2024-08-09
其實本身佢唔係我晚餐首選 但係前面搵嘅餐廳full晒 又bookmark過佢 所以唔洗排隊就試下裝修係港式日本風情😂 姐係坐下地台又好似扮有日本feel咁。睇餐牌覺得嘢食睇落唔錯 價錢都合理 滿心期待。跟住下面嘅菜色係跟上菜次序。兩枝唔係餐廳出品嘅果汁soda 好飲。揀咗個自選topping玉子燒 味道都ok嘅 但係咁樣係$98加一😂本店名物海膽醬烏冬 雖然每條都黃色 但係超少醬其實 撈完個碗底都係乾身 味道係還可以啦。最後發現隱藏食法係:將後面嘅明太子醬撈埋落去先會昇華🙂😆跟住就係重頭戲 成餐飯最難食嘅山椒炸墨魚嘴話係熱門菜🤡 見到佢咁多油都驚驚地 一食 Eh 淋架喎 又凍 試過想唔食炸粉淨係食墨魚嘴啦 (超細粒)個口都係畀出面d 粉搞到wer晒 一碟又凍又淋又油嘅炸物食咗幾粒放棄。跟住揀咗個鰹魚汁豚肉鍋 上台湯底色就係咁水色 唔好話有冇味啦。肉片係急凍肉冇解凍一堆放入去,湯滾都係疊住晒 煮到又硬又冇肉味。 得幾片豆腐加粒冬菇加d娃娃菜 就$178🤡最後係牛肉片/豚肉片包荔枝肉。 牛肉係幾夾荔枝嘅, 包豚肉真係怪怪地。 當試下新嘢,最尾一道反而不過不失啦⋯⋯最後埋單係$543😂 食到
兩枝唔係餐廳出品嘅果汁soda 好飲。
最後發現隱藏食法係:將後面嘅明太子醬撈埋落去先會昇華🙂😆
跟住就係重頭戲 成餐飯最難食嘅山椒炸墨魚嘴
跟住揀咗個鰹魚汁豚肉鍋 上台湯底色就係咁水色 唔好話有冇味啦。肉片係急凍肉冇解凍一堆放入去,湯滾都係疊住晒 煮到又硬又冇肉味。 得幾片豆腐加粒冬菇加d娃娃菜 就$178🤡 最後係牛肉片/豚肉片包荔枝肉。 牛肉係幾夾荔枝嘅, 包豚肉真係怪怪地。 當試下新嘢,最尾一道反而不過不失啦⋯⋯
最後埋單係$543😂 食到講粗口。本身見佢甜品menu好似幾好 未食前真係想叫。但係最後未埋單已經諗定去其他地方食甜品補償心靈