餐廳: 香江花月 (荃灣廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-08-22 102 瀏覽
講到荃灣打邊爐相信無人唔識 香江花月,今日終於約到朋友去打卡啦!一入去個餐廳整個都好岩打卡,每個坐位都夠闊,坐得好舒適,仲有唔同主題嘅座位區,最岩去打卡!餐廳湯底主打養生美顏啲鍋底,今次就揀咗粉紅夢幻套餐,湯底喺粉色玫瑰牛乳鍋,一上湯底已經『嘩』一聲,真係勁靚,上面有食用玫瑰做裝飾,套餐仲包粉紅墨魚滑同粉紅薔薇! 墨魚滑墨魚味濃,口感彈牙粉紅薔薇姐係砵仔糕,外表滿分,好岩打,味道又唔太甜!打邊爐又點少得肉類,叫咗個花滿園,有豬同羊切成玫瑰花,真係好靚! 口感嫩滑,而味濃! 另外叫咗七式餃子同七色丸,每粒都係唔同口味同顏色,真係可以試曬咗多味!粒粒有驚喜☺每次打邊爐都會叫即炸魚皮,鐘意放湯又得,就咁食又夠脆。推薦!一帆風順呢款秋葵蟹子墨魚滑,口感外爽內彈牙,都幾特別,出面好少食到!打卡必飲花月豪庭!上層有小蛋糕同水果,下層 藍莓、蘋果同北海道牛奶整成嘅飲品,味道甜甜地,另外一杯就奇幻歷險,即場吹個波波出嚟打卡,真係好靚!

粉紅薔薇姐係砵仔糕,外表滿分,好岩打,味道又唔太甜!

粉紅牛乳玫瑰鍋粉紅夢幻💕igable🤳湯底以木瓜托住玫瑰造型牛乳~靚到唔捨得開爐粉紅墨魚滑墨魚滑以火龍果調成粉紅色,好睇又健康👍🏻口感爽滑彈牙太極兩儀 紅酒醃製安格斯牛,肉質入極嫩,牛味濃郁牛奶醃製豚肉,淡淡奶香,肉質白白嫩嫩~肥瘦相間,高質!七彩餃子餃子好飽滿,餃子皮年煙靭彈牙,每一種顏色都唔同味道,每次都好似開盲盒咁樣好有驚喜🤣七色丸手打丸七彩繽紛,口感彈牙~天倫鍋心火鍋嘅點心,造型精美,好多細節位~兔仔同魚好得意😍吉仔係奶黃餡,好好味😋花花綠綠 蔬菜拼盤擺得好靚仔,組合好豐富,而且全部菜都好新鮮~琥珀誘惑 :果汁底再加番石榴、玫瑰花,清新之選花月豪庭 :水果搭配棉花糖蛋糕 夠晒吸睛~藍莓+蘋果口味牛奶香江花月 (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖
粉紅牛乳玫瑰鍋
粉紅夢幻💕igable🤳
湯底以木瓜托住玫瑰造型牛乳~靚到唔捨得開爐

粉紅墨魚滑
墨魚滑以火龍果調成粉紅色,好睇又健康👍🏻
口感爽滑彈牙

太極兩儀
紅酒醃製安格斯牛,肉質入極嫩,牛味濃郁
牛奶醃製豚肉,淡淡奶香,肉質白白嫩嫩~肥瘦相間,高質!

七色丸
手打丸七彩繽紛,口感彈牙~

天倫鍋心
火鍋嘅點心,造型精美,好多細節位~
兔仔同魚好得意😍吉仔係奶黃餡,好好味😋

花花綠綠
蔬菜拼盤擺得好靚仔,組合好豐富,而且全部菜都好新鮮~

琥珀誘惑 :果汁底再加番石榴、玫瑰花,清新之選

香江花月 (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖
2023-08-21 100 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳主打華麗、精緻港式火鍋🍲餐廳每一個角落、食物都係IGable📸❶粉紅萝幻套餐 $388⭐️粉紅牛乳玫瑰鍋 整個湯底都充滿粉紅色系💕湯底以木瓜、玫瑰、牛乳作主調🥛飲落帶有濃郁既牛乳香 又滲透出淡淡玫瑰花香🌹⭐️粉紅墨魚滑 墨魚滑都係充滿粉紅色 賣相好特別😈侍應話我地知佢既粉紅色係係用火龍果整成🤣整體口感比普通墨魚滑更加爽滑👍🏻⭐️粉紅薔薇(缽仔糕) 呢個係玫瑰花形狀砵仔糕 甜度啱啱好🏵️❷七彩餃子 $108呢個餃子有七種唔同既顏色 同用唔同餡料包成 每一隻嘅餡料都非常飽滿🌈❸七色丸 $108顏色同樣色彩繽紛 每次開新嘅口味都超越想像 帶有驚喜🙈❹天倫鍋心 $98呢個係火鍋嘅點心💭將點心既元素放入火鍋入邊 味道非常新奇🤔❺花花綠綠 $118呢個係蔬菜拼盤 擺得非常有心思🥬入面有白菜、菜心、娃娃菜、油麥菜等😃❻花滿園 $238呢個一份肉入面有豬肉同羊肉 每一片肉都捲成花朵般 賣相好精緻❤️❼琥珀誘惑 $88呢款飲品以番石榴、玫瑰花作為主調🍸並加入多款果汁味道清新😍❽花月豪庭 $128上層係水果配搭,棉花糖蛋糕🧁下層係以藍莓、蘋果作主調既牛奶飲品🧊完全係 一份食物二份享受🥰

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳主打華麗、精緻港式火鍋🍲
餐廳每一個角落、食物都係IGable📸

❶粉紅萝幻套餐 $388
⭐️粉紅牛乳玫瑰鍋
整個湯底都充滿粉紅色系💕
湯底以木瓜、玫瑰、牛乳作主調🥛
飲落帶有濃郁既牛乳香 又滲透出淡淡玫瑰花香🌹

⭐️粉紅墨魚滑
墨魚滑都係充滿粉紅色 賣相好特別😈
侍應話我地知佢既粉紅色係係用火龍果整成🤣
整體口感比普通墨魚滑更加爽滑
👍🏻

⭐️粉紅薔薇(缽仔糕)
呢個係玫瑰花形狀砵仔糕 甜度啱啱好🏵️

呢個係火鍋嘅點心💭
將點心既元素放入火鍋入邊 味道非常新奇🤔

❺花花綠綠 $118
呢個係蔬菜拼盤 擺得非常有心思🥬
入面有白菜、菜心、娃娃菜、油麥菜等😃

❻花滿園 $238

❼琥珀誘惑 $88
呢款飲品以番石榴、玫瑰花作為主調🍸
並加入多款果汁味道清新😍

❽花月豪庭 $128
上層係水果配搭,棉花糖蛋糕🧁
下層係以藍莓、蘋果作主調既牛奶飲品🧊
完全係 一份食物二份享受🥰
2023-08-18 74 瀏覽
呢排鍾意啲少女心啲嘅野🤣見到粉紅色覺得好靚!見到呢間幾好,同friend影下港女相,打下邊爐又可以打下卡🤭✨粉紅萝幻套餐咩都係粉紅色!好夢幻又靚😍打卡真係一流🤣個湯底飲落係好香牛奶味,同埋真係好靚😜 粉紅墨魚滑整得好彈牙😂隻色整得好特別✨七彩餃子打卡一流呢個唔洗講🤣佢每隻餃子嘅餡都唔一樣,個皮都好煙韌✨七色丸真係7粒都唔同味同埋唔同顏色🤣好得意✨皮蛋蝦滑又玩得又食得🤣可以自己整爛個皮蛋撈入個蝦滑,幾得意😜蝦滑都好彈牙幾好食✨太極兩儀係浸左紅酒嘅牛同浸黑松露牛奶嘅豬😋啲牛嘅質素幾高🤤一啲都唔韌!豬都入味嘅🤩肉質好爽口 ✨花花綠綠啲蔬菜插得好靚!😍食慾大增🤣其實佢啲菜嘅份量都好多!飲品叫咗花月豪庭同香芳幻🤣佢地個名真係好特別,同埋真係幾靚🥰#香江花月📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖

✨粉紅萝幻套餐

✨七彩餃子
打卡一流呢個唔洗講🤣佢每隻餃子嘅餡都唔一樣,個皮都好煙韌

✨七色丸
真係7粒都唔同味同埋唔同顏色🤣好得意

✨皮蛋蝦滑

✨太極兩儀

✨花花綠綠
啲蔬菜插得好靚!😍食慾大增🤣其實佢啲菜嘅份量都好多!

#香江花月
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L6樓621-630B號舖
2023-08-18 91 瀏覽
之前同媽媽經過見到呢間門面好豪華,火鍋好吸引既餐廳,一直想帶佢去食,難得今日得閒就帶佢去做個貴婦,食個有氣派既貴婦邊爐。之所以叫貴婦邊爐系因為呢度裝修得好靚,以6,70年代衣車同製衣業為主題,令媽媽勾起起不少舊時回憶。另外呢度既職員服務好好,同埋食物以花為主,貴婦級享受。粉紅夢幻套餐 $388媽媽見到隔離枱有個粉紅色火鍋,好奇下問職員原來最近有個粉紅夢幻套餐,包粉紅牛乳玫瑰湯底、粉紅墨魚滑同粉紅薔薇(砵仔糕)。粉紅色系用火龍果調教出黎,顏色好鮮艷吸引,相信女士們都會喜歡。本身都會好擔心好奇怪,但湯底非常好飲,用木瓜、食用玫瑰花、牛乳做出黎既湯底,味道幾清而且帶有牛乳香味,就算放火鍋配料都好夾。粉紅薔薇(砵仔糕)有少少fresh既火龍果味,味道一啲都吾甜。太極兩儀 $428太極貌相既2款肉,分別系:紅酒浸安格斯牛、黑松露牛乳浸梅花豬肉片,前者食落好重紅酒味,略為蓋過左牛肉原味道,後者口感幾爽,肉質幾好,但食吾出黑松露味。天倫鍋心 $98精緻既造型,令人吾捨得食。全部都系生既點心,用黎打邊爐用,第一次將點心打邊爐,有蝦餃、燒賣、奶黃水晶包等等。七彩餃子 $108七種特別既顏色,要到食落口先

粉紅夢幻套餐 $388

粉紅薔薇(砵仔糕)
有少少fresh既火龍果味,味道一啲都吾甜。

太極兩儀 $428

天倫鍋心 $98

七彩餃子 $108
七種特別既顏色,要到食落口先知每款系咩餡料,餃子皮會偏厚身,但幾滑。

金華火腿菜肉餃
和牛香茜餃
姬松茸野菌餃
蟲草花餃
午餐肉粟米餃
冬菇薺菜餃
蟹肉黑松露餃

七色丸 $108
同樣7種不同顏色既手工丸,最有印象同最濃味系青色既青咖哩墨魚丸,好濃咖哩味。
鹹蛋黃墨魚丸
蟹籽墨魚丸
青咖哩墨魚丸
南乳墨魚丸
椰芋墨魚丸
紅咖哩墨魚丸
手工芝士鮮蝦丸

皮蛋蝦滑 $108
有得玩有得食既皮蛋蝦滑,自己整爛皮蛋再拌勻,蝦滑明顯見到啲大隻既蝦肉,所以食落有皮蛋香味之外,口感好爽口,意外好食。

琥珀誘惑 $88
以番石榴做出黎既玫瑰花冰,加上用奇異果汁、橙汁、菠蘿汁調配出嚟既果汁,入口酸酸甜甜,好岩打邊爐。最搞笑系杯內有一條橡皮糖,可能用黎裝飾。

花月豪庭 $128
以藍莓、蘋果配北海道牛奶調教出黎既飲品,貌相非常奪目,表面放上棉花糖蛋糕同奇異果、蜜瓜等生果。

2023-08-17 63 瀏覽
香江花月睇完Barbie電影🎬之後迷上左Barbie Pink,香江花月一路都係我Bookmark list入面📜。既然佢今次仲要crossover Barbie Pink😍。真係諗唔到唔試嘅理由。😝首先一坐低會有杯Welcome drink🍺,係茉莉花雪梨茶,雪梨菜入口清甜,夠晒滋潤😋。粉紅牛乳攻瑰鍋🍲,成個湯底都充滿粉紅色,😍飲落原來係忌廉湯,好有驚喜。粉紅墨魚滑🦑🦑,墨魚滑充滿粉紅色,顏色係用火龍果制成,賣相已經非常吸睛,墨魚滑入口爽彈😋。太極兩儀☯️,分別係豬肉🐷同牛肉🐮。牛肉🐮油香肉味平均。豬肉🐷肉質夠腍,柔軟嫩滑。七彩餃子🥟,七種唔同顏色同餡料制成嘅餃子🥟,個人最推薦蟲草花餃子🥟。花花綠綠,蔬菜🥬拼盤,夠晒豐富,有菜心,娃娃菜,油麥菜,白菜🥬等等。炸魚皮🐟🐟,魚皮炸到夠晒卜卜脆,而且勁大塊😍。鮮海帶苗,口感具韌性😌,味道亦都夠晒鮮甜🥰。奇幻歷險🍹🍹,入口清甜,奇異果🥝配忌廉梳打🍹,味道非常配合。花月豪庭,打卡一流,就咁睇擺盤,你唔會知道佢係一杯飲品🥃。餐廳亦有好多地方值得打卡,而且環境舒適,絕對啱晒聚會。
香江花月

炸魚皮🐟🐟,魚皮炸到夠晒卜卜脆,而且勁大塊😍。

鮮海帶苗,口感具韌性😌,味道亦都夠晒鮮甜🥰

花月豪庭,打卡一流,就咁睇擺盤,你唔會知道佢係一杯飲品🥃。

餐廳亦有好多地方值得打卡,而且環境舒適,絕對啱晒聚會。

2023-08-16 85 瀏覽
今時今日,任飲任食火鍋已經滿足唔到香港人既胃口所以就衍生左呢種行高檔路線既火鍋,更加高質單係咁富麗堂皇既裝修已經好引人入勝餐牌每一樣野都又靚又吸引,我就點左呢幾款黑蒜豬骨鍋打邊爐最緊要係個湯底而店家亦都深明呢個道理所以佢既湯底做得勁足料有幾舊勁大既豬骨仲可以用飲管黎飲入面D骨髓亦因為夠真材實料所以其實單飲呢煲湯已經好滿足香江拼呢到有幾個SET睇落都好吸引作為牛魔王既我當然揀全牛既香江拼呢個香江拼真係超有誠意又超抵食成個圈都係牛而且部位又多,品質亦十分之高簡直係性價比之選七彩餃子呢個七彩餃子睇落都已經賞心悅目食落更加係令人回味每一款都有唔同既餡料件件都有驚喜異世界、桃花緣估唔到打邊爐都有咁靚既飲品原本左邊果杯異世界都有個波波,可惜我捕捉唔到
今時今日,任飲任食火鍋已經滿足唔到香港人既胃口
所以就衍生左呢種行高檔路線既火鍋,更加高質
單係咁富麗堂皇既裝修已經好引人入勝
餐牌每一樣野都又靚又吸引,我就點左呢幾款
黑蒜豬骨鍋
呢到有幾個SET睇落都好吸引
作為牛魔王既我當然揀全牛既香江拼
呢個香江拼真係超有誠意又超抵食
成個圈都係牛
而且部位又多,品質亦十分之高
簡直係性價比之選
呢個七彩餃子睇落都已經賞心悅目
食落更加係令人回味
每一款都有唔同既餡料
件件都有驚喜
異世界、桃花緣
估唔到打邊爐都有咁靚既飲品
原本左邊果杯異世界都有個波波,可惜我捕捉唔到
2023-08-14 340 瀏覽
香江花月系出名火鍋界打卡天花板📸,無論系裝修,食物全是藝術品🌸,永遠都系相機食先😍環境:8/10荃灣分店以復古懷舊香港為主題,致敬荃灣紗廠業🫡展覽多部傳統衣車機,大家不妨參觀嚇☺️食物:7.5/10🌹限定粉紅蘿幻套餐 $388💕粉紅牛乳玫瑰鍋 - 其中一款主打湯底,用咗日本牛乳,仲有木瓜食完都覺得自己皮膚靚咗🥹賣相冇得輸😍💕粉紅墨魚滑 - 加左火龍果汁,墨魚滑爽口彈牙,仲有墨魚粒粒有咬口💕粉紅薔薇 鉢仔糕 - 甜品嚟,椰汁紅豆嘅砵仔糕😜2️⃣ 太極兩儀 $428 豬頸肉浸黑松露牛乳,牛肉浸紅酒,兩個食法,肉質除咗滑溜左都食到少少紅酒味😝3️⃣ 七彩餃子 / 七色丸 $108初初以為只系顏色唔同,點知原來系個餡料都唔同,丸嘅味都唔同😂有誠意😜4️⃣ 琥珀誘惑/香芳幻 $882杯飲品心心眼😍 琥珀誘惑有粒玫瑰冰,加入番石榴,菠蘿汁等配合液態氮,煙霧離漫仙氣滿滿💕 香芳幻系酸奶,混合紅莓汁,菠蘿汁,果香與奶香完美融合🦋性價比:7/10$800人均,以一般火鍋店嚟講小貴,但藝術品系無價😝,又打到卡又欣賞到香港情懷,都是值得的🥰
環境:8/10
食物:7.5/10
🌹限定粉紅蘿幻套餐 $388
💕粉紅薔薇 鉢仔糕 - 甜品嚟,椰汁紅豆嘅砵仔糕😜
2️⃣ 太極兩儀 $428
3️⃣ 七彩餃子 / 七色丸 $108
4️⃣ 琥珀誘惑/香芳幻 $88
性價比:7/10
2023-08-09
七彩餃子
香港打邊爐文化真係層出不窮,今次試咗呢間喺荃灣廣場6樓嘅香江花月,真係非常驚艷😍😍餐廳除左夠創意之外,食材質素極高,每個細節包括裝修,燈光, 服務等等都做得好出色👍一坐低餐廳就上咗一杯少少嘅甜茶,當welcome drink都幾好,今次專登嚟食佢嘅粉紅夢幻套餐,以火龍果做主題,因為實在太靚喇😍😍所以都非常期待😆🌟奇幻歷險由奇異果,豆奶,忌廉梳打同甜酒配製而成,完全未試過呢個味道,好清新,另外賣相好震撼㗎,有一個氣球係上面,打卡一流😎🌟花悅豪庭呢杯賣相仲正,係由藍莓,蘋果同北海道牛奶等調製出嚟,好香滑,杯上面仲有奇異果,哈密瓜同埋棉花糖蛋糕,有得飲又有得食🥰😍粉紅夢幻套餐最厲害一定係個湯底啦,粉紅色一片好靚, 裏面有火龍果,牛奶同埋木瓜, 唔單止賣相得 , 都好啱我哋嘅口味😌🌟粉紅墨魚滑套餐包埋嘅墨魚滑,份量多,顏色靚,味道仲唔錯添👍👍🌟太極兩儀唔只係豚肉同埋牛肉拼盤咁簡單,牛肉有用紅酒醃過,估唔到個味道反而仲出,非常好食🤩另外豚肉就有用左黑松露醃過,唔需要點醬汁,口腔裏面都會有淡淡嘅黑松露味😍🌟皮蛋蝦滑呢個幾有驚喜,好食,唔好睇小皮蛋配蝦滑,係你想像唔到咁夾👍🌟天倫鍋心火鍋嘅點心,有七

🌟奇幻歷險

🌟花悅豪庭

🌟粉紅墨魚滑
套餐包埋嘅墨魚滑,份量多,顏色靚,味道仲唔錯添👍👍

🌟太極兩儀

🌟皮蛋蝦滑
呢個幾有驚喜,好食,唔好睇小皮蛋配蝦滑,係你想像唔到咁夾👍

🌟天倫鍋心
火鍋嘅點心,有七款唔同,樣樣都好有心思😎我最鍾意佢嘅菜餃同埋奶黃包,睇得出師傅真係好用心製作,味道唔錯 🥰

🌟七彩餃子
必點,七種唔同嘅餃子有七種味道,個皮做得唔錯, 個餡更加不得了,我最鍾意係芋頭肉餡同埋蟲草花,真係好美味㗎🤩

🌟七色丸
七色丸又係心機嘢,七種味道各有特色,最鍾意係佢個鹹蛋黃同埋青咖哩,都唔知點解個廚師咁有諗頭,樣樣都咁好食😍

🌟粉紅薔薇
套餐包埋嘅粉紅色砵仔糕,玫瑰花嘅形狀上面有少少金箔,賣相好靚,味道唔算好甜,好味份量又足🥰

香江花月真係令我好有深刻印象,由外到內都無可挑剔,初頭認為賣相靚嘅可能味道未必超好食,但竟然係我近排食過嘅打邊爐呢講,食材味道最好嘅一間, 打邊爐話曬都食成一兩個鐘,環境同食物質素真係好重要,另外餐廳仲有個無敵打卡位,都係粉紅色㗎😍😍 大家真係要嚟試下,100分,真心推介🥰🥰🥰
2023-08-09
  • 七彩餃子
  • 七色丸
打邊爐梗係要去打卡店啦!開咗一段時間都未去試食,今次終於可以去打卡喇😍 👑香江拼 $798一盤係3-4人份量,哩個當然係重點菜式,集合咗8款牛肉,擺盤精緻又好靚,真係唔捨得食,大大盤又夠精美,係打卡必點菜之一😆 肉類嘅牛味濃郁又新鮮👍🏻 第一次食牛心頂,咬落爽脆可口好特別。餐廳仲準備咗每款牛肉嘅涮食最佳時間,涮出牛肉最佳味道😋✨美顏花膠雞鍋 $238職員好貼心會先攞起隻雞去切件,方便我地食👏🏻 打邊邊前梗係要先飲返碗雞湯先啦🤤 雞湯味道好香好濃郁,花膠都少厚,唔係cheap cheap膠🤣 再加埋紅棗杞子夠哂滋潤又香甜,果然係美顏必選😍✨脆口珊瑚蚌 $118口感爽口彈牙,份量夠多,清洗得好乾淨,食得安心😉✨中山無骨脆腩片 $88魚片厚薄適中,肉質爽脆有鮮味,份量算多,性價比都頗高。✨西洋菜 $48打邊邊當然要有西洋菜,吸哂雞湯嘅鮮味,啲菜夠嫩,而且份量都唔少,一籃塞滿滿😆✨萵筍 $48萵筍係我必點嘅食物!相比其他餐廳份量唔少,擺盤都唔錯,唔會薄到張紙咁🤭 夠嫩又爽口😋✨南瓜件 $38南瓜份量唔少,以哩個價錢計真係好有誠意,性價比好高💰 每件都有一定厚度,唔會太薄,而且夠熟,食落夠香甜👍

👑香江拼 $798

✨美顏花膠雞鍋 $238

✨脆口珊瑚蚌 $118
口感爽口彈牙,份量夠多,清洗得好乾淨,食得安心😉

✨中山無骨脆腩片 $88
魚片厚薄適中,肉質爽脆有鮮味,份量算多,性價比都頗高。

✨西洋菜 $48

✨萵筍 $48

✨南瓜件 $38
南瓜份量唔少,以哩個價錢計真係好有誠意,性價比好高💰 每件都有一定厚度,唔會太薄,而且夠熟,食落夠香甜👍🏻

✨龍鬚兔仔棉花糖 (贈送)
Follow + Share就可以送一款甜品,今次係得意嘅兔仔綿花糖,好耐冇食過哩款喇,口感軟綿綿,外表又得意,打卡就啱哂📸

🔍整體感覺:由踏入餐廳一刻開始,環境充滿古典氣色,周圍都係拍攝嘅靚景😍 職員服務態度友善。食物嘅質素同份量都幾優質,絕對可以encore🥘
2023-08-08 99 瀏覽
朋友話打邊爐,我就即唸到香江花月,因為我覺得打卡一定靚。我哋揀咗花膠雞湯底$238,係一隻細雞嘅半隻,湯底一上,會有人幫你剪雞。我覺得湯底都幾好味幾好飲。之後必揀嘅香江拼,$759。全牛圍住個火鍋 係好靚㗎。老實講,牛肉唔算差,牛胸爽都幾好食添。嗌咗橙色餃同黑松露餃,我個人認為唔好食。嗌咗4色丸,丸應該手打,牛丸幾好食。之後唧唧麵,紫薯,我覺得好散,唔够實,都唔好食。烏冬同出面差唔多,急凍烏冬2個。小食我嗌咗鬼五馬六,即油炸鬼加蝦滑,即炸有少少咸蛋黃,好味。我小朋友食曬咁制。總結嚟講,價錢係略嫌貴咗少少,牛肉真係唔差嘅,我覺得。服務態度就一般,見到濕咗,都唔會主動攞乾紙巾嘅服務
朋友話打邊爐,我就即唸到香江花月,因為我覺得打卡一定靚。
總結嚟講,價錢係略嫌貴咗少少,牛肉真係唔差嘅,我覺得。
服務態度就一般,見到濕咗,都唔會主動攞乾紙巾嘅服務

2023-08-07
用餐優惠
信用卡優惠
  • 香江拼
今日收工即慶去香江花月打邊爐🍲荃灣店以紡織車為主題,環境典雅華麗,實在係一個打卡嘅好地方火鍋醬油除咗有豉油、芫荽、香蔥、蒜蓉炸蒜等之外,仲有沙嗲醬、生油、花生芝麻等等選擇非常豐富,而且擺設都貫徹餐廳華麗作風我地揀咗黑蒜豬骨鍋, 微香黑蒜配乳白色豬骨湯味道濃郁豐富,加入炸蒜粒,帶出香蒜蕉香味!喜歡食牛嘅朋友,一定要試吓🐮香江拼全牛宴有齊牛嘅各個部位,包括安格斯肥牛、牛柳粒、牛白肉、肥牛、牛心頂、黑柏葉、牛舌各款牛放係咗木盤上,圍住中間個鍋,賣相富藝術感安格斯肥牛卷成一朵花,感覺係最好食嘅部位油脂分佈均勻,碌兩碌,口感嫩滑新鮮,牛味十足!👍🏻手切肥牛脂肪分布平均,比安格斯更少脂肪但入口嫩滑,牛味都好濃郁雖然稱為肥牛,但係絕對唔係一般嘅肥牛片,係一片片鮮牛肉😋另外較特別嘅係牛白肉出面較少食到牛胸爽,冇乜肉味,但係碌3秒就搞掂口感爽脆,而且食落唔油膩🤤配料叫咗七色丸,七隻顏色嘅丸類擺盤好靚呀分別有南乳墨魚丸、黑松露墨魚丸、鹹蛋黃墨魚丸、紅咖哩墨魚丸、椰芋墨魚丸、蟹子墨魚丸、同青咖哩墨魚丸各款墨魚丸似係手打🤓大粒又爽彈黑松露同南乳口味最為突出!飲品分別叫咗桃花緣同鳳琉香有驚喜,打卡必叫!先唧煙燻
今日收工即慶去香江花月打邊爐🍲
荃灣店以紡織車為主題,環境典雅華麗,實在係一個打卡嘅好地方

選擇非常豐富,而且擺設都貫徹餐廳華麗作風

我地揀咗黑蒜豬骨鍋, 微香黑蒜配乳白色豬骨湯
味道濃郁豐富,加入炸蒜粒,帶出香蒜蕉香味!

喜歡食牛嘅朋友,一定要試吓🐮香江拼
各款牛放係咗木盤上,圍住中間個鍋,賣相富藝術感

安格斯肥牛卷成一朵花,感覺係最好食嘅部位
油脂分佈均勻,碌兩碌,口感嫩滑新鮮,牛味十足!👍🏻

雖然稱為肥牛,但係絕對唔係一般嘅肥牛片,係一片片鮮牛肉😋

另外較特別嘅係牛白肉
出面較少食到牛胸爽,冇乜肉味,但係碌3秒就搞掂
口感爽脆,而且食落唔油膩🤤

配料叫咗七色丸,七隻顏色嘅丸類擺盤好靚呀
各款墨魚丸似係手打🤓大粒又爽彈
黑松露同南乳口味最為突出!

飲品分別叫咗桃花緣同鳳琉香

有驚喜,打卡必叫!
先唧煙燻氣泡🫧係兩杯飲品上,好夢幻嘅感覺
桃花緣係桃味,配桃味啫喱同乳酸梳打
鳳琉香主要鳳梨汁同梳打汽水🍍
兩款味道唔會太甜,解渴又好飲☺️
2023-08-06 275 瀏覽
網紅打卡店  ,味道很一般;豬肚湯底是冇咩味道;七色丸,得顏色唔同,味道全一樣。餃子皮太厚,口感一般。與其花心思搞打卡,不如做好食物味道。今晚星期日7:30都冇一半客,祝 你好運。🥲🥲🥲🥲😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕😕☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️
2023-08-03 96 瀏覽
朋友生日,想好好食住傾下計,揀左”香江花月” 打邊爐!裝修雅致,很有空間感,環境舒適拎醬油位置乾淨企理先來一杯中式welcome drink相機食先💰$168 豚肉白菜鍋湯底極足料香甜,除豚肉仲有大量蔬菜。💰$128 農場鮮雞半隻大件又多肉但淥完都好滑💰$138 牛小腿可能小腿較瘦,不算冧💰$98 白鱔片切得厚身、大件💰$78 自家制雲吞💰$58 冰凍蜂巢豆腐💰$38 鮮淮山件總結地點方便、環境舒適、食材新鮮、價錢合理、值得推介火鍋店!👍🏻
朋友生日,想好好食住傾下計,揀左”香江花月” 打邊爐!
裝修雅致,很有空間感,環境舒適

拎醬油位置乾淨企理

先來一杯中式welcome drink

相機食先

💰$168 豚肉白菜鍋
湯底極足料香甜,除豚肉仲有大量蔬菜。

💰$128 農場鮮雞半隻
大件又多肉但淥完都好滑

💰$138 牛小腿
可能小腿較瘦,不算冧

💰$98 白鱔片
切得厚身、大件

💰$78 自家制雲吞

💰$58 冰凍蜂巢豆腐

💰$38 鮮淮山件

2023-06-09
2023-08-03 70 瀏覽
今日友人帶我地嚟呢間火鍋店,佢知我鍾意打卡,話呢間一定滿足到我,同埋可以優雅精緻咁食火鍋。湯底日本牛乳玫瑰鍋超靚,我同友人見到即刻心心眼, 牛乳做成玫瑰花冰加上紅花瓣,好浪漫,煲滾後嚐一口原汁原味的牛乳湯底,牛乳香濃香滑,仲有個木瓜在湯入面,鮮甜滋潤。特色火鍋料香江併(全牛)又係靚到嘩一聲,相機食先同打卡係必須的。呢個拼盤不得了,啱晒牛魔王,因為佢有好多牛部位,包括:本地手切牛 ,安格斯牛肉 , 牛舌,牛展 ,牛柏葉 ,牛柳粒,刁鑽的還有牛白肉同牛心頂。口感各不同,一樣的是全部新鮮。個人最鍾意安格斯牛肉,質地軟熟,肉味同牛油香都好平均。火鍋配料七色餃七彩繽紛,擺盤層架富中華色彩,又係要打卡,好睇又好食,個人最喜歡綠色果隻鮮蝦菜苗餃。特飲鳳琉香侍應即場唧個泡泡,好得意,要抓緊時間映相。菠蘿味香,係夏天的感覺。香芳幻呢杯有d椰汁加上乳酸,甜酸甜酸,好好渴。總括而言,呢間火鍋所有嘢都非常精緻,打卡一流,味道亦出色,唔會淨係得個樣。

湯底

七色餃

特飲
鳳琉香

香芳幻
呢杯有d椰汁加上乳酸,甜酸甜酸,好好渴。