燒一定係最好嘅選擇👍👍因為唔同嘅肉類,同埋類型嘅放題好有特色,選擇唔衹係韓燒,仲有日式嘅🍣壽司,🍤刺身,🍦豐富嘅甜品區,可以俾你試到,野食來講,對比其他嘅放題店,真係多好多呢🥰我最鍾意嘅,仲係佢哋嘅肉類,因為俾得好大份😊好足料,而且🥩食落去都夠厚,實有肉味,夠香滑~刺身嘅入口都好新鮮,所以性價比都幾高,食完肉,記得食甜品!甜品香滑,有奶香,而且甜度適中~
記得食甜品甜品香滑,有奶香,而且甜度適中~
2021-08-22 57 瀏覽
旺角有好多燒肉放題,但好多時都要排隊好難遇時間,兼且有D開係山卡啦地方,行到過去都成身汗食都唔想食。星期三放工同朋友想hea下放鬆心情乜都唔諗,決定搵間即入即食既放題,就係創興1樓既韓牛放題。其實一向食放題對種類都無乜要求,因為大多數都係幾張紙,選擇有限,但估唔到呢間放題燒肉可以簡醃左同未醃既牛,豬,雞,魚同羊架,基本上你果日想食咩類型既肉都有。燒到攰攰地又可以簡d粉絲,炸物,而且完全唔洗話等半日個侍應先送過黎,因為自己即拎即食,可謂十分方便,十分自由。最後甜品都應有盡有,而且份量唔大,鐘意食多D可以拎多幾款,再次另人覺得壓力一掃而空
各種燒肉
2021-08-11
各種燒肉
2021-08-20 61 瀏覽
♥評分(5分為最高):好味指數:❤️🖤🖤🖤🖤抵食指數:❤️🖤🖤🖤🖤回購指數:❤️🖤🖤🖤🖤❀<伏到喊既韓燒🥲🥲>本身諗住食一間正宗既韓燒🥳點知訂吾到枱🥲就訂左依間🙁心心念念晚上食好西🥳全日食左個牛角包就算😎❥星期日晚一入到去🥶竟然吾洗排隊🤯仲有好多位剩😰心知不妙🙁都算幾多種類既食物🍖🥬🍇前菜肉類刺身蔬菜水果甜品樣樣齊但全部肉都冇調味🤨全部都係自己加醬汁🙃個爐好易痴底🙁仲好大火🔥好多野食都燶左🤯😶‍🌫️我食左一兩舊就放棄左🙁唯一好少少就係魚柳+魷魚🐟🦑❥放棄主食既我決定挽下棉花糖機本身諗住食埋雪糕🍦但佢9:30都未到就熄左機🙃🙃

評分(5分為最高):

放棄主食既我決定挽下棉花糖機
本身諗住食埋雪糕🍦
但佢9:30都未到就熄左機🙃🙃
2021-08-14 2611 瀏覽
位於創興一樓的韓牛韓式燒烤,定位係平民質素,性價比高嘅韓燒放題,(星期一至四9時前入座$228)(星期五至日9點前入座$258)呢間真心睇圖都唔駛點講野,一路播韓星MV融入韓風氣氛當中👍最正係牛舌都任你燒😋,而且竟然有連綿花糖機DIY任玩,機都有🎉還有三款糖沙比你整三色綿花糖😆👍。巳過百款種類食物任夾任燒包羅萬有除左廿幾款已醃製的豬牛羊雞魚腸菠蘿等基本韓燒野烤之外, 有韓式前菜冷盤幾款、三文魚、希靈魚、帆立貝、凍蝦及青口刺身。三文魚壽司、花之戀及十幾款壽司手卷卷物,沙律位置有D誇張,放滿時令水果,沙律材料太多...雜果、青瓜、車厘茄、菠蘿...等介時實況任配吧!雖然真係睇圖都知有咩食,咁我就長氣少少簡略有咩任食啦。湯品:牛肋骨湯、紫菜湯等醃左的燒肉款有: 牛仔骨、肥牛、一口牛肉粒、牛脷、金菇肥牛卷、雞翼、五花腩、豬扒、三文魚扒、蝦、魷魚、多春魚、蜆, 魚柳、墨魚仔、魷魚等蔬菜款: 翠玉瓜、冬菇、茄子、粟米、南瓜、青紅椒、鮮冬菇、雞脾菇等開胃前菜: 泡菜、辣蘿蔔、芽菜、菠菜、酸辣無骨鳳爪、白菜仔等煎炸野: 韓式煎餅、炸蝦、炸雞、炸魷魚、炸雞翼、炸蟹鉗、炸芝士波等熱食: 炒粉絲、辣青口、蘿

位於創興一樓的韓牛韓式燒烤,
定位係平民質素,性價比高嘅韓燒放題
(星期一至四9時前入座$228)
(星期五至日9點前入座$258)

呢間真心睇圖都唔駛點講野,一路播韓星MV融入韓風氣氛當中👍
還有三款糖沙比你整三色綿花糖😆👍。

過百款種類食物任夾任燒包羅萬有
除左廿幾款已醃製的豬牛羊雞魚腸菠蘿等基本韓燒野烤之外,
有韓式前菜冷盤幾款、三文魚、希靈魚、帆立貝、凍蝦及青口刺身
三文魚壽司、花之戀及十幾款壽司手卷卷物,
沙律位置有D誇張,放滿時令水果,沙律材料太多...
雜果、青瓜、車厘茄、菠蘿...等介時實況任配吧!

雖然真係睇圖都知有咩食,咁我就長氣少少簡略有咩任食啦。
湯品:牛肋骨湯、紫菜湯等
熱食: 炒粉絲、辣青口、蘿蔔牛腩、炆牛尾

飲品雪糕甜品係有D誠意,
豆腐花、朱古力噴泉、綿花糖機、軟雪糕機、杯裝雪糕、韓國雪條、
甜品櫃亦有泡芙、香檳提子果凍、奶凍、芒果布丁、桂花糕、椰汁西米糕等
飲品區有罐裝汽水,韓國罐裝果汁、啤酒、無糖茶等非常齊全。

整體是不過不失的地道韓燒任食放題
燒肉位置抽風合格,食完個身都無咩油煙味,
一家人帶小朋友平民價格食呢間的確推薦,
不過唯一要留意係用餐時間是75分鐘有D趕,
要一路燒一路攞一路食就要分工合作啦
2021-08-13 84 瀏覽
都好耐無食過平民韓式燒肉放題,雖然好多貴價嘅韓式燒肉都好食,但係我夠膽講有幾款有醃製過嘅肉,一定要去呢啲地方先搵到!今次嚟到旺角創興一間韓國燒肉放題。非常之抵食,就算係貴時段加入都係$230左右。這邊所有嘢都好多唔同選擇。首先凍肉部,已經有兩三種魚生,亦都有貝殼類例如青口帶子等等。生菜報同沙律部都有不同嘅選擇。韓式嘅芽菜白菜泡菜,中華沙律,普通生菜及沙律菜都應有盡有。極都有唔同嘅醬汁俾大家去食沙律。肉方面應有盡有,醃製牛仔骨係必食首選。另外我個人推薦雞肉,又滑又好味。醃製豬肉都係高排名之選。美中不足嘅係,我燒嘅技術有啲差,塊板燶咗底,仲有20分鐘嘅時間,佢都唔幫我換版,令到我後邊啲肉都有啲黑哂。但係總括嚟講都係好食嘅

2021-08-13 68 瀏覽
岩去冇乜嘢,出去攞野食攞野飲,返到位燒都冇問題、突然張凳爬出一隻寵物(前提係掂到我)、一隻都冇乜野 跟住兩隻😨 再睇入去含家都係齊度、即刻反胃 個員工就話轉臺比我(反曬胃想嘔點食啊) 我就即刻叫frd走 唔食(食左第一舊牛仔骨) 就行去櫃檯問點處理「環境衛生問題,仲要咁多隻」我地三個人 經理就話收一個人錢😄😃😀Nice 好識做生意啊 11/8 夜晚7點 希望之後去既食客可以身體健康
我地三個人 經理就話收一個人錢😄😃😀Nice 好識做生意啊

11/8 夜晚7點
希望之後去既食客可以身體健康
2021-08-11
每次一人多食飯🍽,就會意見多多食咩好🗣🗣咁去食乜都有齊既韓式燒烤放題🇰🇷🔥乜都有齊🤗大家都滿足到,唔會有意見啦😂~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ 韓式燒烤放題 🌙晚市($228/💃🏻每位成人🕺🏻)野食方面先分為✌🏻大類( 1️⃣熟食 / 2️⃣燒烤用生料),下面再細分💁🏻‍♀️▪1️⃣ 熟食 • 熱🔥 ▪炸物💥 :炸蝦🍤 炸雞🐔 炸蝦片🦐 炸芝士波🧀…..韓式🇰🇷熟食 : 韓式炒粉絲🍝 海鮮煎餅🌊 泡菜煎餅🫓 炸雞腿🍗……補身湯品💃🏻 : 豬腳薑醋🐷 牛肋骨湯🐮▪ 1️⃣ 熟食 • 冷❄️ ▪冷盤 (開胃一流) :韓式小食🇰🇷🧆 (泡菜 • 酸辣鳳爪 • 醃蘿蔔 • 芽菜) 刺身 : 希靈魚🐠 • 三文魚🐟 • 青口 • 凍蝦🦐 • 帶子壽司🍣:迷你手卷 • 花之卷 • 三文魚壽司 • 軍艦 • 加洲卷………沙律🥗 : 沙律菜🥬 • 粟米粒🌽 • 青瓜🥒 • 蕃茄仔🍅.▪ 2️⃣ 燒烤用生料 ▪有成30款俾你揀,味道已醃好,有辣🌶 • 有唔辣🙅🏻‍♀️🌶肉類🥩 : 豬🐷 • 牛🐮 • 雞🐔 • 羊🐑 • 鴨🦆都有齊晒  (推介❣️牛仔骨🐃)牛脷 • 鴨胸 • 牛小
每次一人多食飯🍽,就會意見多多食咩好🗣🗣
咁去食乜都有齊既韓式燒烤放題🇰🇷🔥
乜都有齊🤗大家都滿足到,唔會有意見啦😂

▪ 韓式燒烤放題 🌙晚市($228/💃🏻每位成人🕺🏻)
[星期一至四 21:00時前入座 • ⚠️假期除外]
▪1️⃣ 熟食 • 熱🔥 ▪
炸物💥 :炸蝦🍤 炸雞🐔 炸蝦片🦐 炸芝士波🧀…..
補身湯品💃🏻 : 豬腳薑醋🐷 牛肋骨湯🐮
韓式熱食

▪ 1️⃣ 熟食 • 冷❄️ ▪
韓式前菜

刺身

壽司🍣

▪ 2️⃣ 燒烤用生料 ▪
牛脷 • 鴨胸 • 牛小排 • 肥牛 • 五花腩 • 一口牛肉粒 • 雞翼……
海鮮🌊 : 魷魚🦑 • 墨魚仔 • 蜆 • 三文魚🐟 • 多春魚……
丸類 / 其他 : 金菇肥牛卷 • 紅腸……
蔬菜 / 果🥬 :菠蘿🍍 • 菇菇🍄 • 南瓜🎃……
燒烤生料

▪ 野飲 🥤▪  (任飲)
罐裝汽水/ 韓式🇰🇷罐裝 (忌廉溝鮮奶🥛 • 蘆薈) /
台灣🇹🇼無糖茶 ,仲有利賓納🍇 • 涼茶……
罐裝🍺啤酒 • HITE • ICE ……
飲品

▪ 甜品🍮 / 雪糕🍨 / 生果🍉🍇🥭▪
最吸引位😍 : 朱古力噴泉🍫⛲️ • 自助軟雪糕機🍦 • 綿花糖機 (大人細路都咁開心🥰)
大人細路都岩😍

朱古力噴泉🍫⛲️ : 有勁多夢幻色🦄既綿花糖 & ᏟᎾᏞᎾᏌᎡFᏌᏞ❤️🧡💛💚💙既朱古力🍫
朱古力噴泉🍫⛲️

中式糖水🥣 : 蕃薯芋頭糖水🍠💜
甜品🍮 : 椰汁糕 • 奶凍🥛 • 布丁🍮 • 泡芙 • 桂花糕🌸
雪糕🧊 : 有自助斟既軟雪糕🍦 • 杯裝🍨 • 韓國雪條……
雪糕  雪條

生果 : 不得了,勁多款🍊🍉🍇🥭🍈可以開生果ᏢᎪᎡᎢY🎉
沙律  生果

🔺午市有分2️⃣種 免烤🙅🏻‍♀️🔥 / 燒烤🔥放題
🔺電梯上一層就到,唔洗係樓下排隊逼𨋢🤣
2021-08-03 81 瀏覽
韓牛韓式燒烤😋今次同fd去旺角食飯,我又想食韓燒放題,睇下邊度性價比高啦,就搵到呢間😍😍位置係小米旗艦店嘅左邊 沿住扶手電梯直上一樓就係啦,都好方便,上到去見到好多人,差唔多全場爆晒🙆‍♀️🙆‍♀️放題:$228@食物款式都好多嘢揀,有熟食有刺身同最重要嘅肉, 試咗大概八成嘅食物, 最好食都係醃牛肉,醃肉嗰啲就醃到得恰到好處,好好味❤️❤️食到中途,見到隔離枱食蝦,d 蝦見下都好大隻,所以都攞咗三隻試試,食落非常有驚喜,好新鮮好味👍💯飲品種類都算多, 連coke plus都有🤩放題食物仲有朱古力噴泉、壽司、熟食、雪糕、甜品等,好多選擇👍👍連生果同沙津都有🥗推薦食物: 蝦,牛肉,所有醃既肉,仲有腎🤩🤩店鋪貼心:有個透明袋放係枱面,要嚟裝電話,呢個值得一讚👍餐廳環境:環境舒服,冷氣夠凍,而且抽風系統好好💯地址:旺角彌敦道601號創興廣場1樓整體評分:4/5味道:4/5抵食:4/5環境:4/5
韓牛韓式燒烤😋

放題:$228@

飲品種類都算多, 連coke plus都有🤩

推薦食物: 蝦,牛肉,所有醃既肉,仲有腎🤩🤩

店鋪貼心:有個透明袋放係枱面,要嚟裝電話,呢個值得一讚👍

餐廳環境:環境舒服,冷氣夠凍,而且抽風系統好好💯

地址:旺角彌敦道601號創興廣場1樓

整體評分:4/5
味道:4/5
抵食:4/5
環境:4/5
2021-07-28 96 瀏覽
除咗打邊爐我都好鍾意食韓燒㗎上星期就約左屋企人去咗旺角食韓燒放題呢間韓燒放題都應有盡有啊!有牛肉、豬肉、羊肉等;仲有海鮮添,帶子、青口、魷魚、蝦等~亦都有唔少熟食同韓式配菜,壽司都有,仲有個迷你沙律吧咁,生果都係應有盡有~仲有甜品櫃,嘢飲櫃~呢個放題算係好足料~幾鍾意佢個生果corner,好多種類生果揀,橙紅提子黃皮荔枝等等~仲好新鮮見到亦都有不斷refill~食得好滿足呢間餐廳每枱限時個半鐘~時間都啱啱好嘅不過如果兩個鐘就更好啦
除咗打邊爐我都好鍾意食韓燒㗎
上星期就約左屋企人去咗旺角食韓燒放題

呢間韓燒放題都應有盡有啊!

呢個放題算係好足料~

見到亦都有不斷refill~食得好滿足

呢間餐廳每枱限時個半鐘~
時間都啱啱好嘅不過如果兩個鐘就更好啦
2021-07-20
2021-07-21 130 瀏覽
說真的此店食物質素唔算好差但也說不上很出色主打烤牛但其實牛肉種類唔算多不過其他肉類豬雞羊魷魚菜菇等種類都有不過呢,魚生及海鮮涷食就比較少但勝在坐位舒適,又不用等位太耐對食要求不高的可以捧場
說真的此店食物質素唔算好差
但也說不上很出色
主打烤牛但其實牛肉種類唔算多
不過其他肉類豬雞羊魷魚菜菇等種類都有
不過呢,魚生及海鮮涷食就比較少
但勝在坐位舒適,又不用等位太耐
對食要求不高的可以捧場
2021-06-28
2021-07-20 89 瀏覽
哇!好耐冇食過韓燒,好掛住韓國陣味呀!收工近近地,即興同個friend去左旺角既韓牛韓式燒烤。入到去比想像中大,啲位又夠闊,坐得好舒服呀!太肚餓喇!即刻出去拎野食先!因為自助形式,乜都有得食,冷盤有剌身,海鮮,刺身既款式唔算好多,但可以止止口癮。另外有海量既沙律水果同埋泡菜醃酸,好正呀!因為燒肉食得膩膩地,食D酸既中和下,之後又可以再食多D。最鐘意佢既中華沙律同無骨泰式鳳爪!夠爽脆!熱食有炸物同小菜,因為主力想食燒肉冇食太多,但D炸蝦大大隻,蝦片又夠脆,唔錯!到最想食既燒肉喇!哇!款式比想像中多,豬牛羊雞魚海鮮,應有盡有,唔同部位有唔同既口感!正!肉既質素幾好!燒到熱辣辣,好味!仲要有職員成日黎refill 唔驚冇哂要等。最正係甜品,要留肚食!凍既有凍餅,jelly,同埋好多款唔同牌子既雪糕簡!熱既都有中式糖水滋潤下。最令我震驚既竟然係有朱古力噴泉同棉花糖機可以自己整!係童年既味道呀!!有得食有得玩又抵食!性價比高!!正!

有得食有得玩又抵食!性價比高!!正!
  • 朱古力噴泉
2021-07-16 84 瀏覽
今日一行二人嚟到旺角食飯為朋友慶祝 食乜嘢就係由朋友決定 本身諗住食打邊爐但係天氣好似太熱 最後揀左去咗食韓燒 雖然韓燒都係熱 但比較想食😂我哋就上OpenRice搵到呢間韓牛 見到評價都幾好性價比好似幾高 而且話食物嘅選擇好多所以就嚟咗上到去大約6:00已經見到有幾台客 我哋放低行裝之後就出去睇吓有咩嘢食 一睇都幾誇張韓式前菜 沙律 凍海鮮 壽司 刺身 炸物 熟食 肉類 疏菜 生果 甜唔品 應有盡有 呢個價錢都冇咩好講 真係性價比極高淨係睇相都知食物選擇有幾多 一d都冇誇張 樣樣試下都飽左一半其中最好食就係牛仔骨!

其中最好食就係牛仔骨!
2021-07-09 77 瀏覽
韓燒就是有種不能抵抗的魅力 - 大口大口吃肉的快感令我再次回到這裡…放題形式的韓燒,食物種類包羅萬有…前菜有日式的刺身 - 三文魚、希靈魚、凍蝦和帶子。希靈魚很多魚春,三文魚也夠新鮮。凍蝦大大隻啖啖肉、帶子包埋帶子裙邊非常好食。另外還有salad bar,但是當晚沒有quota再吃了 xd我最愛的corner當然包括韓式前菜,有我最愛的蘿蔔泡菜、涼拌菠菜、魚仔,還有泰式鳳爪和中華沙拉😍所有泡菜都很入味,不太辣,也不會太油。終於到肉類了,有超級多牛肉部位!我的最愛是牛肋骨和一口牛肉粒,肥瘦適中,而且連骨燒的風味更佳。牛肉粒的肥肉比較多,但是燒起來更香。還有肥牛、醃製牛肉、肥牛金菇卷…另外還有羊肉!另外我也很喜歡韓式醃雞肉,雞腿肉已經去皮,取的部位又不會太多肥膏,甜甜的很好吃。另外我也很喜歡它的魚片,黑椒味很重但是不會辣,也是偏甜但是肉質很嫩滑。大家燒到累的時候可以去吃熟食,有各式各樣炸物(私心很喜歡麥樂雞),另外還有韓式炒粉絲、燉牛尾、豬腳薑等等,每一樣都很入味。最後當然要吃冰涼的水果,和不同的果凍杯。還有雪糕杯和韓式melona雪條,幫熱氣的自己降降溫😚

放題形式的韓燒,食物種類包羅萬有…

2021-07-08 93 瀏覽
旺角高CP值韓式燒肉放題,成人星期一至四9:00pm前入坐只需$228,價錢公道,食物種類很多,而且很新鮮,全部都可以自行到自助吧取,很方便。食物放置非常整齊乾淨,店員整個時段不斷補充食物,桌子夠大座位舒適。冷盤:海鮮bar上充滿蝦、青口、帶子、三文魚刺身、希靈魚刺身,海鮮都很新鮮,蝦很爽彈、青口飽滿、帶子鮮味,還有多款壽司和沙律bar韓國前菜:泡菜、白菜、芽菜、醃蘿蔔、青瓜、蕎頭、小魚干,前菜都有十多款。一邊吃燒肉一邊吃韓式醃菜可解油膩感,越吃越開胃熟食:炸蝦、炸蟹鉗、炸雞翼、炸雞塊、蝦片、泡菜煎餅、韓式煎餅、韓式炒粉絲、辣汁煮青口。炸物都能保持熱度,泡菜煎餅酸酸辣辣很滋味燒肉:羊肉、牛肉、雞翼、牛脷、牛仔骨、雞肉、豬梅花肉、豬扒、肥牛、牛小排、一口牛肉粒、鴨腎、五花腩、金菇肥牛卷、芝士腸。肉類非常多,每款都試了幾塊,牛仔骨和牛小排必拿,容易燒又大大塊肉,醃得很入味,燒得香口又惹味海鮮:三文魚、多春魚、魷魚、蜆、墨魚仔、魚柳,海鮮有驚喜、平時不常燒海鮮怕易燒焦,三文魚魚肉嫩滑又香口,墨魚仔很爽口彈牙。蔬菜:青紅椒、鮮冬菇、茄子、洋蔥、南瓜片、菠蘿,燒一些蔬菜和肉夾在一起吃感覺也不錯甜

甜品:有棉花塘糖,軟雪糕機,朱古力噴泉,豆腐花,糖水,雪糕櫃有多款雪糕雪條,甜品櫃裡有布甸、果涷、奶涷、啫喱、幾款水果、泡芙等等。試了幾款甜品味道都不錯,雪糕都吃了幾杯,很滿足

飲品:各款汽水、茶、啤酒任飲,盡情任飲,非常暢快