2023-08-30 84 瀏覽
朋友約食晚飯,揀左依間餐廳見係係時代廣場,感覺都放心d整體環境、食物都好好,好滿意環境:餐包:晚市套餐 基本有四道菜,已經好豐富廚師精選沙律,精緻又清新:刺身盛盒:鍾意食刺身嘅話,絕對值得加配全部都係厚切,鮮甜味倍增!高質享受炭燒美國牛柳配珍寶海虎蝦牛柳非常出色,裏面保留住滿滿肉汁!配上虎蝦,同樣啖啖肉👍🏼👍🏼法式慢煮黑松露惹菌雞卷配海膽魚籽意大利飯係非常精彩嘅一個main course 用料一啲都唔吝嗇,用心製作👍🏼👍🏼美酒佳餚,仲有甜品,絕對係銅鑼灣晚飯嘅好地方,好選擇
朋友約食晚飯,揀左依間餐廳
見係係時代廣場,感覺都放心d
整體環境、食物都好好,好滿意
環境:

餐包:

晚市套餐 基本有四道菜,已經好豐富
廚師精選沙律,精緻又清新:

刺身盛盒:
鍾意食刺身嘅話,絕對值得加配
全部都係厚切,鮮甜味倍增!
高質享受
炭燒美國牛柳配珍寶海虎蝦
牛柳非常出色,裏面保留住滿滿肉汁!
配上虎蝦,同樣啖啖肉👍🏼👍🏼

法式慢煮黑松露惹菌雞卷配海膽魚籽意大利飯
係非常精彩嘅一個main course
用料一啲都唔吝嗇,用心製作👍🏼👍🏼

美酒佳餚,仲有甜品,絕對係銅鑼灣晚飯嘅好地方,好選擇

陪朋友嚟時代廣場買咖啡機,俾我哋發現咗這間餐廳星期日都有午市套餐,而且性價比高, $148 起 4-course,仲有選項加錢可以更豐富~😋雖然店員說散點有七五折,但係星期日我哋都唔想用腦😆,所以我哋都係選午餐:🥗廚師精選沙律擺盤精緻美麗,蔬菜新鮮,係一個很好嘅頭盤。🦞酥皮龍蝦湯呢個湯非常之熱辣辣,整開酥皮,好像小玩意,龍蝦湯十分香濃,十分鮮味。🐟比目魚柳伴櫻花蝦燒餅配味噌鰹魚忌廉汁比目魚皮煎得香口,肉質細嫩,啖啖肉;配以櫻花蝦燒餅、雜菜,健康好味。🐂炭燒美國安格斯西冷排西冷排脂肪與肉比例均勻,唔會太肥膩,肉質幼嫩中帶少許咬口,牛肉味香濃,配以新鮮爽脆嘅雜菜。🍰藍莓芝士蛋糕週末心情真係開心啲,梗係要食埋甜品🤭,香甜軟滑芝士蛋糕,以新鮮藍莓🫐、士多啤梨🍓及果醬點綴,十分滋味;配埋「☕️鮮磨咖啡️」很滿意的週日午餐。

🥗廚師精選沙律
擺盤精緻美麗,蔬菜新鮮,係一個很好嘅頭盤。

🦞酥皮龍蝦湯

🐟比目魚柳伴櫻花蝦燒餅配味噌鰹魚忌廉汁

🐂炭燒美國安格斯西冷排

🍰藍莓芝士蛋糕

2023-08-27
午餐
饗11👻七夕情人節雖然係中國節日不過同女朋友食西餐慶祝一樣得啫依間饗11除咗西餐之餘仲有個鐵板燒吧枱下次要再嚟試下佢環境幾舒服服務又幾好慶祝嚟呢度啱晒😉.🔅4 course dinner set HKD 458 ✨炭燒美國牛柳拼珍寶海虎蝦五成熟嘅牛柳炭燒味特別香入邊仲係粉嫩Juicy隻虎蝦又大隻又彈牙切開咗咁樣燒更加入味仲有啲燒嘅蔬菜好豐富😌✨海膽雞卷意大利飯好濃郁嘅海膽味面頭有嫩滑嘅雞卷意大利飯有咬口入邊仲有啲蘑菇成個配搭都好高質🥰✨酥皮龍蝦湯 +HKD 68好耐冇飲酥皮湯酥皮配龍蝦湯真係絕配唔係簡單嘅龍蝦湯入邊仲要有啲龍蝦肉又夠濃味又好飲😛✨雜菜湯是日餐湯係雜菜湯一啲都唔差好足料好多蔬菜✨廚師精選沙律最欣賞沙律入邊嘅麵包粒酥脆得來好出色落咗少少醋嘅沙律又開胃又Flash✨心太軟伴雪糕甜品係我最鍾意嘅心太軟配埋雲呢拿雪糕一凍一熱真係絕配一切落去啲朱古力就流晒出嚟🤩✨意大利芝士蛋糕好Creamy嘅芝士蛋糕上面有啲藍莓醬芝士味都幾濃.整體黎講:高質西餐 套餐抵食😚.🎈 饗11 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
饗11👻

上面有啲藍莓醬
芝士味都幾濃
整體黎講:
高質西餐 套餐抵食😚
🎈 饗11 (銅鑼灣)
2023-08-18 46 瀏覽
慶生約會就要選擇環境清淨優雅浪漫的地方啦搭配高品質的食材 充滿儀式感的晚餐 絕了!-♡ 酥皮龍蝦湯 & 南瓜湯龍蝦湯裡有龍蝦肉 鮮味配上酥皮完美融合🦞南瓜湯南瓜味道濃郁🎃 -♡ 炭燒牛排拼海虎蝦7分熟的牛排 保留了肉汁 肉質軟熟 口感香濃海虎蝦肉質緊實又大隻 -♡ 甜品🍰🍰慕斯蛋糕口感綿密 搭配上當季水果一點都不會覺得膩 🍽 店名:饗11 (銅鑼灣)📍地址 :銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖🚇 交通:銅鑼灣B
慶生約會就要選擇環境清淨優雅浪漫的地方啦
搭配高品質的食材 充滿儀式感的晚餐 絕了!

♡ 酥皮龍蝦湯 & 南瓜湯

海虎蝦肉質緊實又大隻

甜品🍰🍰
慕斯蛋糕口感綿密 搭配上當季水果
一點都不會覺得膩

🍽 店名:饗11 (銅鑼灣)
📍地址 :銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
🚇 交通:銅鑼灣B
2023-08-18 42 瀏覽
先黎一份自家製餐包❤有,香草 竹炭 芝士條等等,一黎到件件都夠哂溫熱,每份包包塗小小牛油已經好香好好味。香芒蝦沙律😋絕對係開胃沙律,酸酸甜甜既芒果同醬汁配上爽口彈牙既大蝦,正!香煎加拿大帶子沙律❤有三粒香煎微焦超大粒帶子再加上面頭有蟹籽,配埋沙律菜 芒果粒 同 勁好味既甜酸岩岩好既蕃茄莎莎,好滿足!✨ 焗酥皮龍蝦湯👅香脆可口既酥皮,湯既口感香滑,食到有龍蝦肉,啖啖都有龍蝦香味,鮮味濃郁非常滿足。香烤澳洲羊架 芥末籽燒汁❤每枝羊架肥瘦岩岩好,肉質結實,脂肪分佈均勻,烤炙過後羊味香味四溢,肉質粉嫩,足足有成3件,仲有薯仔等配菜,點小小芥末籽燒汁,一d羊羶味都冇。海膽雞卷意大利飯❤意大利飯口感黏而不軟,硬中帶稔,粒粒綿滑飽滿,夾埋鮮甜海膽同濃淡岩岩好既醬汁,結實得黎又帶點嫩滑既雞卷肉感,香味同口感昇華哂。提拉米蘇🥰俾我一個人KO哂,奶油口感香滑,唔太膩,好滿足。另外,叫左2杯無酒精飲品,Fruit Gathering😀就有芒果 + 蘋果 清新微甜。Berry Delight😌就有Strawberry + Cranberry 甜中帶酸。

提拉米蘇🥰俾我一個人KO哂,奶油口感香滑,唔太膩,好滿足。

另外,叫左2杯無酒精飲品,
2023-08-15 47 瀏覽
今晚食左Times食通天嘅饗11依家做緊兩周年優惠 單點有75折但睇完餐牌都係決定叫套餐仲抵食啲精選沙律都幾新鮮 蝦肉爽口 仲有蕃茄芒果酸酸甜甜幾開胃是日餐湯係甘荀湯 口感好幼滑另一位就加錢轉做酥皮龍蝦湯酥皮真係好香好酥脆 龍蝦湯好香濃 值得加錢轉!法國鱸魚伴芝士蠔肉小雲吞鱸魚肉質真係好嫩滑細緻配左法式小雲吞 好香芝士但唔怕滯炭燒美國肉眼扒牛扒好巨型 揀左五成熟 熟度啱啱好配菜都好有心思 千層焗薯好好食 嫌唔夠喉呀本身套餐都包左甜品 我地加錢upgrade左做Tiramisu同心太軟 兩款都唔錯Tiramisu好幼滑 咖啡味都幾濃心太軟勁流心 一切就湧出嚟 朱古力味濃唔太甜仲配左雲呢拿雪糕 一凍一熱咁好好食呢度都有唔同嘅cocktails同mocktails供應仲有紅白酒同日本清酒 邊食邊飲番杯都唔錯除左西餐 呢度仲有日本菜 下次可以試下鐵板燒同刺身先
今晚食左Times食通天嘅饗11
依家做緊兩周年優惠 單點有75折
但睇完餐牌都係決定叫套餐仲抵食啲

精選沙律都幾新鮮 蝦肉爽口
仲有蕃茄芒果酸酸甜甜幾開胃

是日餐湯係甘荀湯 口感好幼滑

另一位就加錢轉做酥皮龍蝦湯
酥皮真係好香好酥脆 龍蝦湯好香濃 值得加錢轉!

法國鱸魚伴芝士蠔肉小雲吞

呢度都有唔同嘅cocktails同mocktails供應
仲有紅白酒同日本清酒 邊食邊飲番杯都唔錯
除左西餐 呢度仲有日本菜
下次可以試下鐵板燒同刺身
時代廣場食肆林立 今日黎試下呢間高級餐廳主打西日料理同埋日式鐵板燒依家仲做緊主餐牌75折優惠 認真抵食♥︎4 Course Dinner Set唔同主菜就有唔同既價錢呑拿魚他他沙律呑拿魚周圍沾上黑白芝麻 食落口感豐富 仲好新鮮忌廉南瓜湯南瓜味濃郁 飲落好Creamy 主菜揀左2款有魚同有牛香煎龍躉香印提子汁 $458龍躉肉質實在但唔會嚡 配上微甜既汁好夾魚皮亦煎到好香口 真係有質素炭燒美國牛柳拼珍寶海虎蝦 $458牛柳肉質軟腍 牛味夠濃郁 熟度岩岩好虎蝦煎完好彈牙 仲已經剪開左個殼好貼心是日甜品甜品方面仲有伯爵茶慕絲攞盤好精緻 味道唔會太甜 仲好滑添
時代廣場食肆林立 今日黎試下呢間高級餐廳

是日甜品
甜品方面仲有伯爵茶慕絲
攞盤好精緻 味道唔會太甜 仲好滑添
2023-08-14 46 瀏覽
饗11 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖SET LUNCH MENU 午市套餐STARTERS 頭盤Chef's salad 廚師精選沙律沙律係一款比較適合夏天食既,味道酸酸甜甜,有黑醋汁同蛋黃醬,再配一個薄脆多士,超級有口感😍另加$158可享用新鮮生蠔 4隻,Addition $158 - enjoy fresh jet oyster 4 pcs生蠔味道鮮甜,蠔味十足,輕微海水味道,完全唔腥、加唔加檸檬汁都好夠fresh另加$238 可享用松。刺身盛盒1份Addition $238 -enjoy the Sashimi platter呢份刺身質素一啲都唔失禮,有帶子、油甘魚、拖羅、赤蝦、八爪魚等等!特別抵讚嘅係帶子鮮甜唔會有雪味!油甘魚脂肪甘香豐厚!吞拿魚亦都唔會有渣,魚味香濃!赤蝦口感彈牙,非常鮮甜!是日精選餐湯椰菜花忌廉湯加$68 轉酥皮龍蝦湯酥皮龍蝦湯係另一個非常推薦嘅食品!焗出嚟嘅酥皮超香牛油味,龍蝦湯質地好稠糊濃郁!冇諗過可以食到咁高水準嘅龍蝦湯!Chicken roulade • porcini mushroomstuffed with wild m
饗11 (銅鑼灣)

SET LUNCH MENU 午市套餐
STARTERS 頭盤

Chef's salad 廚師精選沙律

是日精選餐湯
椰菜花忌廉湯
加$68 轉酥皮龍蝦湯

stuffed with wild mushroom
法式慢煮黑松露野菌雞卷佯牛肝菌 $228
呢個野雞卷肉感結實,應該係用雞胸肉製作,但係非常嫩滑。配埋牛肝菌喺中間香味同口感層次都有昇華,亦唔會好油膩,大家可以一試!
饗11 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖銅鑼灣高質打卡西餐廳,特別日子慶生好地方✨銅鑼灣時代廣場11樓新開呢間響11 主打高檔多國菜,鐵板燒,日式西式高檔餐廳今次生日慶生就試咗佢哋個西餐4course menu儀式感滿滿♥️加咗$158試咗個生蠔拼盤🦪生蠔新鮮 肉質尚算肥美食到淡淡海水味 鮮甜開胃廚師精選沙律🥗係吞拿魚沙律不過不失 吞拿魚燒至半生熟沙律整體小清新加咗$68酥皮龍蝦湯🦞個人好鍾意飲呢個湯酥皮香脆 食到有層次龍蝦湯唔會唔會太浠質地啱啱好食到粒粒龍蝦肉 龍蝦味道好濃郁試咗兩個主菜法國鱸魚三文魚籽意大利飯鱸魚煎得皮薄香脆 肉質保持嫩滑口感意大利飯好Creamy 但不會過於油膩裏面的雜菌更加提升了整個飯的香味及口感更加食到鮮甜,中和左整體的creaminess 這道菜應該老少咸宜✨炭燒美國牛柳拼珍寶海虎蝦牛柳先至半成熟 仲保持到肉汁肉質不會過硬軟淋適中啱啱好牛味香濃 配上珍寶海虎蝦真係啖啖肉 虎蝦肉質Q彈!叫咗兩杯cocktails🍹Wizard of Oz - 比較重Gin Base. 個人比較喜歡小清新的感覺🍀Fruit Gathering - 果味比較濃
饗11 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
銅鑼灣高質打卡西餐廳,特別日子慶生好地方✨

銅鑼灣時代廣場11樓新開呢間響11
主打高檔多國菜,鐵板燒,日式西式高檔餐廳
今次生日慶生就試咗佢哋個西餐4course menu

法國鱸魚三文魚籽意大利飯
鱸魚煎得皮薄香脆 肉質保持嫩滑口感
意大利飯好Creamy 但不會過於油膩
裏面的雜菌更加提升了整個飯的香味及口感
更加食到鮮甜,中和左整體的creaminess
這道菜應該老少咸宜✨

炭燒美國牛柳拼珍寶海虎蝦
牛柳先至半成熟 仲保持到肉汁
肉質不會過硬軟淋適中啱啱好
牛味香濃 配上珍寶海虎蝦
真係啖啖肉 虎蝦肉質Q彈!

叫咗兩杯cocktails🍹
Fruit Gathering - 果味比較濃,適合鍾意香甜味嘅女仔,比較易入口and fruity 🍒

朋友生日餐廳更加準備生日甜品🎂
係一個椰子雪芭🥥好好食!
椰香味滿滿但唔油膩!♥️

整體食飯質素高,環境優美適合打卡慶生等等✨
2023-08-10 28 瀏覽
weekend喺Times Square睇完戲夜晚就直接喺嗰到食埋飯😌呢間又有西式又有日式料理嘅餐廳選擇好多有鐵板燒之外 仲有壽司🍣刺身西餐菜式亦多不勝數😲 總有嘢啱食上次食完都再返轉頭宜家都8月尾仲全日都有75折好抵食🤩巴馬火腿配蜜瓜 $168頭盤先嚟一個parma ham配好香甜嘅哈蜜瓜 份外開胃酥皮龍蝦湯 $128👍呢個龍蝦湯幾出色所以上次飲過今次都要再飲🤭酥皮焗得好酥脆 龍蝦湯味道濃郁將酥皮浸入湯 食到牛油香湯入面仲有幾舊蝦肉好有咬口南瓜忌廉湯 $98 👍平時都唔太好南瓜但呢個南瓜湯好甘甜啖啖都充滿南瓜蓉 好creamy又幼滑😋烤德國鹹豬手 $338 👍好大隻豬手 外皮香脆 鹹香惹味配菜仲有驚喜 唔係普通焗薯蓉竟然係法式千層焗薯 口感同味道都一流🍕Margherita pizza $208呢個pizza 對無肉不歡嘅我真係太素🫣水牛芝士配蕃茄同羅勒 味道比較淡🍨窩夫配雪糕 $138每餐最期待就係甜品🥳自家制窩夫配2球movenpick雪糕上面仲有好多又甜又新鮮嘅莓果朱古力心太軟 $108甜品有第二個胃🤭 食埋呢個心太軟就圓滿心太軟有定要配雪糕熱辣辣好香濃幼滑嘅朱古力醬唔會太甜m
weekend喺Times Square睇完戲

心太軟有定要配雪糕
熱辣辣好香濃幼滑嘅朱古力醬唔會太甜
mix埋movenpick雲呢拿雪糕
冰火交融嘅口感

人均價錢: $500 (Dinner) (75折後)
味道: 8/10
環境: 8/10
服務: 8/10
回頭率: 8/10

📍 饗11 @gathering11_cwb
地址: 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖
電話: 28891988
2023-08-01 1841 瀏覽
不只是日本菜,其實還提供多國菜的饗11,開業2年饗11最近做週年優惠,到8月尾可享75折,難得優惠甚高,當然要來潮聖一下,享受美食美酒之下,還有折扣,實在吸引。******************************-饗11位於時代廣場美食大樓之内,從電梯而出,同一層都有不少其他食店,已開業2年,已證明有其一定實力。餐廳地方很大,裝潢帶點雅典風味。座位舒適,枱與枱之間有足夠空間,和朋友飯閒談也不怕影響其實食客。餐廳還按美食而分區,如鐵板燒、酒吧等,都按不食選取餐食而入座。餐牌除了散點,還有set dinner,包沙律、餐湯、主食、加錢可享4隻生豪或刺身盛盒一客,飲品也可加錢享受汽酒、啤酒或紅白酒一杯。飲品一般餐茶還有cocktails、mocktails和酒類選擇,絕對符合任何不同性質食客。自家製餐包共有4款,香草包、竹炭包、竹炭餅乾和芝士條,全部都是餐廳自己製。香草味很香香草包,簡單點塗牛油已經很美味。沒想到竹炭包有點驚喜,帶點香甜味,入口甜甜地,確實想多吃一個。晚餐廚師精選沙律,加入紅菜頭和水牛芝士的沙律,水牛芝士有點像雞蛋般滑,及紅菜頭清甜,可以開胃。酥皮龍蝦湯, 是日餐湯改

酥皮龍蝦湯, 是日餐湯改為酥皮龍蝦湯只需加 HKD68,龍蝦湯滿有龍蝦膏的鮮味,湯中還有龍蝦肉粒,還配上酥皮的酥香,非常滿足。

松。刺身盛盒,晚餐加配只需HKD238,一共有6款刺身,包括時令刺身、油甘魚、八爪魚、赤身、帶子和甜蝦。所有刺身都非常新鮮,油甘魚和赤身油香不錯,帶子與甜蝦非常甜美,時令刺身和八爪魚鮮味十足,一盤刺身已經讓人吃得回味。

炭燒美國牛柳拼珍寶海虎蝦 HKD458,是為晚餐主菜之一7牛柳要求medium,牛柳有點厚身,切開牛柳剛好叔而不出血水,口感又不會韌口,簡單點了燒汁已經好夠風味,芥末醬也可不用點,都一樣美味。最重要還拼珍寶海虎蝦,虎蝦肉不錯,非常豐富我晚餐。

烤法國春雞配松露燒汁, HKD288,共有5款醬汁選擇。春雞切開如扒狀,加入香草調味松露燒汁的松露味道清香,完全和香草非常配,春雞肉也嫩滑,吃得非常美味。

晚餐是日甜品,藍梅芝士蛋糕,此蛋糕都是自家製,芝士蛋糕味道幾清,又不會很甜,吃得滿足。

晚餐沒有餐飲,所以點了2杯cocktails。Me before You HKD98,粉紅色的賣相相當吸引,喝上口桃味清甜香味,帶著少少Cranberry 酸,最後淨下Vodka酒味,甜甜地帶少少酸,夠開胃。

Summer Romance HKD98,又是粉色色調飲品,加入Passionfruit,味道帶點熱情果甜甜酸酸,而酒味更加濃烈,感覺特別。
整頓晚飯無論食物種類非常高質,讓人吃得飽肚又滿足。
  • 自家製餐包
  • 烤法國春雞配松露燒汁
  • 炭燒美國牛柳拼珍寶海虎蝦
  • 松。刺身盛盒
  • 酥皮龍蝦湯
2023-07-30 41 瀏覽
有日式、西式、鐵板燒、多國菜主打既high-end 打卡餐廳🍴😆設計簡約,別具一格位於銅鑼灣時代廣場頂層好多元化既菜式 海鮮🦐🦪🐟🦀 、薄餅🍕🍝🥘🍧🍸🍷🍶🥂🍾好多酒櫃 Bar台 仲有幾席可以睇即席有廚師整日式鐵板燒♨️🔥🥩2 sets前菜沙律 🥗吞拿魚 🥔☕擺盤好精緻🫶Fine dining好食👍🧆🍣刺身 好Fresh 海鮮拖羅、油甘魚、深海池魚🐠🐟、牡丹蝦🦐刺身好新鮮 有口感&彈,鮮甜爽口,入口就融化配埋黑松露🧆好甘🧡👏海鮮拖羅、油甘魚、深海池魚👍餐湯🦞焗酥皮龍蝦濃湯招牌湯 個皮幾正 🍄雜菌磨菇忌廉湯好咁黑松露菇菌味🧆主菜🇫🇷🐓法國春雞雜菌黑松露意大利飯🧆春雞脾 燒得幾香👍😆好Creamy黑松露🇺🇲🐮炭燒美國安格斯西冷扒🥩可以選擇5成或7成熟😆兩人分都可以甜品🫐藍莓芝士蛋糕🧀味道可以🍋檸檬雪芭🍧好特色既甜品 似有奶油飲品☕🥛咖啡 奶茶🏷️饗11 (銅鑼灣)📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖#銅鑼灣 #時代廣場 #日式 #西式
有日式、西式、鐵板燒、多國菜主打既high-end
打卡餐廳🍴😆設計簡約,別具一格
位於銅鑼灣時代廣場頂層
好多元化既菜式 海鮮🦐🦪🐟🦀 、薄餅🍕🍝🥘🍧🍸🍷🍶🥂🍾

2 sets

前菜
沙律 🥗吞拿魚 🥔☕
擺盤好精緻🫶Fine dining
好食👍🧆

🍣刺身
有口感&彈,鮮甜爽口,入口就融化
配埋黑松露🧆好甘🧡
👏海鮮拖羅、油甘魚、深海池魚👍

餐湯

好特色既甜品 似有奶油

飲品
☕🥛
咖啡 奶茶

🏷️饗11 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖

#銅鑼灣 #時代廣場 #日式 #西式
朋友同我慶祝生日,全程佢發辦實質佢叫咩食~未送上嚟之前我都唔係好清楚一送上嚟好醒神,佢個蜜瓜入口即溶夠甜好正!嗰個沙律,有晒花咁~我就知我個friend真係明我心💋最鍾意打卡跟住繼續係沙律;佢啲海鮮都夠新鮮,我見佢門口左手邊有啲海鮮養殖箱;帶子鮮甜🥹題外話,食到嚟呢度,我以為呢度系食西餐嘅!跟住冇耐,上咗盤刺身我心諗,唔係食西餐嘅咩?(不過我個friend真係好明白我)我係一個好多心嘅人🥹呢間餐廳真係同一日滿足左我好多願望同口福話說前幾日先同個friend食完omakase ;唔係講笑,啲刺身都冇呢度咁新鮮;中間舊拖羅,真係好正!油脂分布均勻,重點係厚身,入口慢慢㗳,啲甘香慢慢散發出來個burger 麵包烤得好香脆,肉爆曬汁,配搭埋啲好特別嘅芝士味,整體口感好豐富。其實食呢個包之前,我同個fd巳經吹咗好耐水先食,但都重禁正!下次黎要即刻食。最後係呢啲黑松露蘑菇燉飯,松露味好濃郁,係全晚嘅點睛。Happy birthday to me🤣場內重有鐵板燒,下次會再試。

一送上嚟好醒神,佢個蜜瓜入口即溶夠甜好正!
蜜瓜入口,即溶好甜

🥹題外話,
食到嚟呢度,我以為呢度系食西餐嘅!

跟住冇耐,上咗盤刺身

我心諗,唔係食西餐嘅咩?
(不過我個friend真係好明白我)

新鮮刺身

最後係呢啲黑松露蘑菇燉飯,松露味好濃郁,係全晚嘅點睛。

Happy birthday to me🤣
場內重有鐵板燒,下次會再試。
蜜瓜入口,即溶好甜
新鮮刺身
2023-07-27 57 瀏覽
捉大少出左同我去時代廣場影迪士尼100周年佈置,咁影完都係要獎勵下攝影師嘅,所以就搵間靚靚餐廳同佢食餐豐富嘅。行過見到饗11 做緊兩周年七五折優惠,所以就決定食依間啦~餐廳樓底高,加上座位闊落,所以都坐得好舒適~佢地嘅午市套餐有好多唔同選擇,有西餐、日式同埋鐡板燒,大少一見到餐牌就決定要食西餐~先嚟 蟹肉薯仔沙律,一粒粒爽脆嘅薯仔,再配埋夠味嘅蟹肉同沙律菜,就連唔好鐘意食沙律嘅大少都KO晒呀~之後就嚟南瓜湯,佢嘅口感好細緻,滑得嚟又好綿,超濃嘅南瓜甜味,好飲~我嘅主菜係 炭燒美國帶骨豬鞍、粟米蓉,佢個豬鞍肉質好嫩,咬落超多肉汁,雖然準備左個胡椒汁俾我地點肉用,不過我覺得唔洗點都好夠味薯蓉,入口都係香滑夠惹味~大少嘅主菜 京滬香烤鴨胸京蔥薄餅海鮮醬底 ,餅底軟熟加埋青瓜絲、絲、洋葱條 同埋海鮮醬,再配,完全帶出北京烤鴨嘅風味,大少邊食邊讚好味呀~餐飲就叫左兩杯凍檸茶~雖然都食得好飽飽,不過見到甜品都係唔可以抗拒,所以我地就叫左檸檬雪葩。依個檸檬雪葩味道好清新,入口酸酸地又凍凍地,既可以解膩又超解暑呀大少對依個午餐非常滿意,仲話下次有機會要試下鐡板燒哦!

餐廳樓底高,加上座位闊落,所以都坐得好舒適~

餐飲就叫左兩杯凍檸茶~

大少對依個午餐非常滿意,仲話下次有機會要試下鐡板燒哦!
2023-07-24
午餐
  • 京滬香烤鴨胸京蔥薄餅海鮮醬底
同朋友👩🏻‍🦳一齊喺銅鑼灣,之前冇講定喺邊度食,結果朋友👩🏻‍🦳就帶咗我嚟呢度開餐🍽️,朋友👩🏻‍🦳話呢度食物美味招呼又好🤩我哋叫咗 2個 $458 一位嘅 4-COURSE DINNER SET 晚市套餐,有 沙律+餐湯+主菜+甜品,揀咗唔同嘅餐湯同埋主菜 share 嚟食😋;依家仲有 75折 優惠🤩「廚師精選沙律🥗」:係「紅菜頭水牛芝士沙律🥗」,沙律菜新鮮爽脆😋,水牛芝士軟滑😋,紅菜頭紅卜卜食落感覺健康😋「餐湯」係「豆腐茴香鮮魚湯」:豆腐 超滑,湯底魚味濃郁🤩另一個「餐湯」要咗「酥皮龍蝦湯(+$68)」:「酥皮」輕身夠鬆軟🤩,完全覆蓋住「龍蝦湯」,所以「龍蝦湯」超熱🔥,都係味道濃郁,又有啲啲 smoky 🤩主菜揀咗「炭燒美國🇺🇸牛柳🥩拼珍寶海虎蝦🦐」:「牛柳🥩」要咗5成熟,切開裏邊仲係粉紅色,肉質非常軟熟,好牛味🤩;「珍寶海虎蝦🦐」大大隻肉質結實🤩;配菜仲有一條好長嘅 broccolini, 係 broccoli 同 芥蘭菜 嘅 hybrid 混種,非常新鮮爽脆😋另一個主菜叫咗「北海道帶子鵝肝黑松露闊條麵」:帶子新鮮爽滑😋,鵝肝夠 creamy🤩, 用咗 fettuccine 闊條麵

「餐湯」係「豆腐茴香鮮魚湯」:豆腐 超滑,湯底魚味濃郁🤩

另一個主菜叫咗「北海道帶子鵝肝黑松露闊條麵」:帶子新鮮爽滑😋,鵝肝夠 creamy🤩, 用咗 fettuccine 闊條麵,fettuccine 同埋 tagliatelle 都係我鍾意嘅意大利濶麵🇮🇹🤣

甜品係「自家製香蕉🍌朱古力🍫蛋糕🍰」:唔算好甜,有啲朱古力🍫同香蕉🍌嘅香味😋

食得非常飽飽又滿足嘅一餐🤩,最後我同朋友👩🏻‍🦳講,其實我之前嚟過呢間餐廳🤣