2021-03-05
早幾日上網book左呢個2人set,估唔到又幾抵食。入面好多唔同野食,又刺身、壽司、壽喜燒、燒物、甜品。好正,大滿足而且餐廳環境仲好靚,充滿日系感,坐得舒服又開心。呢個menu真係唔錯,款款食物我同朋友都好鍾意。首先來前菜。嘩,超豐盛,滿滿的刺身拼盤,入面有多款不同刺身,有三文魚、油甘魚、吞拿魚、三文魚籽、帶子.....多款唔同刺身,每款都好新鮮好好味。而且配埋個個沙律汁好好味,帶點點酸酸地,跟個沙律菜及刺身好夾。沙律菜都好多唔同款,所以口感好好,不錯不錯。十分新鮮爽口。下一道菜是壽司拼盤,賣相好吸引,款款都又靚又新鮮。入面有油甘魚、三文魚、甜蝦、三文魚籽、海膽、和牛。超豐富,超滿足,我最鍾意吃和牛壽司,肥美肉汁豐盛,一試難忘,配埋壽司飯好正好滿足。其他食材都十分新鮮。正之後再來一道北海道產珍寶帆立貝殼燒,配上整片牛油,牛油跟帆立貝十分配合,味道引發出來。帆立貝又大大粒,好惹味,好喜歡個汁醬跟牛油,香而不膩,帆立貝又爽又鮮。令人好想再多吃一隻。豐盛的九洲和牛壽喜燒配了上一碟白滑彈牙烏冬跟兩隻日本雞蛋,可用作沾牛肉吃,會令牛肉更富質感更香更滑。壽喜燒上有靚牛肉,片片都好好味牛肉味又濃,好
而且餐廳環境仲好靚,充滿日系感,坐得舒服又開心。
呢個menu真係唔錯,款款食物我同朋友都好鍾意。
下一道菜是壽司拼盤,賣相好吸引,款款都又靚又新鮮。
豐盛的九洲和牛壽喜燒
配了上一碟白滑彈牙烏冬
跟兩隻日本雞蛋,可用作沾牛肉吃,會令牛肉更富質感更香更滑。
壽喜燒上有靚牛肉,片片都好好味
牛肉味又濃,好吸引
另外仲有大量蔬菜,豐富
除外,仲可以加入烏冬,壽喜燒汁煮烏冬,大滿足。
最後仲有水滴餅為甜品作結,大滿足。水滴餅配上黑糖、黃豆粉。爽口甜甜的口感,好得意,又晶瑩通透。好靚