2023-02-26
衝住鹹蛋黃黃金餃而嚟嘅我星期六4:30 到,好慶幸等咗5分鐘就入得,仲要食到全日最後4隻鹹蛋黃黃金餃,超級好彩☺️如果想食就建議早d 過嚟排隊機應該會大d機會🙈▫️ 鹹蛋黃黃金餃(4隻)($35)👉🏻炸餃子鋪滿鹹蛋黃粒同醬,有d 似黃金炸魚皮,非常之邪惡🤤炸餃子皮炸得非常脆口,但又唔會太硬,連埋鹹蛋黃食非常惹味,不過如果鹹蛋黃粒切細粒同再流沙d 相信會更加正☺️👉🏻餡料咬落非常Juicy,做到爆汁,值得一讚和🙆🏻♀️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️黑白土匪餃(8隻)($68)👉🏻黑白係指黑芝麻同白芝麻,不過其實食落冇分吃,餃子外皮灑滿孜然粉,同樣炸得好脆,不過今次雞肉餡就完全唔Juicy,有小小乾🤔⭐️⭐️⭐️.▫️腐竹洋薏米沙冰($38)👉🏻人氣飲品,腐竹味就算幾突出,唔會好甜,感覺好Fresh,清清哋好啱食完煎炸嘢飲返杯⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️港式凍奶茶($22)☕️👉🏻正常發揮——————環境:鋪頭好細,有懷舊餐廳嘅感覺,充滿港式風味.評分:8/10.平圴消費:~$70
▫️ 鹹蛋黃黃金餃(4隻)($35)
👉🏻餡料咬落非常Juicy,做到爆汁,值得一讚和🙆🏻♀️
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️黑白土匪餃(8隻)($68)
⭐️⭐️⭐️
▫️腐竹洋薏米沙冰($38)
⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️港式凍奶茶($22)☕️
👉🏻正常發揮
——————
環境:鋪頭好細,有懷舊餐廳嘅感覺,充滿港式風味
評分:8/10
平圴消費:~$70