荔枝角韓式小食外賣店《韓米》荔枝角有不少外賣小店經過韓米 發現它的門面挺漂亮 餐廳有售賣不同的韓式經典菜如飯卷、炸雞、煎餅等等買了一點回家試試~芝士豬肉紫菜卷$58Kimbap主要材料有猪肉、蛋絲、青瓜和紅蘿蔔材料還多過飯豬肉是辣炒風味 所以整體會有點辣加上芝士是神來之筆原味無骨雞(8件)$88炸雞無骨最棒了!啖啖肉 雞肉又鮮嫩多汁炸粉厚度適中 沒有被油浸軟原味炸雞亦有另外配上醬汁 醬汁是帶辣的茄汁辣味番茄醬汁為整道菜增添了一絲刺激辛辣的風味 食到停不下來韓式炒粉絲$48經典的韓國料理😋加入了大量蛋絲、紅蘿蔔絲、洋蔥和牛肉 粉絲彈牙不油膩 加入大量配菜可中和油膩感
荔枝角韓式小食外賣店《韓米》
荔枝角有不少外賣小店
經過韓米 發現它的門面挺漂亮
餐廳有售賣不同的韓式經典菜如飯卷、炸雞、煎餅等等
買了一點回家試試~

芝士豬肉紫菜卷$58
Kimbap主要材料有猪肉、蛋絲、青瓜和紅蘿蔔
材料還多過飯

原味炸雞亦有另外配上醬汁 醬汁是帶辣的茄汁
辣味番茄醬汁為整道菜增添了一絲刺激辛辣的風味 食到停不下來

韓式炒粉絲$48
經典的韓國料理😋
加入了大量蛋絲、紅蘿蔔絲、洋蔥和牛肉
粉絲彈牙不油膩 加入大量配菜可中和油膩感
芝士豬肉紫菜卷
芝士豬肉紫菜卷
2023-10-08 32 瀏覽
逢星期四都會來荔枝角做義工,每次經過「韓米」都很想試食,今天特定買點回家跟家人試吃,果然十分高質美味😋😋芝士牛肉紫菜卷($58)🐮🐮牛肉經過調味和烹煮,搭配著芝士和紫菜一起捲起來。口感豐富,牛肉的鮮嫩和芝士的濃郁相互融合,再加上紫菜的清脆口感,給人一種美味的享受。魚餅湯($20)🫕🫕魚餅湯的魚餅非常嫩滑,入口即化。湯的口感清爽,帶有濃郁的魚香味,而且湯底也很滑順,味道鮮美。泡菜煎餅($38)🫔🫔泡菜煎餅的外皮通常煎至酥脆,內部則鬆軟。泡菜的酸味和辣味為整道菜增添一定的風味和刺激,帶來不同的口感層次。韓式炒年糕($48)🍲🍲年糕的口感柔軟且彈牙,口感Q彈,配以辣椒醬,味道與年糕充分融合,帶有微辣的口味,非常入味味美。韓式魷魚-小($20)🦑🦑口感有嚼勁,具有一定彈性。魷魚的肉質鮮嫩,入口後帶有特殊的咀嚼感,搭配辣椒醬調味,帶來豐富的鮮香和微辣的風味,讓人愛不釋口。韓米 (香港工業中心) (荔枝角)地址:荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖

芝士牛肉紫菜卷($58)🐮🐮

魚餅湯($20)🫕🫕

泡菜煎餅($38)🫔🫔

韓式炒年糕($48)🍲🍲

韓式魷魚-小($20)🦑🦑

韓米 (香港工業中心) (荔枝角)
早幾日喺荔枝角做野 順便買埋外賣返屋企食🥢喺香工嗰邊就見到呢間韓米 好多韓國小食 啱晒我🇰🇷叫咗幾款嘢食 即叫即整 等嘅時候望到佢哋嘅卡片 原來港九新界總共有五間分店✨ꕥ 韓式無骨雞有原味同醬汁揀 我就揀咗原味🐔因為我覺得外賣無醬汁嘅話更能保持脆身 返到屋企果然仍然係脆卜卜 外層炸至金黃色 而入面都仲保留到肉汁 唔係乾柴 正! 而另外店舖都會跟一盒甜辣醬比你 單食或點醬都好味呀😀ꕥ 豬肉紫菜卷飯KIMBAP有6種口味 心大心細 最後揀咗帶有少少辣嘅豬肉紫菜卷🌶️個包裝同韓國買嘅一模一樣㗎 個卷包得好好 夾起都無散修修 入面有辣豬肉/青瓜/紅蘿蔔絲/蛋絲同醃蘿蔔 味道同口感層次都好豐富🤤而且因為有酸酸地嘅醃蘿蔔 所以食完一啲膩感都無ꕥ 韓式炒粉絲望落以為細細碗 點知原來份量好多🤣入面紅蘿蔔/蛋絲/大蔥/洋蔥/黑木耳 個有幾片豬肉 好足料 醬油加麻油嘅調味好香 粉絲質感都啱啱好 有彈性唔會太稔🥢估唔到外賣店都有餐廳質素 又唔貴 下次再去試下其他嘢先🤗

ꕥ 韓式無骨雞
ꕥ 豬肉紫菜卷飯
ꕥ 韓式炒粉絲

估唔到外賣店都有餐廳質素 又唔貴 下次再去試下其他嘢先🤗
2023-09-23 55 瀏覽
荔枝角香工附近有唔少外賣店,最近見到開咗一間韓國菜外賣店韓米,價錢唔貴,又有套餐,呢晚就買咗外賣返屋企食~🔸炸蝦紫菜飯卷 $58一條切開8件,好足料!有8成都係餡料,飯唔會太多~ 雖然炸蝦皮腍咗,但都算係幾好食嘅飯卷!餡料仲有黃蘿蔔、青瓜絲、紅蘿蔔絲等~🔸韓式炒粉絲 $48份量好多,滿滿一碗,性價比唔錯!除咗蔬菜,仲有肉片、蛋絲,調味適中唔會太鹹,粉絲夠軟腍入味,幾好食!🔸韓式晚餐 B餐 $88有牛肉/豬肉拌飯、無骨炸雞2件、魚糕湯同罐裝汽水,一人晚餐算幾豐富!牛肉拌飯有牛肉碎、翠玉瓜、冬菇、芽菜、紫菜、泡菜同蛋絲,份量多好豐富!撈勻一齊食,好味又營養均衡👍🏻 炸雞本身加咗少少醬,都算juicy唔乾身!魚糕湯有兩三塊魚糕同洋蔥,正常味道!想平平哋食吓韓國菜,呢間係幾好嘅選擇,味道都唔錯!

🔸炸蝦紫菜飯卷 $58

🔸韓式炒粉絲 $48

🔸韓式晚餐 B餐 $88

想平平哋食吓韓國菜,呢間係幾好嘅選擇,味道都唔錯!

• 炸蝦紫菜飯卷
  • 韓式炒粉絲
  • 牛肉韓式拌飯
成日聽人講香港工業中心附近好多好嘢食,咁啱出開去,兜個圈望下,點知見到有Kimbap😍😍其實韓國菜,除咗食炸雞,kimbap都係我必食嘅!呢度淨係做外賣嘅,咁啱未食午餐,忍唔住衝咗入去,決定買埋今晚同阿仔嘅晚餐!👏🏻👏🏻🍽️芝士牛肉紫菜卷滿滿嘅芝士同餡,勁足料,相反飯少啲👍🏻👍🏻👍🏻而且包得好實,唔會一夾就散!黃蘿蔔同青瓜解膩,食完唔會飽飽滯滯👍🏻👍🏻🍽️芝士豬肉紫菜卷🌶️呢個係辣嘅,非常惹味!黃蘿蔔同青瓜嘅爽脆,令到除左辣,口感亦非常豐富😌😌🍽️牛肉便當個便當除咗飯多,連牛肉都多😍好抵食👍🏻牛肉配上椰菜,仲有個年糕同黃蘿蔔添架!🍹提子汁 & 香蕉奶韓國🇰🇷牌子😍西瓜仔好鍾意呢隻香蕉奶,買埋返去,超開心!韓國店來講,味道同價錢我都好滿意!而我最欣賞係佢哋嘅外賣好乾淨整齊👍🏻

🍽️芝士牛肉紫菜卷
滿滿嘅芝士同餡,勁足料,相反飯少啲👍🏻👍🏻👍🏻
而且包得好實,唔會一夾就散!
黃蘿蔔同青瓜解膩,食完唔會飽飽滯滯👍🏻👍🏻

🍽️芝士豬肉紫菜卷🌶️
呢個係辣嘅,非常惹味!
黃蘿蔔同青瓜嘅爽脆,令到除左辣,口感亦非常豐富😌😌

🍽️牛肉便當
個便當除咗飯多,連牛肉都多😍好抵食👍🏻
牛肉配上椰菜,仲有個年糕同黃蘿蔔添架!

🍹提子汁 & 香蕉奶
韓國🇰🇷牌子😍西瓜仔好鍾意呢隻香蕉奶,買埋返去,超開心!

韓國店來講,味道同價錢我都好滿意!
而我最欣賞係佢哋嘅外賣好乾淨整齊👍🏻
2023-09-12
午餐
2023-09-17 36 瀏覽
😙因為工作關係或者生活以外活動關係,我係經常喺荔枝角,呢間韓米我都幫襯咗幾次,因為實在太方便,平,夠飽肚!荔枝角返工或趕時間首選👍🏼🌯每次都係揀牛肉紫菜卷!好味,入面有青瓜醃蘿蔔牛肉紅蘿蔔同蛋絲,一般韓式紫菜卷!呢個好好食!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵🈵🍜第一次食呢間炒粉絲,我自己好怕外賣粉絲會變乾,呢個又無乾,味道亦都唔錯,仲好大碗!👍🏼會再幫襯😍回頭率🈵🈵🈵🈵另外炸雞奕都好食,選咗辣醬好嘢味🤩2個人食已經飽曬回頭率🈵🈵🈵🈵 🚇荔枝角地鐵站C出口步行2分鐘到==================炒粉絲 $48牛肉紫菜卷$48提子汁$10辣味雞翼(6隻)$68

回頭率🈵🈵🈵🈵🈵🈵

炒粉絲
牛肉紫菜卷
炒粉絲
牛肉紫菜卷
要推介呢間韓食外賣店,個人覺得幾高質!通常炸物類一經外賣後,口感同味道都會稍為失色,實測外賣經歷個幾鐘車程,返到屋企仲係暖,而且味道同口感仍然保持幾好!呢個二人套餐($268)包括8件炸雞件、炸蝦、紫菜飯卷、巷式如皋湯、泡菜煎餅、兩罐飲品同泡菜。特別要讚嘅係炸雞件,首先炸皮唔厚,攤咗一段時間都仲有脆脆地,有蒜香味,唔需要斟醬已經好夠味,而且無骨啖啖肉!另外炸蝦仍然脆口!芝士牛肉紫菜卷嘅配搭好好,餡料同飯嘅比例係料比飯多,好足料!整體來講性價比不錯!價錢同份量都好合理👍🏻⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8.5/10服務: N/A環境: 7/10打卡: N/ACP值: 8/10推介值:9/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

整體來講性價比不錯!價錢同份量都好合理👍🏻

味道: 8.5/10
服務: N/A
環境: 7/10
打卡: N/A
CP值: 8/10
推介值:9/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
10 分鐘 (堂食)
2023-09-16 24 瀏覽
紫菜卷給我的印象非常好。紫菜卷通常是一道經典的韓式美食,但這個版本似乎帶有一些韓式的風味。紫菜卷的外觀非常精緻,每個卷起來的紫菜薄片都整齊地包裹著內部的配料。內部的內餡包含了新鮮蔬菜、魚肉和一些韓國調味料,給整個卷起來的口感帶來了豐富的層次感和鮮美的味道。韓式拌飯帶來了濃郁的豬肉風味,絕對讓人回味無窮。拌飯是一道非常受歡迎的韓國料理,它通常由米飯、蔬菜、肉類和各種調味料組成。這個版本的韓式拌飯以豬肉作為主要的蛋白質來源,肉質鮮嫩多汁,搭配米飯和蔬菜的組合非常均衡。調味料的選擇非常恰到好處,讓整道菜的風味更加豐富。香蕉奶是一個很好的選擇來結束一頓美食之旅。香蕉奶是一種經典的飲品,通常由香蕉和牛奶混合而成。這個版本的香蕉奶非常濃郁,香蕉的甜味和牛奶的滑順口感完美融合在一起。它不僅口感豐富,而且還能提供豐富的營養價值。

2023-09-15 26 瀏覽
之前食過好多次韓米,不過第一次食荔枝角店。以往都係食便當多,今次試下炸雞,即叫即炸確實唔錯!✨韓式拌飯(牛肉)$58牛肉、蛋絲、冬菇、泡菜、翠玉瓜、紫菜、芽菜。因為夠多泡菜同紫菜,所以撈埋一齊好夠味,仲有麻油香。份量好多,一個女仔食唔晒。✨牛肉紫菜飯卷 $48最正係有啲漬蘿蔔,酸酸地幾開胃。✨原味無骨雞8件 $88原味比起醬汁無骨雞平,不過都有附送酸酸辣辣嘅韓式。雞肉幾嫩同多肉汁。📍韓米 (香港工業中心) (荔枝角)荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖

✨韓式拌飯(牛肉)$58

✨牛肉紫菜飯卷 $48
最正係有啲漬蘿蔔,酸酸地幾開胃。

✨原味無骨雞8件 $88

📍韓米 (香港工業中心) (荔枝角)
荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖
2023-09-13 24 瀏覽
作為上班族嘅小妹,平日外賣午餐大多數是中式飯盒,偶爾也想食些其他類型菜式,為辛勞工作嘅自己倍添額外朝氣和動力。今次就比我係工廈區發現了一間韓式料理外賣店,當然要試試看😚午餐~~芝士牛肉紫菜卷 $58 🌟🌟🌟韓式炒粉絲 $48原味無骨雞(8件) $88餐廳食物種類選擇多,有紫菜飯卷、韓式便當、小食、炸物、拌飯、泡菜等,價錢大衆化,小妹今次選擇了芝士牛肉口味嘅紫菜飯卷,飯軟硬適中,餡料超多,芝士、牛肉、蛋絲和醃菜等配料好夾,口感豐富,亦有為素食人士而設嘅素菜飯卷,滿足不同口味嘅需要,工廈區番工嘅朋友們,有機會可以試試喔☺️

午餐~~
芝士牛肉紫菜卷 $58 🌟🌟🌟
韓式炒粉絲 $48
原味無骨雞(8件) $88

韓式炒粉絲
本身諗住落住雨 拎到翻屋企一定會腍晒😫點知仲keep到一樣咁脆 炸雞功力💯👍🏻果然勁❗醬汁無骨炸雞 (8件)$98炸得乾爽冇油膩感 外脆內嫩🤤香口惹味 同甜甜微辣的醬汁好夾店員話雞件比較細件 送多件比我🥰夠晒公道足料😁👍🏻✧*同場加映紫菜飯卷 多餸少飯淡淡麻油香😆💯包得好實淨 咬開又會配料唔會掉一地👍🏻青瓜絲和蘿蔔絲新鮮爽脆 滿滿的健康感💪🏻牛肉紫菜卷 $48有牛肉、胡蘿蔔、黃蘿蔔、青瓜炸蝦紫菜卷 $58有炸蝦、胡蘿蔔、黃蘿蔔、青瓜「韓米」 (荔枝角)📍荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖

本身諗住落住雨 拎到翻屋企一定會腍晒😫

紫菜飯卷 多餸少飯淡淡麻油香😆💯
包得好實淨 咬開又會配料唔會掉一地👍🏻
青瓜絲和蘿蔔絲新鮮爽脆 滿滿的健康感💪🏻

牛肉紫菜卷 $48
有牛肉、胡蘿蔔、黃蘿蔔、青瓜

炸蝦紫菜卷 $58
有炸蝦、胡蘿蔔、黃蘿蔔、青瓜

「韓米」 (荔枝角)
每次嚟荔枝角做嘢諗食咩諗到頭都大!經過見到呢間韓式外賣店好吸引🤩出餐快之餘仲要係即刻整!新鮮熱辣!醬汁無骨雞(8件)即叫即整,拎到手香味十足鍾意食雞又驚會冇儀態梗係要點無骨雞😂芝士牛肉紫菜卷一盒份量都多!😍如果一個人一盒都夠飽有突餡料切成一絲絲再加上芝士,口感好豐富爽脆白蘿蔔每次食韓餐都必須要有白蘿蔔酸酸甜甜易入口又解油韓米(茘枝角)香港荔枝角青山道481-489號香港工業中/心A座地下A2F
每次嚟荔枝角做嘢諗食咩諗到頭都大!
經過見到呢間韓式外賣店好吸引🤩
出餐快之餘仲要係即刻整!新鮮熱辣!

醬汁無骨雞(8件)

即叫即整,拎到手香味十足
鍾意食雞又驚會冇儀態
梗係要點無骨雞😂

一盒份量都多!😍
如果一個人一盒都夠飽有突
餡料切成一絲絲再加上芝士,口感好豐富

爽脆白蘿蔔
每次食韓餐都必須要有白蘿蔔
酸酸甜甜易入口又解油

韓米(茘枝角)
香港荔枝角青山道481-489號香港工業中/心A座
地下A2F
2023-08-26
5 分鐘 (外賣自取)
2023-09-04 34 瀏覽
去咗呢間韓式食品外賣小店買外賣返屋企食~ 全部都係即叫即製, 有韓式紫菜飯卷、韓式便當、炸雞等等, 款式選擇多, 而且價錢合理~🍱泡菜辣豬肉便當泡菜入口爽脆, 味道香濃, 啖啖酸辣嘅味道, 豬肉索晒泡菜嘅醬汁, 好入味, 好啱下飯🍚!便當裏面嘅年糕口感煙韌, 又唔會粘牙, 充滿韓式風味~🍱無骨雞便當無骨雞啖啖肉🍗, 雞皮香脆可口, 炸粉唔會太厚, 肉質嫩滑, 一啲都唔乾身, 另配白飯🍚、醃蘿蔔、年糕🥢豬肉紫菜卷紫菜卷好足料!入面包住飯、豬肉、蛋絲、青瓜絲🥒、醃蘿蔔等等。青瓜同醃蘿蔔有爽脆嘅口感, 食落好 juicy, 口感豐富!

🍱泡菜辣豬肉便當

🍱無骨雞便當

🥢豬肉紫菜卷
2023-09-04
2023-09-03 24 瀏覽
近排睇得韓劇多,突然好想食拌飯,便當同飯卷😋😋一路食一路煲啲韓劇,的感覺出晒嚟喔😝假日揸車黎到哩度買外賣,朋友介紹新開的,嗌左韓式牛肉拌飯,很喜歡這個拌飯,做法簡單,營養十分均衡,各式蔬菜和白飯配上牛肉真的剛剛好,泡菜、醃黃蘿蔔、牛肉、菇類、翠玉瓜、紫菜、大豆芽、菠菜,真係十分之豐富♥️泡菜豬肉便當🍱便當份量十足,泡菜豬肉惹味,用韓式泡菜汁醃過既豬肉片,與韓式泡菜一起拌炒,肉片夾帶泡菜一起吃,十分滋味,又有酸、香、辣,是白飯小偷喔😚牛肉紫菜飯卷,採用韓式烤牛肉的味道,表面搽咗麻油,食落好香麻油味,紫菜包飯的餡料以青瓜、菠菜、紅蘿蔔等蔬菜類為主,配上牛肉好配的清新味道♥️魚糕湯好正咯♥️

魚糕湯好正咯♥️

2023-08-30 24 瀏覽
小妹覺得食韓國🇰🇷野梗係煲住韓劇📺食啦😻一邊睇Oppa、一邊食拌飯🍲紫菜卷🥢好爽😄呢間位於荔枝角韓米,雖然店舖細細+只供外賣🥡 但佢主打韓國傳統小食😚當中有拌飯、紫菜卷飯、韓式煎餅、辣炒年糕及便當等,選擇好多,總有款岩心水🥰🍣辣豬肉紫菜卷呢款辣豬肉紫菜卷包裝好精美,面頭印有好多餅卷圖案,當小妹打開見到飯卷已一早切成 9 件😋有蛋絲、豬肉、青瓜、紅蘿蔔絲等,好豐富😝每嚿都煙韌挺身,唔會一夾就散,落足料👍🏻好味🫓泡菜煎餅共有4塊,全部都用咗純泡菜煎出來,非常特別食每啖都有泡菜,但是食落口外酥內軟,好似蛋餅既口感,煎得個面很脆口金香,唔會感到很油膩,食多塊就開始感到有少許微辣,但尚可接受🐓原味炸雞2嚿炸雞淋滿醬汁,食落非常惑味😍🍱韓式牛肉拌飯呢款拌飯以韓烤牛肉+涼拌菠菜、大豆芽、紅蘿蔔及白蘿蔔組成,每樣食物都切成細絲,製成韓式涼拌小菜,再加以韓式辣醬,配搭一流,每啖都食到傳統正宗韓式拌飯😙🐟🍲魚糕湯小妹第1次食魚糕湯,湯底好濃郁,食起黎好鮮甜,且魚糕非常彈牙可口,仲有不同款式既魚糕,份量適中,夠哂2人淺嚐😎呢間主打韓式小店性價高,最重用用料十足,價錢中等,仲食到正宗韓式味道😛

🍣辣豬肉紫菜卷

🫓泡菜煎餅