2024-12-08 92 瀏覽
旺角新開餃子加串燒店 絕對有驚喜👍🏻晚飯時間叫左2人餃子串燒甜品大滿足 $3572款自選餃子,多款串燒,2杯自選飲品再加甜品真係大滿足 飽到上心口1️⃣ 明太子雞翼兩隻💫2️⃣ 燒茄子3️⃣ 五花腩一串💫4️⃣ 免治雞肉串💫5️⃣ 蒜蓉扇貝x蒜蓉燒蠔6️⃣ 翠玉瓜一串7️⃣ 台灣腸一串8️⃣ 燒雞皮一串9️⃣ 韭菜豬肉餃x雲耳椰菜豬肉餃(各6隻)💫🔟 開心果糊💫x爆芒乳酪小丸子.整體食物質素相當唔錯 可以再encore
旺角新開餃子加串燒店 絕對有驚喜👍🏻
9️⃣ 韭菜豬肉餃x雲耳椰菜豬肉餃(各6隻)💫
🔟 開心果糊💫x爆芒乳酪小丸子
整體食物質素相當唔錯 可以再encore
2024-10-18
鋪地址在通菜街,地址方便,食物水準依舊很高,煎餃子又脆又新鮮,新舖環境闊落,裝修明亮日本風,比舊鋪闊落了很多,周圍綠化的植物,感覺令人煥然一新,與通菜街其他的小店環境截然不同, $60的價錢有這麼高質素的午餐,在通菜街來說,實在非常實惠而且食品多元化,還有串燒等等小吃,性價比非常高,值得推介給大家!
2024-09-12 412 瀏覽
試咗二人餐,可揀兩款餃子,餐跟幾款串燒,連兩杯野飲。餃子味道還好,但肥豬肉偏多,同埋啲椰子湯俾勁少,啱啱浸過餃子就算。再講串燒,可以唔試都得,基本上都係急凍野,唔好期望太多,燒雞皮硬到唔知自己食咗乜。二人餐$299冇加一但全部唔值。如果經過試下餃子還好,但串燒真係不了。最唔滿意係本身俾四人枱我哋,之後因為有人要抽起一張枱俾隔離,搞到張枱放埋食物之後好迫。明明眼見其他都係兩個人都可以用四人枱偏偏就係要我哋郁。
如果經過試下餃子還好,但串燒真係不了。
2024-09-10
2024-09-11 321 瀏覽
我哋嗌咗個二人餃子串燒餐$299揀咗粟米芝士煎餃同韮菜餃配椰子雞湯,前者食落完全食唔到芝士,後煮個椰子雞湯冇味又難飲,飲落好似平時屋企煮完水餃嘅餃子水咁。餃子係正常size,餡就偏少,調味一般。另外堆跟set串燒又係勁難食,啲調味奇奇怪怪。海鮮有燒芝士生蠔同蒜蓉扇貝,兩樣都係腥嘅,落芝士同蒜蓉都遮唔到陣腥味,仲有個茄子係酸嘅。得嘢飲係正常。同場加映: 佢哋餐廳廁所係極級污糟。總括: 全部嘢都好難食,中晒伏,難食到我貢獻我第一個食評伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏
我哋嗌咗個二人餃子串燒餐$299

得嘢飲係正常。

同場加映: 佢哋餐廳廁所係極級污糟。

總括: 全部嘢都好難食,中晒伏,難食到我貢獻我第一個食評

伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏
2024-09-08
2024-09-02 446 瀏覽
雲耳椰菜豬肉餃 - $38/ 6 PCS正常發揮成粒餃漲卜卜咁好足料有啲菜係度都感覺健康翡翠墨魚餃 - $48/ 6 PCS見到個皮綠綠地色幾特別所以叫咗嚟試整體口感都幾彈牙同鮮甜好鍾意個湯底椰子味好香好清甜飲完都唔會話好口乾蝦多士 - $32/ 2PCS蝦膠都幾彈牙多士好脆但口感略嫌有啲油焦糖香蕉 - $18唔知係遲咗食定係個焦糖燒得唔夠脆咬開無乜脆脆嘅感覺香蕉都好似無燒過咁有少少硬明太子雞翼 - $48/ 2隻叫咗小辣都幾惹味咬開雞翼仲好嫩滑多汁-燒豬頸肉 - $18好Juicy同埋好彈牙-燒牛舌芯 - $32牛舌比想像中薄同埋有少少乾燒茄子 - $36茄子燒得好淋好入味呢個燒茄子又唔算太油都幾好蒜蓉扇貝 - $56/ 2PCS唔算十分大隻不過好鮮甜扇貝肉質都幾結實加埋蒜茸更加香口龍眼冬瓜茶 - $28-冷泡白桃烏龍 - $15飲品就正常發揮

雲耳椰菜豬肉餃 - $38/ 6 PCS

• 翡翠墨魚餃
  • 燒豬頸肉
  • 明太子雞翼
2024-08-05 614 瀏覽
旺角呢區附近都有唔少餃子店,傳統店舖同埋新興嘅都有,呢間算係一間比較特別嘅一間,一般餃子就有分湯餃同埋炸餃,但係湯底都有好多選擇,今次我就揀咗個比較特別嘅椰子湯韭菜餃,另一份就係炸墨魚餃,圖下個人係比較推薦湯餃,因為湯底真係幾清,但係又有好香椰子味,反而雞味就冇乜,但係都好足夠,唔會搶到餃子嘅味道,本身韭菜餃就一般,唔會有好驚喜嘅感覺。至於炸餃子就非常乾身,食落去即刻要生痱滋嘅感覺,因為本身炸得好勁嘅緣故,所以你唔會食到皮嘅味道,餃子嘅內涵係用墨魚肉碎同埋粟米,呢個配搭都係幾特別,推薦大家如果要試呢個就試吓湯餃嘅版本。講到咁耐,呢間餐廳最特別就係大家食耐咗餃子,仲可以點其他嘅串燒同埋甜品,呢一餐我仲叫咗以下咁多樣嘢:以上係蒜香茄子,焦糖香蕉,牛舌心,同埋明太子雞腿肉,以上小食都係偏重口味,建議食咗餃子先好試,上面攞非常推薦明太子雞腿肉,佢用嘅醬汁偏向類似蛋黃醬沙律撈埋明太子,非常邪惡但係又真係幾好食,算係一間餃子舖入邊比較特色嘅菜,其餘就中規中矩,唔會特別難食,至於焦糖香蕉,大家就唔好叫啦,食落去嘅感覺純粹所有野撈埋一齊,初頭以為個香蕉會燒過下。最後糖水嗌咗碗開心果糊,味道非常之甜,都
旺角呢區附近都有唔少餃子店,
傳統店舖同埋新興嘅都有,
呢間算係一間比較特別嘅一間,
一般餃子就有分湯餃同埋炸餃,
但係湯底都有好多選擇,
今次我就揀咗個比較特別嘅椰子湯韭菜餃,
另一份就係炸墨魚餃,圖下

個人係比較推薦湯餃,
因為湯底真係幾清,
但係又有好香椰子味,
反而雞味就冇乜,
但係都好足夠,唔會搶到餃子嘅味道,
本身韭菜餃就一般,
唔會有好驚喜嘅感覺。

至於炸餃子就非常乾身,
食落去即刻要生痱滋嘅感覺,
因為本身炸得好勁嘅緣故,
所以你唔會食到皮嘅味道,
餃子嘅內涵係用墨魚肉碎同埋粟米,
呢個配搭都係幾特別,
推薦大家如果要試呢個就試吓湯餃嘅版本。

講到咁耐,
呢間餐廳最特別就係大家食耐咗餃子,
仲可以點其他嘅串燒同埋甜品
呢一餐我仲叫咗以下咁多樣嘢:

以上係蒜香茄子,
焦糖香蕉,
牛舌心,
同埋明太子雞腿肉,
以上小食都係偏重口味,
建議食咗餃子先好試,
上面攞非常推薦明太子雞腿肉,
佢用嘅醬汁偏向類似蛋黃醬沙律撈埋明太子,
非常邪惡但係又真係幾好食,
算係一間餃子舖入邊比較特色嘅菜,
其餘就中規中矩,唔會特別難食,
至於焦糖香蕉,大家就唔好叫啦,
食落去嘅感覺純粹所有野撈埋一齊,
初頭以為個香蕉會燒過下。

最後糖水嗌咗碗開心果糊,
味道非常之甜,
都係嗰句女士們要小心,
除此之外佢嘅果仁味道唔係太重,
但係飲落去又好傑,
價錢一碗$42嘅話好似有啲貴,
雖然佢嘅味道係比較特別,
但係如果要食糖水都係去專門食糖水嘅店舖啦。

總結就係呢間店舖嘅菜單非常之多元化,
而且都係面向年青人一代口味多啲,
如果係要帶長輩嚟食嘅話都係不建議,
後生仔去食就啱晒啦。

2024-07-02 642 瀏覽
平時自己一個就淨係可以食到餃子或者飯,呢次人多咗,可以叫多d🤩仲試咗煎餃同燒烤,沒惗到其他嘢都同樣出色😍特別鍾意佢地既餃子湯底,滿滿椰香味,搭配翡翠墨魚餃顏色十分誘人🤤日式牛舌溫泉蛋丼簡直係我嘅最愛,筷子輕輕劃開蛋黃就流晒出離🤤搭配醬汁同飯巨好食😋燒烤可以選擇濃味或者淡d,自己落單既時間揀就得啦~叫咗幾樣大家分住吃都唔錯😌最後收尾忍唔住嚟上一碗開心果糊,清新嘅綠色,柔軟嘅口感,淡淡嘅開心果味,甜而不膩☺️

2024-07-02 499 瀏覽
餃燃串@旺角🪡旺角通菜街107號地鋪💵$60-$100餃子mix串燒都幾少見,餐廳仲有丼飯同甜品食,一次過滿足哂大家既願望😹🍲雲耳椰菜豬肉餃@9粒 $48餃子都幾足料,皮唔會太厚,湯底有椰子雞湯/花雕醉雞/酸辣湯/番茄湯,強烈推薦大家揀椰子雞湯,非常清甜,搭埋餃子食,一流!加18$可以有烏冬/拉麵,啱晒要主食既你❤️🍱日式蒲鰻魚丼 $72因為太餓,每人都要叫個丼飯食,飯份量都幾多,但有啲失望鰻魚有啲少,同埋烤到有啲燶🥲不過mix埋鰻魚汁同飯一齊食,係幾正既。🍱火灸明太子芝士蟹棒丼 $72一上枱份量有少少嚇親,超多蟹棒&芝士,mix埋飯一齊食,層次豐富,味道濃郁,越食越上癮,果然推介無錯!🍱
餃燃串@旺角

🪡旺角通菜街107號地鋪
💵$60-$100

🍲雲耳椰菜豬肉餃@9粒 $48

🍱日式蒲鰻魚丼 $72

🍱火灸明太子芝士蟹棒丼 $72

一上枱份量有少少嚇親,超多蟹棒&芝士,

2024-06-01
  • 雲耳椰菜豬肉餃
雲耳椰菜豬肉湯餃 配特濃蕃茄湯底讚岐烏冬 ✨3.8/5餃子皮好彈牙 餃子唔算大粒 蕃茄湯底好濃郁 好杰 好掛汁 讚岐烏冬都幾彈牙 份量都算多 日式牛舌溫泉蛋丼 ✨3.8/5牛舌燒得好香 好重孜然粉味 牛舌熟咗少少 但勝在調味做得好好 牛舌口感偏有咬口但係唔算好韌 整體嚟講係好食 溫泉蛋可以話係錦上添花 牛舌嘅份量都唔少 火焰明太子芝士粟米餃 ✨4/5個餃子係半煎炸 明太子係用醬鋪喺面 嗰個粟米豬肉餡好飽滿好多汁 個皮仲要用火槍燒過多咗浸香味
雲耳椰菜豬肉湯餃 配特濃蕃茄湯底讚岐烏冬 ✨3.8/5

午餐
火焰明太子粟米芝士餃
日式牛舌溫泉蛋丼
  • 火炙明太子芝士粟米餃
知名度唔高,但好好食嘅餃子串燒店串燒款式多,蔬菜、肉類、海鮮都有,近排做緊明太子系列另外仲有幾款丼飯▶️ 雲耳椰菜豬肉餃Black Fungus & Cabbage Pork Dumplings ($48/9隻)用上椰子雞湯底,呈奶白色飲落清淡而有椰子香甜味🥥應該自己熬製,冇味精味餃子size正常但十分飽滿多料!入面佈滿雲耳椰菜,咬落爽脆豬肉好juicy新鮮,完全唔韌,冇加好多麻油調味,純天然味道👅餃子皮厚度啱啱好,煙靭有嚼口又唔易散爛🥟旁邊有提供自家製辣菜脯,有XO醬味之餘加入豆豉,同餃子好夾味又惹味,我不停咁加😂▶️ 香茜豬肉餃Coriander & Pork dumplings ($48/9隻)朋友揀嘅口味,試咗一隻入面真係超多芫荽,味道夠曬茜🌿芫荽控值得一試👍🏻▶️ 燒汁牛肉丼 ($62)賣相靚仔,好過吉野家同Sukiya面頭有薄切牛肉片,半肥瘦配有炒洋蔥同芝麻粒用上日本珍珠米,粒粒飽滿▶️ 麻辣牛舌 (+$1)特別優惠,食滿$100加$1就可以換購份量都唔少,而且真材實料好重牛味🐂肉質實淨彈牙-幾高質🤤雖然餃子未必係即包,但好食且材料好足,蔬菜同豬肉味道新鮮丼飯都唔錯,好似個個嚟到都
知名度唔高,但好好食嘅餃子串燒店
串燒款式多,蔬菜、肉類、海鮮都有,近排做緊明太子系列
另外仲有幾款丼飯

用上椰子雞湯底,呈奶白色
飲落清淡而有椰子香甜味🥥應該自己熬製,冇味精味
椰子雞湯底

餃子size正常但十分飽滿多料!
入面佈滿雲耳椰菜,咬落爽脆
餃子皮厚度啱啱好,煙靭有嚼口又唔易散爛🥟
雲耳椰菜豬肉餃

朋友揀嘅口味,試咗一隻
入面真係超多芫荽,味道夠曬茜🌿
芫荽控值得一試👍🏻

香茜豬肉餃

▶️ 燒汁牛肉丼 ($62)
賣相靚仔,好過吉野家同Sukiya
面頭有薄切牛肉片,半肥瘦
配有炒洋蔥同芝麻粒
用上日本珍珠米,粒粒飽滿
燒汁牛肉丼

▶️ 麻辣牛舌 (+$1)
特別優惠,食滿$100加$1就可以換購
份量都唔少,而且真材實料
好重牛味🐂肉質實淨彈牙
麻辣牛舌

丼飯都唔錯,好似個個嚟到都會叫,見人哋個火炙明太子芝士蟹棒丼好吸引

另外仲有甜品,有近期好Hit嘅開心果糊💚全部大大碗,可以兩人分

環境比較迫,冷氣風大
週末lunch time多人,可能要等陣位
服務方面,老闆娘就好好人好nice,但個員工就唔係咁醒目
性價比高,唔收服務費,平均$50/人
見佢有個$299嘅二人餃子串燒套餐,有成9款串燒再加12隻餃子同兩杯飲品,相當抵食!
椰子雞湯底
香茜豬肉餃
麻辣牛舌
2024-02-03 657 瀏覽
這家小店位於旺角中心後面一條街,位置方便,店面光鮮干淨。店內除了的傳統串燒外,還有手工餃配椰子湯,配搭清新好味,很適合一家大小。我們試了鷄肉和台灣腸串燒,燒得剛好又入味,牛舌流心蛋飯出奇地好食,以碳燒方式燒牛舌,外脆而不乾,配上流心蛋,每口滿足!個人最喜歡的係熱既手磨開心果糊,甜度剛好非常幼滑細緻,一定要試!爆mon乳酪小丸子加上香芒雪糕,份量十足配上新鮮芒果粒,和煙韌的小丸子,比其他糖水舖還要好吃。很不錯的小店!
2023-10-17 746 瀏覽
呢間旺角小店招牌已經好吸引 餃燃掂聽個名好似就真係好掂咁😗唔單止可以食湯/煎餃 連串燒同飯後甜品都樣樣俱全 食飽都可以係度食埋個甜品!🥟明太子芝士流心粟米豬肉餃(6隻)💰48見到店員就坐係角落包餃子 呢隻煎餃雖然煎到有D燶邊 但係口味都冇受影響 出面淋左芝士醬 咬開都有小小爆汁嘅芝士流心 加上清新嘅粟米咬落一啖好清甜!店家仲有自家製豆瓣醬 見到佢地現畢入每個細罐度 超推薦餃子點上豆瓣醬😍🥩牛舌心💰28講真牛舌賣$30樓下都真係好少見🥹呢三塊牛舌又冇話特別細塊 厚度都好惹人流口水點上燒汁又灑上芝麻 咬落口仲會有肉汁流出來 嫩到可以咬開幾細塊!牛舌愛好者可以have a try🍖豚肉荔枝串💰22食慣左豚肉蘆筍串 原來入面包荔枝都咁正!荔枝去核之後被一塊豬肉捲住一齊燒 入面嘅荔枝好甜 五花腩咬落脆脆地 些許嘅油膩感都被隱藏嘅荔枝hide曬 清新嘅搭配真係值得一試!🍖豬頸肉💰14豬頸肉都有三塊 可能搽左D燒汁所以比較甜 同泰式個隻有有D分別!🦪芝士/蒜蓉焗蠔💰20🍳明太子玉子燒💰32有兩塊玉子 望落好細塊但係食落𠝹開好幾塊都食唔曬咁😛表面有層炙燒過嘅芝士醬 切開就有粉紅色嘅明太子流心 明太子偏

🥟明太子芝士流心粟米豬肉餃(6隻)
💰48

🦪芝士/蒜蓉焗蠔
💰20

🍳明太子玉子燒
💰32
有兩塊玉子 望落好細塊但係食落𠝹開好幾塊都食唔曬咁😛表面有層炙燒過嘅芝士醬 切開就有粉紅色嘅明太子流心 明太子偏鹹 同甜口嘅玉子有雙重口感 蛋液煎得剛好好嫩!炙燒完隻色真係好有食慾😗

🍆茄子(條)
💰34
原條茄子應該係串燒名物 呢度嘅都超香同幾大條 抹上散發香味嘅三件套-芝麻 蒜蓉 香蔥真係香到令人食指大動😩茄肉燒得汁水仍存 同時茄子皮又薄到好似張紙咁 但係又冇碳烤嘅痕跡 火候掌握得幾好!

🥬娃娃菜
💰16
冇諗過娃娃菜可以係串燒嘅蔬菜入面都咁出色😭呢個價錢係兩大顆娃娃菜 辣椒粉 孜然粉嘅點綴令娃娃菜都係碳烤界大放異彩 娃娃菜嘅汁水冇被燒乾 清甜嘅口感仲keep到😗

🍢日本芝士年糕
💰14
唯一唔推薦可能就係呢個日本芝士年糕 本身以為係流心爆漿嘅圓形年糕 但係原來係打邊爐常見嘅「麻糬寶」🥺好彩烤得入面嘅麻糬都漲到好似伸懶腰咁撐出來 出面層都幾軟!

整體來講呢度真係都幾多選擇 甜品仲有自家熬製嘅芝麻糊等 芒果乳酪小丸子芋圓都有!姨姨嘅態度都好好 一路推薦有乜好食 但係好似漏左幾單 希望下次會上齊!
2023-10-17
  • 火炙明太子芝士粟米餃
  • 牛舌芯
  • 茄子
2023-09-01 592 瀏覽
美味小店|餃燃串🥟喺旺角行街食飯發現呢間 有串燒有小食又有面嘅小店本身以為佢普普通通 但係佢啲串燒,餃子都整得好好食特別鍾意佢個燒茄子 好香好惹味📍餃燃串 (旺角)
美味小店|餃燃串🥟
喺旺角行街食飯發現呢間
有串燒有小食又有面嘅小店
本身以為佢普普通通
但係佢啲串燒,餃子都整得好好食
特別鍾意佢個燒茄子 好香好惹味

📍餃燃串 (旺角)
2023-07-17 548 瀏覽
椰子雞湯底 淡淡嘅椰子🥥 清清地質地比較稀 但飲落都幾清甜 唔錯;翡翠墨魚餃係綠色嘅外皮 味道相對普通 不過不失🌽粟米芝士豬肉餃 $38/6隻|$48/9隻三面都煎至金黃色脆皮 但食落唔會油膩 一咬啲肉汁爆出嚟 幾juicy 😋淡淡芝士味 配合明太子沙律醬好Match 👍🏻相比豐信餃子🥟- 煎得比較香脆- 芝士味無咁突出- 無咁油膩個人認為各有千秋!如果鍾意芝士味濃郁啲可以選擇豐信餃子;如果鍾意香脆啲就可以試下餃燃串😎店舖仲有串燒提供 下次可以去試下!= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 📍餃燃串 旺角通菜街107號地舖= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

🌽粟米芝士豬肉餃 $38/6隻|$48/9隻
淡淡芝士味 配合明太子沙律醬好Match 👍🏻
粟米芝士豬肉煎餃

相比豐信餃子🥟
- 煎得比較香脆
- 芝士味無咁突出
- 無咁油膩

店舖仲有串燒提供 下次可以去試下!

📍餃燃串
旺角通菜街107號地舖

粟米芝士豬肉煎餃
It doesn't taste bad, but it doesn't taste good.I don't want you to call yourself Japanese food.I will never go again. I do not recommend it.It's too cruel and I feel lost. The price is not bad, but I thought the food that came out was not worth the price."I have lived in Hong Kong for 40 years."I pay my respects to the owner who often thought of opening such a store while this kind of store was going out of business year by year.I hope people don't call this kind of food Japanese food.We recomm
It's too cruel and I feel lost. The price is not bad, but I thought the food that came out was not worth the price."I have lived in Hong Kong for 40 years."I pay my respects to the owner who often thought of opening such a store while this kind of store was going out of business year by year.I hope people don't call this kind of food Japanese food.We recommend changing to another dish.Bad service and bad mood.