呢個商場對我哋來講特別有意義,因為係我同先生結婚婚宴場地嘅商場。就係因為我哋擺酒嘅關係見到呢一間餐廳,終於係結婚後抽倒時間過嚟慶祝。當時大概晚上8:30,滿座,門口仲有一家人等緊,我哋等咗大概20分鐘有位。望入去好多韓國人食緊,唔知點解喎,係咪味道好正宗呢?嚟到呢度梗係要燒烤肉啦,店員同我哋講如果食烤肉嘅話就要起碼叫兩份,因為烤肉套餐另外仲會配送好多前菜同埋生菜,要求客人一定要點兩款以上嘅燒烤材料,咁我哋叫咗兩款牛肉同埋沙律,仲有炸雞。烤肉我哋都係叫咗已經調味嘅,味道唔錯,係期待中嘅味道,係甜甜地鹹鹹地嘅韓燒肉味道。牛肋骨成條上自己剪,份量都幾多。韓式炸雞就稍為一般,因為佢哋炸粉太多啦而且肥膏又多。食落冇咗韓國炸雞嘅香脆感,但係份量超多啊,甜酸味都唔錯。熱辣辣。最值得一讚嘅係啲職員好主動幫你換烤爐上盤,平時韓燒多數要叫先會換㗎嘛~5星為滿分*😋美味:⭐️⭐️⭐️⭐️💰價錢:⭐️⭐️⭐️🛋環境:⭐️⭐️⭐️🤵‍♀️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🚶‍♀️回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️🏠餐廳:韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)📍地址:尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
呢個商場對我哋來講特別有意義,
因為係我同先生結婚婚宴場地嘅商場。
就係因為我哋擺酒嘅關係見到呢一間餐廳,
終於係結婚後抽倒時間過嚟慶祝。

當時大概晚上8:30,滿座,
門口仲有一家人等緊,
我哋等咗大概20分鐘有位。
望入去好多韓國人食緊,
唔知點解喎,係咪味道好正宗呢?

嚟到呢度梗係要燒烤肉啦,
店員同我哋講如果食烤肉嘅話就要起碼叫兩份,
因為烤肉套餐另外仲會配送好多前菜同埋生菜,
要求客人一定要點兩款以上嘅燒烤材料,
咁我哋叫咗兩款牛肉同埋沙律,仲有炸雞

烤肉我哋都係叫咗已經調味嘅,
味道唔錯,係期待中嘅味道,
係甜甜地鹹鹹地嘅韓燒肉味道。
牛肋骨成條上自己剪,
份量都幾多。

韓式炸雞就稍為一般,
因為佢哋炸粉太多啦而且肥膏又多。
食落冇咗韓國炸雞嘅香脆感,
但係份量超多啊,甜酸味都唔錯。
熱辣辣。

最值得一讚嘅係啲職員好主動幫你換烤爐上盤,
平時韓燒多數要叫先會換㗎嘛~

5星為滿分*
😋美味:⭐️⭐️⭐️⭐️
💰價錢:⭐️⭐️⭐️
🛋環境:⭐️⭐️⭐️
🤵‍♀️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🚶‍♀️回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️
🏠餐廳:韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2021-08-20 212 瀏覽
有留意Koop的朋友都應該知道BigBang隊長GD都有黎過韓珍食過, 所以去拜訪一下!呢到既泡菜同前菜都好多, 而且好好食!!好有韓國風味! 特別喜歡食蝦仔!!八方美人套餐 $588套餐包括: 雪花牛肉、牛舌、豬頸肉、護心肉、豬肩肉、醬油雞肉、烤大蝦和鮮鮑魚。醬油雞肉比想像中出色,烤大蝦和鮑魚會有職員幫忙燒,大蝦好爽口,蝦味都重,鮑魚有調味過,好有咬口。職員話叫韓燒類既話會送煎蛋, 當係前菜!海鮮煎葱餅 $150份量足夠2-3人,不會太厚,海鮮感覺比較少。如果煎餅裡多d大葱就更似係韓國食既樣,更好吃!牛胸肉大醬湯 $88牛胸肉幾滑幾多,大醬湯咸道正常,配白飯岩岩好。味道同係韓國食既差不多!老闆好nice,  會走過去同d客人傾計, 又問下我地食物O唔OK, 我就用左少少韓文同佢傾計, 可能老闆聽到韓文好親切, 仲請左我地食雪糕, 呢餐真係食得幾開心好滿足, 又有種去完韓國一轉既feel!!

呢到既泡菜同前菜都好多, 而且好好食!!
好有韓國風味! 特別喜歡食蝦仔!!

八方美人套餐 $588
八方美人套餐

職員話叫韓燒類既話會送煎蛋, 當係前菜!

海鮮煎葱餅 $150
份量足夠2-3人,不會太厚,海鮮感覺比較少。
如果煎餅裡多d大葱就更似係韓國食既樣,更好吃!

牛胸肉大醬湯 $88
牛胸肉大醬湯

2021-08-18
真韓國人主理 極拉絲芝士炒年糕 啖啖肉韓燒❗️-如果有少少年紀,果陣又有留意嘅話,應該都會知,呢間正宗韓國菜,係由G Dragon父母嘅朋友開,所以GD黎香港都成日食。不過田中太後生,唔search返都唔知。(kekeke)-🧀芝士炒年糕 ($150)芝士極濃厚,熱辣辣上枱,一夾即刻拉絲,質感極厚實,配上惹味年糕,絕配。👍🏻8.5/10🥘韓燒 - 調味排骨($150)、五花腩($130)、醬油雞肉($110)1️⃣款款都大份足料,肉類調味剛好,唔會過濃,一燒即出散發肉香。2️⃣超過7款配菜任加,有魚餅、滷鵪鶉蛋、蒜芯蝦乾等,另外仲有蛋餅同沙律附上,真心大滿足。👍🏻8/10🍕泡菜煎餅 ($130)份量一樣大份,煎得香口,餅薄,唔會滿口粉漿,配上泡菜,惹味而口感豐富。👍🏻8/10
真韓國人主理 極拉絲芝士炒年糕 啖啖肉韓燒❗️

不過田中太後生,唔search返都唔知。(kekeke)
🧀芝士炒年糕 ($150)
👍🏻8.5/10

👍🏻8/10

🍕泡菜煎餅 ($130)
👍🏻8/10
2021-08-09 1004 瀏覽
Authentic Korean BBQ Have longed to have Korean BBQ  for a while and this night we finally managed to come and try out Hancham. Surprisingly, it was extremely full on a week night yet luckily we still managed to get a table. The place was quite noisy and hectic, which felt like real typical Korean restaurants. This must be a good place for gatherings after work as there are several long tables that facilitates a lot of people.Beef, Pork, Chicken and Seafood PlatterThis platter includes various k
Authentic Korean BBQ

This platter includes various kinds of meat & seafood which feeds two people. The beef tongue was especially outstanding and remarkable. There were also some marinated abalones and prawns that were huge in size and tasted so rich in flavor!

In the later part of the meal, the boss came and helped us with some of the ingredients and it was certainly very helpful of him to do so.

Egg Pizza
A local dish that must be included in every authentic Korean BBQ meal.

Kimchi Soup with Tofu & rice
This soup was absolutely amazing and is indeed very different from those that are often found at other Korean restaurants and kiosks at food court. The soup tasted very rich and are well matched with the tofu and rice, which complemented perfectly with the barbequed meat.

Noodles with Black Bean Sauce

Noodles with Black Bean Sauce
This is something we constantly see in Korean dramas and they look delicious every single time when the characters are devouring them. In fact, the sauce is quite fatty and rich, but maybe I am not super into noodles with this kind of texture.

All in all, the meal was totally enjoyable and the food were of high quality and authenticity. We would most certainly return for another shot for more variety and try out some more of their signature dishes.
2021-08-05
2021-08-05 359 瀏覽
尖沙咀分別有兩間分店,Book咗唔好去錯。餐廳大,但都要book,平日去都聽佢講有啲full。服務好,雖然餐廳比較忙,都會自動換烤架,幫手夾肉去燒,簡短講解下,又會用鉗幫剝蝦殼。Menu食物好多款,選擇困難症好彩店員有幫手介紹。上菜前會有好多款前菜,泡菜,醃蘿蔔,豆皮,芽菜,蝦乾等小碟都可以refill。✨味道77分,服務80分,環境75分。.🔸八方美人($588)總共有八款肉類,有醬油雞肉,大蝦,鮮鮑魚,雪花牛肉,牛舌,豬頸肉,豬肩肉,護心肉。好在可以每款肉都食到啲,肉質素不錯。店員解說韓國人鍾意食牛先,因為覺得牛較珍貴。鍾意可以烤完就咁食,又可以包生菜點調味食。另外,會送個煎蛋薄餅。.🔸海鮮豆腐辣湯($98)正宗韓國人鍾意烤肉之後選擇飲豆腐辣湯,又或者牛胸肉大醬湯,泡菜豬肉湯。微辣,有蜆,魷魚,豆腐,各種配料,味道剛好,就咁飲都唔夠鹹,另外仲配一個白飯。.🔸韓式桃汁($20)好香桃味,飲落厚身,唔太凍。
尖沙咀分別有兩間分店,Book咗唔好去錯。
餐廳大,但都要book,平日去都聽佢講有啲full。

服務好,雖然餐廳比較忙,都會自動換烤架,
幫手夾肉去燒,簡短講解下,又會用鉗幫剝蝦殼。
Menu食物好多款,選擇困難症好彩店員有幫手介紹。
上菜前會有好多款前菜,泡菜,醃蘿蔔,豆皮,
芽菜,蝦乾等小碟都可以refill。

✨味道77分,服務80分,環境75分。
🔸八方美人($588)
總共有八款肉類,有醬油雞肉,大蝦,鮮鮑魚,
雪花牛肉,牛舌,豬頸肉,豬肩肉,護心肉。
好在可以每款肉都食到啲,肉質素不錯。
八方美人

店員解說韓國人鍾意食牛先,因為覺得牛較珍貴。
雪花牛肉

鍾意可以烤完就咁食,又可以包生菜點調味食。
另外,會送個煎蛋薄餅。
蛋薄餅

🔸海鮮豆腐辣湯($98)
正宗韓國人鍾意烤肉之後選擇飲豆腐辣湯,
又或者牛胸肉大醬湯,泡菜豬肉湯。
微辣,有蜆,魷魚,豆腐,各種配料,
味道剛好,就咁飲都唔夠鹹,另外仲配一個白飯。
海鮮豆腐辣湯

🔸韓式桃汁($20)
好香桃味,飲落厚身,唔太凍。
韓式桃汁
2021-08-04
八方美人
雪花牛肉
海鮮豆腐辣湯
韓式桃汁
2021-08-05 203 瀏覽
位於尖沙咀地道韓式烤肉店🌟由韓國人主理 晚市記得預早訂位✅店員會先上前菜 款式都幾豐富 而且係無限添加🥳泡菜同埋辣魷魚都好正👍🏻八方美人套餐$588 (2-3人份)牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬頰肉、醬油雞肉、烤大蝦(兩隻)、鮮鮑魚(兩隻)海鮮類有驚喜😍鮮甜又大隻 食落都好爽口😚牛舌、雪花牛肉🥩建議唔好燒太耐🌟因韓牛既關係 生生地先品嚐到佢哋既牛味🤪豬頸肉、護心肉、豬頰肉、醬油雞肉信心之選🤩份量都幾多 幾掋食😜肉質嫩滑 有易咬 加埋啲醬汁同辣醬 好夾😋醬油蟹(一隻) $250 配黃油紫菜飯現今香港唔多地方有得食醬油蟹🦀食既係回憶啊!! 一路食一路諗起當年去🇰🇷既一點一滴😳蛋薄餅
位於尖沙咀地道韓式烤肉店🌟
由韓國人主理 晚市記得預早訂位✅

店員會先上前菜 款式都幾豐富
而且係無限添加🥳泡菜同埋辣魷魚都好正👍🏻

八方美人套餐$588 (2-3人份)

海鮮類有驚喜😍鮮甜又大隻 食落都好爽口😚

牛舌、雪花牛肉🥩建議唔好燒太耐🌟
因韓牛既關係 生生地先品嚐到佢哋既牛味🤪

豬頸肉、護心肉、豬頰肉、醬油雞肉
信心之選🤩份量都幾多 幾掋食😜
肉質嫩滑 有易咬 加埋啲醬汁同辣醬 好夾😋

醬油蟹(一隻) $250 配黃油紫菜飯
現今香港唔多地方有得食醬油蟹🦀
食既係回憶啊!! 一路食一路諗起當年去🇰🇷既一點一滴😳

• 八方美人
暫時最喜愛嘅韓式餐廳,沒有之一。必食韓式調味排骨~~~超耐超耐冇去我嘅家鄉韓國,除咗個衣櫃冇乜衫着之外,個胃都成日覺得好空虛,好掛住家鄉嘅美食 。喺韓國同事介紹下,嚟咗試下喺尖沙咀麼地道嘅呢一間韓式餐廳。🇰🇷~~~一行入餐廳,所有服務員都係講韓文嘅,感覺非常正宗,打開餐牌,韓國嘅特色食物,例如韓式燒肉、韓式豬手、水冷麵、蛋卷、部隊鍋等等,基本上要有嘅都有齊。🍲~~~等待烤肉期間,店員先為我哋送上各式前菜,佢哋嘅前菜款式幾特別,當中我最鍾意就係整到好似鐵蛋嘅鵪鶉蛋,同埋韓式魚糕。🐟~~~我哋叫嘅兩款烤肉分別係調味排骨同辣護心肉,前者主打香甜味,後者則帶辣香而不嗆喉,無論係配飯定係生菜都好好食。低脂肪嘅護心肉,雖然健康但係肉質完全唔會鞋口,彈牙柔嫩,兩款烤肉各有千秋,叫我揀多次,都係兩款都不能捨棄😆。另外值得一提嘅係,服務員非常勤於更換燒烤盤,服務態度甚佳。👍🏻~~~兩款湯品亦冇令人失望。鮑魚人蔘雞湯嘅鮑魚鮮香彈牙,人蔘雞雞肉滑溜,雞骨入口即化,加上軟糯糯米釀製,既飽肚亦養生清甜。🍴~~~而馬鈴薯排骨湯就簡直係分量驚人,大大粒韓式馬鈴薯粉綿非常,湯底越滾越入味,而排骨就極其大件,肉味突出,
暫時最喜愛嘅韓式餐廳,沒有之一。必食韓式調味排骨
~~~
而馬鈴薯排骨湯就簡直係分量驚人,大大粒韓式馬鈴薯粉綿非常,湯底越滾越入味,而排骨就極其大件,肉味突出,貼骨嘅連筋肉更係令人欲罷不能,就算飽到肚子爆炸,都忍唔住食埋佢。🥔
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2021-07-31 185 瀏覽
見open rice 好評就訂位試試四人歲的雞湯成糊狀非常一般海鮮餅粉多,好軟的唔好食牛肉沒什麼牛味令加了冷麵麵是結成一堆,用筷子也拆不開奇怪奇怪其他客評好多都赞好不是真的吧令人失望
見open rice 好評就訂位試試
四人歲的雞湯成糊狀非常一般
海鮮餅粉多,好軟的唔好食
牛肉沒什麼牛味
令加了冷麵
麵是結成一堆,用筷子也拆不開
奇怪奇怪其他客評好多都赞好
不是真的吧
令人失望
2021-07-28 1673 瀏覽
帝國中心韓食大滿足今天來到尖沙咀帝國中心的韓珍韓式料理吃晚餐。近日因為疫情關係不能到韓國旅行,所以韓式料理便成為我的首選了。帝國中心重新裝修後,環境變得更好了,而韓珍位於一樓,地方寬敞,環境不錯。韓珍以燒肉聞名,但因為我有點兒上火,所以今晚便不敢再點燒肉了。我們點了宮廷燉牛肋骨,甜酸炸雞,牛胸肉大醬湯,人蔘雞湯,水冷麵。首先來的是六小碟前菜,前菜有辣魷魚,豆腐皮,大豆芽菜,蝦乾,泡菜和雜菜沙律。我最喜愛的是辣魷魚,魷魚新鮮爽口,彈牙。如果是怕辣的朋友,一定會喜歡吃豆腐皮,豆腐皮是微甜的,很好味。蝦乾亦是我喜歡的前菜,蝦仔微微炸過,連殼吃,十分香脆,好吃。宮廷牛肋骨 ($228)牛肋骨份量很多,有牛香味,配上燉肋骨的微甜的醬汁,很好吃哦!甜酸炸雞 ($190)甜酸炸雞味道很好,這個炸雞是無骨雞肉,吃時十分方便,我總覺得這個炸雞與糖醋肉,有幾分相似,無論如何這個炸雞份量超多,亦很好吃,大滿足!牛胸肉大醬湯配飯 ($88)大醬湯湯底不錯,有豆腐,大蔥及一些牛胸肉。人蔘雞湯配飯 ($108)這兒的人蔘雞湯有兩款,另一款要加$20,那款湯內是有新鮮鮑魚的。我們點了普通那種,雞湯內的雞肉綿滑,很香
帝國中心韓食大滿足

宮廷牛肋骨 ($228)

甜酸炸雞 ($190)

牛胸肉大醬湯配飯 ($88)
大醬湯湯底不錯,有豆腐,大蔥及一些牛胸肉。

人蔘雞湯配飯 ($108)
這兒的人蔘雞湯有兩款,另一款要加$20,那款湯內是有新鮮鮑魚的。我們點了普通那種,雞湯內的雞肉綿滑,很香。這個湯應該是煲了多個小時,因為甚至乎連雞的骨頭也幾乎化開,湯內還有糯米紅棗,頗多配料。

水冷麵 ($88)
一般來說吃韓燒時會吃水冷麵,已減低韓燒的上火。但我本身太熱氣了,所以也叫了一碗來吃。水冷麵可以配少少醋及Wasabi來吃。可能因為我們點得太多菜式的關係,真是太飽了,所以未有吃完,有點浪費,真不好意思喔!
2021-07-25 1395 瀏覽
很久沒有吃過韓式烤肉了,於是朋友便提議到這間位於尖東的韓國餐廳試一試。🥩🥓想不到餐廳平日晚上也很full,幸好朋友已醒目地預先訂位,所以不怕白行一趟!🤣🤣我們兩人點了一份豬和牛肉的BBQ 2人set dinner,烤肉方面包括一份五花肉、豬肩肉和牛肋骨,另有沙律和熱湯可揀。我地見牛舌既價錢都幾抵食,所以額外單點了一碟。吃烤肉前,餐廳為我們奉上了一碟碟的餐前小食,想不到除了泡菜外,還有醃鵪鶉蛋等比較少見的前菜,味道不錯,不夠也可以添吃👍👍來到烤肉拼盤出場,每款肉類看起來新鮮度高,色澤漂亮,而且份量也相當十足!五花腩油花一層層的,烤的時候油香四散,用生菜包住食可減輕油膩感呢!💕💕牛肋骨超大塊的,肉味濃郁,食落啖啖肉完全無筋,非常推薦!😋😋✨牛舌烤至微焦的牛舌香味特出,肉質爽彈有咬口,我們都很喜歡這口感。✨牛胸肉大醬湯牛肉湯材料十足,加入了大量牛胸肉和配菜熬成,味道濃郁甘甜,麵豉味突出,咸味比較重但也好喝。✨牛油果和生果沙律牛油果和水果份量多,配上乳酪口味的沙律醬味道清新,酸酸甜甜的非常開胃。二人餐真啲非常豐富,我們兩人吃完後都捧著大肚子滿足地離開了!🤣🤣

我地見牛舌既價錢都幾抵食,所以額外單點了一碟。

✨牛舌

✨牛胸肉大醬湯

✨牛油果和生果沙律

• 調味特級牛肋骨
同朋友食韓燒揀左好評如潮嘅韓珍,當日有唔少食客都係韓國人,相信佢味道正宗。平日夜晚去到有四五組人等位,記得訂左枱先去。老闆非常好客,會盡量招呼每一枱,亦會安排員工幫手燒烤,我同朋友幾乎全程無郁過手。用爛爛嘅韓語同老闆傾左幾句後佢更熱情,滔滔不絕咁分享韓國飲食文化同燒肉貼士,所以呢篇食評會較詳盡喔。 (w/ 10% service charge)坐低無耐店員就送上前菜,之前去唔少韓國餐廳都係求其畀碟泡菜同大豆芽就算,呢度仲有甜豉油鵪鶉蛋、魚餅、青瓜泡菜同埋蛋薄餅,老闆話蛋薄餅嘅靈感黎自用鍋上嘅韓式蒸蛋,內有芝士同苦瓜洋蔥等蔬菜。🍽特級牛肋骨  Beef Short Rib (250g) ($250)店員話韓國人通常食完牛先食豬,建議我地燒牛先。睇紋路就知肉質唔錯,燒熟個面鎖住肉汁後,就可將牛肋骨剪成bite size放喺蔬菜面,用餘溫㷫住,以免overcook。第一片肉建議點喜馬拉雅鹽試清楚個味,之後可選擇麻油海鹽、韓式包飯醬、wasabi或洋蔥汁。牛肋骨肥瘦均勻,肉味頗濃,好食。🍽豬頸肉 Pork Jawl (150g) ($150)呢款係後頸肉,感覺爽口啲,無醃過都好夠味。老闆話韓國
前菜
特級牛肋骨
🍽豬頸肉 Pork Jawl (150g) ($150)
呢款係後頸肉,感覺爽口啲,無醃過都好夠味。老闆話韓國人鍾意一鼓作氣咁燒烤,呢款剪成幼條喺爐邊燒啱啱好,等中間嘅牛肉熟晒就可以接住食。
豬頸肉
🍽蜂窩五花腩 Beehive-shaped Pork Belly (150g) ($150)
呢款嘅特色係𠝹左交叉紋,雖然佢都幾厚身,但就算燒到呈金黃色、肥膏位焦脆都唔會死實實,建議加埋洋蔥、蒜片等包生菜食,無咁油膩,要讚下店家會主動換烤盤,而且次數頻密。
蜂窩五花腩
🍽海鮮煎葱餅 Seafood & Green Onion Pancake ($150)
除左肉仲叫左啲澱粉質填肚,不過最後飽到食唔晒,煎餅嘅海鮮包括魷魚同蝦,加埋爽脆嘅葱同辣椒,微辣惹味。煎餅粉漿唔厚,再燶少少就更好食,配埋似魚露嘅醬汁,整體唔錯。
海鮮煎葱餅
食完飯老闆仲請我地飲甜米露,即係韓國人去汗蒸幕飲嗰啲,原來係用米同麥芽做嘅,清涼得黎甜度偏高,臨別老闆又送左本韓文小冊子同兩個kf94口罩畀我地。呢餐雖然唔平,但食物質素高又招呼周到,物有所值。
甜米露

餐牌:
10 分鐘 (堂食)
特級牛肋骨
豬頸肉
蜂窩五花腩
2021-07-22 1068 瀏覽
🍖韓珍 Hancham Korean BBQ其實我真的很喜歡吃肉肉似,尤其是菜包肉~這家很地道的韓式烤肉,由韓國人主理,位置都很寬敞。點完餐會先上小菜,小菜類都可以無限補充,然後居然有醃生尤魚,愛死了,單是它我就可以一直喝啤酒🤣🔸八方美人(套餐)牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、醬油雞肉、烤大蝦、鮮鮑魚。店主邊幫忙烤很細心地介紹了韓式地道的食法,連烤的次序,肉跟醬的配搭也很指細地說明,還示範了用烤肉夾撥蝦殼,好利害👏🏻👏🏻🍝炒牛肉粉絲好吃,要不是很飽我可以吃兩盤~🍻生啤烤肉配生啤也是基配吧,怎麼好像所有韓國菜都是該配啤酒(?)我是寧願花多一點點去這種質數有保證的,由肉類到海鮮都很好吃,小菜類別份量也不會吝嗇,還有個鐵板煎蛋~ 下之想再來吃醬油蟹!!!@hanchamfood💲約Hkd 800@2人 🏡尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖@pndiamond🤣🤣🤣我發現我出門吃飯都很愛戴上它,方便好搭的手鏈 👉🏻右滑會看到照片#hongkong #hkgirl #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodiehk #hkfoodie
🍖韓珍 Hancham Korean BBQ
其實我真的很喜歡吃肉肉似,尤其是菜包肉~

🔸八方美人(套餐)
牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、醬
油雞肉、烤大蝦、鮮鮑魚。
🍝炒牛肉粉絲
好吃,要不是很飽我可以吃兩盤~
🍻生啤
烤肉配生啤也是基配吧,怎麼好像所有韓國菜都是該配啤酒(?)

@hanchamfood
💲約Hkd 800@2人
🏡尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

@pndiamond

#hongkong #hkgirl #hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodiehk #hkfoodie #diamond #diamondring #香港 #香港美食 #美食日記 #元朗美食 #美食分享 #燒肉 #韓式烤肉 #輕珠寶 #鑽戒 #鑽石戒指 #求婚戒指 #耳環 #戒指 #好物分享 #好物推薦 #pndiamond #韓珍 #poyeelife #poyeefoodie
2021-07-21 777 瀏覽
-韓珍🍽-尖沙咀人氣韓國餐廳👍最重要係呢度有得食醬油蟹🦀😍有信心保證安全又衛生😉-🥢Egg Pizza 每枱都會送一碟蛋pizza雖然冇乜特別但入面用左洋葱蘿蔔食落又幾開胃🤣-🥢蜂蜜梨汁生牛肉 $150呢個就比較普通因為牛肉比較多筋🤔但個梨係真係超甜又多汁加埋生牛肉一齊食個口感幾好😉-🥢蜂窩五花腩 $180食韓國野燒肉就必點🤣大家必試叫個五花腩肥瘦均勻燒到有少少焦既時候就可以包菜🥬食😍呢度店員好好會幫你處理就唔洗驚燒得唔好😏-🥢醬油蟹 $488/2pc醬油蟹係呢間既鎮店之寶基本上d人想食醬油蟹都會諗到呢度😉始終餐廳整既會比較新鮮同乾淨🤣醬油蟹大細都尚算適中啖啖肉而且有蟹膏😍醬油唔會太咸食落唔錯👍醬油蟹會附送黃油紫菜飯用黎拌蟹蓋一流😋推介!-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅🏅地址: 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_尖沙咀#foodieluveat_韓國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodi
韓珍🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_尖沙咀
#foodieluveat_韓國菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #韓國菜 #韓國料理 #燒肉 #韓式燒肉 #醬油蟹 #尖沙咀韓國菜 #尖沙咀美食
  • 蜂蜜梨汁生牛肉
  • 醬油蟹
2021-07-16 177 瀏覽
今日小妹收工同朋友去左尖沙咀行街, 朋友話想食韓國菜於是就帶左小妹去韓珍試試😊🌟前菜除左有平時食到嘅泡菜之外, 仲有佐酒一流嘅小蝦乾同醃鵪鶉蛋🌟甜南瓜沙律南瓜味道甜美, 沙律菜新鮮爽脆, 入面仲有少許柚子肉, 食起嚟味道清新開胃🌟覆盆子酒🥃覆盤子酒呈深紅色, 質感濃稠, 果味超濃郁, 唔算太甜, 嚥下之後先會飲到有少少酒味🌟調味特級牛肋骨牛肋骨質感軟腍無筋, 肉汁豐富🌟蜂窩五花肉五花肉層肥層瘦, 油脂豐腴🌟豬肩肉油脂分怖均勻, 口感唔錯韓式蛋餅蛋餅熱辣辣, 蛋味香濃, 加埋入面嘅配料一齊食, 簡單又好味🌟泡菜豬肉湯泡菜湯材料多, 十分夠熱, 飲落微酸微辣好開胃🌟曲奇味雪糕🍦

🌟前菜
除左有平時食到嘅泡菜之外, 仲有佐酒一流嘅小蝦乾同醃鵪鶉蛋
🌟甜南瓜沙律

🌟覆盆子酒🥃

🌟調味特級牛肋骨
牛肋骨質感軟腍無筋, 肉汁豐富

🌟蜂窩五花肉
五花肉層肥層瘦, 油脂豐腴

🌟豬肩肉
油脂分怖均勻, 口感唔錯

韓式蛋餅

🌟泡菜豬肉湯
泡菜湯材料多, 十分夠熱, 飲落微酸微辣好開胃

🌟曲奇味雪糕🍦
2021-07-12
2021-07-14 230 瀏覽
🌟每月都要去韓國餐廳打卡🌟小編今次去咗尖東食好西, menu選擇超豐富, 如果揀韓式自助燒烤, 肉類選擇非常多,仲有正宗韓牛🐮小編今次冇燒烤揀咗單點, 必點宮廷燉牛肋骨($190), 分量非常多, 通常出面呢個價錢只係得兩三嚿牛肋骨, 呢個份量係double以上, 而且相碟嘅器皿好得意, 好royal feel, 牛肋骨肉味香濃又肉質爽滑, I like it🌟香炸雞丁同行友人非常喜歡, 味道好似甜酸炸雞咁, 份量亦都非常慷慨, 真係要叫埋啤酒啤一啤佢🍻~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$150-300⏪回頭率:85%~~~~~📍韓珍 (帝國中心)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖~~~~~
🌟每月都要去韓國餐廳打卡🌟

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8/10
🛋️環境:8/10
💁‍♂️服務: 8/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$150-300
⏪回頭率:85%
~~~~~
📍韓珍 (帝國中心)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
~~~~~