2018-01-22 313 瀏覽
雖然偏貴小小,但係一分錢一分貨,好美味。一入門坐低,就叫左鰻魚飯,十分鐘左右就上左。份量足夠!! 鰻魚好肥美,正到爆。 不過可惜個蒲燒汁鹹左小小。但係好味,配上珍珠米飯一流,一大盒飯全部食晒配菜有沙律,味增湯,同甜品,係紅豆蓉配小丸子,好食。
雖然偏貴小小,但係一分錢一分貨,好美味。
一入門坐低,就叫左鰻魚飯,十分鐘左右就上左。份量足夠!!

配菜有沙律,味增湯,同甜品,係紅豆蓉配小丸子,好食。
2018-01-20 247 瀏覽
星期四,黎東涌呢個感覺悠閒的地方,多數去觀光,一係就血拼。但今次我係去開會,係幾大心理壓力下,想搵個地方食得好味,又坐得舒服,可以俾我叉好電變勁量兔先搏鬪。由於人生路不熟,上open rice睇下有咩食,搵到有饗和民,應該穩陣,望下菜牌,同和民差唔多,就拎飛仔了,因為一個人的關係,1分鐘都唔洗就有位坐! 內裏和風裝修,因為樓底矮,又遇著午市人潮,滿晒坐,所以都幾嘈下。唔知佢幾時開張,員工們手忙腳亂咁,感覺好似快餐店,唔似招呼周到的日式餐廳,叫左是日精選,秘制炸雞定食,好快食物送到,定食有主菜炸雞,沙律,白飯,麵鼓湯,日式蒸蛋。炸雞乾身鬆脆唔算油膩,可能呢間分店行快餐模式,炸雞黎到唔熱了,沙律求其,得九牙同生菜,粟米幾粒,車厘茄都無粒,醬汁又少。蒸蛋夠滑同熱,唔錯。麵鼓湯同水無分別,淡踎踎,仲衰過用粉開的麵鼓湯。最弊係餐具都洗得唔乾淨,匙羹有殘跡,問店員拎第二隻都一樣,第三次我見佢用布抺左先俾我,好唔掂!我計劃食晒成個餐先嗌餐飲,因為我食完個餐仲應該有時間先去開會,咁樣可以慢慢飲。點知咁就出事了,我個杯凍奶茶少甜少冰過左半個鐘都未黎,期間催左兩次,我由唔心急變左心急。跟住諗諗下唔對路,萬

我計劃食晒成個餐先嗌餐飲,因為我食完個餐仲應該有時間先去開會,咁樣可以慢慢飲。點知咁就出事了,我個杯凍奶茶少甜少冰過左半個鐘都未黎,期間催左兩次,我由唔心急變左心急。跟住諗諗下唔對路,萬一埋單再等半個鐘咪死,所以第三次催就順便嗌埋埋單拎走飲。

原來呢到嗌左埋單,佢會印張單俾你拎出去俾錢,好多餘,俾得單我不如收埋錢啦😒,跟住我拎住張單去收銀處,其實又即係落單兼俾茶水的地方,同一個員工兼負責晒落單,打單同收銀,唔怪之得咁慢啦。

呢度真係比較適合遊客黎食,我諗本地客應該唔會再返黎...

2017-12-11 613 瀏覽
是日Blue Monday,諗住在公司吃飯,同事叫到一齊出去食,試下新開嘅Kyo Watami, 下次要dl app先攞飛,唔駛等咁耐。12:50去到,等左15分鐘頭左右可以入座。兩個人可坐4人桌,發現全店無二人桌。。感覺擺放2人桌,等二人桌就唔駛等咁耐。set lunch有廿款左右,全有圖,實際上菜的食物賣相,同menu上完全一樣。無走樣。點完菜食物好快到。我點嘅呢款set lunch賣相已經好吸引,味道都相當有水準。早兩個月去完日本食懷石料理,簡直個感覺返晒黎。超大份,超級滿足個麵豉湯唔會好咸,味道剛好。蒸蛋個底部有雞肉,雞汁好入味。附上紅豆monchi, 有紅豆茸,超甜美飲品選了薑茶,幾有薑味,成身暖晒。飲品的選擇都有十款左右。一定有下次
是日Blue Monday,諗住在公司吃飯,
12:50去到,等左15分鐘頭左右可以入座。

個麵豉湯唔會好咸,味道剛好。蒸蛋個底部有雞肉,雞汁好入味。

附上紅豆monchi, 有紅豆茸,超甜美

飲品選了薑茶,幾有薑味,成身暖晒。飲品的選擇都有十款左右。

一定有下次
2017-12-11
15 分鐘 (堂食)
  • 紅豆monchi
  • 鯖魚