2021-10-29 1048 瀏覽
又思鄉病發作😆相信大家一諗起食韓國嘢都會嚟到尖沙咀!今次就向尖東出發搵食!揀中呢間友席間有高人氣嘅韓國餐廳食晚飯!入到去環境好有氣氛!侍應們同老闆都係韓國人!Be全晚逼自己只可以用韓文同佢哋交流🤣乘機練習之餘又增加"扮喺首爾" 嘅場景氣氛🤣唔講咁多! 小學雞韓語落單時候!. 老逢未上菜就上滿一枱伴菜!呢個係其中一個Be咁愛韓國料理嘅原因😍😍大滿足!✨牛油果&水果沙律 $88有滿滿沙律菜甘筍絲青紅提子!最重要有creamy牛油果坐陣🥑先用清新口感打開胃口!.✨統營海鰻 $198海鰻肉有成三大條‼️份量比想像中多!而家做緊優惠價超抵食👍👍店員會幫我哋烤至微焦!入囗依然軟糯但皮脆口!係食得出嘅新鮮時令食材!沾埋特製鰻魚汁非常惹味!.✨特級牛肋骨 $250果然係特級質素😍紋理清晰雪花分明!燒得剛剛好嘅時候用生菜包埋蒜片, 洋蔥漬, 辣椒一齊食!層次豐富嘅口感襯托得牛味十足嘅牛肋肉更出色🤤🤤食唔停呀!下次想試1++韓牛!!.✨炸醬麵 $88呢道係Be喺韓國時成日叫外賣嘅comfort food😛點番個回憶嚟食先!熱辣辣汁料豐盈掛麵!有半肥瘦肉碎+青瓜絲+熟蛋!係喺韓國食嘅味道!.✨Kiwi Ade

✨牛油果&水果沙律 $88
✨統營海鰻 $198
✨特級牛肋骨 $250
✨炸醬麵 $88
✨Kiwi Ade $32
✨Hoegaarden 500ml $55
咁開心嘅氛圍之下!朋友點咗杯巨量啤酒😜冰凍又夠泡!好爽喎!Be就要咗奇異果汽水!唔太假甜又味道清新!一樣咁爽!
最後臨走時仲同老闆交換咗卡片交流做生意心得添!!❤️감사합니다❤️
2021-10-29 1036 瀏覽
[ #caloriefoodie尖沙咀]• 韓 珍 • 🐿一直都唔太鐘意去燒肉放題 一黎自己食得唔多野二黎食物既質素硬係差小小 今次揀咗間韓式燒肉店!有燒肉之餘 仲可以食得好少地方有既醬油蟹!!🦀而且餐廳職員有一半以上都係韓國人 當一次韓國👻-另外值得一提既係 淨係免費前菜 已經有7款咁多有泡菜、芽菜、魚糕、魷魚、沙律、鍋燒蛋、同鵪鶉蛋每款份量小小 辣度醒胃 而且味道都唔錯🤤-🍢 𝙿𝚘𝚛𝚔 & 𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚂𝚎𝚝 𝙱𝙱𝚀 (𝟸 𝚙𝚎𝚘𝚙𝚕𝚎) 💰$580餐牌有太多想食既選擇 好彩有套餐可以揀!!套餐包燒肉類、沙律、湯鍋、甜品或飲品燒肉類有蜂窩五花肉、豬肩肉、調味特級牛肋骨沙律揀咗牛油果+水果沙律 另一款係甜南瓜沙律湯鍋揀咗牛胸肉大醬湯 另一款係泡菜豬肉湯甜品同飲品本身揀咗飲品 最後都係想食甜品-🥗牛油果+水果沙律 𝚂𝙴𝚃套餐前菜顏色繽紛 有牛油果、車厘茄仔等幾啱食完油淋淋燒肉 再食幾啖清新既沙律中和下-🥩燒肉拼盤 𝚂𝙴𝚃一共有三款肉 按喜愛程度排咗123🤣🥇調味特級牛肋骨牛既肉質好淋 調味偏鹹鹹地 但好惹味 有牛味🥈蜂窩五花肉油脂感滿滿 食到成嘴油既感覺好邪惡!!呢款好適合包生菜、蒜片
[ #caloriefoodie尖沙咀]
• 韓 珍 •
🐿
一直都唔太鐘意去燒肉放題 一黎自己食得唔多野
二黎食物既質素硬係差小小 今次揀咗間韓式燒肉店!
有燒肉之餘 仲可以食得好少地方有既醬油蟹!!🦀
而且餐廳職員有一半以上都係韓國人 當一次韓國👻

另外值得一提既係 淨係免費前菜 已經有7款咁多
有泡菜、芽菜、魚糕、魷魚、沙律、鍋燒蛋、同鵪鶉蛋

每款份量小小 辣度醒胃 而且味道都唔錯🤤
餐牌有太多想食既選擇 好彩有套餐可以揀!!
套餐包燒肉類、沙律、湯鍋、甜品或飲品
燒肉類有蜂窩五花肉、豬肩肉、調味特級牛肋骨
沙律揀咗牛油果+水果沙律 另一款係甜南瓜沙律
湯鍋揀咗牛胸肉大醬湯 另一款係泡菜豬肉湯
甜品同飲品本身揀咗飲品 最後都係想食甜品
🥗牛油果+水果沙律 𝚂𝙴𝚃
牛油果+水果沙律

套餐前菜顏色繽紛 有牛油果、車厘茄仔等
幾啱食完油淋淋燒肉 再食幾啖清新既沙律中和下
🥩燒肉拼盤 𝚂𝙴𝚃

一共有三款肉 按喜愛程度排咗123🤣
🥇調味特級牛肋骨
調味特級牛肋骨

牛既肉質好淋 調味偏鹹鹹地 但好惹味 有牛味
🥈蜂窩五花肉
油脂感滿滿 食到成嘴油既感覺好邪惡!!
呢款好適合包生菜、蒜片同韓式辣醬 中和油脂感
🥉豬肩肉
呢款比較普通 但肉質上都係好淋好鬆
職員見我地燒得好狼狽 最後幫我地燒 仲剪好一塊塊
🥘牛胸肉大醬湯 𝚂𝙴𝚃
牛胸肉大醬湯

食完燒肉 再食啲更暖胃既大醬湯 調味剛好
唔會太鹹 亦唔會飲到好口渴 而且配料都好足料
除咗幾塊牛胸肉之外 仲有豆腐、娃娃菜、洋蔥等
🍨甜品 𝚂𝙴𝚃

調味特級牛肋骨
牛胸肉大醬湯
甜品
2021-10-29 789 瀏覽
#韓式eatcovery #尖沙咀eatcovery💡正宗高質韓燒🇰🇷裝修唔係行新潮特別路線,而係裝潢平實,韓味十足,因為由韓國人主理,職員都係韓國人,當然食物都好韓國水準。🍽 Pork & Beef BBQ Set 小編私心推介呢個二人餐,因為佢有齊曬我想食嘅肉,又唔想大大份去叫,呢個就岩曬,一次過比你試到唔同嘅肉,有燒肉、有調味嘅牛肋骨,仲有比豬扒仲大塊又厚肉嘅豬肩肉。每一樣肉就算燒完都唔會乾,燒熟後仍能保持到肉質嫰滑,外脆內軟,又夠腍,好香口。食嘅時候仲可以用生菜,加蒜片、辣椒包埋一齊食。仲有健康嘅蔬菜雜菇,可以減少燒烤嘅肥膩感,冇咁邪惡之餘成個餐超級豐富同飽肚。點解咁推介呢個2人餐,因為除左燒肉外,仲包左一個牛油果生果沙律同埋泡菜豬肉湯,最後仲有野飲或雪糕選擇。🍽 泡菜豬肉湯湯雖然入面有好多泡菜,但飲落唔會太辣,味道好酸酸辣辣,夠曬開胃😍 入面仲有豬肉同豆腐,岩曬而家凍凍地飲,飲完就好暖胃。🍽 牛肉石鍋拌飯牛肉份量都幾多,伴飯入面好足料,包括有泡菜、菠菜、豆芽等等。而飯上面仲鋪左好多紫菜和芝麻,食之前撈埋韓式辣醬,辣味香味十足,好開胃😋ps/餐廳係由韓國人經營,所有野都好正宗
#韓式eatcovery #尖沙咀eatcovery

💡正宗高質韓燒🇰🇷

🍽 Pork & Beef BBQ Set

🍽 泡菜豬肉湯

🍽 牛肉石鍋拌飯

ps/餐廳係由韓國人經營,所有野都好正宗,前菜同韓國一樣都會供應好多免費小菜。
另外,餐廳仲會每枱都送煎蛋餅,岩曬鍾意食韓燒嘅朋友。

#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #小店 #香港美食# 情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #尖沙咀 #尖沙咀韓式 #相機食先 #韓國菜 #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hongkong #koreanrestaurant #koreanfood #hanchamfood
  • 調味特級牛肋骨
  • 蛋餅
2021-10-20 149 瀏覽
由韓國人主理的餐廳🇰🇷而且都見到有幾台韓國人黎食感覺好似幾正宗😆———————————————🔻牛肉拼盤 $320 (💡7/10)包含左3種唔同部位既牛肉牛肉質素正正常常醬汁香濃 包著生菜食一流😆***🔻醬油蟹 $488/2隻 (💡7/10)蟹既size唔算好大蟹膏同蟹肉都未算十分飽滿但食落都十分鮮味👍🏻食醬油蟹最鍾意送白飯😋😋充滿鮮味既醬油令人胃口大開😙蟹肉雖不夠飽滿 但鮮味依然突出😬
由韓國人主理的餐廳🇰🇷而且都見到有幾台韓國人黎食
感覺好似幾正宗😆
———————————————
🔻牛肉拼盤 $320 (💡7/10)

包含左3種唔同部位既牛肉
牛肉質素正正常常
醬汁香濃 包著生菜食一流😆

***
🔻醬油蟹 $488/2隻 (💡7/10)

蟹既size唔算好大
蟹膏同蟹肉都未算十分飽滿
但食落都十分鮮味👍🏻
食醬油蟹最鍾意送白飯😋😋
充滿鮮味既醬油令人胃口大開😙
蟹肉雖不夠飽滿 但鮮味依然突出😬
好耐冇食過韓燒,今次約咗朋友去帝國中心食bookmark 左好耐既韓珍😚😚本身想食佢個八色真味拼盤,可惜嚟遲咗賣晒只好散嗌啦🤣🤣一落完單佢就幫我地擺滿成張枱,次次食韓國野特別係韓國都好開心,因為有勁多好好食既配菜,今次既泡菜,泡菜(蘿蔔),大豆芽,魚糕同埋蛋蛋都好好食,除左蛋之外仲叫左佢refill 添😆😆調味特級牛肋骨 ($250)🐮🐮好大條既牛肋骨,我同朋友都唔知點處理好,好彩有店員會幫我地燒☺️☺️等食就得😗😗牛肋骨已經醃咗味道但又唔會太濃味,食落幾軟幾好味牛五花肉 ($150)肥肥既五花肉好多脂肪,落板到燒都唔洗先搽油🤣🤣但燒完勁香好好食,包埋生菜同各種配菜仲正🤤🤤牛舌 ($160)🤪🤪一碟勁多片,兩個人分有d 多,不過佢都唔會切得太厚,易燒易食🤣🤣鐘意食牛舌既我地好快就分哂🥰🥰護心肉 ($150)🐷🐷黎到先知原來護心肉有咁大塊既,已經預先醃好咗同埋𠝹左花紋,燒起黎更加方便,一樣加埋配菜夾生菜食最正😋😋未落單之前發現啲店員個個都好忙成日都唔得閒過嚟😂😂食食下就知原來佢哋每一台都會去幫大家燒😍😍咁我哋就可以坐喺度安心等食啦😉😉服務好好👍👍📍 韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道

調味特級牛肋骨 ($250)🐮🐮

牛五花肉 ($150)

牛舌 ($160)🤪🤪

護心肉 ($150)🐷🐷

📍 韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry尖沙咀 #韓燒 #韓國菜 #bbq #韓式食品
  • 牛舌
我好鍾意食燒肉,所以一直都搵緊邊間燒肉可以令我一食再食,呢間韓燒餐廳聽左好耐都未食過,之前聽朋友講呢一間嘅前菜好好食,今次終於試到。韓珍係一間韓國菜餐廳,而隔離嘅bong樓係佢嘅副線,餐廳全部係由韓國人主理,不過佢哋英文足夠同大家溝通到,而且仲會主動教大家點燒,甚至幫大家燒。呢度嘅老闆仲要係G Dragon父母嘅朋友,係居港嘅韓國夫妻。韓珍除左主打韓燒,仲有提供好多韓式料理,最多人叫嘅好似有醬油蟹、炸醬麵、糖醋排骨。肉方面都係選用美國或韓國進口肉類,而冷麵、蔬菜、醬汁同調味料都係用韓國進口。雖然我去我晚係啱啱打完風,差唔多晏晝先落波,但夜晚八點去到其實餐廳都差唔多滿座,不敢想像如果係平時冇打風係咪會更加多人。座位都幾闊落,好多都係四人座位以屏風分隔,目測容納五60人都好足夠。睇過餐牌,本身想點嗰個係四色牛肉加五花腩,不過當晚四色牛肉全部冇晒,冇得試招牌菜有啲失望,於是就叫咗個有肉有海鮮嘅拼盤,喺未落單嗰時店員已經上緊前菜。-🥬 前菜 💰0(👅: 7.5/10)呢度嘅前菜非常慷慨,有7款前菜,前菜既款式每日都會唔同,而且可以無限追加, 當日有沙律、泡菜、芽菜、洋蔥、蘿白、魚糕、滷蛋,個人

🥬 前菜 💰0(👅: 7.5/10)
前菜
呢度嘅前菜非常慷慨,有7款前菜,前菜既款式每日都會唔同,而且可以無限追加, 當日有沙律、泡菜、芽菜、洋蔥、蘿白、魚糕、滷蛋,個人最鍾意泡菜同滷蛋。

前菜
除左7款前菜,仲會有一個鐵板芝士蛋。上枱時熱辣辣,入面有流心芝士、粟米、洋蒽、青紅椒,食到芝士味,因為有椒食落有小小苦味,不過令到個蛋咬落爽口。
🥩 八方美人 💰588(👅: 7.5/10)
八方美人
本身諗住試佢個四色牛肉五花肉餐,不過佢全部都冇晒,所以就叫呢個有肉有海鮮嘅餐,叫八方美人因為佢有八種食材,呢個set有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬頰肉、醬油雞肉、烤大蝦兩隻、鮮鮑魚兩隻,非常豐富,如果唔想淨係食肉,想試吓海鮮可以叫呢個。

傳統嘅食法就係用生菜包住燒肉、青椒、生蒜同燒肉醬一齊食,再加上拼盤上面嘅蔬菜同雜菇,可以抵銷燒烤嘅油膩感 。

呢度嘅肉普遍都係無咩點經過醃製,冇咩大量嘅調味,主要係食返肉嘅原汁原味。牛肉普遍牛味重啲,脂肪比較少,不過偏韌身。

雪花牛肉油脂比較多啲,脂肪分布算係平均,不過比較厚身,咬落算juicy,不過比起平時食既雪花牛肉有啲韌勁,同埋部份位置有筋,牛肉味算重比起牛舌。

然後係我每次烤肉一定會叫既牛舌,牛舌比較薄身,所以好容易燒,咬落係有韌勁嘅牛舌,而唔係入口即溶嗰種,不過今次嘅牛舌驚喜就唔大,個人鍾意厚切有韌勁好似日本嗰種,一係就勁腍身既牛舌。

而豬頸肉算係滿意之一,係豬前邊頸嘅肉,咬落爽口,比較冇咁韌,油脂算係幾種肉入邊最豐富,肉味幾香。

護心肉係豬橫膈膜同肝之間嘅肉,老細拍下我心口話我知係心口前面嗰舊肉,所以一隻豬其實得好少,肉比較厚身,脂肪唔算多,咬落去肉質較結實,偏韌小小,食落肉味算濃郁。

醬油雞肉係我最鍾意嘅其中一個,已經去晒骨嘅雞扒肉,肉夠厚,咬落爽滑夠嫩,因為已經用甜醬油醃製過,食落非常入味,唔使點醬汁都已經好夠味。

本身對海鮮冇乜期望,反而幾有驚喜,唔知其他食客係咪都係咁,個時咁啱同老細傾緊計,佢見我未燒隻蝦就幫我哋燒,仲教我哋喺中間切開就可以完全去殼,啱晒啲想食蝦但懶得剝殼嘅人。

蝦非常大隻,肉質算唔鞋,食落幾鮮甜。鮑魚本身真係冇期望,因為食過好多燒肉或者打邊爐,啲鮑魚都係冇味或者好韌,點知咬落去一啲都唔韌,仲好彈牙,因為已經用醬汁醃製過,所以非常夠味,而且食到鮑魚本身嘅鮮甜味。
🍜 炸醬麵 💰88(👅: 8.5/10)
炸醬麵
之後就係韓國菜入邊我好鍾意嘅炸醬麵,要喺香港食到正宗嘅炸醬麵唔容易,呢間似喺韓國食到嘅味道。

呢度炸醬麵嘅醬汁感覺比韓國食到嘅冇咁甜,不過對於未食過嘅人來講係相對甜啲,我覺得可以接受,都唔會過鹹,食落唔會覺得好溜,而且醬汁份量比起麵多好多,就算食完碗麵都仲有好多醬汁,醬汁入邊仲會有好多豬肉。

可能因為醬汁太多嘅關係,麵條會相對腍,不過麵條係非常掛汁,所以每一啖都係食到炸醬嘅味道。加上醬汁嘅洋蔥、豬肉、青瓜,係正宗嘅炸醬麵味道。
🥤 Korean Sweet Rice Juice 💰20(👅: 7.5/10)
Korean Sweet Rice Juice
叫咗一罐韓國傳統甜米露黎試,飲落好似比較甜嘅竹蔗茅根,下邊有啲好似米粒,唔會淨係齋飲咁單調。
🥤 Citron Tea Cold 💰20(👅: 7.5/10)
飲落係比較普通嘅柚子茶,唔係太甜亦都唔會冇味。
🌟食物種類唔少,有好多唔同嘅拼盤,如果你係食肉獸可以試吓四色牛肉加其他肉,如果想食海鮮咁八方美人都係一個選擇,今次冇機會試到招牌嘅四色肉,不過呢個拼盤海鮮都唔錯,而肉主要係食返原本嘅味道,有調味嘅就只有雞肉,而肉係比較有嚼勁啲,唔係入口即溶嗰種,如果想要啲重味啲嘅肉咁四色牛肉會更適合。而前菜都可以無限添加,前菜種類非常多,非常滿足。

環境來講,冷氣抽風都足夠,唔會話太大油煙或者太過熱。店員服務都唔錯,雖然係韓國人不過佢哋英文都可以同人溝通,而且會講解點樣燒或者直頭幫你燒埋。雖然店舖客人幾多,不過店員都會經常幫手換鐵板,會時刻留意每枱嘅情況。

價錢方面,如果係食肉嘅套餐,價錢大約300至400,晚市來講算係中價嘅韓燒,喺未試到佢嘅招牌四色肉嘅前提下,我覺得炸醬麵比較出色,另外聽講醬油蟹同水冷麵都唔錯,下次黎可能會試吓佢嘅其他韓式菜式。
👅味道: 8/10
🍴環境: 7/10
💰消費: $300-400pp (服務費: 10%)
2021-10-13
八方美人
炸醬麵
Korean Sweet Rice Juice
  • Citron Tea
고기구이♨️ HANCHAM Premium Korean Cuisine🥢..尖沙咀新派韓式燒肉店🥢,由韓國人主理當然正宗吧。餐廳佈局帶韓國味道,Staff 💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️ 都係韓國人,就算身處香港都可以體驗到韓國既小感覺。而且食物有質素,無論燒肉 or 料理同樣有水準呢。✨ll (2人) $580蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨Pork Belly+Pork Neck+Marinated Beef Rib泡菜`大豆芽`蝦干`鐵蛋`沙律`魚糕片`蛋餅牛油果 & 生果沙律 Avocado & Fruit Salad牛胸肉大醬湯 Soybean Stew w/ Beef Brisket雪糕 Dessert Ice Cream OR 柚子茶 Citron Tea今次點選左一份2人套餐燒肉♨️,已經有前菜6小碟、沙律、大醬湯、燒肉、雪糕 or 餐茶。燒肉質素一貫水準,除左牛肋骨🐮 juicy 肉味濃 & 豬肉亦不錯吃。最後加碗白飯同吃🍚,感覺很好下飯喔。而另外加配既 ll $100 總喜歡煙煙韌韌口感,調配味道不錯,份量十足而材料豐富呢。吃燒肉唔少得喝點酒吧🍺 Bottle Beer Asa

✨l[Pork & Beef Set BBQ]l (2人) $580
蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨

泡菜`大豆芽`蝦干`鐵蛋`沙律`魚糕片`蛋餅

而另外加配既 l[炒牛肉粉絲 Glass Noodles w/ Beef]l $100 總喜歡煙煙韌韌口感,調配味道不錯,份量十足而材料豐富呢。

吃燒肉唔少得喝點酒吧🍺 Bottle Beer Asahi $40 *5🍺🍺🍺🍺🍺。最後飲左5枝啤酒,有人醉昏昏離開。。正如悄悄的來。。
×××[韓珍 -Hancham Korean BBQ Restaurant]×××
©尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2021-10-13 166 瀏覽
由於今日好想食韓燒,就黎到位於尖沙咀帝國中心既韓珍!之前都係韓珍光顧過幾次,覺得平均黎講質素都幾好,所以一想食韓燒道諗起佢!🍡雪花牛肉 HK$250見到佢既雪花紋都知佢係靚野,而且食韓燒最好既係有時會有侍應幫手燒,咁岩今次第一round就有,而且煮得啱啱好,一咬入口就爆牛汁,成塊牛好juicy!🍡調味烤腰脊 HK$230烤腰脊呢個部分會比較細嫩,但又好嚼口!🍡調味排骨 HK$150雖然有少少靭,但牛味好重!🍡辣護心肉 HK$150有時食韓燒我都會專登叫調左味嘅肉,因為佢地啲醬料真係特別入味同惹味,好似呢款豬咁,有辣辣地嘅醬汁真係一流!🍡人蔘雞湯 HK$108人蔘雞湯百幾蚊嘅價錢就可以食到得到咁大碗嘅湯,連雞都係原隻咁上,聞到好香嘅酒味,連骨都煮到溶晒,雞肉亦都嫩到不得了!🍡炒牛肉粉絲 HK$100炒粉絲算係比較濃味嘅一種,而且黑椒味感重,粉絲都好彈牙!

🍡雪花牛肉 HK$250

🍡調味烤腰脊 HK$230
烤腰脊呢個部分會比較細嫩,但又好嚼口!

🍡調味排骨 HK$150

雖然有少少靭,但牛味好重!

🍡辣護心肉 HK$150

🍡人蔘雞湯 HK$108

🍡炒牛肉粉絲 HK$100

炒粉絲算係比較濃味嘅一種,而且黑椒味感重,粉絲都好彈牙!

2021-10-11 149 瀏覽
真韓國人開嘅韓國菜-韓珍韓國菜食得多主要都係炸雞韓燒小食一d 比較傳統嘅韓國菜經朋友介紹下今日嚟到尖沙咀嘅帝國中心試一試依一間傳統韓國餐廳韓國餐廳出名前菜多除咗平時見到嘅泡菜芽菜呢一度仲有煎蛋同埋醬油蛋醬油蛋係所有前菜入面最好食呢度嘅招牌菜係醬油蟹原本想同朋友一人一隻咁啱得返一隻我哋叫埋 share 黎食老闆話要控制質量所以一日最多只有30隻蟹膏都多撈埋餸嘅牛油紫菜飯到好好味除咗蟹膏,蟹肉都好入味雖然係生但肉質好好無腥味難怪係招牌菜有問老闆點解整得咁好食佢話佢都唔知個大廚有佢自己嘅Secret另外再叫多咗個燒肉拼盤亦都係佢哋嘅招牌有護心肉,雞肉,豬頸肉,牛舌,鮑魚同蝦老闆好細心會教我哋燒幾耐又幫我哋教火口鮑魚鮮甜蝦味濃又新鮮其他肉類都好食特別係豬頸肉及護心肉難怪平日夜晚都座無虛席
真韓國人開嘅韓國菜-韓珍

咁啱得返一隻
我哋叫埋 share 黎食
老闆話要控制質量所以一日最多只有30隻

蟹膏都多撈埋餸嘅牛油紫菜飯到好好味
除咗蟹膏,蟹肉都好入味
雖然係生但肉質好好
無腥味
難怪係招牌菜

有問老闆點解整得咁好食佢話佢都唔知
個大廚有佢自己嘅Secret

另外再叫多咗個燒肉拼盤
亦都係佢哋嘅招牌
有護心肉,雞肉,豬頸肉,牛舌,鮑魚同蝦
老闆好細心會教我哋燒幾耐又幫我哋教火口
鮑魚鮮甜
蝦味濃又新鮮
其他肉類都好食
特別係豬頸肉及護心肉
難怪平日夜晚都座無虛席
2021-10-10 147 瀏覽
又來了香港我最有感的韓國餐廳上次黎果時已經覺得好食好似返左韓國咁照舊依然好多個前菜,淨係前菜已經可以食到半飽,正宗果然唔同啲。上次好想食醬油蟹,但朋友唔食所以無叫,今次終於可以叫黎食🥰醬油蟹+牛油飯 $250黎到我好激動,我有兩年無食過醬油蟹,我好掛住任食都食好多既我。一路食一路好思鄉🥺🥺特級牛肋骨 $250呢間係正宗嘅韓牛燒肉,佢嘅牛肋骨真係好好食,而且好Juice。食幾多次我都覺得好食😋店員仲會過嚟幫我哋燒,好好服務。蔬菜蘑菇拼盤 $100因為唔係太餓,唔想食太多肉所以就叫咗菜,最鍾意就係食杏鮑菇百歲酒 $110同朋友真係離唔開飲酒,去到邊飲到邊,佢呢度嘅酒選擇都幾多,總有一款啱你。
又來了香港我最有感的韓國餐廳
上次黎果時已經覺得好食好似返左韓國咁

上次好想食醬油蟹,但朋友唔食所以無叫,今次終於可以叫黎食🥰

醬油蟹+牛油飯 $250

特級牛肋骨 $250

蔬菜蘑菇拼盤 $100
因為唔係太餓,唔想食太多肉所以就叫咗菜,最鍾意就係食杏鮑菇

百歲酒 $110

• 醬油蟹
2021-10-06 104 瀏覽
今日口痕想食下韓國野~叫左個午市套餐,包湯、主食、小菜,生菜,一埋位好快就上左啲前菜~炒豬肉熱辣辣,味道幾甜😋,份量都唔少!湯我簡左辣豆腐湯,辣度大約係4小辣,好濃味好暖身~價錢大約係一百中~間唔時一餐都ok
今日口痕想食下韓國野~

炒豬肉熱辣辣,味道幾甜😋,份量都唔少!
湯我簡左辣豆腐湯,辣度大約係4小辣,好濃味好暖身~

價錢大約係一百中~間唔時一餐都ok
2021-09-28 176 瀏覽
朋友介紹呢間好正宗嘅韓國燒肉餐廳,點解咁講呢⁉️因為入面店員全部都係韓國人同埋見到好多韓國人嚟呢度食,入到去好似自己身處韓國🤣Menu 有好多選擇,我同朋友都揀咗好耐😅朋友係食肉獸🥩就揀咗幾款肉肉試試🐂特級牛肋骨每次去韓國都一定會食韓燒,見到呢款牛肋骨當然要叫嚟食啦!牛肋骨原條上,牛味濃郁,肉質軟腍,油脂香十足✨🐖護心肉係豬嘅橫膈膜同肝之間嘅肉,同樣肉味都係好濃郁,再用生菜包住一齊食,正😋👅牛舌 質感嫩滑有嚼勁,口感唔錯🧊葛根水冷麵食完燒肉食返啲涼浸浸嘅嘢就啱晒!水冷麵仲可以自己加果醋同芥末,麵質煙韌彈牙,非常清爽🍹G̺͆r̺͆a̺͆p̺͆e̺͆f̺͆r̺͆u̺͆i̺͆t̺͆ ̺͆A̺͆d̺͆e̺͆入口清涼,唔太甜,好解渴食肉獸朋友表示好滿意,下次可以再嚟試吓其他
Menu 有好多選擇,我同朋友都揀咗好耐😅朋友係食肉獸🥩
就揀咗幾款肉肉試試

🐂特級牛肋骨

🐖護心肉

👅牛舌
質感嫩滑有嚼勁,口感唔錯

🧊葛根水冷麵

入口清涼,唔太甜,好解渴

食肉獸朋友表示好滿意,下次可以再嚟試吓其他
Seafood and meat platter 八方美人 🥩🍗🦐 $588 呢款出名嘅雜錦套餐有各式各樣矜貴嘅海鮮同埋肉類,包括牛舌、雪花牛肉🐮、豬頸肉、䕶心肉、醬油雞肉、烤大蝦同埋新鮮甜美嘅鮑魚,種類多元化之餘又夠鮮味,配埋韓國珍珠米、香煎蛋餅🍳、同埋健康嘅蔬菜雜菇,可以減少燒烤嘅肥膩感,冇咁邪惡之餘成個餐超級豐富同飽肚🤤Ginseng chicken soup 醱酵人蔘雞湯 🐔🍲 $108人蔘雞湯嘅性價比真係好高,入面有原隻嘅嘉美雞,即使浸咗好耐雞肉嘅新鮮嫩滑感仍然有,好吸引呀😋裏面嘅材料有入味同埋軟林林嘅白米、紅棗、少量人蔘同埋蔬菜🥬,魚湯嘅味道非常天然,味道不太鹹,同時雞嘅鮮味完全比湯吸收晒好補呀👍🏻Special rice with seaweed and egg 韓式海苔溫泉蛋飯 $30呢個韓式溫泉蛋飯係推介產品之一,味道真係唔錯🍳雖然材料看似簡單,只係有大量海苔同埋半熟嘅溫泉蛋,但係味道烹調得啱啱好🙌🏻,唔太鹹之餘用嚟送韓式燒烤嘅各種餸菜味道真係好夾㗎,值得推介
Seafood and meat platter

• 八方美人
  • 八方美人套餐
  • 鮑魚
2021-09-22 156 瀏覽
好耐都冇食韓燒啦,之前同朋友食過韓珍印象幾好,所以今次朋友聚餐又揀咗嚟韓珍。入到餐廳已經見到好多韓國人都有光顧,而且係韓國老闆主理,味道真係夠曬正宗呀😆 我地叫咗兩份燒烤嘅肉、芝士炒年糕同水冷麵。除咗叫嘅菜式之外,佢哋嘅前菜仲非常豐富,仲會送鐵板雞蛋餅添呀😍-特級牛肋骨牛肋骨係整條上嘅,一睇色澤就知道夠晒新鮮。店員好熱心咁幫我哋燒,燒完再剪開一塊塊就得架啦~ 牛肋骨食落牛味十足,肉質嫩滑多汁,同時油香四溢,配埋生菜包住食真係味道口感一流👍🏻-辣護心肉調味係辣辣地甜甜地嘅幾惹味,但又唔算太辣。護心肉份量好多又大塊,適合多人share,性價比幾高。肉質帶點咬口,味道就幾惹味~-芝士炒年糕呢份炒年糕真係好驚喜呀❣️味道可以話同韓國嘅非常相似🇰🇷 而且芝士份量真係非常足料,炒年糕味道惹味又唔會太辣,裡面仲有魚糕片添呀😋-葛根水冷麵上菜嘅時候韓國人老闆好熱心咁幫我哋剪開冷麵同介紹冷麵嘅食法超級nice😆 水冷麵份量超足料,應該3-4人分享都得。呢款冷麵嘅麵質好有咬口好煙韌,湯底味道清淡,配料有雞蛋、青瓜絲等,建議配埋芥末醬食別有風味哦😋
特級牛肋骨
辣護心肉
芝士炒年糕
葛根水冷麵
2021-09-21 437 瀏覽
身體朋友不時提及 「韓珍」這家韓燒餐廳 除了食材新鮮外更是有名人加持之下 吸引了我是G-dragon ❤️❤️❤️建議一定要book 位因為很多人去朝聖餐廳環境還好主要 額外會加了一張台方便擺放食物而烤盤採用比較少見的款款個人覺得 烤得比較均勻而且不會太燶。。餐牌內容豐富 食材眾多 最後我選擇了Pork & Beef Set Menu點餐後 前菜十分豐富所以韓國傳統小菜 都在這裏出現有鵪鶉蛋 泡菜 魚片等等還有一大塊蛋餅 蛋味香濃——————-——————-Pork & Beef BBQ set🥑🥗牛油果&生果沙律牛油果蔬菜用料新鮮加上乳酪做沙律醬開胃一流🥘牛胸肉大醬湯牛胸肉肥大軟熟豆腐 蔬菜吸收牛胸肉的精華特別入味 而且湯味香濃🐷豬肩肉肉比較瘦 但外焦裡嫩油份不多 豬肉味重👅調味特級牛肋骨牛肋骨上的雪花紋路就知道肉質相當好份量十足 燒起來牛肉油脂甘香鎖住腌製過的肉汁 肥瘦平均入口後肉汁湧現 令人停不了口🐷蜂窩五花肉肉質鮮嫩 肥肉略為偏瘦但不會太肥厚 燒得油香四散 口感香醇 配上餐廳提供的醬汁會更為出色🍹柚子茶柚子茶新鮮製作 配上冰塊增加甜味 解油膩必飲之選——————-—
身體朋友不時提及 「韓珍」
這家韓燒餐廳 除了食材新鮮外
更是有名人加持之下 吸引了我